Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 23 maja 2025, 12:16
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 23 maja 2025, 12:18
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 maja 2025, 12:34

masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 23 maja 2025, 12:37
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 23 maja 2025, 12:38
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 23 maja 2025, 12:48
Hannibal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 23 maja 2025, 12:50
johny batonik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 maja 2025, 12:53
Czyli Ty mając zasady, kręgosłup moralny też nie pojedziesz głosować na zastępcę Donalda Tuska ?
Enjo
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 23 maja 2025, 12:57
Sikorski wydaje mi się, ze miałby dużo większy negatywny elektorat. Na niego mogliby nie zagłosować wyborcy Zandberga i Biejat, a dodatkowo zmobilizowałby przeciwko niemu zdecydowaną większość elektoratu prawicowego. Ogólnie wsród moich znajomych jest to jeden z najbardziej znienawidzonych polityków. Dlatego mimo wszystko uważąm, że wybrali dobrze (dla KO).
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 23 maja 2025, 13:00
@yedraz dyskusja sprzed miesiąca. Dalej 10% mniejsze poparcie, dalej jesteś spokojny że wygra Trzaskowski i że każdy inny wynik niż jest zwycięstwo to ogromna sensacja? Już nawet wg bukmacherów Nawrocki ma 1,7 a Trzaskowski ponad 2.yedraz pisze: ↑22 kwie 2025, 17:20To tak jakby Kaczyński został mentalnie w tamtym czasie i sądzi, że teraz naród ma tak samo dość rządów KO, a to jest zupełnie inna sytuacja. Drugi raz ten sam myk nie przejdzie. Zresztą moją opinię potwierdzają sondaże, poparcie rzędu 21-25% czyli niemalże 10% mniejsze niż ma PiS świadczy o tym najlepiej.
A jeszcze w historii wyborów prezydenckich w Polsce nie wygrał kandydat, który w pierwszej turze miał poniżej 30%. Zatem raczej jestem spokojny że wygra prezydent Warszawy (zresztą już mieliśmy taki precedens). a inny wynik uznam za ogromną sensację.
A jestem też przekonany, że gdyby z ramienia PiS startował Czarnek bądź Morawiecki, to w tej chwili deptał by Trzaskowskiemu po piętach w sondażach, przy tak fatalnie prowadzonej przez niego kampanii. A tymczasem to jest pewne 10% (w porywach do 15) przewagi i dlatego też się trochę zastanawiam czy faktycznie (jak to kiedyś wrzuciłem w jednym z filmików) nasza prawica nie wie o czymś, co być może wydarzy się za kila lat (może udział naszych wojsk w jakiejś operacji wojskowej) i to będzie zmuszony podpisać nasz rząd i prezydent i odium odpowiedzialności spadnie na obecnie rządzących, co później PiS wykorzysta i wróci do pełni władzy.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 23 maja 2025, 13:05
Jeśli okaże się bandytą,lichwiarzem itd to nie pójdę,ale widzę że samo nazwisko Tusk mocno Cię piecze
I tutaj się właśnie różnimy
Conrado
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 maja 2025, 13:10
Maciek (interista)
Conrado
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio