I liga - Strona 149

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1526
Kibicuję: WIDZEW

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 28 mar 2025, 22:25

Co za łeb :lol2:

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1318

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 mar 2025, 22:26

To raczej nie było przerwanie oczywistej sytuacji bramkowej, więc żółta, ale akcja dobra :haha:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 mar 2025, 5:23

cloner pisze:
28 mar 2025, 22:15

@Magnum czy tutaj są podstawy do czerwonej? zagranie mocno nie fair play, czy max żółta.
nie ma absolutnie żadnych podstaw do czerwonej. Żółta za nieposzanowanie zawodów tutaj pasuje.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2043
Kibicuję: Manchester United

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 29 mar 2025, 11:10

Za wszelkie tego typu niesportowe zachowania powinni z automatu dawać czerwień. To było perfidne, ewidentne i celowe zatrzymanie akcji.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5294
Kibicuję: Tylko WISŁA

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 29 mar 2025, 11:54

Nie no skoro za faul taktyczny typu pociągniecie za koszulkę jest żólta to dlaczego za taką rękę miała by być czerwona? Jedno i drugie to "nie fair", jedno i drugie jest zatrzymaniem akcji, a dodatkowo przy faulu zawsze jest większe ryzyko kontuzji rywala. Nie bardzo widzę sens czerwonej.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1318

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 29 mar 2025, 12:21

Mr.Chris pisze:
29 mar 2025, 11:10
Za wszelkie tego typu niesportowe zachowania powinni z automatu dawać czerwień. To było perfidne, ewidentne i celowe zatrzymanie akcji.
Akcji, ale nie jednoznacznej sytuacji bramkowej. Warto zapoznać się z przepisami.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 29 mar 2025, 14:40

DDK pisze:
29 mar 2025, 11:54
Nie no skoro za faul taktyczny typu pociągniecie za koszulkę jest żólta to dlaczego za taką rękę miała by być czerwona?
Dla mnie za chamski faul taktyczny, gdzie nie ma jakiejkolwiek chęci zatrzymania piłki, też powinny być wykluczenia. Przy obecnych karach czerwona, ale idealnym rozwiązaniem była by dla mnie żółta i 5min kary czasowej. To piłka nożna, a nie zapasy.
dias pisze:
29 mar 2025, 12:21
Mr.Chris pisze:
29 mar 2025, 11:10
Akcji, ale nie jednoznacznej sytuacji bramkowej. Warto zapoznać się z przepisami.
Napisałem "powinni". W domyśle, że nie ma takich przepisów, ale według mnie powinny być.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 29 mar 2025, 14:58

Mr.Chris pisze:
29 mar 2025, 14:40
Dla mnie za chamski faul taktyczny, gdzie nie ma jakiejkolwiek chęci zatrzymania piłki, też powinny być wykluczenia. Przy obecnych karach czerwona, ale idealnym rozwiązaniem była by dla mnie żółta i 5min kary czasowej.
Przy obecnych przepisach - niby tak, ale problemem byłoby to, że chamskie wejśćie w nogi w polu karnym byłoby tak samo traktowane jak zwykły faul taktyczny typu ciągniecie za koszulkę na 60 metrze. Oczywiśćie można dyskutować na temat zawieszenia na 3 mecze, ale jakie to ma znaczenie dla drużyny przeciwko której gramy?

Poza tym te zawieszenia na kilka meczów to też jest kontrowersyjny temat. Jeśli druzyna A walczy o mistrza z drużyną B i mamy terminarz:
przedostatnia kolejka: A kontra jakieś leszcze
ostatnia kolejka: B kontra te same leszcze.

I w 90minucie w meczu A kontra leszcze jest remis i A wychodzi sam na sam. Bramkarz wychodzi przed pole karne i fauluje łamiac gościowi nogę. Jest wolny, czerwona, ale kończy się remisem. I wtedy drużyna A nie dość, żę w ostatniej kolejce gra bez (powiedzmy) najhlepszego zawodnika to jeszcze drużyna B gra z rywalami, gdzie zawieszony jest bramkarz. Ale tutaj chyba nie ma dobrego rozwiązania.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 29 mar 2025, 15:08

DDK pisze:
29 mar 2025, 14:58
Przy obecnych przepisach - niby tak, ale problemem byłoby to, że chamskie wejśćie w nogi w polu karnym byłoby tak samo traktowane jak zwykły faul taktyczny typu ciągniecie za koszulkę na 60 metrze.
Cóż. Jak chcą się ciągnąć za koszulki, to po prostu wybrali zły sport i moim zdaniem przydała by im się przerwa na przemyślenie ;)
DDK pisze:
29 mar 2025, 14:58
Oczywiśćie można dyskutować na temat zawieszenia na 3 mecze, ale jakie to ma znaczenie dla drużyny przeciwko której gramy?
Ma plus tylko w przypadku przeciwników walczących o to samo, dlatego wolałbym wprowadzenie kar czasowych. 5-10min gry w dziesiątkę za faul na tzw pomarańczową kartkę zaboli dużo bardziej.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 29 mar 2025, 15:16

Też uważam, że jest to fajne rozwiązanie tylko musiałoby być dobrze skontruowane. Faul na "pomarańczową" w doliczonym czasie gry za dużo nie zmieni. Cieżko tutaj znaleźc optymalne rozwiązanie.
Mr.Chris pisze:
29 mar 2025, 15:08
Cóż. Jak chcą się ciągnąć za koszulki, to po prostu wybrali zły sport i moim zdaniem przydała by im się przerwa na przemyślenie
Dla mnie też jest to jedno z najbardziej irytujących zachować i jestem za tym, żeby karać je bardziej.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 29 mar 2025, 16:16

DDK pisze:
29 mar 2025, 15:16
Też uważam, że jest to fajne rozwiązanie tylko musiałoby być dobrze skontruowane. Faul na "pomarańczową" w doliczonym czasie gry za dużo nie zmieni. Cieżko tutaj znaleźc optymalne rozwiązanie.
Można przenosić na następny mecz tych drużyn z przedawnieniem po następnym sezonie i wewnątrz tej samej federacji, żeby uniknąć sytuacji, gdzie jedna drużyna awansuje i zagrają ze sobą dopiero po 20 latach lub gdzie pomarańczowa kartka w meczu o pietruszkę w lidze wpłynie na mecz w LM.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 mar 2025, 17:50

Kuzera to jest oficjalnie najgorszy komentator jakiego kiedykolwiek słuchałem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 mar 2025, 18:26

Skandaliczne sędziowanie. Z faulu przed polem karnym zrobił karnego po czym anulował go po w sumie jakimś incydencie daleko od piłki. Cyrk.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 mar 2025, 20:07

Boromir pisze:
15 mar 2025, 8:24
1 połowa zaskakująco dobra, taka na poziomie górnej połówki tabeli. Druga dużo słabsza, w sam raz na nasze miejsce w tabeli. Głupia pierwsza bramka dla ŁKS, można było tego uniknąć. Potem już zadecydowały umiejętności Młynarczyka. Szkoda tego meczu, trochę jestem rozczarowany. Teraz przerwa, potem trudny wyjazd do Warszawy. Wrócą chłopaki po kontuzjach, może będzie lepiej.
W zasadzie można napisać to samo. Pierwsza połowa - dobra. Druga - gówno. Błędy w obronie nie do zaakceptowania na tym poziomie. Co z tego, że wyglądamy lepiej jak Kotwica czy Warta jak punktów mamy tyle samo?

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1459
Kibicuję: od czasu do czasu

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 30 mar 2025, 13:43

Jesteśmy bardzo słabi. Wygraliśmy w sezonie tylko 5 meczów, w tym dwa razy z Siedlcami, raz z SSW i raz z Kotwicą. Mamy problem z zagraniem CAŁEGO dobrego meczu. Za udane połówki punktów niestety nie przyznają. Coś czuję, że w ostatniej kolejce na nowym stadionie w Opolu mogą być rozstrzygnięcia.

Plus, że odwiedziłem Konwiktorską, jeden z tych starych i kultowych stadionów w kraju. Jeszcze kilka takich perełek do zwiedzenia mam na swojej liście.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”