"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 26

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 kwie 2006, 9:44

berik pisze:No ja mam nadzieje, ze Milan zagra lepiej we wtorek bo wyeliminowanie tak slabo grajacego przeciwnika nie bedzie zadna przyjemnoscia
Zebyś się nie zdziwił dzieciaku :wink: .
Milan niezagrał porywająco ale najważniejsze że wygrali.Ja jednak mam troche innne zdanie do pirlo.Skoro teraz gra beznadziejnie to chyba w meczach z Bayernem był tylko wpisany w protokół :wink: .Andrea chociaż wczoraj widać było że sie stara a tu ostanio był jego największy problem.A że cały Milan grał średnio to nikt niemógł się wyróżnić.Teraz czas na Barce wczoraj oglądałem ich mecz i też nie zachwycili grali może na 70% ale gra ich wyglądał lepiej niż rossoneirch

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 15 kwie 2006, 10:24

Szymek89 pisze:No Kaladze brameczkę pyknął a Inter gra lipe-czyli wszystko było do przewidzenia
Inter grał lipę?? :lol:

Stary jak na tą ekipę zagrali całkiem całkiem... Solari który strzela jak na zawołanie wchodzi w 85 minucie... Martins wchodzi w 80 minucie... A po co wystawiac Sinise?? 1 zmiana w plecy... (skręcił kostkę chyba przy kopaniu rożnego) :x

Inter grał całkiem całkiem 1. Polowę ale Adriano jest denerwujący! On musi sam zagrał by zespołowo a nie Brazyliane będzie pokazywał choc formy nie ma wogule.

Pizarro.. niektórzy Polscy kibice błagali, żeby Mancio go wystawiał no i macie wystawił go i co NIC nie zagrał filigranowy Chilijczyk!

Nie wiem czy zauważyliscie ale od 30 do 40 minuty w Interze nie było prawo-skrzydlowego. :roll:

Deki-Figo-Adriano grali na lewej :lol: Adriano niech konczy akcje a nie za rozgrywanie się bral.

I jeszcze jedeno.. moim zdaniem wielki bład Interu do puszczenie do Hammera do Juve. Grał walecznie wczoraj i naprawdę powinni się zastanowic czy nie zaoferowac mu jakies umowy a nie kupowac jakies Paredesów co dobrze zagraz w Regginie a w Interze się spali już nie raz tak było.

PS: Gratulacje Kahabera i Alberto który może występowac w La Scala :lol:

Za dużo się Pippo chłopak na oglądał :P

PS 2: Kibice Inter pomódlmy się aby "złoty romek" wyłozyl za naszego IMPERATORA( :lol: ) bo chyba mu sie Inter znudził.. :?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 kwie 2006, 11:13

berik pisze:W sumie to wspolczuje Manciniemu takich zawodnikow. Nie mowie, ze sam nie ponosi winy za taka gre, ale pilkarze mu w tym nie pomagaja. Adriano "bog pilki noznej +" dzisiaj pokazal jak umie kopac Po prostu tragedia. Jesli Inter ma budowac druzyne od Adriano, to juz mozna obstawiac kolejne 5 lat bez pucharow

Co racja to racja. Nie nabyłem jeszcze nowego plusa, ale na okładce zobaczyłem artykuł o Adriano. I faktycznie jeśli na nim Inter będzie opierał swoją gre to daleko nie zajdzie. Inna sprawa, że Imperatore jest zmęczony ciągłą nagonką prasy w tym także za wczorajszy mecz i może po prostu nie wytrzymać. Potrzeba sprowadzić conajmniej drugiego piłkarza z top półki, wtedy będzie łatwiej i Adriano i Interowi może to wyjść tylko na +.
BartekTS pisze:PS 2: Kibice Inter pomódlmy się aby "złoty romek" wyłozyl za naszego IMPERATORA( ) bo chyba mu sie Inter znudził..

I to jest błąd. W Chelsea jest chociażby Mourinho, który całą presje bierze na siebie natomiast piłkarze mają więcej luzu. Gdybyśmy sprzedali Adriano to nagle by zaczął grać jak natchniony. Jak mówie trzeba kogoś kto go troche odciąży - przykład podobny do Małysza i całej reszty polskich skoczków.
BartekTS pisze:Pizarro.. niektórzy Polscy kibice błagali, żeby Mancio go wystawiał no i macie wystawił go i co NIC nie zagrał filigranowy Chilijczyk!

A kto miał zagrać ?
Veron kontuzja, choć i tak ostatnio jest w fatalnej formie, więc David był najlepszym rozwiązaniem

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 15 kwie 2006, 12:01

Sero nie mówie do tego o Pizarro ale Polscy Tifosi mieli... racja nie miał kogo wystawic ale udowodnił, że Inter to za wielki klub na jego umiejętnosci chociaz może zły dzien miał kto wie...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 kwie 2006, 13:54

a oto noty za wczorajszy mecz:

MILAN: Dida 5; Cafu 6 (Costacurta 6), Nesta 6.5, Kaladze 7, Maldini 5.5; Gattuso 6, Pirlo 6 ( Vogel s.v.), Seedorf 6.5; Kakà 5.5; Shevchenko 5.5 (Rui Costa n.r.), Gilardino 6. Trener: Ancelotti 6.5.

INTER: Julio Cesar 6; J.Zanetti 6, Cordoba 6, Mihajlovic n.r. (Materazzi 6), Burdisso 6; Figo 5.5, Pizarro 4.5 (Solari n.r.), Cambiasso 6, C.Zanetti 7 (Martins n.r.), Stankovic 6; Adriano 6. Trener: Mancini 5.

IL CORRIERE DELLO SPORT

MILAN: Dida 5; Cafu 6.5 (Costacurta 6.5), Nesta 7, Kaladze 8, Maldini 6.5; Gattuso 6.5, Pirlo 5.5 (Vogel n.r.), Seedorf 7; Kakà 6; Shevchenko 6 (Rui Costa n.r.), Gilardino 6. Trener: Ancelotti 6.5.

INTER: Julio Cesar 6.5; J.Zanetti 6, Cordoba 6, Mihajlovic n.r. (Materazzi 6), Burdisso 6; Figo 5, Pizarro 5.5 (Solari n.r.), Cambiasso 6.5, C.Zanetti 6.5 (Martins 5.5), Stankovic 6; Adriano 5.5. Trener: Mancini 5.5.

TUTTOSPORT

MILAN: Dida 5; Cafu 6 (Costacurta 6), Nesta 7, Kaladze 7.5, Maldini 6; Gattuso 7, Pirlo 5.5 (Vogel n.r.), Seedorf 6.5; Kakà 5.5; Shevchenko 5.5 (Rui Costa n.r.), Gilardino 6. Trener: Ancelotti 6.5.

INTER: Julio Cesar 6; J.Zanetti 5.5, Cordoba 6, Mihajlovic n.r. ( Materazzi 6.5), Burdisso 5.5; Figo 5.5, Pizarro 4.5 (Solari n.r.), Cambiasso 5.5, C.Zanetti 7 (Martins n.r.), Stankovic 6.5; Adriano 5.5. Trener: Mancini 5.

IL CORRIERE DELLA SERA

MILAN: Dida 5; Cafu 6 (Costacurta 6), Nesta 7, Kaladze 7, Maldini 6; Gattuso 6.5, Pirlo 5 (Vogel n.r.), Seedorf 6.5; Kakà 5; Shevchenko 5.5 (Rui Costa n.r.), Gilardino 6. Trener: Ancelotti 6.5.

INTER: Julio Cesar 6; J.Zanetti 6, Cordoba 6.5, Mihajlovic n.r. (Materazzi 6.5), Burdisso 5.5; Figo 5, Pizarro 5.5 (Solari n.r.), Cambiasso 6, C.Zanetti 7 (Martins n.r.), Stankovic 6; Adriano 6.5. Trener: Mancini 6.

LA REPUBBLICA

MILAN: Dida 5; Cafu 5.5 (Costacurta s.v.), Nesta 6.5, Kaladze 6.5, Maldini 5.5; Gattuso 6, Pirlo 5.5 (Vogel n.r.), Seedorf 6.5; Kakà 5.5; Shevchenko 5.5 (Rui Costa n.r.), Gilardino 5.5. Trener: Ancelotti.

INTER: Julio Cesar 5.5; J.Zanetti 6, Cordoba 6, Mihajlovic n.r. (Materazzi 6.5), Burdisso 5.5; Figo 5.5, Pizarro 5 (Solari n.r.), Cambiasso 6, C.Zanetti 6.5 (Martins n.r.), Stankovic 6.5; Adriano 5. Trener: Mancini.

IL GIORNALE

MILAN: Dida 5; Cafu 5.5 (Costacurta 6.5), Nesta 6.5, Kaladze 8, Maldini 5.5; Gattuso 6.5, Pirlo 5 (Vogel n.r.), Seedorf 6.5; Kakà 5.5; Shevchenko 5.5 (Rui Costa n.r.), Gilardino 5. Trener: Ancelotti 6.

INTER: Julio Cesar 6; J.Zanetti 6, Cordoba 6, Mihajlovic n.r. (Materazzi 7), Burdisso 5; Figo 5.5, Pizarro 5 (Solari n.r.), Cambiasso 6.5, C.Zanetti 7 (Martins 4.5.), Stankovic 5.5; Adriano 6. Trener: Mancini 5.5.

Wszyscki kibicow Włoskiej piłki i nie tylko życze:
WESOŁYCH ŚWIĄT

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 16:02

Wczorajsza decyzje odnoście wyroków Calciopoli spowodowała że prawdopodbonie* nie bedziemy świadkami w nastepnym sezonie takich klasyków jak Derby Rzymu czy Juve - Milan, Juve - Roma czy Inter Viola... :?

Napisałem prawdopodobnie choć bądzmi szczerzy szanse na to że odwołanie przywróci któryś ze zdegradowanych klubów do serie A sa mało , delikatnie mówiąc teraz apelacje będą walką o minusowe pkt ewentulanie zmiejszenie kary tych odjętych za poopszedni sezon.

Niestety zniknie kilka spotkan podwyzszonego ryzyka w Calcio - niestety :? bo mnie to nie pociesza że Milan pozostał a reszta nie sie ... Bo to nie o to chodzi. Wyroki sa szokujące i jeszcze raz napisze że Berlusconi ma 100% mówiąc że ukarali Kibiców a nie tych których trzeba karać :? Kibiców tam i tu.

Jedynym pocieszeniam pozostaną nam mecze z gatunku "Świętej Wojny na Giuseppe Meazza" i klasyków Roma Inter - Milan Roma. W popszednim sezonie mecz Inter - Roma był jedny [ba jeśli nie naj] z najlepszych spotkan sezonu. Teraz te mecze będą musiał faną Calcio wynagordzić braki. Ostatni mecz Milan Juve na San Siro to tez była fantastyczne widowisko [dla fanów Milanu :wink:] 3:1 po kapitalne grze Rossonerich. Viola toczyła walke z Roma o elimancje LM przez cały sezon.

Ostatnie derby to 1:0 dla Milanu po bramke Kakha Kaladze w 70 minucie. Gruzin ta bramka uhonorował kapitalny sezon na środku obrony. Teraz przyjdzie na czekać na tego typu klasyki bo będzie ich mało w sezonie narazie prasa sztucznie nakręca "wojna na rynku mercato"

Obrazek

Chyba nawet faną Interu czy Romy będzie brakowało spotkań podwyższonego ryzyka ? wyrok wyrokiem ale zapłacili kibice ...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lip 2006, 16:15

No już można zmienić nazwę jednego tematu, a mianowicie : Derby D'Italia - Bój o Italie ! bo derby Italii to już historia i nawet po powrocie Juventusu nie będzie można tak nazywać tych spotkań.

W przyszłym sezonie najciekawsze mecze będą na pewno pomiędzy Milanem, Interem i Romą. Trudno się spodziewać aby jakaś inna drużyna rozdzielił tą nową „wielką trójkę”. Mi na pewno będzie brakowało meczy z Juventusem bo nawet mecze z Milanem nie wywoływały takich emocji jak właśnie spotkania z ekipą Turynu. Nigdy nie brakowało spięć już przed meczem czy po zakończeniu spotkania. Ale wiadomo – za błędy trzeba płacić. Myślę, że te wczorajsze wyroki mimo wszystko dobrze wpłyną na włoską piłkę.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 16:32

Zico nazwa Derby D'Italia wróci mimo że Juventus zaliczy Serie B. Bo dla sporej liczby Włochów Derby D'Italia to mecz Milan - Juve i Juve - Milan ze względu na to że grają dwa najbardzie utytułowane Włoskie klubu na arenie krajowej jak i europejskiej. Wiec nie trzeba będzie kasować a jedynie zmienić temat :wink:

Czy wyrok dobrze wpłyną na włoską piłkę to bym polemizował. Mam na myśli dobre tego słowa znacznie "wpłyną" Bo co to za wyroki skoro główny oskarzony dostał jedynie 5 lat zaiwszenie w czynnościach, oczywiście ma jeszcze inne sprawy i one zadecyduja o jego losie ale chyba ten wyrok bardzie wpłynie na nie korzyść ligi ogółem. Trudno jest oceniać wyroki, bo jak wczoraj napisałem jestem w szoku na jakiej podstawie sąd sportowy tak ukazał Lazio i Viola, ale widocznie musieli coś miec spoko tak się stało. Widocznie nie o wszystkim pisała prasa...

To już nie chodzi o to że zabraknie tylko pojedynków Inter - Juve bo Derby Rzymu też zawsze były ozdoba sezonu. Chyba że kierujesz się tym że doś czesto Inter ogrywał Juve :roll: Liga straci na atrakcyjność - mistrzostwo świata Azzurrich a potem taka sytuacja...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lip 2006, 16:59

*_Zaza_* pisze:To już nie chodzi o to że zabraknie tylko pojedynków Inter - Juve bo Derby Rzymu też zawsze były ozdoba sezonu. Chyba że kierujesz się tym że doś czesto Inter ogrywał Juve Liga straci na atrakcyjność - mistrzostwo świata Azzurrich a potem taka sytuacja...
Może i straci na atrakcyjności ale to kwestia kilku lat. Jeśli spojrzymy na to za dziesięć lat to powiemy - dobrze się stało, że liga się oczyściła. Nie wiem za bardzo na co liczyłeś ? Że nikt nie poleci ? Że wszystko zostanie po staremu ? Przecież to by był dopiero skandal.
*_Zaza_* pisze:Zico nazwa Derby D'Italia wróci mimo że Juventus zaliczy Serie B. Bo dla sporej liczby Włochów Derby D'Italia to mecz Milan - Juve i Juve - Milan ze względu na to że grają dwa najbardzie utytułowane Włoskie klubu na arenie krajowej jak i europejskiej. Wiec nie trzeba będzie kasować a jedynie zmienić temat
Przecież napisałem, że będzie trzeba zmienić nazwę tematu nie go wywalić. :wink: Hmm … derby Italii czyli mecz pomiędzy drużynami, które nie zaznały smaku Serie B więc ani po powrocie Juve do Serie A ani mecz Milan-Juve nie maja prawa nosić tej nazwy.
Oczywiście derby Rzymy bardzo ciekawe mecze podobnie jak mecze z Violą ale trzba coś poświęcić aby coś zyskać. :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 17:32

Może z perspektywy czas inaczej na to popatrzymy, możliwe że nawet z kożyścią - ale narazie to co sądzisz ze oczyścili ligi degradują takich piłkarzy i kluby ? Jak dla mnie to główni winowajcy mają śmieszną kare. I nie mam na myśli klubów. Ich szczeście że sąd sportowy nie może zabijać :roll: Ale jeszcze czekają ich inne procesy...
Zico_FCI pisze: Hmm … derby Italii czyli mecz pomiędzy drużynami, które nie zaznały smaku Serie B więc ani po powrocie Juve do Serie A ani mecz Milan-Juve nie maja prawa nosić tej nazwy.

Tak na to patrzą fani Interu - wiekszość Włochów inaczej. Bynajmiej nie Nerazzurich :wink: Milan : Juve czyli Derby D'Italia dwa najbardzie utytułowane kluby w Italli w histori Calcio. Wiec za pewne przyjmie sie to co i tak było stosowane wcześniej stosowane - tak jak w Hiszpani Gran Derby Europa :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 15 lip 2006, 18:11

*_Zaza_* pisze:Bo dla sporej liczby Włochów Derby D'Italia to mecz Milan - Juve i Juve - Milan ze względu na to że grają dwa najbardzie utytułowane Włoskie klubu na arenie krajowej jak i europejskiej.
Znam kilku Włochów i dla nich Derby d'Italia to pojedynek dwóch zespołów, które nie zaznały gry poza Serie A. *_Zaza_* nie schlebiaj sobie i Milanowi, derby Włoch nie mają nic wspólnego z tytułami. Derby Mediolanu tak się nazywają bo Inter i Milan pochodzą z Mediolanu ;), a nie dlatego, że zdobyły one jakieś trofea.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 18:21

hehe wiesz zapytaj fana Cheslea jaki derby sie najbardzie liczą w Angli - odpowie Ci że mecz Chelsea - Arsenal a gówno prawda bo tylko Tottenham - Arsenal czyli wojna o Londyn :] To podobna sytuacje z fanami Interu - co to za derby o pymat na podstawie tego że nigdy nie spadły ? lata mi to koło dupy ale nie rozsmieszaj mnie to może poza nazwacc też inne mecze. Sama nazwa Derby D'Italia wskazuje że graja dna najlepsze kluby w Itali ? reszte sobie dopisz bo nie ma sensu sie kłucić o cos co mi lata :P

Pozdro

Zreszta co to za derby ? jak Barca - Real ? dla kibiców wojna dla prasy "derby" to tak ja "ekspreci" :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 15 lip 2006, 18:27

*_Zaza_* pisze:Zreszta co to za derby ?
Zgadza się, ale wiesz fakt, że Inter i Juventus nigdy wcześniej nie grały w niższej klasie rozgrywkowej dla fanów tych zespołów (czyli dla mnie też ;)) coś znaczy i im (oraz mnie) to koło dupy nie lata bo jest się z czego cieszyć i czym się szczycić. Rozgrywki we Włoszech trwają już ładnych parę(dziesiąt?) lat i sztuką jest niespadnięcie przez te wszystkie lata. Dlatego mi to koło dupy nie lata i stwierdzenie Derby d'Italia coś dla mnie znaczyło.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lip 2006, 18:37

Ale wiesz to teraz pora nazwać mecze Milan - Juventus od czarnych pasów na koszulkach - bo ja jestem z tego dumy że maja czarne pasy :P - a kapitanowie będa grali w żółtych butach na cześc tego spotaknia. Bramkarze beda mieli czapeczki z napisem Forza Italia :P Wiesz ja nie mam nic do Ciebie i to tego że jesteś dumny z tego powody ze nigdy nie spadł Inter do B - ale powiem Ci szczerze że Milan po spadku wygrał w nastepnych sezony tyle co Inter nie wygrał przez tyle tak istnienia [bez spadku] wiec czym sie szczycisz ? na swój sposób jest sie czym szczycic masz racje ale wiesz jak jest...

Nie odbiera tego jako jakiś atak z mojej strony. Bo to nie tak - poprostu walka o prymat po między dwoma najlepszymy zespołami w danym krajuma swoja otoczke ... Dla tego nie nazywamy Gran "Derby" Europy spotkań - Espanyol Barcelona... A chyba sukcesów oby klubów nie trzeba przypominać :wink:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lip 2006, 19:19

*_Zaza_* pisze:ale powiem Ci szczerze że Milan po spadku wygrał w nastepnych sezony tyle co Inter nie wygrał przez tyle tak istnienia
To ciekawe. Ile razy Milan zdobył po dwukrotnej przygodzie w Serie B ? siedem ? Nie wiem czy wiesz ale Inter ma na swoim koncie trochę więc mistrzostw. I wcale nie jest to jakś przepaść pomiędzy Milanem i Interem – jeśli chodzi o włoskie podwórko. A jeśli chodzi o Europe to nie ma różnicy pomiędzy Interem a Juventusem. Więc nie mów mi, że te klubu tak deklasują pozostałe (prawie jak Celtic i Ragersi w Szkocji czy Barca i Real w Hiszpanii) kluby, że nagle można dawać meczom pomiędzy nimi jakieś specjalne nazwy. Dobrze wiesz, że Derbami Italii nazywane były pojedynki pomiędzy Interem i Juventusem i dobrze wiesz dlaczego tak było. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”