Ekstraklasa 2024/25 - Strona 30

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2236
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 14 lut 2025, 22:47

Nareszcie widać, że chłopakom się chciało. Właśnie takie podejście chcę oglądać, bo nie dało się już patrzeć na to ich wieczne zniechęcenie i niedogadanie.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1375

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 14 lut 2025, 23:36

W Poznaniu już czekają na odkryty autobus z kranami z piwem na fetę.

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 124
Kibicuję: Polska

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 15 lut 2025, 10:24

Lech miał mocny start i wydawał się głównym faworytem do mistrzostwa. Dwie porażki z rzędu wiele zmieniły i szanse raczej są wyrównane drużyn z pierwszej trójki. Obstawiam na Raków, z tym że nie zdziwię się jak ktoś inny będzie mistrzem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6750

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 lut 2025, 13:11

futbolowa pisze:
14 lut 2025, 22:47
Nareszcie widać, że chłopakom się chciało. Właśnie takie podejście chcę oglądać, bo nie dało się już patrzeć na to ich wieczne zniechęcenie i niedogadanie.
Zdecydowanie fizycznie Raków zdominował Lecha. Finezji w tym nie było za grosz, ale zadziałało w 100%. W zasadzie gdyby wyciąć te pierwsze pół godziny pierwszej połowy to Lech bez pomysłu na sforsowanie tego muru. Już Lechia to pokazała tydzień temu, brakuje temu Lechowi jaj w momencie jak zespołowi nie idzie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 lut 2025, 16:34

Czesto w programach publicystycznych slysze o tym jaki ten trener Widzewa to innowator, nowoczesny trener, swietnie pracujacy, wymyslajacy po czym jak widze ten Widzew to za cholere nie potrafie dostrzec tego o czym gadajace glowy mowia.
Czy tylko ja mam wrazenie, ze ci wszyscy opinionisci futbolowi dopisuja ideologie do tego typu trenerow (celowo tak pisze bo Mysliwiec to wierzcholek, a jest taka grupa trenerow - Szulczek, Szwarga, Siemieniec gdzie tworzy sie wrazenie ze ci trenerzy tworza szachy 5d w polprzestrzeniach i trzecich tercjach) ?

Juz wczesniej o tym myslalem, jak wszyscy narzekali na tego DS Widzewa, ale moze jest tak, ze nie tylko on jest winny temu, ze Widzew jest przecietny.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 136
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 15 lut 2025, 16:34

Jak się uda wyrwać te 15 miejsce w rankingu to może w końcu będzie 5 zespołów które będą co roku grały w tych pucharach co roku .
Lech , Legia , Raków , Jaga i szukamy piątego .

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 15 lut 2025, 16:39

Enjo pisze:
15 lut 2025, 16:34
Czesto w programach publicystycznych slysze o tym jaki ten trener Widzewa to innowator, nowoczesny trener, swietnie pracujacy, wymyslajacy po czym jak widze ten Widzew to za cholere nie potrafie dostrzec tego o czym gadajace glowy mowia.
Czy tylko ja mam wrazenie, ze ci wszyscy opinionisci futbolowi dopisuja ideologie do tego typu trenerow (celowo tak pisze bo Mysliwiec to wierzcholek, a jest taka grupa trenerow - Szulczek, Szwarga, Siemieniec gdzie tworzy sie wrazenie ze ci trenerzy tworza szachy 5d w polprzestrzeniach i trzecich tercjach) ?

Juz wczesniej o tym myslalem, jak wszyscy narzekali na tego DS Widzewa, ale moze jest tak, ze nie tylko on jest winny temu, ze Widzew jest przecietny.
Odwieczne pytanie czy to wyłącznie wina trenera Myśliwca, czy też materiału, który "obrabia".

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 lut 2025, 16:53

Enjo pisze:
15 lut 2025, 16:34
Mają/mieli opinie zdolnych bo potwierdzili już swoje umiejętności na rynku.

Myśliwiec awansował ze Stalą do I ligi i potem jako beniaminek do baraży. W Widzewie też było nieźle, od jakiegoś czasu przebąkuje się o jego zwolnieniu co raczej nie sprzyja sytuacji. Sam Widzew to materiał na miejsca 8-12.

Szulczek trzymał przy życiu Wartę Poznań + teraz świetna runda w Chorzowie.
Siemieniec wiadomo.

Najgorzej z nich wypada Szwarga ale z nim jest ten problem że na taktyce się zna, tylko niekoniecznie jestem przekonany czy ma kompetencje werbalne do bycia dobrym menadżerem czy wróci do Papszuna jako asystent.

Ogólnie fakt, że ta cała spółka (zapomniałem jak ona się nazywała) miała jakiś czas temu świetny PR ale głównie dzięki dobrej robocie samych trenerów. Czy wymyślają koło na nowo to nie wiem, lepiej oni niż Stokowiec czy inny Rumak.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1064

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 15 lut 2025, 17:00

Bardzo dobrze napisane. Podpisuję się w 100%.
W Widzewie ponadto ten problem ze brak transferów in. Pozbyli się napastnika, co prawda podpisali wcześniej Hamulicia, ale już chyba największe niedowiarki dostrzegają że w pierwszej kolejności to jest po prostu idiota a dopiero potem jakiś tam piłkarz, w dodatku marny. Myśliwiec bez Widzewa sobie poradzi, a RTS obiera powoli kurs na walkę o utrzymanie z Puszczą, Zagłębiem i Radomiakiem. Jestem przekonany że pan Jacek Zieliński dość szybko wyciągnie Koronę w bezpieczne rewiry. Jeszcze co do Widzewa, to tak się składa że nieszczęśliwie widziałem większość meczów po przerwie zimowej i łodzianie wyglądają z tej ligi zdecydowanie najgorzej.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 lut 2025, 17:02

Boromir pisze:
15 lut 2025, 16:53
Mają/mieli opinie zdolnych bo potwierdzili już swoje umiejętności na rynku.
tak, ale nadal jest latka super wymyslaczy futbolu mimo tego, ze ten Mysliwiec kopie sie po czole w Widzewie, Szulczek na koniec spadl z Warta (no i ta gra pozostawiala wiele do zyczenia, ale tez rozumiem okolicznosci) w dodatku - w przypadku Widzewa - nie mowi sie o tym jak ten WIdzew gra, a jak wszyscy wokol zawalili sprawy.
Boromir pisze:
15 lut 2025, 16:53
lepiej oni niż Stokowiec czy inny Rumak.
owszem co do w/w dwojki, ale tez mam wrazenie ze jest przegiecie w druga strone gdzie sie wychwala pod niebiosa tych mlodych trenerow (ta spolka to chyba grupa deduktor) a deprecjonuje takich trenerow jak Zielinski czy Fornalik ktorzy sa uwazani za beton trenerski, a sukcesy maja nieporownywalnie wieksze niz ta grupa mlodych.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 lut 2025, 17:31

Pytanie na ile to jest wymysł trenerów a na ile modna nowomowa wymyślona przez dziennikarzy. Co więcej, mam wrażenie, że takimi pierdololo najczęściej operują niespełnieni eksperci w postaci poprzednich "młodych zdolnych" Podolińskiego, Stolarczyka itd. Potem inne mądre głowy, te wszystkie Surmy, Maricniaki to podłapują i ciągną tematy no i w konsekwencji Szulczek czy Szwarga w kontaktach z mediami dostają takie pytania i na nie odpowiadają.

Fornalika nikt o półprzestrzenie nie zapyta bo jemu się nie będzie chciało takich pierdół opowiadać.

Stąd może wrażenie, że ci nowi to tylko trójkąty i kwadraty.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 15 lut 2025, 18:15

Josema na ewidentnym spalony, Frankowski na VAR woła Przybyła, rozpatrywane jest jeszcze zagranie ręką Janickiego, a główny gwiżdże prawidłową bramkę. Przecież to jest [k****] cyrk Zalewski.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1064

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 16 lut 2025, 10:18

Definicja boiskowego debilizmu i braku myślenia. Takich piłkarzy w drużynie grającej o majstra być nie powinno.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 16 lut 2025, 12:13

Legia nie gra o majstra. Nie mając napastnika i skrzydłowych oraz braku zmienników dla Wszołka i Vinagre'a to hest pozorowanie walki o cokolwiek.

Natomiast co do samej sytuacji to Chodyna powinien zostać przesunięty do rezerw za coś takiego. Miał co najmniej 4 warianty rozwiązania tej sytuacjji, wybrał najgorzej.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Ekstraklasa 2024/25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 16 lut 2025, 13:30

Wspaniałe widowisko w Mielcu. 53 minuty czekaliśmy na pierwszy celny strzał Pogoni i od razu gol.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”