LM: FC Barcelona - Inter Milan - Strona 19

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

LM: FC Barcelona - Inter Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 06 maja 2025, 23:58

moody pisze:
06 maja 2025, 23:46
ligomistrzowskie DNA barcy zachowane, dopisujemy do listy kolejny dwumecz w ktorym dominowalismy, mielismy sytuacje, a i tak awansowal rywal. yamala tylko szkoda, bo przez te 210 minut to on wygladal jakby byl doroslym grajacym z dziecmi, a nie na odwrot. w sumie najgorsze mozliwe rozwiazanie, bo wypompowalismy sie, nic z tego nie ma, a zaraz mecz o lige z realem

niech to psg zgarnia puchara, bo ciezko przechodziloby mi przez usta nazywanie najlepsza druzyna europy inter, gdyby jakos tam i w finale w podobym stylu cos wymeczyli
No nie wiem, ciężko pisać o dominacji gdzie tracisz 7 bramek w dwumeczu. :D Lepsza była Barcelona, ale aż tak jednostronnie to jednak nie było.

Trzecia bramka dla Interu frajerstwo oczywiście, w tym sensie to faktycznie kolejna duża porażka Barcelony.

Oczywiście gratulacje dla fanów Interu.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 233

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 06 maja 2025, 23:59

Jak ja mam teraz iść spać?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 maja 2025, 0:01

Dużo się ciśnie...Przy 2:0 ani przez moment nie watpiłem,gdy nawet znajomi pisali 😅A tak smutek,rozczarowanie, złość 😔😡 Kapitalny dwumecz do zapomnienia,długo będzie w pamięci dzięki Araujo :pogrzeb:
Przede wszystkim gratulacje...[k****] tak blisko :suicide:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 maja 2025, 0:01

Umówmy się, Inter z dobrą jedną połówką nie ma czego szukać w finale z PSG. Chyba, że przejdzie Arsenal. Z City zabrakło skutecznego napastnika, teraz skuteczność jest.

Barca ma za sobą kapitalny sezon jak na przewidywania przedsezonowe i realną siłę składu. Flick odwalił fantastyczną robotę.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 233

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 07 maja 2025, 0:03

Chłopie, to będzie osobny mecz. Pozostałe polówki się nie sumują. Oni wyszli z piekła i wbili Barcelonie bramkę na 4 3 gdzie udział kolosalny zrobil Taremi. TAREMIII

nulla e impossibile

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 maja 2025, 0:03

A tak liczyłem na wyrównanie przez Lewego i obronę karnych przez Teka. I [ch**] :(

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 maja 2025, 0:05

Eyesmon pisze:
06 maja 2025, 23:55
Czyli mógł to gwizdnąć Marciniak no ale wiadomo #teamReal
Marciniak to zrobił dwa grube błędy na korzyść Barcelony, na szczęście VAR go naprostował.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 07 maja 2025, 0:07

Bernabeu2 pisze:
06 maja 2025, 23:58
moody pisze:
06 maja 2025, 23:46
ligomistrzowskie DNA barcy zachowane, dopisujemy do listy kolejny dwumecz w ktorym dominowalismy, mielismy sytuacje, a i tak awansowal rywal. yamala tylko szkoda, bo przez te 210 minut to on wygladal jakby byl doroslym grajacym z dziecmi, a nie na odwrot. w sumie najgorsze mozliwe rozwiazanie, bo wypompowalismy sie, nic z tego nie ma, a zaraz mecz o lige z realem

niech to psg zgarnia puchara, bo ciezko przechodziloby mi przez usta nazywanie najlepsza druzyna europy inter, gdyby jakos tam i w finale w podobym stylu cos wymeczyli
No nie wiem, ciężko pisać o dominacji gdzie tracisz 7 bramek w dwumeczu. :D Lepsza była Barcelona, ale aż tak jednostronnie to jednak nie było.
no stracili 7, strzelili 6, czyli jedna mniej, tyle ze sytuacji bramkowych w tym dwumeczu bylo pewnie z 3x wiecej dla barcelony. w samej pierwszej polowie pierwszego meczu goscie mogli przyjac piatke. sam yamal trzy razy trafil w aluminium, dzis eric z pieciu metrow w sommera, lewy z dwoch metrow ponad bramka, ze dwie kolejne sytuacje yamalowi kapitalnie wyciagnal szwajcar. no a po drugiej stronie co lecialo w bramke, to wpadalo

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 maja 2025, 0:07

Grzecznie pytam, czy to jest ręka?

Szkoda że nie dowieźli, taka piłka, że detale zmieniają historię.

Gavi leci z kontrą i podaje do przeciwnika w łatwej sytuacji, myślałem, że oszaleję...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 07 maja 2025, 0:11

Sero pisze:
06 maja 2025, 23:50
Pazza Inter!!!

Inzaghi co ty wyprawiasz człowieku. Awansować do finału z Taremim to jest kuźwa wyczyn :rydzyk:
To już nie pilka nożna, a raczej metafizyka.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 maja 2025, 0:14

Maciek (interista) pisze:
07 maja 2025, 0:11
Sero pisze:
06 maja 2025, 23:50
Pazza Inter!!!

Inzaghi co ty wyprawiasz człowieku. Awansować do finału z Taremim to jest kuźwa wyczyn :rydzyk:
To już nie pilka nożna, a raczej metafizyka.
Za to kochamy Inter!

Pazza Inter amala!!!!

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 maja 2025, 0:14

MaUser_FCI pisze:
07 maja 2025, 0:03
Chłopie, to będzie osobny mecz. Pozostałe polówki się nie sumują. Oni wyszli z piekła i wbili Barcelonie bramkę na 4 3 gdzie udział kolosalny zrobil Taremi. TAREMIII

nulla e impossibile
Ja wiem, że emocje przesłaniają ci zdrowy rozsądek, ale realnie szykuj się na rozczarowanie w finale. Wy nie potraficie pokonać słabego Milanu w tym sezonie...PSG to obecnie najlepiej grająca drużyna na świecie z najlepszym piłkarzem na świecie (Dembele) i najsilniejsza linia pomocy na świecie. Nie wyłączycie jej jak tej Barcy w pierwszej połówce. Serce będzie za wami (wiadomo, Serie A), ale rozum mówi co innego.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 07 maja 2025, 0:15

moody pisze:
07 maja 2025, 0:07
no stracili 7, strzelili 6, czyli jedna mniej, tyle ze sytuacji bramkowych w tym dwumeczu bylo pewnie z 3x wiecej dla barcelony. w samej pierwszej polowie pierwszego meczu goscie mogli przyjac piatke. sam yamal trzy razy trafil w aluminium, dzis eric z pieciu metrow w sommera, lewy z dwoch metrow ponad bramka, ze dwie kolejne sytuacje yamalowi kapitalnie wyciagnal szwajcar. no a po drugiej stronie co lecialo w bramke, to wpadalo
No lepsza była Barcelona z gry w przeciągu 180 minut, pewnie nawet fani Interu przyznają - ja się odnosiłem do tej dominacji, gdy dzisiaj w I połowie np. Inter punktował Barcelonę wzorowo. Ciężko to porównywać np. do PSG-Liverpool, gdzie były karne, a na boisku różnica klas.

Tak po prawdzie emocje top, grande Inter, ale poziom piłkarski i poziom przypadkowości tych paru bramek i akcji to za wysoki chyba jednak nie był, i odpowiednio, był. Ale tak jak wyliczałem w temacie Milanu - żaden topowy klub nie punktuje w lidze imponująco i pewnie nie jest to przypadkiem. Więc z tym umniejszaniem Interu to jednak bym uważał, bo taki Arsenal IMHO w zasięgu, a dzieciaki z PSG w sumie także.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 maja 2025, 0:17

Sytuacja z bramką na 3-3. Ajajajaj...

Wojtekb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 580

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 07 maja 2025, 0:17

O [ch**] złoty ale dwumecz. Pisząc na gorąco to może nawet najlepszy w historii. Genialne indywidualne występy (Dumfires, Yamal, Sommer), grad bramek (i to jakich!), remontady, remontady remontad, słupki, poprzeczki, milimetrowe spalone, przestrzelone setki. Skrót dwumeczu powinien trwać 180 minut.

Kiedy wchodził Augusto za Dimarco to myślałem że jest po ptokach i powiedziałem że Inzaghi właśnie przegrywa Interowi mecz. 55 minuta i okej, rywal strzelił bramkę kontaktową, ale ogólnie przez cały dwumecz ani przez moment nie miałeś niekorzystnego wyniku, grasz dobrze (do tego momentu to powiedziałbym nawet że lepiej) - w tym momencie defensywna zmiana i pozbawienie się jednego z liderów plus kluczowego elementu w wychodzeniu spod pressingu to strzał w kolano. Mówisz całej drużynie "chłopaki przed nami 40 minut srania w majty". Jeśli Dimaro miał jakiś fizyczny problem trzeba go było zmienić w przerwie, jeśli nie to poczekać jeszcze parę minut i próbować uspokoić sytuację zamiast dawać sygnał do paniki zaraz po straconym golu.

No i Augusto faktycznie fatalny, zajebał gola wyrównującego, nic nie ogarniał ani w kryciu ani 1 na 1 z Yamalem. I o ile młody już Dimarco kręcił, tak z Brazylijczykiem robił co chciał. Długo byłby mu ten występ pamiętany gdyby nie Araujo z drugiej strony. Gośc wszedł w 76 minucie i znalazł czas żeby zapierdolić dwa gole. W dogrywce Thuram mający w nogach 100 minut walki porobił go jak juniora i to nie takiego z La Masii. Urugwajczyk drugi sezon z rzędu wyrzuca swój zespół z Ligi Mistrzów. W formie to jest topka stoperów, ale nie wiem czy w Barcelonie będą mieli do niego więcej cierpliwości po dzisiejszym popisie.

Tyle o błędach, wracam do zachwycania się. Co za meczycho. Dwumeczycho nawet. Mimo tych dwóch niefortunnych zmian to Flick i Inzaghi zafundowali niesamowite widowisko. Barcelona dwa razy wracająca z 0:2 i napierająca jak tsunami. Inter potrafiący na chłodno wychodzić spod morderczego pressingu. Rewelacja.

Szkoda by było żeby zwycięzca tego pojedynku nie wygrał Ligi Mistrzów, więc pozostaje ściskać kciuki za Inter, choć będzie piekielnie ciężko bo w finale raczej PSG, a niezniszczalny środek Neves-Vitinha to dla wycieńczonych sezonem Mchitarjana i Hakana będzie ogromne wyzwanie. No ale Szymon Inzaghi się zna na swoim fachu, więc życzę powodzonka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”