Manchester United (zbiorczy) - Strona 190

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 05 kwie 2006, 19:40

Jey pisze:
Adi_LFC pisze:nie wygrywają meczy (remis z Birmingham)
A ppatrz na inne mecze akurat nie chodziło mi o Birmingham -_-'
może nie meczy ,ale 'meczu' ,a mnie chodziło o ostatni mecz.

Wątpie w to ,że MU może dogonić Chelsea w Premiership.

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 05 kwie 2006, 21:50

Adi_LFC pisze:Wątpie w to ,że MU może dogonić Chelsea w Premiership.
Ja też w to wątpie ale mają jeszcze szanse.
Chicałbym aby ManU wyprzedziło Chelsea bo Liverpool już ma znikome szanse.
Chciałbym ,aby każdy inny klub oprócz Chelsea wygrał Premiership bo tego zespołu nienawidze!!!

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 692
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 kwie 2006, 21:17

hello hello !! Ma ktoś bramki z meczu Man-Arsen ?? (albo najlepiej skrót meczu:D) pozdrawiam

"Glory, Man United, As the reds go marching on, on, on.."

2:0 :jupi:
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2006, 21:21 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 kwie 2006, 21:20

BaSSu pisze:3:0

2:0 :?

No cóż- nie pozostaje nic innego niż pogratulować zwycięstwa.

Ale w przyszłym sezonie już tak łatwo nie będzie :twisted:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 kwie 2006, 8:20

Ładny mecz w wykonaniu Manu było widać że nie grają tak jak Juve... Arsenal można troche usprawiedliwić bo mogli być zmęczeni po meczu Ligi Mistrzów oraz brak Henrego to duża strata. W lidze angielskiej może być jeszcze ciekawie bo trzeba pamięrać że Manu gra jeszcze z Chelseą ;) Jeżeli wygrają to Chelsea będzie miała tylko 4pkt. przewagi więc jeszcze może dojść do sporej sensacji.

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 10 kwie 2006, 14:30

Łukasz[ACM] pisze:Manu gra jeszcze z Chelseą ;) Jeżeli wygrają to Chelsea będzie miała tylko 4pkt. przewagi więc jeszcze może dojść do sporej sensacji.
Ja mam nadzieję, że wygrają mecz z The Blues.
Powracając do wczorajszego meczu. Ładnie grali pokazali na co ich stać. Arsenal grał słabo, ale możliwe, że to efekt zmęczenia po meczu z Juve.
Szkoda, że Thierry nie grał to było duże osłabienie dla Londyńczyków.
Ale dobrze się stało, że ManU wygrało bo mają jeszcze szanse (małe ale mają :P) na zdobycie Mistrzostwa. ;)

Awatar użytkownika
Beckiee
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckiee » 10 kwie 2006, 19:39

Mecz z Arsenalem. Co tu można powiedzieć.

Gratulacje Wayne
Gratulacje Nemanja
Gratulacje Rio
Gratulacje Ryan
Gratulacje Cris

Mecz Kapitalny. Dla takich chwil związanych z United chce mi się żyć. Swietny mecz. Kapitalne akcje i ogólnie wspaniałe widowisko.
Początek meczu pokazał, że będzie to wyśmienity mecz. Akcja za akcje, strzał na bramkę jednych i potem drugich. Co prawda w pierwszym kwadransie to Arsenal miał przewagę, ale pod koniec tej części gry Manchester przejął pałeczkę. Wspaniale grał Roo, który był w każdym miejscu na boisku. Sam chyba ze trzy razy naliczyłem jak cofnął się po piłkę pod nasza bramkę. Pokazał, że jest niczym 'dziecko, które przebiegnie całe boisko, w celu oddania zabawki'.
Tak w ogóle zdziwiła mnie decyzja Węgra, który posadzil Henry'ego na ławkę, ale zapewne dlatego, by miał siły na mecze z Tottenhamem i Villarreal w LM. Już wiem, na kogo będą zganiać kibice Kanonierów.
Druga połowa meczu pokazała różnicę między oba zespołami. Manchester United utrzymywal się przy piłce, a Arsenal próbował kontrataku. Ogólnie była niemoc strzelecka do 54 minuty, kiedy to Roo, po podaniu Mikaela pokazał gdzie jest miejsce Szitów. Kapitalne podanie Francuza, za co mu serdecznie dziękuje. Zagrał dość dobrze, i warto dodać, dość pewnie. Moja reakcja kiedy to Roo strzelił gola była wspaniała :-D Dalej kontrolowaliśmy gre, ale i także potrafiliśmy zagrozić. No i wreszcie gola Park Ji-sunga. Równie dobrze Wayne podczas podania (wślizgu Sanderosa) mógł sie przewrócić i chyba Graham Poll podyktowałby karnego. Ostatnie 15 minut Arsenal jak zwykle gral lepiej, ale nie zagroził w widoczny sposób bramce Edwina Van Der Sara.

Trzeba pamiętać o dość miłych akcentach tego spotkania jak:
- Ferdinand skosił Lehmanna.
- Frustracja Roo po niepodyktowanym rzucie karnym.
- Zwycięski uśmiech Fergusona po zwyciestwie.
- i oczywiście kibic Arsenalu, który w 89 minucie krzyczał "Come On!" Wybuchłem śmiechem jak go zobaczyłem.

Co do tego karnego, gdzie ręką zagrał Toure. Powinien być. Ewidentnie. Zagrał tę piłkę niczym bramkarz, po czym udawał, że to była główka. Wkurzył mnie.

Co do opisu poszczególnych piłkarzy.
Edwin zagrał bardzo dobrze. Miał wiele bardzo bardzo pewnych interwencji, które spowodowały, zę van Persie był wkurzony przez cały mecz. Vidic zagrał świetnie. Normalnie kocham tego chłopaka. Moge powiedzieć, ze to mój ziom. Uważam, że dziś można go nazwać jednym z najlepszych obrońców na wyspach. Pokazuje wszystkim, że nie umieją grać. Rio Ferdinand grał bardzo dobrze. Miał jeden udany wślizg, dzieki któremu może i zawdzięczamy czyste konto w meczu. Było to wtedy co zaczął poważnie utykać. Gary Neville zagrał jak na kapitana prztystało, czyli bardzo pewnie i zdecydowanie. Silvestre grał dobrze, nie mogę niczego mu zarzucić, jednak szkoda, że Evra wszedł na tak krótko, bo chciałem sprawdzić jego formę. Giggs - z początku grał dobrze, wręcz bardzo dobrze. Pokazał swoje umiejętności. Już liczyłem na powtórkę z rozrywki, gdy zaczynał swój rajd. Bardzo chciałem, żeby powtórzył ten z 1999 roku. Cris zagrał dziś bardzo zespołowo, byłem pod wrażeniem jego gry. Starał dogodzić kolegom. Park, nasz wspaniały pupilek pokazał, że jednak warty jest pierwszej jedenastki. Ladnie się zachował przy drugiej bramce (tej swojego autorstwa). O'Shea według mnie był najsłabszym graczem na boisku, ponieważ był mało widoczny, a pomocnik musi być widoczny jak słońce za dnia. Ruud zagrał przeciętnie, w dodatku zmarnował idealną okazję. Saha miał kilka szans, ale ogólnie VanTheMan i Louis zagrali dobrze. No i na koniec Roo. Klasa światowa. Pokazał, że może konkurować z Ronaldinho o to, kto jest najlepszym piłkarzem globu. Widzieliście kiedyś Ronaldihno, który latał w tę i spowrotem bo boisku? Ja nigdy, on tylko potrafi kiwki i tego typu rzeczy.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 11 kwie 2006, 8:41

Choć bardzo, bardzo lubię Manchester United, to jednak w sondzie zaznaczyłem, że nie wierzę w zdobycie przez nich tytułu mistrzowskiego. Mimo iż w ostatnich miesiącach odrobili dużo punktów do Chelsea, to ich strata jest i tak za duża i w tym sezonie szanse na mistrza są niemal równe 0. Cieszy jednak fakt, iż każda z mocnych drużyn wyjechała z Old Trafford bez punktów.

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 11 kwie 2006, 11:15

MU najlepsze 8) wygramy lige... chcialbym aby jeszcze mourinho zachorowal na ptasia grype... ;d ;-) gratulacje dla Vidica bo jest zajedobry!

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 kwie 2006, 21:57

marcin90 pisze:nie wierzę w zdobycie przez nich tytułu mistrzowskiego

jak to nie? Człowieku! Wygramy z Chelseą (ktora widać juz sie spaaaliła haha) i jest tytuł:]
marcin90 pisze:każda z mocnych drużyn wyjechała z Old Trafford bez punktów.

no to jak to nie mają szans? Szczytują formą, mają Rooneya i nic im więcej nie potrzeba :)

DeViL DaM pisze:chcialbym aby jeszcze mourinho zachorowal na ptasia grype
szkoda takiego fachowca hehe:P lepiej niech przejdzie gdzieś do zespołu który nie ściąga wszystkiego co (WG niego) najlepsze np. ManU albo Juve czy Real
:wink: :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 15 kwie 2006, 0:32

marcin90 pisze:Cieszy jednak fakt, iż każda z mocnych drużyn wyjechała z Old Trafford bez punktów.
Co z tego jak "spadkowicze" walczą na całego i urywają jakże cenne w owej chwili punkty. Jeśli ktoś łudzi się jeszcze nadziejami na zdobycie przez Man Utd mistrzostwa to zapraszamy na stos...spalimy za herezje :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 kwie 2006, 8:12

Toudinho pisze:Jeśli ktoś łudzi się jeszcze nadziejami na zdobycie przez Man Utd mistrzostwa

no musze przyznać że mi kopara opadła i optymizm zmalał....wczoraj 0-0 z jakimś Sunderlandem... nie dobrze oj nie dobrze :roll:

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 15 kwie 2006, 12:10

ManU ma coraz bardziej znikome szanse na Mistrzostwo :cry: . Wczoraj bezbramkowy remis z ostatnim w tabeli Sunderlandem :cegła: . Chelsea ma 6 punktów przewagi nad Czerwonymi Diabłami. Dzisiaj Londyńczycy grają mecz z Boltonem.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 kwie 2006, 13:24

Jey pisze:Dzisiaj Londyńczycy grają mecz z Boltonem.

i oby go przegrali ;]

Ponabijaj jeszcze troche. Rang mamy dużo :) //maestro

Awatar użytkownika
Muki
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Muki » 16 kwie 2006, 21:24

Niestety... 9 ptk. przewagi Chelsea, 4 kolejki do końca i mecz z m.in. Tottenhamem i Chelsea.. (Tottenham, Chelsea, Middlesbrough, Charlton). Kolejno 1, 4, 14 i 12 drużyna Premieship. Tottenham to rewelacja tych rozgrywek. Będzie trudno... Chelsea w tym sezonie pokonalismy, a oni grają ostatnio iście przeplatanie - zwycięstwo, remis, przegrana itp... Middlesbrough (źle?) to niewygodny rywal, o czym już nas przekonali - United było wprawdzie w dołku, ale 4-1 nic nie może wytłumaczyć... Charlton to ligowy średniak, powinno być zwycięstwo, choć nie łatwe.

Optymistycznie:

MU-Tottenham 2-1 3p.
MU-Chelsea 2-1 3p.
MU-Middles 2-0 3.p
MU-Charlton 3-1 3p.
-----
10p.

Chelsea-Everton 3-0 3p.
Chelsea-MU 1-2 0p.
Chelsea-Blackburn( :evil: ) 0-1 0p.
Chelsea-Newcastle 0-1 0p.

OPTYMIZM NIE ZNA GRANIC :D