Kto w ataku reprezentacji Polski? - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
madrid_fan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madrid_fan » 15 kwie 2006, 15:41

-rianDo- pisze:Dla mnie pewniakiem w ataku Reprezentacji Polski jest oczywiście maciek Żurawski 8) .Obok niego powinien zagrać zawodnik będący w najlepszej dyspozycji (Sosin, Franek, Niedzielan, a może jeszcze inny zawodnik )

Ebi Smolarek jest dal mnie pewniakiem na prawej pomocy.. i narazie nie widzę powodów aby przestawiać go do ataku.. :ok:

Grzesia Rasiaka narazie nie widzę w reprezentacji ale.. kto wie może jak złapie forme :)
Nie wiem dlaczego wszyscy tak bardzo chcą tego Sosina :? przeciez chłopak rozegrał tylko jeden mecz dla reprezentacji (w poprzednim, sparingowym podobno nieczym nie zachwycił) no rzeczywiście strzelił 2 gole ale na tym jego przygoda się zzakończyła. Trzeba taż sobie przypomnieć jakiego mocengo przeciwnika nam wybrało PZPN.. Ok, jest królem strzelców ligi cypryjskiej (ale niestety większość czołowych polskich napastników by nim została). Wiem że za chwię po mnie "pojadą" różni ludzie ale chyba nikt mi nie wmówi że liga cypryjska jest lepsza od 2 angielskiej czy choćby polskiej.

Jak dla mnie atak na mistrzostwa powinien wyglądać tak:
Żurawski (pewniek i nie ma co do tego wątpliwości)
Frankowski (nie zaaklimatyzował się jeszce w Anglii ale wszyscy znają jego możliwości)
Rasiak (nie mam pojęci dlaczego ludzie sobie go wybrali za swojego "ulubieńca" ale to jest na serio dobry piłkarz potrafiący świetnie grać głową)
Niedzielan (rezerwowy, liczyłbym na jego szybkośc)
Smolarek (wolę go na pomocy ale ewentualnie w przypadku jakiejś plagi kontuzji może tam wystąpić)

W pierwszej 11-stce stawiałbym na Żurawskiego z Frankowskim (w meczu z Niemcami na Żurawskiego z Rasiakiem bo tam trzeba będzie trochę powalczyć fizycznie)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 kwie 2006, 15:44

Corinthians pisze: Rasiak może okazać się zbawieniem polskiej reprezentacji. Rasiak jest wysoki i może sprawdzić się w pojedynkach z wysokimi obrońcami z Ekwadoru jak np. Hurtado czy de la Cruz.
Takie samo zadanie mial Kaluzny podczas meczu z Korea na mundialu a jak te pojedynki glowkowe skutkowaly wszyscy wiemy... Koreanczycy skakali wyzej od naszych roslych pilkarzy...Po za ty wystawienie Rasiaka moznaby nazwac:

Corinthians pisze:To jest chore.
Zurawski i Saganowski to 2 najlepiej prezentujacy sie obecnie napastnicy wiec nie wiem co ci w Saganowskim nie odpowiada...Ale jesli ty wolisz obok Zurawia Rasiaka...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 kwie 2006, 17:23

Ja proponuję system rotacji w ataku. Żurawski powinien zagrać w trzech meczach grupowych, a Franek z Rasiakiem na zmianę.
Saganowski gra w reprezentacji rzadko i gorzej od Rasiaka. Nawet statystyki mówią za Grzesiem: 26 meczów, 6 goli a Sagan 15 meczów i 2 gole, tak więc Rasiak ma lepszą średnią, ale nie liczby tutaj grają. To, że Sagan zagrał 2-3 dobre mecze w Vitorii, to nie znaczy, że hop-siup ma grać w pierwszym składzie na mistrzostwach! Ludzie, przypominam wam: Do MŚ zostało 1,5 miesiąca, Polska zagra 3 (?, nie jestem pewien) mecze, w tym mecz, który nic nie powinien znaczyć z Wyspami Owczymi, więc który mądry trener będzie jeszcze eksperymentował, kiedy ma pozycje w ataku obsadzone?! Skoro przez całą swoją kadencję Janas stawiał na Rasiaka, Żurawia i przez pół kadencji na Franka, to po co w najważniejszym momencie swojej kariery trenerskiej będzie to wszystko zmieniał? Sagan jest wg mnie 4 lub 5 napastnikiem, ale w żadnym wypadku drugim! Rasiak ma większe obeznanie w kadrze, więcej meczów w reprezentacji. Można też powiedzieć, że dobrze spisuje się na turniejach międzynarodowych (turniej im. Walerego Łobanowkiego).
Sagan to wielka niewiadomo. Ostatnie mecze w reprezentacji zagrał z Estonią i Azerbejdżanem. Co to za rywale? Duuużo słabsze od Ekwadoru.
Martinho pisze:Takie samo zadanie mial Kaluzny podczas meczu z Korea na mundialu a jak te pojedynki glowkowe skutkowaly wszyscy wiemy...
Przypominam Ci, że Tata to nie napastnik.
Po co mamy wystawić dwa chureka przeciwko bydlakom z Ekwadoru? Żeby schodzili połamani z boiska?

Aha, dwa gole Rasiaka w Anglii...
PS. I przesadziłem z "bydlakami z Ekwadoru" :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 kwie 2006, 18:05

Corinthians pisze:Saganowski gra w reprezentacji rzadko i gorzej od Rasiaka.

Strzela za to duzo wiecej bramek w 1 lidze portugalskiej niz Rasiak w 2 angielskiej...Jest lepszy technicznie od Rasiaka i ma bardziej precyzyjne i mocne uderzenie...I nie mow mi ze Rasiak jest lepszy od Saganowskiego bo nie jest, a to czemu Rasiak gra wiecej od Sagana w reprezentacji to juz pytanie do Janasa.

Corinthians pisze:Nawet statystyki mówią za Grzesiem: 26 meczów, 6 goli a Sagan 15 meczów i 2 gole, tak więc Rasiak ma lepszą średnią, ale nie liczby tutaj grają.

Jezeli mowa o liczbach to Sosin 1 mecz 2 gole...

Corinthians pisze:tak więc Rasiak ma lepszą średnią, ale nie liczby tutaj grają.

A masz moze srednie zmarnowanych sytuacji 100-procentowych :?: Wtedy Rasiak by blado wypadl na tle Saganowskiego...

Corinthians pisze:To, że Sagan zagrał 2-3 dobre mecze w Vitorii, to nie znaczy, że hop-siup ma grać w pierwszym składzie na mistrzostwach!

Dobre wystepy w PUEFA, w lidze Saganowski strzelil dla swojego zespolu ponad polowe ogolu bramek Vitorii wiec osiagnal top w 2 czy 3 meczach :?: A Rasiak :?: 2, 3 mecze w Tottenhamie potem lawa, trybuny, lawa, reprezentacja, trybuny, lawa...
Corinthians pisze:Skoro przez całą swoją kadencję Janas stawiał na Rasiaka, Żurawia i przez pół kadencji na Franka, to po co w najważniejszym momencie swojej kariery trenerskiej będzie to wszystko zmieniał?

Sugerujesz ze ci pilkarze powinni jechac za zaslugi :?: :lol: Jezeli nie sa w formie to Janas ma ich zabrac tylko dlatego ze przez pol swojej kadencji na nich stawial :?: Gratuluje pomyslu
Corinthians pisze:Rasiak ma większe obeznanie w kadrze, więcej meczów w reprezentacji.
W jego przypadku ilosc nie idzie w parze z jakoscia...

Aha gol Sagana w Portugalii :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 kwie 2006, 18:29

Martinho pisze:Strzela za to duzo wiecej bramek w 1 lidze portugalskiej niz Rasiak w 2 angielskiej
Rasiak w Southamptonie gra kilka miesięcy, przypominam, że Rasiak też strzelał dla Derby County, ale to był dawno.
Martinho pisze:Jezeli mowa o liczbach to Sosin 1 mecz 2 gole...
Ty małorozumny jesteś, bo napisałem:
Corinthians pisze:ale nie liczby tutaj grają
Martinho pisze:A masz moze srednie zmarnowanych sytuacji 100-procentowych
Corinthians pisze:ale nie liczby tutaj grają
Martinho pisze:W jego przypadku ilosc nie idzie w parze z jakoscia...
W Twoim rozumowani w polskiej kadrze co miesiąc powinien grać ktoś inny. Ten kto jest w lepszej formie. Owszem pod pewnym kątem masz rację, że niektórzy zawodnicy są na chwilę obecną nie do zastąpienia przez niedoświadczonych graczy. Jacek Krzynówek teraz w ogóle nie gra i nikt nie krzyczy, żeby go zastąpić kimś z naszej ligi. Tak samo jest z Saganem. OK, ma formę od początku sezonu, ale jakoś nie grał w spotkaniach z Anglią czy Austrią. Dlaczego? Bo Janas ma pewniaków w ataku.
Martinho pisze:Sugerujesz ze ci pilkarze powinni jechac za zaslugi
:shock: Za zasługi to Juskowiak mógłby pojechać.

Dyskusja z Tobą nie ma dla mnie większego sensu, bo zupełnie nie rozumiesz tego co napisałem wcześniej.
Starałem się dobrać napastników tylko pod pryzmatem meczu z Ekwadorem. Zrozum, czasem trzeba dobrać zawodnika pod względem taktycznym czy budowy ciała. Są to czynniki niezależne od formy. Czas na ustalanie składu minął, można dokonać tylko drobnych korekt. Teraz trwają poszukiwania rezerowoych, ale na pewno nie zawodników, którzy mieli grać w wyjściowym składzie.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 kwie 2006, 18:40

Corinthians pisze:Rasiak w Southamptonie gra kilka miesięcy, przypominam, że Rasiak też strzelał dla Derby County, ale to był dawno.

Jakbysmy napastnikow oceniali po tym co bylo dawno to na mundial nie pojechal by Zurawski tylko Olisadebe i Kryszalowicz...

Corinthians pisze:Jacek Krzynówek teraz w ogóle nie gra i nikt nie krzyczy, żeby go zastąpić kimś z naszej ligi.

Bogactwo w ataku wsrod pilkarzy jest duze wieksze niz na lewej pomocy...
Corinthians pisze:OK, ma formę od początku sezonu, ale jakoś nie grał w spotkaniach z Anglią czy Austrią. Dlaczego? Bo Janas ma pewniaków w ataku.
I ci jego pewniacy zazwyczaj zawodza...(Rasiak)
Corinthians pisze:Dyskusja z Tobą nie ma dla mnie większego sensu, bo zupełnie nie rozumiesz tego co napisałem wcześniej.

Najpierw to Ty zrozum ze Rasiak NIE nadaje sie do reprezentacji...I jakos nie wplywa na ciebie fakt ze jego gra jest malo skuteczna...
Corinthians pisze:Starałem się dobrać napastników tylko pod pryzmatem meczu z Ekwadorem.
Rasiak w spotkaniu z Ekwadorem... I co on ma niby glowa pilke zgrywac :?: Bo nic inneo to on nie potrafi...Ja wogole nie rozumie Ciebie...Czemu mialby jechac Rasiak i Frankowski, a nie jechac duzo lepsi od nich Saganowski czy chociazby Jelen :?: Jezeli uwazasz Frankowskiego za jokera a Rasiaka do ograniczania sie do zgrywania pilki glowa, to niezaciekawie wyglada ta perspektywa. Ja mysle ze w najblizszych sptkaniach nalezaloby sprawdzic Saganowskiego, bo jest to jeden z najlepszych napastnikow w lidze portugalskiej przeciez...

Pikaczu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pikaczu » 15 kwie 2006, 18:43

Moim zdaniem na MŚ powinni jechać:
Maciej Żurawski (chyba nie trzeba wyjaśniać dlaczego)

Tomasz Frankowski - mimo,że w Anglii nie zachwyca,ale zawsze się gdzieś wciśnie,nogę dostawi,Anglia to trochę nie jego klimaty,ale w kadrze bardzo przydatny,zresztą ostatnio nawet ładną asystę miał

Marek Saganowski - w słabym klubie portugalskim strzela sporo bramek,jest gwiazdą zespołu,dobrze rozgrywa piłkę,taki piłkarz jest potrzebny w naszej kadrze

Andrzej Niedzielan - podobnie jak Saganowski,strzela bramki,a najważniejsze,że grai to dobrze,na 2 połowę czy ostatnie minuty powinien wchodzić powalczyć.

Łukasz Sosin - pokazał,że w kadrze może być przydatny,niezła gra głową,regularnie grywa,może nie w najsilniejszej lidze,ale strzela bramki i to dużo.

Do tego Ebi Smolarek,który może zmieniać pozycję z Żurawskim :wink:

Moim zdaniem na MŚ na pewno nie powinien jechać Rasiak.Strzela bramki w Anglii i niech tak zostania,ale błagam niech nie jedzie na MŚ,znowu zrobi nam pośmiewisko i będzie 12 graczem przeciwników.Będzie tylko rzucał nam kłody pod nogi i przeszkadzał w składnym rozegraniu akcji :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 kwie 2006, 18:54

Martinho pisze:Najpierw to Ty zrozum ze Rasiak NIE nadaje sie do reprezentacji...I jakos nie wplywa na ciebie fakt ze jego gra jest malo skuteczna...
Czekam na clonera.
Rasiak NADAJE się do gry w reprezentacji. Może choćby zgrywać piłki do Żurawia, czego nie zrobi Franek. W Ekwadorze mają Ivana Hurtado i Ulisesa de la Cruza - to są silni i twardzi obrońcy. Wysoki Rasiak na pewno by się sprawdził.
Martinho pisze:Czemu mialby jechac Rasiak i Frankowski, a nie jechac duzo lepsi od nich Saganowski czy chociazby Jelen
Powtarzalem to kilka razy i powtórzę jeszcze raz: ze względu na większe doświadczenie w kadrze. Może wydaje Ci się to prozaiczny powód, ale nie zdajesz sobie sprawy jakie to ważne. Janas sobie zakodował, że chce Rasiaka i Żurawskiego. To jest cecha dobrego trenera. Janas rzadko ulega mediom. Raz mu się to zdarzyło w przypadku Frankowskiego. Janas ma własną wizję gry, może toteż dlatego nie chcę Sagana. Też o tym pisałem: czasami trzeba wystawić kogoś niezależnie od prezentowanej formy.
Martinho pisze:Jezeli uwazasz Frankowskiego za jokera a Rasiaka do ograniczania sie do zgrywania pilki glowa, to niezaciekawie wyglada ta perspektywa
Nie zdajesz sobie sprawy jak się mylisz.
Martinho pisze: Ja mysle ze w najblizszych sptkaniach nalezaloby sprawdzic Saganowskiego, bo jest to jeden z najlepszych napastnikow w lidze portugalskiej przeciez...
Też tak myśle, ale wg mnie może on być najwyżej czwartym napastnikiem.
Masz jeszcze zdjęcia de la Cruza:
Obrazek
I Ivana Hurtado:
Obrazek

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 kwie 2006, 19:10

Pikaczu pisze:Łukasz Sosin - pokazał,że w kadrze może być przydatny,niezła gra głową,regularnie grywa,może nie w najsilniejszej lidze,ale strzela bramki i to dużo.

Sosin zagral tylko jeden mecz w reprezentacji z niezbyt wymagajacym rywalem wiec nie ma co od razu go oceniac na duzy plus... a juz tym bardziej zabierac go na mundial...Pozatym Janas zabierze max 4 napastnikow a ty wypisales wiecej...
Corinthians pisze:Wysoki Rasiak na pewno by się sprawdził.
Podaj mi jakis dobry mecz w reprezentacji w wykonaniu Rasiaka w ktorym z duzej strony pokazal gre glowa...Ja sobie nie przypominam, a nawet nie wyobrazam tego na mundialu...Tylko prosze podaj nie wykrercaj sie jak z poprzednimi odpowiedziami na moje pytania...
Corinthians pisze:Też tak myśle, ale wg mnie może on być najwyżej czwartym napastnikiem.

Niech jedzie jako 4 a na miejscu ni9ech w koncu udowodni Janasowi ze Rasiak jest zawodnikiem slabszym od niego...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 kwie 2006, 19:14

Martinho pisze:Podaj mi jakis dobry mecz w reprezentacji w wykonaniu Rasiaka w ktorym z duzej strony pokazal gre glowa
O ile dobrze pamiętam, to Rasiak na turnieju im. W. Łobanowskiego prezentował dobrą formę jak i dobrze grał głową. Poza tym nie od dziś wiadomo, że głowa jest bardzo groźna w wykonaniu Rasiaka. Widziałem jeden mecz Tottenhamu gdzie on grał i wygrywał pojedynki z twardym angielskimi obrońcami.
Martinho pisze:a nawet nie wyobrazam tego na mundialu...
Skoro na swoim jedynym międzypaństwowym turnieju Rasiak prezentował się dobrze, że może i na mundialu będzie podobnie?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 kwie 2006, 19:28

Corinthians pisze:Skoro na swoim jedynym międzypaństwowym turnieju Rasiak prezentował się dobrze, że może i na mundialu będzie podobnie?

Tylko ze na MŚ druzyny beda bardziej wymagajace niz te na turnieju w Kijowie... I nie porownuj tego turnieju do MŚ bo
Corinthians pisze:To jest chore.
Turniej w Kijowie byl bodajze w sierpniu, czyli od tego turnieju do MŚ minie prawie rok...A forma Rasiaka od tego turnieju zaczsela spadac...Pozatym to byl turniej towarzyski wiec nie wszyscy pilkarze zagrali na maxa...A w meczach o stawke w el. do MS juz tak "dobrze" nie bylo jak podczas turnieju w Kijowie...Rasiak siedzial niemal pol roku na lawie, a w tym roku zdobyl zaledwie 3 bramki w klubie...

Corinthians pisze:O ile dobrze pamiętam, to Rasiak na turnieju im. W. Łobanowskiego prezentował dobrą formę jak i dobrze grał głową.

Nie pamietam zeby blyszczal swoja gra glowa na tym turnieju...1 bramke strzelil glowa, ale to bylo przedluzenie strzalu...No ale niech bedzie ze to bramka glowka... Rzeczywiscie tam na tym turnieju pokazal forme, ale reszta spotkan byla w jego wykonaniu conajwyzej przecietna...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 kwie 2006, 19:34

Martinho pisze:Tylko ze na MŚ druzyny beda bardziej wymagajace niz te na turnieju w Kijowie
Serbia, Ukraina... Powiedziałbym, że zbliżony poziom.
Martinho pisze:A forma Rasiaka od tego turnieju zaczsela spadac...
Forma Frankowskiego zaczęła spadać, forma Krzynówka zaczełą spadać, forma Boruca zaczęła spadać, forma Ebiego zaczęła spadać...
Martinho pisze:A w meczach o stawke
Przypominam, że turniej był o stawkę.

I przypominam Ci po raz enty:
czasami trzeba wystawić kogoś niezależnie od prezentowanej formy.

Czy Ty nie widzisz tego? Następnym razem pogrubię...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 kwie 2006, 19:44

Martinho pisze:A w meczach o stawke w el. do MS juz tak "dobrze" nie bylo jak podczas turnieju w Kijowie...

Corinthians pisze:Przypominam, że turniej był o stawkę.

Cytuj cale zdanie a nie tylko 2, 3 pierwsze slowa...Chodzilo mi o inne mecze anizeli te w turnieju w Kijowie...Ale ty znowu unikasz odpowiedzi na to pytanie, w jakich innych meczach Rasiak zagral dobrze oprocz tego turnieju...

Corinthians pisze:czasami trzeba wystawić kogoś niezależnie od prezentowanej formy.

Czyli Oli wraca do nas tez :?: :lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 kwie 2006, 19:50

Martinho pisze:w jakich innych meczach Rasiak zagral dobrze oprocz tego turnieju...
czasami trzeba wystawić kogoś niezależnie od prezentowanej formy. Ty tutaj czegoś nie rozumiesz. Doskonale wiemy, że Rasiak cały sezon grał przeciętnie. To jest chyab bardziej niż oczywiste, więc dlatego ciągle Ci powtarzałem:
Martinho pisze:Czyli Oli wraca do nas tez
Ale Ty dalej tego nie rozumiesz.
Niezależnie od formy, ale z głową. Ciągle dopasowywałem Rasiaka do ekwadorskich obrońców, aby mógł wygrywać z nim pojedynki głowkowe, czego Frankowski by na pewno nie robił. W ten sposób groźne będą nasze stałe fragmenty gry.

Pikaczu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pikaczu » 15 kwie 2006, 21:13

Corinthians pisze:
Martinho pisze:w jakich innych meczach Rasiak zagral dobrze oprocz tego turnieju...
czasami trzeba wystawić kogoś niezależnie od prezentowanej formy. Ty tutaj czegoś nie rozumiesz. Doskonale wiemy, że Rasiak cały sezon grał przeciętnie. To jest chyab bardziej niż oczywiste, więc dlatego ciągle Ci powtarzałem:
Martinho pisze:Czyli Oli wraca do nas tez
Ale Ty dalej tego nie rozumiesz.
Niezależnie od formy, ale z głową. Ciągle dopasowywałem Rasiaka do ekwadorskich obrońców, aby mógł wygrywać z nim pojedynki głowkowe, czego Frankowski by na pewno nie robił. W ten sposób groźne będą nasze stałe fragmenty gry.
Z Anglikami też miał wygrywać pojedynki główkowe,a bramkę strzelił Franek,który grał tylko 50 minut,a Rasiak przeszkadzał 90minut.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”