Kto wywalczy awans do Orange Ekstraklasy? - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 21 gru 2005, 20:41

jaget pisze: ale wy jestescie smieszni lechia walczy o awans do 1 ligi to mnie rozbraja wescie nie głosujcie na jakies smieszne kluby ktorym kibicujecie sobie w miastach...tylko na tych ktorzy naprawde walcza bo jak patrz na tabele i ogolnie na wyniki to oni moze i walcza ale o utrzymanie
Lepiej patrz w swój talerz kolego zza miedzy, jakoś wam utrzymanie nie wróżę... Zauważ że tabela jest rozciągnięta i są bardzo małe różnice pkt, moim zdaniem każdy jeszcze może awansować i prawie każdy spaść, a ankieta mówi sama za siebie.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 23 gru 2005, 19:03

Bobohawk pisze:Jak narazie moim największym faworytem jest ŁKS. Po rewelacyjnej jesieni klub nie zamierza się poddać i ma w planach ściągnięcie kilku wartościowych piłkarzy.
Ta... Tylko, że oni co roku mają zamiar ściągnąc wielu bardzo wartościowych piłkarzy, a jak przychodzi co do czego to mają jedynie "wzmocnienia" ze Stali Głowno i czwartoligowców. Poza tym ma odejść Myson i ktoś jeszcze. Już nie ma Piątkowskiego.

Po zakupie Kelchi Ihenacho największym faworytem jest Widzew. Awansuje jeszcze na 99 % Jaga, a "Rodowici Lodzi...." powalczą o baraże.

Awatar użytkownika
Javier
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Javier » 23 gru 2005, 19:19

Ja osobiscie uważam że do Orange Ekstraklasy awansuje Jaga (moj kochany klub) ktoremu mimo wszystko nie poszlo zdbyt dobrze w rundzie jesiennej.Na drugim miejscu stawialbym na Łódzki Widzew , ktory jest bardzo blisko najwazniejszego celu.Na trzecim miejscu stawiam na ŁKS, ktory zostanie wzmocniony min. Łukaszem Madejem.Nie rozumiem natomiast dlaczego Lechia Gdansk jest tak wysoko w tym rankingu. Druzyna ktora jest tuz przed strefa spadkowa,odchodzi od niej kilku zaowdnikow. A przy okazji życze wam aby wasze ukochane kluby awansowaly do Ekstraklasy ale .... z 2-giego miejsca, bo pierwsze zarezerwowane jest dla Jagusi. :D

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 24 gru 2005, 0:14

Javier pisze:Druzyna ktora jest tuz przed strefa spadkowa,odchodzi od niej kilku zaowdnikow.

Jeszcze wszystkiego Lechia w tym sezonie nie pokazała, a jak narazie klub opuściło kilku nieprzydatnych piłkarzy, którzy nawet do kadry meczowej się nie łapali. Przyszedł juz natomiast Cetnarowicz, Manuszewski i Kubik z Jagi, a rozmowy są prowadzone z Cracovią w sprawię Piątka. Myślę, że stać nas jeszcze na walkę o awans.

Pozdro

bartek21siwy
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek21siwy » 28 gru 2005, 18:28

Myślę, że stać nas jeszcze na walkę o awans.
No nie wiem... Sprowadzeni zawodnicy mają już swoje lata, a poza tym w swoich poprzednich klubach niczym nie zabłysneli... Więc będzie bardzo ciężko nawiązać wam walkę z zespołami z czołówki tabeli.

wilku23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wilku23 » 15 sty 2006, 19:03

Ja bym chciał,żeby awansowała Jaga,bo ma dobrych ultrasów i w ekstraklasie tacy ludzie by się przydali.A jeśli chodzi o reszte o wszystko jedno,byleby tylko były to drużyny,które nie będą dostarczać punktów reszcie .

Maluszek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maluszek » 17 kwie 2006, 7:50

Prawda jest taka ze do ekstraklasy awansuje Łódź czyli ŁKS i Widzew - to już jest ustalone. Nie ma po co gadać. ZObaczycie

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 17 kwie 2006, 19:21

ja tam mam nadzieje ze awansuja Widzew i ŁKS a w barażach zagra Śląsk i też wejdzie do ekstraklasy!

Pikaczu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pikaczu » 17 kwie 2006, 20:05

Ja bym chciał żeby awansował Widzew i ŁKS,w barażach Jaga albo Śląsk,ale żadna z tych drużyn z barażów nie wejdzie,bo zapewne przegra z jakąś wioską :?

Awatar użytkownika
Zaglebie Sosnowiec
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaglebie Sosnowiec » 19 kwie 2006, 14:52

Mysle,ze do ekstraklasy awansuja Widzew,Slask,a po barazach z Gornikiem Zabrze-Lks Lodz

Awatar użytkownika
Dżokere
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dżokere » 11 sie 2006, 13:35

:arrow: Piast Gliwice
:arrow: Jagiellonia Białystok
:arrow: Śląsk Wrocław (po barażach)

Ale groźni mogą też być : Ruch Chorzów, KSZO Ostrowiec, Zagłębie Sosnowiec i Lechia Gdańsk.

Spadek -- Unia Janikowo, Kmita Zabierzów, Podbeskidzie B-Biała i ŁKS Łomża,

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 sie 2006, 13:40

Dżokere pisze:Kmita Zabierzów
Kmita dobrze radzila sobie w sparingach przed sezonem remisujac m.in. z Wisla Krakow 1:1... Moim zdaniem sie utrzymaja... Ja do grona zespolow, ktore maja szanse na awans dorzucilbym Polonie Warszawa. Pierwszy mecz wygrali 1:0 a drugi pechowo przegrali z Ruchem Chorzow 3:4. Zobaczymy co w tej kolejce pokaza, ale Polonia po tych 2 kolejkach powinna zostac zaliczona do grona faworytow.

Co do Piasta, to graja nierowno. Po pierwszym zwyciestwie, w drugim meczu przegrali... Ale nie zmienia to faktu za moga awansowac.
Dżokere pisze:Jagiellonia Białystok
Moim zdaniem male szanse na awans...

Awatar użytkownika
Dżokere
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dżokere » 11 sie 2006, 14:21

Co do Polonii to też sie zastanawiałem nad nią. Ale podobno oni mają jakąś karę punktową. Tak pisało niedawno w Gazecie W. Nie wiem czy ta kara została podtrzymana ,czy też nie, ale o 1 ligę będzie trudno gdyź nie mają jakiegoś strategicznego sponsora. A bez niego ciężko awansować.
A Piasta wymieniłem tylko dlatego, że chciałbym chodzić na mecze Orange Ekstraklasy za rok :lol: Myślę, że gdyby Piast miał jakiegoś snajpera (takiego jak Mikulenas) to bez problemu 1 liga. Bo bramkarza mamy świetnego (Kozik) o którego walczył nawet H96. A w pomocy Kompi, Kasza, Podgór i Widuch. Ta czwórka bez problemu poradziła by sobie w 1 lidze. Uwierz mi. Obrona może być. Ostatnio Zadyl i Michnia prezentują dobrą formę. Bo Gamla to jak dla mnie jeden z lepszych w 2 lidze. A dziś liczę, że chłopcy się sprężą i wygrają.

Awatar użytkownika
Patol
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Patol » 11 sie 2006, 17:38

Mysle ze Polonia no chyba ze
Dżokere pisze:oni mają jakąś karę punktową
Jesli jednak maja to kare to Ruch Chorzów i KSZO Ostrowiec. A ja licze na beniamina Odra Opole, fajnie bylo by ogladac mecze swojego pierwszoligowca.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 sie 2006, 18:08

Polonia zaczynała z -6 punktami. Z minusowym kontem wystartowało także Podbeskidzie (-5).

Co do tematu to Polonia powinna niedługo wyjść na 0 i rozpocząć pościg za czołówką. Skład mają silny jak na drugą lige i napewno są jednym z faworytów. Ale głównym kandydatem jest dla mnie Jagiellonia Białystok z Pawłem Sobolewskim w składzie. Walczą o awans co rok, ale co rok są silniejsze m.in. budżetowo drużyny i w ostatecznym rozrachunku troche im zawsze brakowało. Ruch Chorzów rozegrał w poprzedniej kolejce bardzo dobry mecz z Polonią i też powinien się liczyć w walce o Ekstraklase. Śląsk Wrocław chyba jeszcze poczeka bo przed sezonem wielkich wzmocnień nie było, a poprzednia kadra i tak nie gwarantowała zwycięstw. Być może jeszcze Pisat, który grałby już w 1 lidze w tym sezonie gdyby nie ujemne punkty w tamtym roku ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”