Zaraz, że druga liga austriacka. Zech i Gorgon z Pogoni przeszli w zimowym oknie do Altach z Austriackiej Bundesligi. Jeden w tym roku skończy 35, drugi 37 lat.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 mar 2025, 0:26
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 27 mar 2025, 0:30
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 28 mar 2025, 16:58
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2025, 17:10
Dobre, dobre, ale wydaje mi się że Ojrzyński może wyżej trochę pograć. Ma już na koncie 28 meczów w walijskiej lidze, 11 w II lidze holenderskiej. Taudul w wieku 22 lat miał jedynie 5 meczów na Cyprze. No i Ojrzyński ma lepsze warunki, 196 cm vs 185 cm od Taudula. Szału nie będzie, ale jesli nie idzie na wypożyczenie gdzieś do 3-4 ligi angielskiej tylko woli Szwecję to może mieć łatwiej jednak.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 28 mar 2025, 17:28
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2025, 17:33
Ja mam w głowie przykład Maksymiliana Stryjka, który własnie w wieku 16 lat przeszedł do Sunderlandu. I też właściwie się nie wybił, poza grą w Szkocji przez 2 lata. Ale jaki to poziom można się domyślać, skoro w polskiej ekstraklasie przepadł, w Jagiellonii nic obecnie nie prezentuje.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 mar 2025, 17:47
No nie wiem, druga liga szwedzka niekoniecznie musi być czymś mocniejszym niż 3-4 poziom rozgrywkowy w Anglii. W League One masz drużyny o kilkukrotnie wyższych zarobkach/wartościach/budżetach, a w League Two są porównywalne. Karierę też da się zrobić. Pamiętam Kovara, który bujał się na wypożyczeniach w niższych ligach angielskich, żeby zdobyć Mistrzostwo Czech i teraz grać w LM będąc drugim bramkarzem Bayeru.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2025, 17:55
Ale ja własnie napisałem że w Szwecji jest niższy poziom. Tak skrótowo: będzie miał łatwiej o grę moim zdaniem, z 3-4 ligi angielskiej trudno się wybić, nawet jeśli się gra regularnie, a z 2 ligi szwedzkiej (gdzie poziom niższy) można moim zdaniem awans do 1 ligi zrobić szybciej.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 mar 2025, 18:05
W kontekście awansu jak najbardziej Szwecja może być lepszym kierunkiem. Problem tylko w tym, że jak tak patrzę, to Utsiktens BK jest drużyną środka tabeli. Najważniejsza jest regularna gra, ale w wieku 22 lat, to trochę mało. W League One jeden dobry sezon by go ustawił, bo są tam scouci z całej Anglii, a tu nikt nawet o tym nie usłyszy.cloner pisze: ↑28 mar 2025, 17:55Ale ja własnie napisałem że w Szwecji jest niższy poziom. Tak skrótowo: będzie miał łatwiej o grę moim zdaniem, z 3-4 ligi angielskiej trudno się wybić, nawet jeśli się gra regularnie, a z 2 ligi szwedzkiej (gdzie poziom niższy) można moim zdaniem awans do 1 ligi zrobić szybciej.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 28 mar 2025, 20:36
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 29 mar 2025, 19:54
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 29 mar 2025, 21:09
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2025, 17:57
cloner
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl