Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 207

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 kwie 2006, 10:07

Diamen23 pisze:bla , bla , bla ... Hitzfeld , jakoś nie widzę go w roli szkoleniowca , nie dlatego , że jest słabym trenerem , ale nie sądze by taki Moratti zatrudnił akurat jego.

Moratti nigdy nawet o nim słowa nie wspomniał ... a szkoda ... bo teraz jest akurat bez pracy i w dodatku jest swietnym fachowcem ...

Martin Pellegrino pisze:Ja z chęcią bym widział Mourinho w roli jego następcy.
mało realne ... ja marze o Hitzzfeldzie ... ale pewnie bedzie to ktos z grona Hiddink , Spalletti , i Ranieri ... tak mi sie wydaje

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 kwie 2006, 10:41

Inter jednak wygrywa trudny mecz z Ascoli ;) Wpradzie przegrywaliście i ja osobiście myślałem że z obecną formą tego meczu nie wygracie ale jednak udało się. Jeżeli Milan wygra dziś swój mecz to przewaga się zachowa a szkoda bo już za tydzień derby które mogą zadecydować o wicemistrzostwie ale Milan zapewne będzie bardziej przy meczu z Barceloną, ciężko będzie wygrać derby małym nakładem sił... Sam nie wiem jak postąpi Carlo, czy zagra na maksa czy będzie oszczędzał zawodników i dużo kalkulował bo przegrana napewno nie wchodzi w gre, morale musi być ;)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 kwie 2006, 20:32

Tifosi mediolańskiego Interu wciąż nie potrafią zapomnieć o ostatniej porażce z Villarreal, która wyelminowała nasz zespół z Champions League już na etapie ćwierćfinałów. Po powrocie graczy Interu z wygranego meczu przeciwko Ascoli na parkingu lotniska Malpensa w Mediolanie czekała grupa kibiców, która zaatakowała kilku piłkarzy. Najbardziej ucierpiał Cristiano Zanetti, który został uderzony w szyję oraz okradziony. Inni piłkarze stali się atakiem obraźliwych okrzyków.

Jak widać protest naszych tifosich, którzy są dolni nawet do bardzo chamskiego zachowania względem piłkarzy trwa dalej. Zobaczymy co ultrasi z Curva Nord przygotują na Derby Mediolanu.

Debilom mówimy stanowcze NIE
Niestety nie po raz pierwszy "tifosi" Interu dają o sobie znać :roll: Naprawde wstyd za takich ludzi. Szkoda, że utożsamiają się z naszym klubem, ale tacy pseudoludzie są chyba wszędzie.

Wczorajsze zwycięstwo jest raczej smutne bo wciąż pamiętamy wtorkową porażke. Szkoda, że Sinisa nie strzelił takiej bramki Villarrealowi :P
coco pisze: teraz przydał by sie nowy trener ja marze o Hittzfeldzie

Naprawde ciężko powiedzieć jak poradziłby sobie Hittzfeld czy Hiddink :roll: Jak dla mnie są to szkoleniowcy wysokiej klasy, ale mam pewne obawy. Być może Spalletti, ale o niego może walczyć także Juve (o ile Capello odejdzie). Jedno jest pewne Mancini musi odejść - o ile nie chcemy kolejnych demonstracji pseudokibiców.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 09 kwie 2006, 22:44

coco pisze:Martin Pellegrino napisał:
Ja z chęcią bym widział Mourinho w roli jego następcy.

mało realne ...
Czy ja wiem... Wszystko może się zdarzyć. Mourinho w Chelsea nie idzie tak jakby marzył o tym Romek i może też stracić cierpliwość...

Sero pisze:Debilom mówimy stanowcze NIE
Zgadzam się z Tobą. Tacy ludzie nie powinni siebie nazywać kibicami Interu. Ja też jestem rozgoryczony porażką z Villarrealem. Może mniej wynikiem jak stylem w jaki przegrali, ale nie posunąłbym się do takich rzeczy. Wstydzę się, że mamy takich kibiców. Po takiej porażce jak ta w LM to właśnie kibice powinni wesprzeć zespół. To nie działa tylko w jedną stronę. To nie jest tak, że klub powinien się starać żeby nas kibiców uszczęśliwiać, ale żeby w trudnych chwilach (jakie niewątpliwie przeżywają piłkarze Interu) podnieść piłkarzy na duchu.

Eh... brak mi poprostu słów...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 10 kwie 2006, 18:56

Czy ja wiem... Wszystko może się zdarzyć. Mourinho w Chelsea nie idzie tak jakby marzył o tym Romek i może też stracić cierpliwość...

yyy to my chyba ogladamy inna Chelsea ... to ze w LM im nie poszło nie dowodzi temu ze Mourinho sobie nie radzi ... wystarczy popatrzec na ligowa tabele i widac od razu kto rzadzi w Angli . BTW kto był by na tyle głupi zeby puscic z druzyny najwieksza osobowosc i najlepszego taktyka ? watpie aby takim kims był Romek ... byc moze kiedys ale nie w najblizszej przyszłosci

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 kwie 2006, 18:58

Sero pisze:Naprawde ciężko powiedzieć jak poradziłby sobie Hittzfeld czy Hiddink
hmmm ... jak nie oni to kto ? Chociaż Niemiec raczej nie wchodzi w grę (przynajmniej na razie ). Ja ma jakieś przeczucie, że Mancini jednak zostanie. :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 kwie 2006, 22:30

coco pisze:yyy to my chyba ogladamy inna Chelsea ... to ze w LM im nie poszło nie dowodzi temu ze Mourinho sobie nie radzi ... wystarczy popatrzec na ligowa tabele i widac od razu kto rzadzi w Angli . BTW kto był by na tyle głupi zeby puscic z druzyny najwieksza osobowosc i najlepszego taktyka ? watpie aby takim kims był Romek ... byc moze kiedys ale nie w najblizszej przyszłosci

Mourinho ma kontrakt z Chelsea (jak się nie mylę) do 2007 roku. I mówiło się coś o tym, że po zakończeniu kontraktu z The Blues może zmienić pracodawce na Inter. Trener napewno świetny i potrafi wziąć ciężar psychologiczny na siebie. A jak wiadomo ostatnio na naszych piłkarzach wywiera się sporą presje na wyniki. Być może kogoś takiego brakuje :?:

Zico_FCI pisze:hmmm ... jak nie oni to kto ? Chociaż Niemiec raczej nie wchodzi w grę (przynajmniej na razie ). Ja ma jakieś przeczucie, że Mancini jednak zostanie.

Mi też coś tak świta, że Mancini zostanie (choć wcale tego nie chce). Hiddink już odpada bo poprowadzi najprawdopodobniej Rosje, a Hittzfeld to póki co nasza plota :P
Ciekawe czy Spalletti chciałby poprowadzić nasz klub :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 kwie 2006, 22:35

Sero pisze:
Mourinho ma kontrakt z Chelsea (jak się nie mylę) do 2007 roku.
Mourinho ma kontrakt z Chelsea do 2010 roku :)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 11 kwie 2006, 18:00

remis z Udinese dajacy nam awans do finału ... bramki Solariego i Pizarro miejmy nadzieje ze obaj zagraja w derbach z Milanem ... jednak nie ma sie co czarowac ... jak sie nie przebudzimy przegramy z Milanem ... licze na Figo i Solariego ich rajdy bokami moga miec kluczowe znaczenie ...

a teraz z innej beczki ... widac ze Mancini przegrał mecz z Villarrealem nie dajac szansy Solariemu który ewidentnie widac jest w formie , skutecznosc ma 100 % wiec czego chciec wiecej ? hmmm ja wiem odejscia Manciniego

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 kwie 2006, 20:28

Mamy przynajmniej awans do finału Coppa kolejna bramka Solariego oraz drugie trafienie w naszych barwach Pizarro, teraz czekamy na jutrzejszego rywala. Czekamy także na Derby i to tym meczem Mancini i spółka mogą w jakiś sposób wynagrodzić odpadnięcie z CL. Niewiadomo czy wyzdrowieje Adriano, ale i tak jego forma pozostawia wiele do życzenia. Choć z drugiej strony w pierwszym meczu derbowym został bohaterem :] Wymiana Imperatore na Henrego ? raczej niemożliwe ;)

Właściciel mediolańskiego Interu - Massimo Moratti zapewnił, że nie są potrzebne żadne demonstracje kibiców mające na celu doprowadzić do jego odejścia z klubu. Włoch przyznał, że od jakiegoś czasu bardzo poważnie rozważa możliwość opuszczenia Interu.

"Chęć odejścia? Ona już jest. Nie są potrzebne tego typu demonstracje, by zmusić mnie do opuszczenia Interu Mediolan." - powiedział Włoch.

Co o tym sądzicie ? mnie troche zatkało

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 kwie 2006, 20:52

Sero pisze:Co o tym sądzicie ? mnie troche zatkało
Jakoś trudno mi to sobie wyobrazić. Jeżeli by już odszedł to raczej byłoby to takie usunięcie się w cień. Moratti raczej nie zostawi Interu bez grosza przy duszy za bardzo kocha ten klub. Teraz to najbardziej ciekawią mnie derby i nie mówię tu tylko o wydarzeniach na boisku. :olaboga:
Sero pisze:kolejna bramka Solariego oraz
A w derbach nie będzie go nawet na ławce :angry2: Pizarro zasiądzie na ławce :angry: Mancini pewnie wymyśli coś takiego : Cesar – Deki – Cuchu – Figo :badziewie:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 kwie 2006, 22:49

Zico_FCI pisze:Jakoś trudno mi to sobie wyobrazić. Jeżeli by już odszedł to raczej byłoby to takie usunięcie się w cień. Moratti raczej nie zostawi Interu bez grosza przy duszy za bardzo kocha ten klub. Teraz to najbardziej ciekawią mnie derby i nie mówię tu tylko o wydarzeniach na boisku.

Ale popatrz, że Massimo mówi o odejściu ponieważ wywiera się na nim presje złych zakupów i marnych wyników, choć to przecież Branca i Oriali odpowiadają za transfery natomiast wyniki są sprawą trenera. Jeśli już Moratti miałby "oddawać" komuś klub to raczej był by to człowiek zamożny. A Massimo dobrym wujkiem mógłby pozostać :wink:

Zico_FCI pisze:A w derbach nie będzie go nawet na ławce
Myśle, że po ostatnich awanturach kibiców Mancini nie będzie patrzył już tylko na kolegów, a dostrzeże tych którzy naprawde są w najlepszej dyspozycji. Dlatego Solari powinien spokojnie znaleźć się w kadrze na mecz i udowodnić Manciniemu, że baaardzo się mylił nie wystawiając go z Villarrealem

FORZA MORATTI
GRAZIE SOLARI
FORZA GRANDE INTER

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 kwie 2006, 13:28

Właściciel Interu Mediola, Massimo Moratti mówi, że jest gotów sprzedać klub kiedy tylko pojawi się kupiec :!: :!:

Moratti, który przejął kontrolę nad klubem w 1995 roku, jest sfrustrowany brakiem sukcesów 'Nerazzurich' w ostatnich latatch, a zwłaszcza niepowodzeniami w walce o tytuł mistrza Włoch, po raz ostatni zdobyty przez Inter 17 lat temu.

"Jeśli ktoś może zrobić to lepiej niż ja i chce się poświęcić klubowi, czemu miałbym oponować?", powiedział Moratti w wywiadzie dla 'Gazzetta dello Sport'.

"Staram się być pragmatykiem. Ponieważ nie przejmowałem Interu z zamiarem bycia szefem wiecznie, jest słusznym, abym rozważył mozliwośc sprzedaży klubu."

Moratti ustąpił ze stanowiska prezesa w styczniu 2004 roku, przekazując je Giacinto Facchettiemu.

"Kupiłem Inter z powodu pasji, jaką żywię, i przez wszystkie te lata myślałem, ze sprzedam klub po zdobyciu wielu trofeów," powiedział Moratti. "Niestety, zespół zblakł w obliczu wielkich wyzwań. Musze to wziąć pod uwagę."

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 13 kwie 2006, 14:08

Według ekonomistów Inter jest wart 250-270mln funtów. Kandydatami do kupna Interu są m.in. magnat z branży odzieżowej Giorgio Armani, oraz Marco Tronchetti Provera, Patrizio Bertelli'm (Gruppo Prada) oraz Leonardo Del Vecchio
FcInter.pl

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 kwie 2006, 14:38

Armani podobnie jak Moratti jest wiernym fanem Interu, więc nie widze sensu wymieniania coli na pepsi. To musi być ktoś kto sympatyzuje Inter, ale nie jest bogatym kibicem, który wywala dziesiątki milionów euro rocznie na nowych zawodników. Powiedzmy, że powinien też znać się na robieniu piłkarskiego interesu i przede wszystkim musi otoczyć się odpowiednimi ludźmi (mogą być nawet wyjadacze typu Moggi, ale nie o nim mowa).
Jednak szacunek i podziękowania mimo wszystko należą się Morattiemu. Szkoda, że wyrzucił tyle kasy w błoto, ale jest to w dużej części wina nieodpowiednich ludzi, których sobie dobrał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”