Del Piero to.... - Strona 5

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
harni7
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harni7 » 25 lip 2005, 15:22

Według mnie Alessandro Del Piero jest i był wspaniały lecz gdy Capello cofnął go na pozycję wysuniętego pomocnika Alex stracił motywację lub poprostu nie lubi zmieniać pozycji. :) Myślę, że wielu napastników może się od niego jeszcze dużo nauczyć.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 25 lip 2005, 15:38

harni7 pisze:Według mnie Alessandro Del Piero jest i był wspaniały lecz gdy Capello cofnął go na pozycję wysuniętego pomocnika [...]
Ja o czymś nie wiem?

Del Piero to nadal wielka gwiazda, niestety powli spadająca. Od dwóch sezonów przychodzi mi patrzeć jak stacza sie z gwiadozbioru tych największych, najlepszych w historii futbolu. Nie jest to wina Capello.

Dla mnie Alex nadal jest wielki i będzie po wsze czasy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 lip 2005, 16:39

... Przereklamowana gwiazda ktora czasami blysnie. Chyba za bardzo skupil sie na karierze reklamowej i z tad spadek formy. Zeby nie pisac tylko zle o Alex'ie to powiem , ze jedna sytuacja utkwila mi w pamieci z jego udzialem. Gdy rywal go oplul , Del Piero spokojnie podniusl kciuk do gory. Za takie zachowanie chwala mu

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 25 lip 2005, 16:47

serek408 pisze:... Przereklamowana gwiazda ktora czasami blysnie.
Alex nie jest przereklamowany. Przereklamowany jest Robinho, który mimo że nic jeszcze w Europie nie zagrał już jest gwiazdą. Del Piero doszedł do wielkości jaką jest ciężko osiągnąć. A drogi łatwej nie miał, szedł przez pot i łzy, na początku w cieniu, potem sam cień rzucał. Był, jest i będzie wielki, choć spada.
Chyba za bardzo skupil sie na karierze reklamowej i z tad spadek formy.
Zaręczam Ci że nie ma we Włoszech piłkarza na tej pozycjii, który dorównywałby Alexowi profesjonalizmem. Na pierwszym miejscu Juve, potem reszta.
Zeby nie pisac tylko zle o Alex'ie to powiem , ze jedna sytuacja utkwila mi w pamieci z jego udzialem. Gdy rywal go oplul , Del Piero spokojnie podniusl kciuk do gory. Za takie zachowanie chwala mu
Pisąłem już że jest profesjonalistą? Nie dał się sprowokować, nie jest gwiazdą ponad wszystko, nie jest Ibrahimovicem.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 25 lip 2005, 16:48

serek408 pisze:... Przereklamowana gwiazda ktora czasami blysnie. Chyba za bardzo skupil sie na karierze reklamowej i z tad spadek formy.
Hmmm ? Skupil sie na karierze reklamowej <lol> zargal w kilku reklamach adidasa z kilkoma innymi pilkarzami i tymi z madrytu.
Jakos nie wydaje mi sie ze jest przereklamowany bo o nim sie bardzo malo mowi ;]
Czasami błysnie - czyli mowisz o kazdym meczu w jego wykonaniu :]?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 lip 2005, 16:51

Radeek pisze:Czasami błysnie - czyli mowisz o kazdym meczu w jego wykonaniu :]?
Oczywiscie , ze nie :twisted: A czasami to najlepiej swiadczy o tym fakt , ze byl najczesciej sciaganym pilkarzem z boiska w minionym sezonie w calej Serie A. Wiec chyba taki genialny juz nie jest :?:

Milka7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milka7 » 30 lip 2005, 11:43

Del Piero jest taką ikoną dla Juventusu, jak Raul dla Realu. Mimo słabej formy zawsze może lczyć na wsparcie. Wielki piłkarz przeżywający lekki kryzys, a przy tym honorowy. Nigdy nie zapomnę jak zachował się w finale Milan - Juve.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 31 lip 2005, 9:34

Wspaniały piłkarz co już nie raz udowodnił, świetnie wyszkolony technicznie, doświadczony jednak niestety łatwo łapie kontuzje :cry: Z pewnością gdyby nie one byłby dzisiaj najlepszym piłkarzem na świecie gdyż miał do tego wszelkie aspiracje. Mimo wszystko po bardzo ciężkiej i długiej kontuzji potrafił się pozbierać i nadal gra na wysokim poziomie czego dowodem może być końcówka ubiegłego sezonu. Cenię tego piłkarza za skromność oraz niebywałe umiejętności. Niestety nie wszyscy doceniają umiejętności Alexa jednak ma on więcej zwolenników niż przeciwników.
Tyle narazie z mojej strony :)

pilka
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pilka » 12 wrz 2005, 11:18

To ja wam ciekawostke powiem Stuart Pearce jest nim ponoć mocno zainteresowany dokładnie nie wiem czy w Juventusie gra w pierwszym skadzie czy jak ale jeżeli przejdzie w styczniowym oknie tranferowym do Manchester City to na pewno na COMS stanie się pierwszym i podstwowym napastnikiem i bedzie tak jak z Andrew Cole'm który gdzie zdinął lecz a City znowu powrócił. Dopowiem jeszcze że trener JUventusu jest w stanie zgodzić się na ten transfer. Wiecej o tej sprawie i Manchester City na www.mancityfc.prv.pl

Awatar użytkownika
mamba
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mamba » 14 kwie 2006, 12:43

Alex jest moim ulubionym pilkarzem:fantastyczny technicznie, swietnie podajacy, moim zdaniem jeden z najlepiej strzelajacych rzuty wolne zawodnikow na swienie (patrz. mecz Inter-Juventus). Mimo ze teraz nie gra za duzo, i szybkosc tez nie jest ta co przed laty to jesli Alex gra Juve prezentuje sie lepiej niez bez niego. Jest najlepszym strzelcem Juventusu w historii Juve- klubu, ktory 28 zdobyl Mistrzostwo Wloch i pewnie zmierza po kolejne Scudettoa to juz o czyms swiadczy. Powinine grac do sezonu 07/08 wlacznie i zakonczyc swoja fantastyczna kariere a wcziscniej bo w tym roku osiagnac ze swoja reprezentacje min. podium na WeltMeisterschaft. Grande ALEX !

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 14 kwie 2006, 13:00

najlepszy obecnie napsatnik Juventusu i nikt mi nie powie ze Zlatan jets lepszy.. Del Pieor gral w mniej meczach albo wchodzil z ławki i ma 2 razy wiecej bramke niz szwed .Trezeguet tez nic super wielkiego nie pokazuje. Juventus bez D.P to nie Juventus...

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 14 kwie 2006, 16:02

krako_91 pisze:Trezeguet tez nic super wielkiego nie pokazuje.
może i nic wielkiego nie pokazuje ale jest bardzo skuteczny i czasami jego bramki przesądzają o losach meczu. A Alex - nadal bedzo dobry piłkarz (niestety już nie tak dobry jak kilka lat temu :cry: ) Ale potrafi uratować drużynę wchodząc z ławki ;)
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2006, 17:27 przez Jey, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 14 kwie 2006, 17:24

Powiedzcie mi czy Alex jest w pełni umotywowany by zagrac wielkie zawody na zblizajacych sie Mistrzostwach Swiata w Niemczech. Bedzie to chyba wielka ostatnia impreza pilkarska w ktorej Alex bedzie brał udział i mam nadzieje ze pokaze swiatu ze jest wielki i cały pilkarski zapamieta go w samych super latywach.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 14 kwie 2006, 17:46

Powiedzcie mi czy Alex jest w pełni umotywowany by zagrac wielkie zawody na zblizajacych sie Mistrzostwach Swiata
a pojedzie wogóle :roll:

a jak się załapie to bedzie rezerwowym... zmotywowanym rezerwowym, ale cudów bym nie oczekiwał...

Awatar użytkownika
S.Ramos4
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Del Piero...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: S.Ramos4 » 14 kwie 2006, 17:46

Dla mnie Alex nie do końca wykorzystał swój talent.Powinien odejść z Juve kilka lat temu do jakiegoś Hiszpańskiego klubu np Real Madryt albo Barcelona bo tam gra się z finezją a Del Piero potrafi efektownie zagrać...Ciekawe czy się jeszcze odnajdzie w Turynie?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”