Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2489

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 182

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 maja 2025, 23:44

Lecimy na księżyc :think:
Centrum operacyjne przyszłości :think:
Cieszmy się tymi wyborami, już tylko tydzień.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1845

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 22 maja 2025, 23:48

dias pisze:
22 maja 2025, 23:41
A która partia go weźmie na listy, żeby mógł tym posłem zostać? Bo chyba nie myślisz o szybkim zbudowaniu struktur terenowych i list, by móc zdobyć liczbę głosów pozwalającą na wejście do Sejmu. Do tego potrzebna jest nieprawdopodobna fura siana, dużo większa niż udział w wyborach prezydenckich.
Tak, uważam, że sam nie zbudowałby partii bo to jest jednak dużo roboty i hajsu do wydania. Myślałem kto mógłby go wciągnąć, patrząc na jego poglądy to pewnie Konfederacja byłaby takim miejscem. Ale - Konfie to się opłaca, jemu - nie :) więc to się nigdy nie wydarzy i będzie po prostu robił te swoje programy w Zero, bez jakiegoś już zaangażowania w system. Tak myślę.

Awatar użytkownika
Cristiano7
Skład C
Skład C
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cristiano7 » 22 maja 2025, 23:57

1234 pisze:
22 maja 2025, 23:48
dias pisze:
22 maja 2025, 23:41
A która partia go weźmie na listy, żeby mógł tym posłem zostać? Bo chyba nie myślisz o szybkim zbudowaniu struktur terenowych i list, by móc zdobyć liczbę głosów pozwalającą na wejście do Sejmu. Do tego potrzebna jest nieprawdopodobna fura siana, dużo większa niż udział w wyborach prezydenckich.
Tak, uważam, że sam nie zbudowałby partii bo to jest jednak dużo roboty i hajsu do wydania. Myślałem kto mógłby go wciągnąć, patrząc na jego poglądy to pewnie Konfederacja byłaby takim miejscem. Ale - Konfie to się opłaca, jemu - nie :) więc to się nigdy nie wydarzy i będzie po prostu robił te swoje programy w Zero, bez jakiegoś już zaangażowania w system. Tak myślę.
ludzie , chłop był kandydatem na prezydenta , po co ma wchodzić teraz role z mniejszą rangą w role która go ani nie interesuje ani mu się nie opłaca?

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1845

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 23 maja 2025, 0:05

Eeee, na początku 2005 roku założyłeś konto i masz nick "Cristiano7"... szacunek! Ale się to rozwinęło, ta kariera, nie? :mrgreen:

A moje wpisy były przecież o tym, że właśnie on w to nie wejdzie bo to bez sensu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Cristiano7
Skład C
Skład C
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cristiano7 » 23 maja 2025, 0:34

1234 pisze:
23 maja 2025, 0:05
Eeee, na początku 2005 roku założyłeś konto i masz nick "Cristiano7"... szacunek! Ale się to rozwinęło, ta kariera, nie? :mrgreen:

A moje wpisy były przecież o tym, że właśnie on w to nie wejdzie bo to bez sensu :mrgreen:
od 2003 czułem pismo nosem ;)

no bez sensu , bez sensu - Stano raczej brał udział w prezydenckich dlatego że są "najwazniejsze" (wiadomo że realna władza nie tu ale prestiżowo chyba najwazniejsze dla gawiedzi) , a dodatkowo prezydenckie są idnywidualne a to chyba słowo klucz w jego przypadku :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2401
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 maja 2025, 6:20

Maciek (interista) pisze:
22 maja 2025, 23:44
Lecimy na księżyc
To akurat nie jest jakaś wywrotka, tylko źle się wyraził. Są takie ambicje, by polskie firmy brały udział w przygotowaniach do tego typu misji. Tak samo jak nieraz biorą udział w innych projektach kosmicznych.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 23 maja 2025, 7:01

Kluchman pisze:
23 maja 2025, 6:20
Maciek (interista) pisze:
22 maja 2025, 23:44
Lecimy na księżyc
To akurat nie jest jakaś wywrotka, tylko źle się wyraził. Są takie ambicje, by polskie firmy brały udział w przygotowaniach do tego typu misji. Tak samo jak nieraz biorą udział w innych projektach kosmicznych.
Niesamowite, że wszystkie słowa wspieranych przez Ciebie polityków okazują się prawdziwe i właściwe, a w najgorszym wypadku kandydat źle się wyraził albo został niezrozumiany przez prawicowy motłoch. W drugą stronę jest odpowiednio na odwrót.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2401
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 maja 2025, 7:08

Ja nie wspieram Trzaskowskiego. Pewnie na niego zagłosuję w drugiej turze, ale tylko dlatego, że alternatywa jest jeszcze gorsza.

Po prostu mówię, że sam sobie tego nie wymyślił. Problem w tym, że gadanie gadaniem, a koalicja aktualnie nie robi za dużo dobrego dla polskiej nauki i rozwoju. To, co się dzieje z reaktorem Maria to skandal.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2025, 7:11 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 maja 2025, 7:09

Vol'jin pisze:
22 maja 2025, 22:33

widzę ładne combo u kapłanki propagandy. Hartman, Markowski xD

Ten program to w ogóle była taka kumulacja wszystkiego z czego ciśnie w ostatnich dniach internet, że sam zaczynam mieć wątpliwości czy oni nie są jakimiś kretami Kaczyńskiego

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 23 maja 2025, 7:57

Patrzac na ten wycinek rozmowy prowadzonej przez pania Schnepf, kompletnie nie wiem czemu, nasuwa mi sie tylko jedno skojarzenie - rozmowy w ruskiej propagandowej tv gdy omawiaja gdzie kolejne nuki zostana zrzucone na Europe.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6534

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 maja 2025, 8:08

Markowski walczy z polską demokracją od lat i jest w tym konsekwentny.

Hartmann walczy z polskim zabobonem od lat i też jest w tym konsekwentny.

Całe to SWPS to jest żmijowe gniazdo. Ale oni już raz pomogli wygrać PiSowi wybory.

Nie wiem czemu akurat teraz postanowiono ich uruchomić, chociaż się domyślam.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 maja 2025, 8:24

Oni w tym programie na TVP stoja zupelnie jak w rosyjskiej telewizji gdzie Solowjow jest ustawiony centralnie a goscie na okolo przy pulpitach. Mogliby im dac jakies fotele zeby sobie kulturalnie usiedli bo odechciewa sie ogladac juz na wejsciu.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 185
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 23 maja 2025, 9:17

Chlopaczek pisze:
23 maja 2025, 8:24
Oni w tym programie na TVP stoja zupelnie jak w rosyjskiej telewizji gdzie Solowjow jest ustawiony centralnie a goscie na okolo przy pulpitach. Mogliby im dac jakies fotele zeby sobie kulturalnie usiedli bo odechciewa sie ogladac juz na wejsciu.
Nic tylko się cieszyć, że po tylu latach propagandy pisowskiej w końcu mamy prawdziwą jakość w tej telewizji. Jak wiemy telewizja ta jest w likwidacji, więc szkoda, że rządzący lada moment zakończą nadawanie tak jakościowych programów.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 maja 2025, 9:31

Rowniez zaluje. Misyjny charakter telewizji publicznej od wielu lat jest jednym z fundamentow scalajacych nasze spoleczenstwo.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 23 maja 2025, 9:41

Matrixxx pisze:
23 maja 2025, 9:17
Chlopaczek pisze:
23 maja 2025, 8:24
Nic tylko się cieszyć, że po tylu latach propagandy pisowskiej w końcu mamy prawdziwą jakość w tej telewizji. Jak wiemy telewizja ta jest w likwidacji, więc szkoda, że rządzący lada moment zakończą nadawanie tak jakościowych programów.
Jest w likwidacji, dlatego nie ma kasy na krzesła, ot co!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”