podstawą polityki powinien być zdrowy rozsądek a nie podpinanie tego pod chrześcijaństwo.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 kwie 2025, 15:32
podstawą polityki powinien być zdrowy rozsądek a nie podpinanie tego pod chrześcijaństwo.
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 25 kwie 2025, 15:42
No i zdrowy rozsądek powinien Ci podpowiadać, że nasze społeczeństwo i miejsce w którym zyjesz jest dzięki chrześcijaństwu. Nie musisz zgadzać się z ich naukami w 100%, ale nie masz alternatyw, bo świeckie państwo to prosta droga do multikulturalizmu, a tam na końcu zawsze wygrywa islam. Wiara w jakieś bajki, że państwo da się utrzymać neutralne wyznaniowo to jakiś nieśmieszny bambinizm uprawiany przez lewicowych dziwaków.
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 kwie 2025, 16:00
w sensie w chrześcijaństwo ? gadający wąż,rozstąpienie się morza,zmiana wody w wino itd
Mordo,gorzej bo jeżdżę rowerem
ale ja nie jestem lewakiem
to akurat domena księży kk
Conrado
Przema
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 25 kwie 2025, 16:13
Jakie 'nie zgadzam się' w innych pytaniach jest korzystniejsze dla lewicowych?johny batonik pisze: ↑25 kwie 2025, 14:15Te 8 pytań jest kluczowych. Powtorzyłem jeszcze raz te same odpowiedzi na te 8 pytań + dalem w każdym innym " nie zgadzam się" co jest korzystniejsze dla kandydatów lewicowych
venomik
Przema
cloner
sickstick
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 kwie 2025, 16:29
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 kwie 2025, 16:29
Mont Saint Michel.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2025, 16:32
Święty Mateusz pisze: 2535 Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść; byłem spragniony, a daliście Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie; 36 byłem nagi, a przyodzialiście Mnie; byłem chory, a odwiedziliście Mnie; byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie". 37 Wówczas zapytają sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? 38 Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? 39 Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" 40 A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili".
Święty Mateusz pisze:1248 Lecz On odpowiedział temu, który Mu to oznajmił: «Któż jest moją matką i którzy są moimi braćmi?» 49 I wyciągnąwszy rękę ku swoim uczniom, rzekł: «Oto moja matka i moi bracia. 50 Bo kto pełni wolę Ojca mojego, który jest w niebie, ten Mi jest bratem, siostrą i matką».
Ogólnie takie postawy jak "rodzina jest najważniejsza" i niechęć do obcych to tendencje zupełnie naturalne dla człowieka. Nie jakieś tam wartości. Chrześcijaństwo miało nauczać czegoś innego, ale coś mu się nie udało. Może Pan Jezus był zbyt "lewicowy".Święty Łukasz pisze:Jeśli kto przychodzi do mnie, a nie ma w nienawiści ojca swego i matki, i żony, i dzieci, i braci, i sióstr, a nawet i życia swego, nie może być uczniem moim. Kto nie dźwiga krzyża swojego, a idzie za mną, nie może być uczniem moim.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 kwie 2025, 16:41
Fajnie w sumie że poruszyłeś temat dekalogu.
cloner
Conrado
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio