Jak się zaczęło Wasze kibicowanie? - Strona 3

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Svitlica
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Svitlica » 08 sty 2006, 15:31

Na wstępie chciałem się przywitać z wszystkmi forumowiczami. Uznałem, że ten temat będzie właściwy, do napisania pierwszego posta. Jestem kibicem Legii Warszawa. Rozpocząłem kibicowanie jako 5-6 letnie dziecko, które jak wiadomo jest za najlepszymi - a w owych czasach, to Legia była na tronie. I jakoś tak się zaczęło, co trwa do dziś. Praktycznie okres ten, to same chude lata dla Legii, wyłączając 2002 rok i Okukę. Mam nadzieję, że w tym roku się to zmieni i będę miał okazję oglądania Legii w Lidze Mistrzów. No, to by było na tyle. :)

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 10 sty 2006, 22:08

yazzid1991 pisze:
Miłość do Wisły i Lechii wzieła sie stad ze klub z mojego miasteczka GKS Sierakowice jest fan clubem Lechii...wteedy to zaczełem interesowac sie Lechią a co za tym idzie jej zgodami a więć WISEŁCE I ŚLĄSKOWI WROCłAW podobnie jak Realowi jestem im wierny do dziś i mam nadzieje ze do konca zycia bede BIAŁO-ZIELONY :))
Bardzo ciekawe ...
Jak klub piłkarski , może być fan-clubem , jakiegoś innego klubu?
Pewnie jescze ten klub kibicuje innemu klubowi, cieszy się gdy zwycięża i opłakuje porażki.
To się nazywa antropomorfizacja-nadawanie cech ludzkich rzeczom nieożywionym.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 10 sty 2006, 22:38

bragiel pisze:ardzo ciekawe ...
Pewnie jescze ten klub kibicuje innemu klubowi, cieszy się gdy zwycięża i opłakuje porażki.

Normalnie kibice tego klubu jednocześnie są kibicami np. właśnie Lechi albo Wisły . O to mu chodziło .

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 11 sty 2006, 4:15

Jak się zaczęło Wasze kibicowanie?
Daleko, daleko stąd.. za wszystkimi forumowymi górami i postowymi dołkami , w ciemnym lesie nieopodal krainy wielkich przeciągów mieszkał sobie starszy człowiek. Zył w drewnianym domku który został zbudowany jeszcze za czasów jego dziadka, wielkiego władcy krainy wiecznych kałuż, Zamoczystego VII. Domek ów był siedliskiem różnego rodzaju najróżniejszych stworzeń od szarych mróweczek po kolorowe ptaki...
Pewnego dnia staruszek, którego imienia nie zdradze, siedział na kamieniu, na jego stopach spał jego wierny towarzysz życia, nieśmierdzoncy skunks Syfek. W pewnej chwili dziadek zauważył plastikowy obiekt, oddał złoty strzał i zawiał go wieczny przeciąg.
Co do kibicowania,nie pamietam jak się zaczeło.

Awatar użytkownika
Ultras
Madridismo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 11 sty 2006, 11:14

U mnie zaczęło sie kiedy miałem ok 6 lat wtedy w Tv zacząłem oglądac Champions League i jakos akurat był transmitowany mecz Realu i jakos ta drużyna od razu przypadła mi do gustu.Już wtedy znałem nie jednego piłkarza z Realu Madryt i wszędzie szukałem ich meczy na zagranicznych stacjachJestem juz od 12 lat z Realem MAdryt więc nikt nie ma prawa nazwać mnie sezonowym kibicem :wink:

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 11 sty 2006, 13:02

Scyzoryk pisze:
bragiel pisze:ardzo ciekawe ...

Normalnie kibice tego klubu jednocześnie są kibicami np. właśnie Lechi albo Wisły . O to mu chodziło .
Domyślam się, że właśnie o to chodziło, tym niemniej zostało to ubrane w takie słowa, że wynikało z tej wypowiedzi, że to klub kibicuje innemu klubowi.

Poza tym nigdy nie jest tak, że wszyscy kibice danego klubu, kibicują jednocześnie innemu, są kibice którzy sympatyzują jednocześnie z Legią i Wisłą, czy nawet z Cracovią i Wisłą jednocześnie.

Wszelkie generalizacje są nieco na wyrost i nie zawsze pokrywają się z rzeczywistością .

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 lut 2006, 10:48

Ja pilka zaczalem sie interesowac od MŚ we Francji :) obejrzalem wtedy prawie wszystkie mecze :) potem zaczalem kibicowac Bayernowi kiedy obejrzalem mecz ze swoim kuzynkiem :) Bayern gral wtedy z Barca w LM (2:2).A tak naprawde zaczalem kibicowac bawarczykom od pamietnej porazki w finale LM z Man Utd.I jestem wierny do dzis :wink:

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 26 lut 2006, 15:44

Pilka dosc pozno zaczalem sie interesowac bo dopiero od MS FRANCE 98. To byla pierwsza tak wielka impreza, ktora mnie w ciagnela w wir footballu. Wowczas kibicowalem reprezentacji Brazyli, ale po mistrzostwach zmienilem front i to nie dlatego, ze druzyna z kraju kawy nie siegnela po tytul, ale dlatego, ze "poznalem" pilkarza, ktory mnie urzekl swoja gra, tak to byl nie kto inny jak...Patrick Kluivert. Wowczas Pat gral juz w Barcelonie i po mundialu kibicowalem zarowno Oranje jak i Barcelonie. Jak wiemy Kluivert nie gra juz w Barcelonie, ale ja zawsze bede jego fanem, mimo, ze on nie jest juz w takiej formie jak w tedy kiedy pierwszy raz mialem przyjemnosc go ogladac, To dzieki niemu jestem kibicem Barcelony i to przez niego zakochalem sie w "Dumie Katalonii". Mimo, ze Patrick nie gra juz na Camp Nou to wiezi jakie mnie wiaza z Barça pozostana na wieki i nigdy nie zamienie swojego ulubionego klubu na inny. Bylem z nim na dobre i na zle i nic nie sprawi, ze bedzie inaczej :!:

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 21 kwie 2006, 21:08

A moja przygoda zaczęła się w 97 roku. Mój Tata kibicuje Widzewowi od dziecka, miał z 10 lat, gdy po raz pierwszy zobaczył Widzew w akcji, i tak zostało, że jest kibicem. A jako, że piłką zacząłem się interesować wtedy, kiedy było pełno "fanów" Widzewa, więc dużo się o niim wspominało (teraz z nich praktycznie nic nie zostało). To nie są kibice, ale ja również trochę brałem pod uwagę sukcesy. Chociaż nie to było najważniejsze. Tata mnie namówił na kultywowanie Widzewskiej tradycji w rodzinie, bo on jest od dawna. Ponadto było też mnóstwo prawdziwych, aktywnych kibiców Widzewa w Z-ciu, w tym mój sąsiad. W przeciwieństwie do tyych pseudo-fanów, ja trwam w Widzewie pomimo tego, że jest w II lidze, ja mam Widzewski charakter i koniec. Widzew może być nawet w B-klasie, ja zawsze będe kochać ten klub. :)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 21 kwie 2006, 21:42

Ja zaczolem kibicowac mojemu kochanemu Bayernowi Monachium od momentu kiedy kupilem sobie swoja pierwsza koszulke pilkarska :) oczywiscie byla to koszulka Bayernu z numerem 7 i nazwiskiem Scholl :) byl to rok 1995 i od tego momentu kibicuje bawarczykom :lol: bylem z nimi w momentach porazki (final LM z ManU, ostatnie miejsce w grupie LM w sezonie 02\03) ale plakalem ze szczescia raem z nimi w momentach triumfu (final LM z Valencia, wyprzedzenie Schalke w tabeli w tamtym sezonie) 8) Nigdy ich nie opuszcze :)

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 07 maja 2006, 12:10

Ja zaczalem graja w gre pilkarska.... nie pamietam jak sie nazywala ale gralem w nia jeszcze na Amidze... stary komputerek :D ale dobry :P A tak na powaznie kibicowanie zaczelo sie grajac rowniez w gre, ale tym razem w Fife 2000 zdaje sie :P Wlaczylem gre, lige angielska i nie wiedzialem jaka druzyne wziasc, wiec wzialem pierwsza lepsza i padlo na Chelsea;) pogralem kilka sezonow, powygrywalem i tak sie zaczelo... I trwa do teraz :)) Rowniez majac 8 lat gdy ogladalem wyczyny Francuzow na Mundialu w 1998 roku pokochalem ten sport ;) Zidane wtedy stal sie dla mnie symbolem... :lol:

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 07 maja 2006, 12:31

Moje kibicowanie Juventusowi zaczeło się gdy miałem 7 lat ;) Leciał w TV mecz Juventus - Ajax (finał) i Juventus wygrał i od razu wiedziałem że stanie się moim ulubionym klubem ;) Pamiętam jeszcze że w tamtych czasach wymiatał Alex Del Piero i wiedziałem że stanie się moim piłkarskim idolem ;) No i tak już leci sobie :D To już będzie 10 lat :D

Gryfowi kibicuje od 1999 kiedy pierwszy raz przyszedłem na trening do swojego rocznika ;) I tak mi zostało do teraz :P

Awatar użytkownika
Wahini
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wahini » 09 maja 2006, 22:40

hmm miałem wtedy około 9 lat, kolega powiedział, że kibicuje Widzewowi, no to ja zacząłem mówić, że też :D i tak zostało. To był sezon gdy wygrali z Legią 3:2 w 5 minut :)))))

A Barcelonie kibicuje, bo mama mi kupiła ich koszulkę z Ronaldo :D

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 10 maja 2006, 12:36

ja kibicuje Atletico Madryt, moja fascynacja zaczęła ssię około 3 lata temu kiedy usłyszałem o Fernando Torresie, później w jakiejś gazecie piłkarskiej była opisana historia Atletico Madryt i od tego się zaczęło Atletico na zawsze!

Aupa Atleti

Awatar użytkownika
Totti16
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totti16 » 10 maja 2006, 13:28

Ja kibicuje Romie od roku 2000 gdzie na ME spodobała mi się gra Tottiego :lol: a teraz MOJE ŻYCIE TO ASR :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”