https://www.facebook.com/StreszczamClickbait
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 06 maja 2025, 17:43
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 06 maja 2025, 17:48
Przynajmniej dwa razy już takie coś widziałam w Przeglądzie Sportowym ... Niestety nie ma już normalnych stron sportowych z normalnymi informacjami. Wszędzie na klikalnośc. Wszędzie musisz wejść w artykuł i najczęściej przejechać na sam dół żeby się dowiedzieć tego czego chcesz...Zygmunt-1 pisze: ↑06 maja 2025, 16:33Ja wiem, że to tylko Onet, ale za takie coś to autorzy takiego gówna powinni dożywotnio pisać swoje "artykuły" w zeszycie i wkładać go do szuflady. Te clickbaity to już chyba podstawa obecnego dziennikarstwa. A jeszcze kilka lat temu naśmiewano się z bulwarówek, które to stosowały.
I pierwsze zdanie w tekście:
Lamine Yamal lada moment przedłuży kontrakt z Barceloną — wynika z doniesień katalońskiego dziennika "Sport".
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 06 maja 2025, 17:56
Polskie strony sportowe/gazety/serwisy działu sport mają chyba przechlapane pod względem klikalności, bo wielu ludzi korzysta z anglojęzycznych źródeł i/lub Twittera, tak że nie czepiałbym się redaktorów, którzy niedługo będą mieli jeszcze bardziej przechlapane, bo możliwe, że w końcu zastąpi ich AI.Zygmunt-1 pisze: ↑06 maja 2025, 16:33Ja wiem, że to tylko Onet, ale za takie coś to autorzy takiego gówna powinni dożywotnio pisać swoje "artykuły" w zeszycie i wkładać go do szuflady. Te clickbaity to już chyba podstawa obecnego dziennikarstwa. A jeszcze kilka lat temu naśmiewano się z bulwarówek, które to stosowały.
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 06 maja 2025, 18:40
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 06 maja 2025, 19:00
No sięgają, bo Fabrizio Romano czy David Ornstein napiszą newsa/tweeta po angielsku, a Polacy co najwyżej przetłumaczą, Ekstraklasa i Polacy zagranicą to jedyny rodzimy content jaki mamy.
Bernabeu2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 06 maja 2025, 19:29
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 06 maja 2025, 21:00
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 maja 2025, 20:59
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 maja 2025, 21:03
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 maja 2025, 21:05
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 maja 2025, 21:15