Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2401

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1144
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 20 kwie 2025, 20:53

piotrcies pisze: ↑
19 kwie 2025, 11:23
Ale na szczęście dzisiejsza TVP to jednak nie jest ściek jak poprzednia, prawda?:>
Przekonaliście mnie, teraz zagłosuję na Rafałka kłamczuszka.
Hannibal pisze: ↑
19 kwie 2025, 12:40
Samo to, że TVP jeszcze istnieje jest cyrkiem i robieniem potężnego fikołka, ale jak widać twardy elektorat nie widzi hipokryzji "nowej" jakości u sterów.
Zaorać tę całą telewizję publiczną i nie będą mieli się o co bić politycy różnych maści.
W Ameryce nie ma takiej telewizji i ludzie żyją dostatnio i szczęśliwie.
cytat pisze: ↑
19 kwie 2025, 12:46
Kultowy wywiad z Karolem Nawrockim w Kanale Zero był gamechangerem tej kampanii.
Nawrocki zszokował pozytywnie Polaków i rozsypał wielomiesięczną propagandę nienawiści i hejtu Salonu III RP Tuska i Trzaskowskiego.
To było DNO i WODOROSTY. :angry2:
Karol się kompletnie nie nadaje do roli prezydenta, proponuję mu funkcję wójta Pcimia za Obajtka.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 20 kwie 2025, 21:18

słuchałeś tego wywiadu? Bo jestem w trakcie i ogólnie jak gardzę pisem podobnie jak PO tak na razie bardzo pozytywnie wypada. Lepiej np. od Brauna, którego lubie.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1144
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 20 kwie 2025, 23:11

Pół godziny na Republice akurat leciało. Powtarzał slogany partyjne, niczego od siebie nie dodał. W sensie żadnej oryginalnej wizji współpracy z rządzącymi. Duda bis to nie jest kandydat dla mnie, typowa partyjna wydmuszka, a niby taki obywatelski kandydat.
A poza tym po prostu jego facjata nie budzi mojego zaufania, to już wolę uśmiechniętego Trzaskowskiego, który kompletnie nie ma poglądów...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 kwie 2025, 8:59

Polecam przesłuchać całość. Bez uprzedzeń. Naprawdę przesłuchałem już 6 kandydatów i nawrocki wypadl jako jeden z najlepszych. W niektórych sytuacjach skrytykował pis, nie uwaza Kaczyńskich za nie wiadomo jakich bogów, ogólnie nie jest oderwany od rzeczywistości. Co jak co, ale na razie wygląda to jak poziom wyżej od Dudy.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 kwie 2025, 9:14

Nawrockiemu największą przysługę oddały niechętne mu media i dziennikarze, którzy wykreowali jego obraz jako takiego niezbyt sprawnego retorycznie osiłka, który ma problem z wyrażeniem własnego zdania na jakikolwiek temat.
Startując z tak niskiej półki, chłop naturalnie zostawia po sobie niezłe wrażenie po każdym normalnym wywiadzie. Co nie jest równoznaczne z tym, że jest dobrym kandydatem. Tam potencjał memiczny mimo wszystko jest dosyć spory.
Ale patrząc na poziom reszty tej wesołej gromadki która kandyduje, to Nawrocki i tak wypada pozytywnie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 kwie 2025, 9:24

Dokładnie tak. Poza tym nie trzeba być orłem, żeby być "normalny" gdy dookoła Braun, Senyszyn czy Woch.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1979

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 21 kwie 2025, 10:36

Wiem czemu wam tak pasuje:)po prostu koleś jest bardziej prawicowy niż pis,a to dla sympatyków konfy oznacza że jest spoko :)
Wiadomo też że Stanowski ma takie a nie inne poglądy(czyli prawicowe) i podobnie jak w debacie "swoich" zbyt mocno atakował nie będzie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4449
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 kwie 2025, 11:06

DDK pisze: ↑
21 kwie 2025, 8:59
Polecam przesłuchać całość. Bez uprzedzeń. Naprawdę przesłuchałem już 6 kandydatów i nawrocki wypadl jako jeden z najlepszych. W niektórych sytuacjach skrytykował pis, nie uwaza Kaczyńskich za nie wiadomo jakich bogów, ogólnie nie jest oderwany od rzeczywistości. Co jak co, ale na razie wygląda to jak poziom wyżej od Dudy.
Fajny głos ma i dobrze się go slucha ale Brauna też się dobrze slucha :)

Dla mnie jednak zbyt kościółkowy. Marze o republikańskim kandydacie ...
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2025, 11:38 przez Eyesmon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 kwie 2025, 11:08

Conrado pisze: ↑
21 kwie 2025, 10:36
Wiadomo też że Stanowski ma takie a nie inne poglądy(czyli prawicowe) i podobnie jak w debacie "swoich" zbyt mocno atakował nie będzie
No to Rafał może śmiało uderzać na wywiad do niego, nie ma się czego bać. Ostatnio też ma poglądy prawicowe :D

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 128
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 22 kwie 2025, 5:42

Conrado pisze:Wiem czemu wam tak pasuje:)po prostu koleś jest bardziej prawicowy niż pis,a to dla sympatyków konfy oznacza że jest spoko :)
Wiadomo też że Stanowski ma takie a nie inne poglądy(czyli prawicowe) i podobnie jak w debacie "swoich" zbyt mocno atakował nie będzie.
Prawicowy od pasa w górę czy od pasa w dół?

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 365

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 22 kwie 2025, 8:49

Conrado pisze: ↑
21 kwie 2025, 10:36
Wiem czemu wam tak pasuje:)po prostu koleś jest bardziej prawicowy niż pis,a to dla sympatyków konfy oznacza że jest spoko :)
Każdy normalny facet ma poglądy prawicowe albo centrystyczne.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1067

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 22 kwie 2025, 9:10

Z tym prawicowym Pisem tez bym sie tak nie rozpedzal, patrzac po pomyslach, ktore uderzaly w gospodarke to ciezko byc bardziej na lewo.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2140
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 kwie 2025, 13:08

Przema pisze: ↑
22 kwie 2025, 9:10
Z tym prawicowym Pisem tez bym sie tak nie rozpedzal, patrzac po pomyslach, ktore uderzaly w gospodarke to ciezko byc bardziej na lewo.
W mainstreamie określenie prawica czy lewica dotyczy już tylko światopoglądu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 kwie 2025, 13:16

DDK pisze: ↑
21 kwie 2025, 8:59
Posłuchałem. Wypadł dużo sensowniej niż na debacie w Końskich (gdzie wyglądał jak partyjna szczekaczka) i ogólnie korzystniej niż prezentują go największe telewizje (mem). Ale i tak utwierdziłem się, że to typowy prawak, który chce z rządem bardziej walczyć niż współpracować i w wielu rzeczach się nie zgodzimy. ;)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 kwie 2025, 13:26

Jasne. Mega szanuje, że pooglądałeś, bo fajnie jest widzieć taki obraz, nawet jeśli sie z nim nie zgadzamy. Ja też się z Zandbergem czy właśnie Nawrockim nie zgadzam w praktycznie 90% kwestiach gospodarczych, ale uważam, że wypadł na plus.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”