Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1498

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6265
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 lut 2025, 20:28

Sergek pisze:
22 lut 2025, 20:12
i btw. naprawde ktos opiera sie na liczbach z transfermarktu? tu uz. delpiero dobrze napisal - havertz jest wart 75 baniek (tzn nie wiem czy tak jest na stronie, tak napisaliscie) bo... niedawno ktos go za plus minus tyle kupil. transfermarkt nie wyprodukuje nic innego skoro juz ktos inny w realnym swiecie zrobil jego wycene i ta byla w okolicach 75 baniek.
Nieno, to nie tak działa. Havertz został kupiony za 75 w momencie kiedy portal wyceniał go na 60, chwilę po transferze ta zmalała nawet do 55, zaś dopiero w tym sezonie urosła do 75. Tak więc algorytmy tranfermarkt mają w dupie to ile kto za kogo zapłacił.
Sergek pisze:
, ale od jakiegos czasu mam wrazenie ze gdzies na rynku transferowym zniknal ten fajny i stabilny segment mieszczacy sie gdzies miedzy kwota 30 a 60 milionow. chyba city fajnie na tym kiedys sklad zrobilo. teraz jak sie wzieli za wzmocnienie skladu, to za kwoty jakie kazdy widzial dostali tez to co kazdy widzial.
Ten przedział ciągle istnieje, tylko jest obecnia 2x droższy. City wyciągało de Bruyne za 75mln co wówczas wydawało się kwotą kosmiczną, dzisiaj płaci się 100mln za Kolo Muaniego, a za ile pójdzie Wirtz (i oby do Realu/Barcy, a nie City :pray: )to pewnie pęknie minimum 120.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 22 lut 2025, 20:31

sickstick pisze:
22 lut 2025, 20:11
", a potem koniec końców na 90% będzie to gracz który nie spełni oczekiwań -
No jeżeli ty oczekujesz, że transfer ofensywny będzie udany tylko wtedy jak będzie wykręcał liczby na poziomie Salaha to rzeczywiście, 90% to będą flopy.
sickstick pisze:
22 lut 2025, 20:11
lub nawet TOP10 rozszerzając to do jakiś Aston Villi czy Newcastle
No Newcastle to se ostatnio kupiło Isaka i Gordona.
Sergek pisze:
nie bedzie takie hop siup
I nikt tak nie napisał (bo zaraz znowu sickstick zrobi na forumku legende).
Jedyne co z dwójki Salah-vanDijk, to imo tego drugiego będzie ciężej zastąpić niż Salaha. Tylko tyle i aż tyle. Nie znaczy to ofc, że zastąpienie Salaha uważam za jakieś bierki. Jasne że nie. Ale jakbym z przystawionym pistoletem do skroni miał wybierać kto zostanie a kto odejdzie to wybrałbym zostanie vanDijka. Nie trzeba się z tym zgadzać ale ja mam taką tezę już od dawna.
Co nie znaczy, że będzie ona prawdziwa. Kilka lat temu wolałem zeby Mane został zamiast Salaha, bo wydawało mi się, że Senegalczyk będzie się ładniej starzał od Egipcjanina lmao :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 lut 2025, 20:33

masacra pisze:
22 lut 2025, 20:31
No Newcastle to se ostatnio kupiło Isaka i Gordona.
No i Isak wpisuje się do ekipy z Haalandem i Plamerem którzy pykli, zaś Gordon (uwaga uwaga...1.. 2... 3...) wykręca cyfry jak Havertz czy Gakpo :P
masacra pisze:
22 lut 2025, 20:31
No jeżeli ty oczekujesz, że transfer ofensywny będzie udany tylko wtedy jak będzie wykręcał liczby na poziomie Salaha to rzeczywiście, 90% to będą flopy.
Wybacz że drążę, ale po prostu muszę. Non stop piszesz jaki to Havertz cienki, że żaden z niego napastnik i Arsenal musi kupić kogoś lepszego. A teraz nagle piszesz - tzn tak rozumiem to co piszesz (jeśli nadinterpretuje to przepraszam) że goście robiący cyferki jak Havertz to w sumie udane transfery (patrz Gakpo) i w sumie ciężko oczekiwać od nowych piłkarzy lepszych cyferek (patrz to co napisałeś o Salahu). To ja już się trochę pogubiłem :mrgreen:

Co do zastąpienia Van Dijka. Jest to jeden z najlepszych obrońców świata swojego pokolenia, moim zdaniem powinien był przytulić ZP za któryś z sezonów kilka lat temu (chyba 2019, ale mogę się mylić), ale ostatecznie wy w tym sezonie tracicie podobną ilość goli co Nottingham Forrest, mając dużo lepszego bramkarza i dużo lepszych bocznych obrońców... więc może Milenkovic lub Murillo? :P
Ostatnio zmieniony 22 lut 2025, 20:49 przez sickstick, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2397

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 lut 2025, 20:35

sickstick pisze:
22 lut 2025, 20:28
Tak więc algorytmy tranfermarkt mają w dupie to ile kto za kogo zapłacił.
co ciekawe ponoc ich wyceny wcale nie sa dzielem algorytmow tylko ludzkiej analizy. przynajmniej tak twierdzili jeszcze pare lat temu

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 22 lut 2025, 20:49

moody pisze:
22 lut 2025, 20:35
sickstick pisze:
22 lut 2025, 20:28
Tak więc algorytmy tranfermarkt mają w dupie to ile kto za kogo zapłacił.
co ciekawe ponoc ich wyceny wcale nie sa dzielem algorytmow tylko ludzkiej analizy. przynajmniej tak twierdzili jeszcze pare lat temu
ja w to wierze. mi ostatnio kazali napisac ze wycenilem przedsiebiorstwo przy uzyciu rozwiazan ej aj a ja tylko wrzucilem liczby co mi dyrektor kazal hehe.

jutro odpisze na reszte

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 22 lut 2025, 20:55

sickstick pisze:
22 lut 2025, 20:33
ostatecznie wy w tym sezonie tracicie podobną ilość goli co Nottingham Forrest, mając dużo lepszego bramkarza i dużo lepszych bocznych obrońców... więc może Milenkovic lub Murillo?
:D
Gole stracone w tym sezonie
Liverpool 26
Arsenal 23
Nottingham Forest 29

3 gole różnicy pomiędzy Liverpoolem i Forest, czyli... tyle samo ile pomiędzy Liverpoolem i Arsenalem :)
Wiec może - ostatecznie wy tracicie podobna ilość goli co Liverpool, więc może wasza obrona nie jest taka zajebista jak wam się wydaje co? :P
sickstick pisze:
22 lut 2025, 20:33
Non stop piszesz jaki to Havertz cienki, że żaden z niego napastnik
Fun fact: nigdzie tak nie pisałem. :)
Jedyne o czym cały czas pisze (pisze to od początku tego transferu), że nie rozumiem co artysta (Arteta) miał na myśli ściągając Havertza. I po prawie dwóch latach dalej tego nie rozumiem. I chyba nie ja jeden. Co więcej chyba sam Arteta tego nie rozumie skoro dalej szuka piłkarzy do pierwszego składu na pozycję na których gra Havertz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 mar 2025, 15:54

Ominęła mnie ciekawa dyskusja, z tego co widzę.

Nie wiem, co się odwaliło ostatnio. W lidze totalna padaka, a w LM nagle pojechaliśmy do Holandii i... zrobiliśmy to, co zrobiliśmy. Nie potrafię tego wytłumaczyć. Po prostu. Rekord wygranej na wyjeździe w LM, ogólnie kosmos.

Teraz Man Utd, potem dowieźć to 7-1 z eindhoven i przerwa. A po przerwie może wróci Saka? Może coś z tego jeszcze będzie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 mar 2025, 1:02

Ominęła mnie ciekawa dyskusja o tym, jak Arsenal znowu ukradł mecz - niepodyktowany karny za rękę Cucurelli i brak czerwonej kartki za stempla na Rice... a nie, czekaj, nikt nie przyszedł narzekać z kibiców Arsenalu? Cholera, niebywałe. :whistle:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 mar 2025, 7:00

To można powiedzieć, że w braku czerwonych kartek wyszliście na remis :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 mar 2025, 15:41

Nie no dajmy spokój, to klasyczny reckless challenge. Nie ma tutaj siły która by była potrzebna żeby uznać to za czerwoną kartkę. Żółta.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 mar 2025, 16:02

Sezon ligowy przegrany, gra Arsenalu jest nieporywająca, rywal tym bardziej w ostatnim czasie mało ekscytujący, a forumowi fani Arsenalu w liczbie 3 osoby są już powoli na etapie kryzysu wieku średniego. Nie wiem co musiałby się w tym wczorajszym meczu wydarzyć żebyśmy o nim intensywnie pisali :P
Skoro wywołano na tapet sędziowanie (abstrahując - to jest naprawdę słabe że 70% tego o czym świat rozmawia po meczach to sędziowanie, tym bardziej że rzadko są to sensowne dyskusje, a najczęściej wyjęte z kontekstu filmiki ludzi którzy nawet nie oglądali meczu, ale im ich ściśle spersonalizowany do wyświetlania właśnie takich treści portal X to wyświetlił).

Wracając, skoro wywołano na tapet sędziowanie - wczoraj Fofana najpierw w pierwszej połowie zrobił 3 faule na bezpośrednie czerwo (w tym ten stempel na Rice to bandyctwo totalne) - za żadne z nich nie dostał nawet żółtej kartki. W drugiej połowie wreszcie dostał żółtą kartkę za... odkopnięcie piłki po gwizdku, ale drugiej żółtej za faul taktyczny (swoją drogą też niezbyt miękki) na wychodzącego na czystą pozycję MLS kilka minut później już nie zobaczył. Sędziowanie w tej lidze naprawdę zakręciło w dziwną uliczkę. "Kolega Fofana, możesz pan robić ciosy karate, bić po ryjach, łamać nogi, kopać po jajach... ale piłki po gwizdku mi pan nie odkopuj, te mecze oglądają dzieci więc kultruka musi być".

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 mar 2025, 16:41

70% o czym świat rozmawia po meczach to sędziowanie :D

No ale może ma się takie wrażenie jeśli jest się kibicem Arsenalu i śledzi ściśle sperrsonalizowany portal X hehe

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 mar 2025, 17:10

masacra pisze:
17 mar 2025, 16:41
No ale może ma się takie wrażenie jeśli jest się kibicem Arsenalu i śledzi ściśle sperrsonalizowany portal X hehe
Nieno stary ale tak to działa i nie wiem z czym polemizujesz. Algorytm widzi że często klikasz w treści zawierające np kontrowersje jak to Liverpoolek został skrzywdzony bo sędzia dał aut w złą stronę, ale pomijasz treść z babolami sędziowskimi na korzyść Liverpoolu, to algorym zaczyna ci podsyłać co raz więcej tcy pierwszych treści, zaś co raz mniej tych drugich. No i akurat ty jesteś chyba najlepszym przykładem na forum jak ta personalizacja działa, bo regularnie to robisz, czego przykład jest powyżej - algorytm podesłał ci jakiś naciąganych filmik w stylu 'czerwono na Parteta' bo bo jak słusznie wyliczył - właśnie w tą treść kliknąłeś i podałeś ją dalej, zaś treści zawierających brak w sumie dobrych 4 czerwonych kartek dla graczy Chelsea czy braku karnego ci nie podesłał, bo wiedział że nawet o ile w nią wejdzie (choć pewnie i tak nie), to z pewności nie podasz jej dalej.

Tak to właśnie działa, mnie praktycznie co tydzień X zalewa gigantyczną ilością filmików odnośnie druków na korzyść Liverpoolu, na podstawie których możnaby założyć że bez pomocy sędziów dziś The Reds broniliby się przed spadkiem, bo te lecą w każdym meczu. Ale nie wrzucam ich dalej żeby robić aferę "Patrzcie jak drukują pod Liverpool", bo wychodzę z założenie że skoro nie widziałem tego meczu, to dana sytuacja jest po pierwsze pozbawiona kontekstu, a po drugie równie dobrze w tym meczu mogło pójść drugie tyle druków w drugą stronę, których algorytm mi nie pokazał, bo... słusznie wyliczył że i tak w nie nie klikne.

Także masacra, tak to właśnie działa.
masacra pisze:
17 mar 2025, 16:41
70% o czym świat rozmawia po meczach to sędziowanie
No że akurat ty wydrwiłeś tą tezę, to klasyczny przykład "uderz w stół a nożyce się odezwą" :blow:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 mar 2025, 17:58

Dzięki, że wyjaśniłes mi jak działa Twitter, normalnie jestem w szoku :shock:

Anyway.

Ja szczerze na swoim timeline na Twitterku nie zauważyłem tych 70% o sędziach po każdym meczu. W temacie Liverpoolu na forum też już raczej rzadziej niż częściej pisze coś o sędziowaniu. Ale jeśli u ciebie na timlinie twitterkowym jest 70% o sędziach to ci wierzę. :D zresztą temat Arsenalku na forumku, też głównie tym żyje ostatnio. Także tak. Miło, że wróciłeś do starych nawyków.
sickstick pisze:
17 mar 2025, 17:10
Tak to właśnie działa, mnie praktycznie co tydzień X zalewa gigantyczną ilością filmików odnośnie druków na korzyść Liverpoolu, na podstawie których możnaby założyć że bez pomocy sędziów dziś The Reds broniliby się przed spadkiem, bo te lecą w każdym meczu

Myślę, że powinieneś odstawić Twittera na jakiś czas :)

Ale dzięki, że jesteś. Jakby nie ty, to ludzie nie siedzący w temacie nie zrozumieliby czemu fanbaza Arsenalku w sieci to jeden z większych raków w piłce angielskiej :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 mar 2025, 18:09

masacra pisze:
17 mar 2025, 17:58
Myślę, że powinieneś odstawić Twittera na jakiś czas
Ja tak zrobilem i przenioslem sie na iksa. Polecam wszystkim zainteresowanym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”