Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 137

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 kwie 2006, 16:05

Kolejka 26
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin 22 kwietnia, 20:30
Kolejka 27
Korona Kielce - Legia Warszawa 29 kwietnia, 20:00
Kolejka 28
Legia Warszawa - Amica Wronki 6 maja, 20:00
Kolejka 29
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 10 maja, 18:00
Kolejka 30
Legia Warszawa - Wisła Kraków 13 maja, 18:00

Tylko, że Legia ma gracza, ktory jest połączeniem Juninho z Deyną i po siedmiu meczach w ekstraklasie już jest najlepszym obcokrajowcem wszechczasów.
Ale jeśli już, to moim zdaniem straci punkty z Amicą i Koroną. Zresztą Wisle też będzie ciężko :/.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 kwie 2006, 16:36

Marco pisze:Zobaczymy jak dzis jesli Wisla nie wygra a Legia choc zremisuje z Lubinem to juz raczej pozamiatane bo jedynym klubem ktory moze cos jeszcze wywalczyc z Legią oprocz Zaglebia jest Amica.
Prędzej z Koroną
piwus pisze:Tylko, że Legia ma gracza, ktory jest połączeniem Juninho z Deyną i po siedmiu meczach w ekstraklasie już jest najlepszym obcokrajowcem wszechczasów.
Oczywiście przekręcenie słów Brychczego i reszta dośpiewana. On (Brychczy) powiedział, że Edson wykonuje wolne w stylu Deyny. A Edson zapytany czy wzoruje się na Juninho odpowiedział, że nie ...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 kwie 2006, 16:44

Nic nie przekręciłem, to cytaty z gazety:
Lucjan Brychczy widzi w Edsonie drugiego Kazimierza Deynę. Inni uważają, że Brazylijczyk wykonuje rzuty wolne jak Juninho z Lyonu. Wszyscy są zgodni co do tego, że takiej gwiazdy w naszej ekstraklasie jeszcze nie było.

Bastian16
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bastian16 » 21 kwie 2006, 16:49

piwus pisze:Nic nie przekręciłem, to cytaty z gazety:
Lucjan Brychczy widzi w Edsonie drugiego Kazimierza Deynę. Inni uważają, że Brazylijczyk wykonuje rzuty wolne jak Juninho z Lyonu. Wszyscy są zgodni co do tego, że takiej gwiazdy w naszej ekstraklasie jeszcze nie było.
No oczywiście to mógł pan powiedzieć Brychczy, który już od tylu lat siedzi w Legii. A do Junihno Edsonowi brakuje ogromnie dużo, a porównywać ich to raczej nieporozumienie. Rozumiem, że strzelił raz czy dwa pięknego gola z wolnego, ale to nie powód aby przyrównywać go do Junihno Pernambucano. Trochę przesada. No ale to tylko moje zdanie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 kwie 2006, 16:55

Nie napisałem, że Ty to przekręciłeś ... tylko autor tego artykułu (czyt. MACIEJ ROWIŃSKI)
Bastian16 pisze:A do Junihno Edsonowi brakuje ogromnie dużo, a porównywać ich to raczej nieporozumienie. Rozumiem, że strzelił raz czy dwa pięknego gola z wolnego, ale to nie powód aby przyrównywać go do Junihno Pernambucano. Trochę przesada. No ale to tylko moje zdanie.
Nie wiem o czym piszesz. Oni grają na różnych pozycjach wiec siłą rzeczy nie ich co porównywać ... poza tym to inna półka. Chodzi tylko i wyłącznie o stałe fragmenty gry ...

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 21 kwie 2006, 22:11

no to Wisla przegrala :) coraz gorzej gra nasz Mistrz :P Za duzo zamieszania robili z trenerami i wychodzi... :P cienko cienko panowie :P pozdro!

Awatar użytkownika
driv
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: driv » 21 kwie 2006, 22:23

wisła juz w tym roku raczej nie ma szans na zdobycie mostrzostwa i powinna zrobić kilka wzmocnień w dzisiejszym meczu niestety nie popisali się chłopaki z reymonta :(

Bastian16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bastian16 » 21 kwie 2006, 22:51

Zico_FCI pisze:
Nie napisałem, że Ty to przekręciłeś ... tylko autor tego artykułu (czyt. MACIEJ ROWIŃSKI)
Bastian16 pisze:A do Junihno Edsonowi brakuje ogromnie dużo, a porównywać ich to raczej nieporozumienie. Rozumiem, że strzelił raz czy dwa pięknego gola z wolnego, ale to nie powód aby przyrównywać go do Junihno Pernambucano. Trochę przesada. No ale to tylko moje zdanie.
Nie wiem o czym piszesz. Oni grają na różnych pozycjach wiec siłą rzeczy nie ich co porównywać ... poza tym to inna półka. Chodzi tylko i wyłącznie o stałe fragmenty gry ...
No a o czym ja piszę, jak nie o rzutach wolnych??Teraz ja nie wiem o co Ci chodzi?

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 22 kwie 2006, 9:50

Oprócz straconej bramki, do 60 minuty wszystko wyglądało dobrze, gra była całkiem dobra, sporo sytuacji, grali ambitnie, zwłaszcza Sobol, który rozegrał chyba najlepszy mecz w tej rundzie, ale byłby jeszcze lepszy, gdyby coś ustrzelił... Jedyne czego brakowało to skuteczności i szczęścia, bo zagrożenie pod bramką Korony stwarzali. Korona to co miała, to wykorzystała noi wygrali :roll:. Zaraz po tej bramce Wiślacy ruszyli do ataku, ale tylko przez chyba 15 minut jakoś to wyglądało. Później było już coraz gorzej, głupie piłki do przodu, nikt nie chciał wziąć na siebie ciężaru gry, Sobol sie starał, ale to za mało, poza tym wyglądali tak jakby im brakowało sił, a do głosu coraz cześciej dochodziła Korona, a Wiślacy tylko stali mozna powiedzieć, nie wychodzili na pozycje itd., tak jakby poddali sie już przed ostatnim gwizdkiem :?. Jednak w całym spotkaniu to Wisła była lepsza, ale co z tego.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 kwie 2006, 12:38

Teraz wystarczy nam wygrac z Zaglebiem i juz bedziecie mieli tylko matematyczne szanse na mistrzostwo :D :D :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 kwie 2006, 15:36

Wyborcza pisze:Zimą mistrz Polski zatrudnił na stanowisku trenera Dana Petrescu, wybitnego kiedyś reprezentatnta Rumunii. Petrescu zmienił też styl gry mistrza Polski - Wisła porzuciła efektowny atak pozycyjny, z którego słynęła i gra z kontry. Odsunął od skldu Mauro Cantoro uważanego za jednego z najlepszych pomocnikow w lidze, Wisła przegrała z Lechem i w piątek z Koroną. Ale Petrescu nie czuje się niczemu winny. Narzeka na sędziów, pecha i terminarz, który według niego faworyzuje Legię.
To, że Petrescu nie trenuje a narzeka to wiemy wszyscy. Jednak tekst nie jest tak pozbawiony walorów edukacyjnych, jak z pozoru się wydaje. Dowiadujemy się z niego, kto zniszczył piękny styl Wisły, który tak znakomicie uskuteczniali trener Lićka, trener Engel, trenerzy Kulawik&Moskal.

Danie, jak mogłeś?!

Bastian16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bastian16 » 24 kwie 2006, 16:11

piwus pisze:Dowiadujemy się z niego, kto zniszczył piękny styl Wisły, który tak znakomicie uskuteczniali trener Lićka, trener Engel, trenerzy Kulawik&Moskal.
Rozumiem, że to było w formie żartu, bo nie sądzę żebyś uważał, że Kulawik Moskal Liczka i Engel zrobili cos dobrego dla Wisły. Wszyscyz nich są po części winni "rozpadu" ofensywnego stylu Wisły. Może w najmniejszej mierze w tym jakże pięknym dziele ma duet Moskal& Kulawik (a właściwie Kulawik&Moskal), bo oni Wisełkę prowadzili z tych wszystkich najmniej.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 kwie 2006, 16:45

Bastian16 pisze:bo nie sądzę żebyś uważał, że Liczka i Engel zrobili cos dobrego dla Wisły.
Oczywiście, że nie.

Ale Wyborcza ma tez dobre teksty, tylko nie w głównych wydaniach:
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,3301975.html

Ciekawa sprawa, bo wczoraj PS pisał o powrocie Czerwińskiego i Kapki. Nie wiem na jakiej zasadzie akurat takie zmiany, tak jakby Cupiał chciał mieć równowagę za pomocą przeciwieństw. To ja proponuję Praskiego z Kasperczakiem. Albo Petrescu z Basałajem, to by było zabawne :|.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 24 kwie 2006, 19:11

piwus pisze:Nie wiem na jakiej zasadzie akurat takie zmiany, tak jakby Cupiał chciał mieć równowagę za pomocą przeciwieństw

A ja się dziwię Piwus, że Ty wierzysz w jakąkolwiek logikę w poczynaniach Cupiała :lol: . Już nie raz zaskakiwał i pewnie jeszcze zaskoczy :lol: .
piwus pisze:To ja proponuję Praskiego z Kasperczakiem. Albo Petrescu z Basałajem, to by było zabawne .
Jeszcze lepszy byłby duet trenerski: Dan Petrescu - Franek Smuda :wink: .

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 kwie 2006, 17:35

Byłby ktoś w stanie przetłumaczyć co ważniejsze fragmenty: http://dailytelegraph.news.com.au/story ... 11,00.html ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”