Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2530

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1933

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 27 maja 2025, 14:08

Sh00t pisze:
27 maja 2025, 12:29
Rafał nie jest silnym mężczyzną.
Nawrocki przyszedł z dupą nasmarowaną wazeliną czym okazał kompletną uległość.
Trzaskowski mimo że kilka razy nie dał rady się wytłumaczyć to był asertywny i bronił własnego zdania.
Kto okazał się silniejszy ?

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1384
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 27 maja 2025, 14:15

Przema pisze:
27 maja 2025, 13:57
Dokladnie, rownie dobrze KN moglby wrzucic w social media zdjecia swojego pindola i czekac na reakcje RT zeby porownac kto ma wiekszego. Absurd tej sytuacji jest niesamowity.
No ale środowiska platofmerskie po tym snusie na debacie nie robiły z KN krótkofiuta tylko narkomana.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 934

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 27 maja 2025, 14:31

Zygmunt-1 pisze:
27 maja 2025, 14:15
Przema pisze:
Dokladnie, rownie dobrze KN moglby wrzucic w social media zdjecia swojego pindola i czekac na reakcje RT zeby porownac kto ma wiekszego. Absurd tej sytuacji jest niesamowity.
No ale środowiska platofmerskie po tym snusie na debacie nie robiły z KN krótkofiuta tylko narkomana.
A dziwisz sie, przeciez sal ku temu amunicje. Potem oczekiwanie, ze ktos bedzie za nim biegal zeby sie przebadac, bo co? Zaden normalny czlowiek by na to nie poszedl, ale ze te kampanie mozna popsuc na milion pomyslow z kazdej strony juz wiemy, czekamy na wiecej.

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 145

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 27 maja 2025, 15:48

Conrado, przeraża mnie twoja głupota, serio. Przeraża.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2025, 15:49

Conrado pisze:
27 maja 2025, 14:08
Ten, który wygra w niedzielę.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 maja 2025, 16:27

Conrado pisze:
27 maja 2025, 14:08
Sh00t pisze:
27 maja 2025, 12:29
Rafał nie jest silnym mężczyzną.
Nawrocki przyszedł z dupą nasmarowaną wazeliną czym okazał kompletną uległość.
Trzaskowski mimo że kilka razy nie dał rady się wytłumaczyć to był asertywny i bronił własnego zdania.
Ale to co miał nie podpisać tego? Czy jak? Skoro się z nimi zgadzał to podpisał.

A co do testu. Po debacie w TVP został nazwany ćpunem więc udowodnił dziś, że nim nie jest :) Rafał nie chce się zbadać .. cóż jego sprawa.
Ogólnie to powinni się politycy poddawać takim testom. Ciekawe ilu byłoby pozytywnych w naszym kochanym Sejmie ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 maja 2025, 16:36

Ilka pisze:
27 maja 2025, 16:27
A co do testu. Po debacie w TVP został nazwany ćpunem więc udowodnił dziś, że nim nie jest Rafał nie chce się zbadać .. cóż jego sprawa.
Ogólnie to powinni się politycy poddawać takim testom. Ciekawe ilu byłoby pozytywnych w naszym kochanym Sejmie
Badania moczu wykazują na max 7 dni do tyłu prze regularnym braniu i nawet na raptem kilka dni do tyłu przy okazjonalnym więc takie testy są gówno warte. Wiem bo mam doświadczenie w obchodzeniu ich :P Co innego badania z cebulki włosa, które wykazują nawet na kilka miesięcy wstecz - ale akurat takowego pan Karol nie wykonał ;) Każdy polityk zrobiłby sobie tydzień detoksu i sprawa załatwiona. Zresztą od tego strzała na wizji minął już ponad tydzień, więc pokazując ten wynik Nawrock gra na naiwności swoich wyborców (bardzo popularna taktyka PiSu). "Oto pokazuję wam wynik który nic nie znaczy, ale wy to łykniecie bo jesteście zbyt głupi by sobie to zweryfikować". Stara śpiewka Pisu.
Jak już pan Karol poszedł w retorykę "Udowodnię wam że jestem czysty" to niech teraz wykona badania z cebulki - które wykażą czy coś brał w ciągu ostatniego roku, a nie z moczu co wykazują na max tydzień wstecz :P
Ilka pisze:
27 maja 2025, 16:27
Ale to co miał nie podpisać tego? Czy jak? Skoro się z nimi zgadzał to podpisał.
No właśnie w przypadku choćby podatku katastralnego to w rozmowie okazało się że jednak byłby za jego wprowadzeniem, więc podpisując ten papier w moim odczuciu się skompromitował, bo najzwyczajniej w świecie nakłamał. Mało to - uważam że podpisanie tego papieru to był test od Mentzena, którego Nawrocki nie zaliczył i dlatego nie dostał oficjalnego poparcia. Widać to było w rozmowie Mentzena z Trzaskowskim, gdzie po odmowie podpisania widać było po Mentzenie że sam ma z tej deklaracji beke.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2025, 16:43 przez sickstick, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 27 maja 2025, 16:38

Pelart2 pisze:
27 maja 2025, 15:48
Tak mnie to ruszyło że aż prawie zalałem sobie moje rurki sojowym malinowym latte

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 27 maja 2025, 16:40

Conrado pisze:
27 maja 2025, 16:38
Pelart2 pisze:
27 maja 2025, 15:48
Tak mnie to ruszyło że aż prawie zalałem sobie moje rurki sojowym malinowym latte
Przecież Mentzen tłumaczył mu sprawy finansowe,a póżniej Nawrocki powiedział Trzaskowskiemu że ten oglądał jego wykład o podatkach :angry2: :rotfl4:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1368
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 maja 2025, 17:04

Przema pisze:
johny batonik pisze:
27 maja 2025, 13:42
Nie no, akurat nikt nie czeka na wyniki Trzaskowskiego bo to jak ktoś prowadzi kampanię Nawrockiemu i podejmuje decyzje, to można podręcznik napisać jak tego nie robić.
Co ty pierdolisz. Co to za analogia. Środowisko Trzawskoskiego rzuciło temat (nadal rzuca) narkotyzowania się Nawrockiego, za Trzaskowskim ciągnie się coś takiego:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/201 ... tek-bzdur/

ale testy to wielkie nie-nie. Za to Murański bardziej wiarygodny niż ABW, prawda? To już pewnie łykasz. Obłęd.

Co do kampanii - Trump w USA też był obrzucany najgorszym gównem. I nie pomogło.

Co do trybu wyborczego - ciężar dowodu spoczywa na powodzie, czyli Nawrocki musiałby udowodnić swoją niewinność. Powodzenia z udowodnieniem, że świadek kłamie w sprawie sprzed 20 lat. W 24 godziny. To raz. Dwa - sąd mógłby uznać, że tu nie ma zastosowania tryb wyborczy (jak w przypadku Obajtek vs Onet) i co by wtedy napisał Onet? Ano to:

Pilna repolonizacja mediów jak najbardziej konieczna.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2025, 17:14 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5279
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2025, 17:11

sickstick pisze:
27 maja 2025, 16:36
Oto pokazuję wam wynik który nic nie znaczy, ale wy to łykniecie bo jesteście zbyt głupi by sobie to zweryfikować". Stara śpiewka Pisu.
To bardziej była prowokacja Trzaskowskiego, a nie zagranie dla swoich wyborców. Co mieli łyknąć wyborcy pisu, którzy i tak by na niego głosowali?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 maja 2025, 17:16

DDK pisze:
27 maja 2025, 17:11
sickstick pisze:
27 maja 2025, 16:36
Oto pokazuję wam wynik który nic nie znaczy, ale wy to łykniecie bo jesteście zbyt głupi by sobie to zweryfikować". Stara śpiewka Pisu.
To bardziej była prowokacja Trzaskowskiego, a nie zagranie dla swoich wyborców. Co mieli łyknąć wyborcy pisu, którzy i tak by na niego głosowali?
Ale to Nawrocki ogłosił akcję "wykonujemy narkotesty" i to Nawrocki ogłosił się czystym po pokazaniu wyniku testu pokazującego na 7 dni wstecz, zaś jego wyborcy łyknęli i tak jak cloner czy Ilka powyżej ogłaszają "patrzcie udowodnił że jest czysty" nawet nie wiedząc co to za test i jak działa :P

Powiem wam coś osobistego. Od prawie 2 tygodni nie jarałem trawy. Oznacza to że teraz mógłbym wykonać test moczu, pokazać publicznie wyniki i utrzymywać że z marihuaną nie mam nic wspólnego ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 maja 2025, 17:47

sickstick pisze:
27 maja 2025, 17:16
Nawrocki ogłosił się czystym po pokazaniu wyniku testu pokazującego na 7 dni wstecz, zaś jego wyborcy łyknęli i tak jak cloner czy Ilka powyżej ogłaszają "patrzcie udowodnił że jest czysty" nawet nie wiedząc co to za test i jak działa
Już kilka postów wcześniej kłamałeś, więc nikt cie tutaj na poważnie nie bierze.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5279
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2025, 17:59

sickstick pisze:
27 maja 2025, 17:16
Ale to Nawrocki ogłosił akcję "wykonujemy narkotesty" i to Nawrocki ogłosił się czystym po pokazaniu wyniku testu pokazującego na 7 dni wstecz, zaś jego wyborcy łyknęli i tak jak cloner czy Ilka powyżej ogłaszają "patrzcie udowodnił że jest czysty" nawet nie wiedząc co to za test i jak działa
No, ale własnie daltego to byla prowokacja bo chodziły słuchy, że Trzaskowski moze coś bierze. Poza tym po tej akcji ze snusem chciał się wybielić, więc jak dla mnie normlane zachowanie (zrobienie testu), które przy okazji miało sprowokować rywala. No i pokazał nie wynik który "nic nie znaczy" tylko wynik który pokazuje ze w ostatnim czasie jest czysty. Ale tak jak mówię - myslisz ze dla jakiegokolwiek wyborcy pisu miało to znaczenie?

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 128
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 27 maja 2025, 18:38

Swoją drogą, "to wy" w Polsce tam macie dylematy. W Hiszpanii politycy rządzącej partii płacili kadrami kredytowymi partii w burdelach.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”