Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2428

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 162

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 03 maja 2025, 9:33

Ktoś chyba jest wyjątkowo głupi lub nie zna historii i działań tego śmiecia Giertycha, by ich porównywać.

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 128
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 03 maja 2025, 10:01

Conrado pisze:
Duma Katalonii pisze:
03 maja 2025, 6:09
Przemówił brunatny Roman.
Brunatni Sławek, Krzysiek, Karol :wink:
Roman był brunatny kiedy tamci jeszcze się w politykę nawet nie zaangażowali. Jak się jest wnukiem Jędrzeja Giertycha, to ma się takie brzemię a nie inne, a poza tym to kto po 1989 reaktywował Młodzież Wszechpolską?

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1961

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 03 maja 2025, 10:14

I jakie to ma znaczenie ?
Bosak był jego przydupasem w mw i dzisiaj swoje poglądy wypowiada o wiele głośniej niż Roman.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 maja 2025, 10:17

Nie wiem po co się przekomarzacie kto jest bardziej brunatny, jak żaden z nich ostatnio nie ma podjazdu do naszego premiera, który w co drugim wystapieniu mówi o nacjonalizmie gospodarczym, a nawet dyktaturze patriotyzmu.
Piękne czasy :)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1961

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 03 maja 2025, 10:33

Wyborcom Brauna Mentzena czy Batyra powinno się to podobać

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 maja 2025, 10:45

Pytanie czy podoba się tobie :)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 maja 2025, 10:45

Conrado pisze:
03 maja 2025, 10:14
I jakie to ma znaczenie ?
Bosak był jego przydupasem w mw i dzisiaj swoje poglądy wypowiada o wiele głośniej niż Roman.
Nie no. Znaczenie ma. Giertych to wszechpolak i Czarnek w wersji 1.0 z domieszką Brauna. To, że próbuje się przemalować na demokratę (za zgodą Tuska, w imię zasady "wróg mojego wroga moim przyjacielem"), nie powinno zasadniczo zmieniać jego odbioru. Trudno traktować go poważnie.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2025, 10:58 przez 10, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4390
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 03 maja 2025, 10:51

yedraz pisze:
02 maja 2025, 21:55
masacra pisze:
02 maja 2025, 21:48
Pewnie się leniuszkowi Tuskowi nie chce tyle pracować to Prezydent poszedł mu na rękę. W ramach współpracy
Aha, to już nie będzie Trybunału Stanu?
Nigdy by to nie nastąpiło. To taka kiełbasa wyborcza :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 maja 2025, 10:54

Conrado pisze:
03 maja 2025, 10:33
Wyborcom Brauna Mentzena czy Batyra powinno się to podobać
powyżsi wyborcy wiedzą, ze jest to zwykłe pierdolenie przedwyborcze, a po wyborach znowu będzie mówił jak wiatr zawieje.

Słucham rozmowy Stano z Senyszyn. Jak zawsze wydawała mi sie taką dziwaczką tak trzeba jej powiedzieć, że pokazuje klasę. Bardzo kulturalne wypowiedzi, rozmowa a nie monolog, zero kłócenia się. Co prawda rzeczy w których sie z nią zgadzam można policzyć na palcach jednej ręki, ale np. zaplusowała u mnie, że jest za zrównaniem wieku emerytalnego facetów i kobiet. Jedno jej trzeba powiedzieć - lata mijają, a ona nie zmienia swojej filozofii i poglądów i za to szacun.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 maja 2025, 11:08

DDK pisze:
03 maja 2025, 10:54
powyżsi wyborcy wiedzą, ze jest to zwykłe pierdolenie przedwyborcze, a po wyborach znowu będzie mówił jak wiatr zawieje.
Nom. Przy Tusku jak żadnym innym polityku w tym kraju (chociaż Trzaskowski się mocno do niego zbliżył w tej kampanii) obowiązuje jedna zasada - kto mu wierzy, sam sobie szkodzi.
Ten człowiek w swojej politycznej karierze już miał chyba wszystkie możliwe poglądy. Od konserwatywnego-liberala (taki Korwin w wersji light), poprzez socjaldemokrate, zielonego chadeka, gorliwego katolika, antyklerykala i teraz nacjonalistę gospodarczego. Wszystko w zależności od tego co akurat bylo mu potrzebne do kontynuowania kariery politycznej. Pan - "ja wam wszystko zaśpiewam".
Tzw człowiek bez właściwości.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 03 maja 2025, 11:08

Stara lewica>dzisiejsze pokemony. Fakt faktem w bardzo wielu kwestiach mam odmienne poglądy od Senyszyn, ale poziom wypowiedzi, elokwencja oraz niezmienność poglądów na wysokim poziomie u tej Pani. Sama formuła Kanału Zero z długimi wywiadami bardzo ciekawa, można głębiej poznać danego kandydata niż na szopce objazdowej czy debatach.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 maja 2025, 11:44

DDK pisze:
Jedno jej trzeba powiedzieć - lata mijają, a ona nie zmienia swojej filozofii i poglądów i za to szacun.
Polemizowałbym, czy niezmienność poglądów przez wiele lat to atut. Dla mnie oznaka betonowego umysłu (jak u Korwina, który lubił się tym chwalić), ale wywiadu nie słuchałem.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 maja 2025, 11:47

DDK pisze:
Jedno jej trzeba powiedzieć - lata mijają, a ona nie zmienia swojej filozofii i poglądów i za to szacun.
To jest dla mnie ciekawe wiec dopytam.
Dlaczego szacun? O co chodzi z tym nieomal fetyszyzowaniem niezmiennosci pogladow?
Muhammad Ali powiedzial kiedys ze ktos kto w wieku 50 lat mysli tak samo jak wtedy kiedy mial lat 20 to zmarnowal 30 lat swojego zycia. Uwazam ze jest to swietna obserwacja. Czasy sie zmieniaja okolicznosci sie zmieniaja i doswiadczenia zyciowego z wiekiem przybywa. Jezeli wraz z tym wszystkim nie zmienia sie czlowiek i ma to znikomy wplyw na jego myslenie to niekoniecznie jest to cos chwalebnego. No ale wiadomo kiedys to bylo.
Krytykujecie politykow gdy zmieniaja swoje poglady i jezeli kiedys wyrazli jakas opinie a po latach powiedza cos zupelnie przeciwnego to zarzucacie im hipokryzje najczesciej nie patrzac co mogloby byc przyczyna takiej zmiany a nawet czy jest ona sluszna. Jednoczesnie ciagle slysze narzekania na PoPis czyli de facto na to ze ludzie niezmiennie oddaja glosy na te same partie pomimo ich oczywistych przewin. Uwazasz ze Senyszyn myli sie niemal we wszystkim ale bijesz jej brawo ze ciagle w tym trwa i nie potrafila z Twojej perspektywy przeprowadzic krytycznej analizy a byc moze za chwile bedziesz ubolewac nad tym ze nic sie nie zmienia bo ludzie ciagle glosuja na te same mordy.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 03 maja 2025, 12:29

Jak ktoś zmienia poglądy na przestrzeni dni czy tygodni żeby się słupki w sondażach zgadzały jest zwyczajnie dla mnie niepoważny. Chociaż chyba każdy polityk z głównego nurtu robi potężne fikołki po wyborach, na czele z naszym premierem :P

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5296
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 maja 2025, 12:35

Chodzi mi o to, że ma swoją wizję wolnosciowo-lewicowego świata, tak jak Korwin miał wolnościowo-konserwatywnego, oczywiście rozróżniając ich poglad na temat wolności. I po prostu świat się zmienia, a oni dostosowują swoją filozofię do obecnego świata.

A nie jak ludzie którzy raz są liberałami, a po kilku latach socjalistami. Jak ludzie którzy kilka lat temu otwierali granice dla wszystkich, a teraz chcą ją kontrolować mimo że inne partie kuz parę lat wcześniej przewidywały co się stanie. Jak ludzie którzy chcieli nas zamykać w domach, a teraz mówią że to był błąd. Jak ludzie którzy zamykali lasy, cmentarze a teraz głośno krzyczą o wolności. Jak ludzie co podnosili podatki, a potem krzyczą że będą je obniżać.

Różnica między nimi (a nie lubię ani Senyszyn ani korwina) jest taka, że są stali w swoich poglądach. Mogę przypuszczać że jak będą rządzić to może będzie [ch**] i będzie wstyd, ale będziemy mogli wiedzieć czego się spodziewać. Jak wybiorą trzaskowskiego albo wróci do władzy pis albo zacznie rządzić holownia nie wiem czy będą wpuszczać imigrantów, czy będzie dobrowolna składka zus, czy będziemy szli w stronę związków partnerskich, czy będziemy chcieli w najbliższych latach wprowadzać euro its. Pewnie można by podać jeszcze dziesiątki takich przykładów.

O to mi chodzi - rządzą nami ludzie beż poglądów. Tacy którzy dostpsowuja je do oczekiwan wyborców- byle tylko wygrać wybory.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”