Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 57

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 kwie 2006, 17:28

Oj niedobrze się dzieje... :evil: Mecz ładny z naszej strony, ale po raz kolejny skuteczność kuleje :angry: do tego ten słupek :? i Zlatan... :evil: Powinniśmy ten mecz wygrać i to wysoko. Peruzzi uratował Lazio (i Milan ?? :roll: :lol: ) Jak dla mnie, ten sezon i tak jest stracony, nawet jeśli zdobędziemy to mistrzostwo... Capello popełnił identyczne błędy jak w poprzednim sezonie. Oczekiwałem od niego czegoś więcej... :roll: W takim samym stylu odpadliśmy z LM i tak samo trwonimy taaaką przewagę w lidze... Ciekawe, kiedy limit szczęścia się wyczerpie :roll: nie ma rotacji w składzie... Tych zawodników nie trzeba jeszcze wymieniać (z małymi wyjątkami), bo oni grać w piłkę potrafią (niektórych co najwyżej trzeba odpowiednio zmotywować), ale do cholery, w każdym zespole potrzebna jest rotacja. Coś wymknęło się spod kontroli i Capello musi to poukładać, póki jest jeszcze czas... :roll:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 22 kwie 2006, 17:30

Gdyby Juve przegrało mistrzostwo, pewnie w fakcie byłby tytuł:

"Juventus-król frajerów"

Mecz ciekawy. Nie wiadomo co by bylo jakby nie czerwona kartka dla Dabo.
Nie wydaję mi się , myśląc racjonalnie że Milan mógłby jeszcze w stanie wygrać mistrzostwo a aczej Juventus przegrać. Nadzieja zawsze jest i jako kibic Milanu musze wierzyć że jeszcze nic straconego.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3357

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 kwie 2006, 17:36

Kendo z taka gra Turynczykow wszystko mozliwe.Odrobilismy w 5 kolejek 7 punktow a gdyby nie ta nieszczesna porazka ze slabym Lecce juz bysmy byli liderami.Masakra.

Bagg masz racje mecz z Roma byl w waszym wykonaniu zdecydowanie najlepszy.Teraz jednak to tylko wspomnien czar i w Turynie musza coraz intensywniej glowkowac co tu zrobic zeby nie oddac mistrza Milanowi (bo dla mnie to niemal oddawanie czy proszenie sie zebysmy wygrali scudetto).

Jeszcze w lutym bylem niemal pewny ze w 5 czolowych ligach Europy mistrzowie obronia tytuly.Lyon juz to zrobil Barca Chelsea i Bayern po dzisiejszej porazce HSV tez sa bardzo blisko.Moze Stara Dama sie wylamie.
Byloby super prawda ?:P

Forza Milan.

Nie prawda :P

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 22 kwie 2006, 17:36

pewnie w fakcie...tylko raczej to sie FAKTEM nie stanie:)

sytuacja jest zla,ale jeszcze nie beznadziejna...nie jestem w stanie uwierzyc ze mozna roztrowonic 10 ptk przewagi nad przeciwnikiem ktory w dodatku gra w LM(w odroznieniu od nas-nieco dluzej...)po prostu nie miesci mi sie to w pale...ale w przypadku remisu ze Siena(osmiele sie stwierdzic ze Milan w przyszly weekend juz nie bedzie musial myslec o LM..:> )beda mogly dziac sie rozne cuda...oby nie...jest cieplo,bedzie jeszcze cieplej...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 kwie 2006, 17:48

Maestro chyba nawet bardzie niż Capello mógłbyc "podliczyć" Moggiego. Ale to temat na dłuzsza rozmowa. Ten sezon obnażył jego myślanie na wage bo za free. Jak to powiedział jeden s ekspertów Włoskiej TV "Appiah nowa gwiazda wschodzu, Tacchinari czołowy DM ligi [obok graczy Barcy i Valenci na tej pozycji] Maresa najlepszy strzelec Sevilli [ciul ze duzo karnych] a on kupił wielkiego Patricka - który wielki jest w tym sezonie ze wzgledu na wzgost".....

A wchodzi Blasi który w przeszło 250 meczach w lidze nie strzelił gola :shock: ... :shock:

Pamiętaj ze Capello w popszednim sezonie - jak i tym - zajechał Juve - ich skład jest tak czytelny że hoho i to przynosiło skutek na poczatku - ale w LM najważniejsze mecze są na końcu - patrz bład popszedni sezon. A czemu zajechał ? ma filozofie nie zmienic nic - nie w dzisiejszej piłce - ale z drugiej strony kto miał grac Mutu w pomocy ? Del Piero w pomocy ? ....

Sam wiesz to doskonale.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 kwie 2006, 17:58

*_Zaza_* pisze: Jak to powiedział jeden s ekspertów Włoskiej TV "Appiah nowa gwiazda wschodzu, Tacchinari czołowy DM ligi [obok graczy Barcy i Valenci na tej pozycji] Maresa najlepszy strzelec Sevilli [ciul ze duzo karnych] a on kupił wielkiego Patricka - który wielki jest w tym sezonie ze wzgledu na wzgost".....

Swietnie powiedziane Zaza, naprawde. Nigdy nie zrozumiem niektorych decyzji, ale trudno, tego juz nie cofniemy. Mimo wszystko dodalbym moze do tej listy jeszcze Davids'a, bo chociaz nie za kadencji Capello, ale tez odszedl z Juve, a moim zdaniem w Tottenhamie robi niesamowita robote.

Jak juz gramy 2 DM-ami to by sie taki Tacchi, Appiah czy Maresca przydali :roll:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 kwie 2006, 18:07

Moggiego?? No nie wiem, widzę tu większą winę Capello. Fakt, Moggi sprowadza zawodników za darmo, czasem się opłaca, ale sam widziałeś, że Appiah u nas prawie nic nie grał, a na ławie nie chciał siedzieć. Poza tym, liga turecka, to jednak nie włoska ;) Podobnie Tacchinardi, na ławie nie chciał siedzieć, a przyszedł Emerson, potem Vieira (początek sezonu miał jednak niezły- jak większość ;) ) Ale zobacz, jakich zawodników sprowadził Capello: m.in. Zlatan, Zebina, Vieira, Emerson... Jak się okazuje, nie wszyscy trafieni :roll: On chciał ściągnąć tych zawodników, na nich opiera gre zespołu i to jest od początku jego wizja, z taki zamiarem przyszedł do Juve... Do tego już wspomniany brak rotacji, tu sie zdecydowanie zgadzamy :P No i zgnębił Camora :P Może i Blasi grałby na wyższym poziomie... gdyby grał :roll: (moim zdaniem jednak do wymiany :P ) ale wchodzi, jak już nie ma wyjścia, jak inni nie mogą ;) a zawodnik jego pokroju, nie potrafi przesądzić o losach spotkania niestety... Capello powtarza swoje błędy i wina leży w większości po jego stronie, bo to głównie trener decyduje, co grają zawodnicy i on ich przygotowuje do gry. Tak jak mówie, zawodnicy grać potrafią, co pokazali na początku sezonu, potrzebują tylko świeżości. Teraz mówi się o poważniejszych zmianach, ale obawiam się, że znów się skończy na obiecankach... Pozdro :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 kwie 2006, 18:24

Maestro wszystko ładnie pieknie tylko Ty myślisz jak kibic Juve a Moggi jak działacz ... To naprawde ciekawy temat i może pogadac tylko o innym czasie o.k :) Bo to nie chodzi że ten nie chce grac tylko ze trzeba zbilansowac budżet np. oczywiście. Patrz przychodzi Vieira za 20 i GG czyli o sile z ławki Juve mieli stanowic GG i Blasi ...

Tacchinardi oddany a czemu ? po miał umowe podpisana w 2001 gdy był gwiazda i z 4 zarabiał Gianichedda chce tylko 1,5.... Maresa chyba widziałes jak gra w Sevilli od niego zaczyna sie wszystko co dobre. Appiah ? niechciał siedzieć na ławce ? hmmm ciekawe bo może czuł że nawet walczyć mu nie bedzie dane. A z drugiej strony Fener dało to 5 czy 6 milionów które było w tym momecie kluczowe nie oszukujmy sie

A Appiah strzela w derbach Stambułu w tym momecie bramke na 1;0 :!: Mecz o mistrza tylko wygrana daje nadzieje Fenerbahce....

Awatar użytkownika
Mati_91
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mati_91 » 22 kwie 2006, 19:30

Meczu nie oglądałem ale słuchałem realcji na TS. Cieszy mnie to, że wreszcie Juve przeważało ale z drugiej strony jestem zawiedziony skutecznośćią... . Jeżeli Bianconeri bedą ciśnąć 3 pozostałych przeciwników tym sezonie (tak jak z Lazio) i będą mieli odrobinę szczęścia to myślę, że zdobędą 29scudetto.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 kwie 2006, 15:48

Jestem załamany... z taką grą niedługo pogratulujemy Milanowi mistrzostwa, ale z drugiej strony może nie zdobycie Scudetta będzie powodem aby wyrzucić Capello! Niech niszczy inny zespół. To co zrobił z Juventusem przechodzi ludzkie pojęcie :shock: Meczu nie widziałem bo na Lechii byłem, ale jak wróciłem do domu i spojrzałem to nie mogłem uwierzyć! Jak można nie wygrać w 8 spotkaniach z rzędu? kibice na całym świecie się denerwują, a zarząd nic sobie z tego nie robi. Jaką taktykę obiął teraz Capello? Grajcie na remis? W zeszłym sezonie roztwoniliśmy 8 punktową przewagę, a teraz zanosi się, że stracimy 12 punktów :evil: szkoda słów... W końcu Trezeguet strzelił, ale już nawet to nie cieszy

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 23 kwie 2006, 18:10

No no... Juventus w takiej formie że hej... :lol: brak ławki, taktyka, trener, filozofia zrobiły swoje... zespół Starej Damy aktualnie jest starą damą, temu dam ... tamtemu dam.... troszku punktów :roll:
Nie dziwie sie zreszta zawodnikom Juve.. kto lubi grac do kotleta :lol: Del Amfi puste... gra sprawia graczą wielki ból... juz wiem dlaczego ubierają sie na mecze w pasiaki...
Współczuje kibicom... nawet nie potraficie sie cieszyc... nawet jeżeli wygracie lige to bedziecie sie wstydzic tego zwycięstwa... po trupach do celu.. tffu... po kosciach do celu miało być :wink:

Co do transferków na nowy sezon to przydałby sie wam nowy dealer.. bo aktualne koksy starczaja wam tylko na 3/4 sezonu :lol:

Myślę, że tak ze 3WP na razie będzie ok :] //maestro

Dopiszę, że za marną prowokację następnym razem bedzie ban, bezpowrotny bo to już drugi//Tomusmc

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 kwie 2006, 11:51

Hoho Tomachos poszłeś po całość :roll: Nie które teksty są dobre. :wink: Jak by wracały początki na piłka.pl :lol: Ale mowa :] Tyle mają :P

Jak sądzicie co dziś zrobi Capello ? :roll: Oczywiście cisza prasowa wiec nikt tak naprawde nie wie co zrobi. Swoją droga Juventus robi sie śmieszny z ta cisza prasową :lol: Prezydenta Livorno o mało kibice nie zabili a ten sie z nimi spotykał :lol: Juventus chowa głowe w piasek ....

No ale wracając do Capello - tu niby bójka na treningu - wcześniej informacje że Ibra nie zagra w tym meczu "za kare" a dziś dwie Włoskie telewizje w zapowiedzi kolejki spekulują że skład Juve będzie wyglądał tak Buffon, (...) Trezeguet, Ibrahmiović ... co ciekawe podali że zagra też od początku Vieira ale to jest prosta sprawa kto ma grać Blasi ? czy Gianichedda ? hehe

La Gazzetta typuje natomist inny skład :) Buffon (...) Del Piero, Trezeguet. Tez z Vieirą i Mutu na flance.

Jak sadzicie kogo Capello poprze ? bo jego decyzja tak może być odebrana. Jak zagrają obaj "bokserzy" to znaczy że chciał pokazać że nie jest tak źle. Taka dobra mina do złe gry [hehe pasuje jak nic] Ale wtedy znów się narazi bo Del Piero na ławce ...

Czyli za prostytutki Capello nie ma pretensji. Może tez był ? Bo i Emerson i Trezeguet i Mutu znów w pomocy :roll: zagrają. Nie wiem czy ta cisza prasowa nie działa jeszcze goźej na Juve - bo teraz ich z błotem zmieszają a nikt temu nie zaprzeczy. To takie dawania pisaka pola do popisu :lol: Śmieszni są ci działacze.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 kwie 2006, 12:56

Na Juventusie ciąży teraz ogromna presja, starają się jej pozbyć poprzez " cisze prasową ". No cóż każdy orze jak może :]

Nie wiem czemu ale zdecydowana większość spisuje dziś walczącą o utrzymanie Siene na straty, przecież obecna forma Juve jest kiepska i pokazują to wyniki. Myśle że oni to widzą i nie wydją na ten mecz przestraszeni i postarają się zaskoczyć rywala.
Takie kłótnie jakie panują teraz w Juve dobrze na drużyne nie wpływają, trzeba jeszcze dodać bójki Ibry z Vierą no ale Szwed jest genialny.

P.S Tomachos uważaj, fani Juve są modami ;) Nie tylko Calcio jest opanowana...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 kwie 2006, 13:35

Łukasz[ACM] pisze:Na Juventusie ciąży teraz ogromna presja, starają się jej pozbyć poprzez " cisze prasową ".
Presja presja ale te 3 punkty jak na koncowke Serie A to nie tak malo...Juventus wie ze jest blisko mistrzostwa Wloch i bedzie robil wszystko zeby osiagnac cel...Zmobilizuja sie na te ostatnie spotkania, ktore notabene nie sa z jakimis wymagajcymi rywalami... Milan natomiast musi liczyc na potkniecie Juve i oczywiscie musi wygrywac wszystko do konca sezonu...

Łukasz[ACM] pisze:Nie wiem czemu ale zdecydowana większość spisuje dziś walczącą o utrzymanie Siene na straty, przecież obecna forma Juve jest kiepska i pokazują to wyniki. Myśle że oni to widzą i nie wydją na ten mecz przestraszeni i postarają się zaskoczyć rywala.

Forma Sieny tez nie jest zadowalajaca, przeciez zajmuja miejsce w dole tabeli...Co prawda spadek im raczej nie grozi ale fakt jest faktem ze to slaby zespol...I nawet Juventus w slabej formie jest w stanie bez problemow uporac sie z nimi...Przestraszeni nie wyjda takze gracze Livorno, ktorzy zajmuja bodajze 8 pozycje w lidze...Po wypowiedziach Milanistow mozna wywnioskowac ze wy macie wieksze szanse na 3pkt niz Juve...To ze Milan wygral 3:0 z Livorno jesienia to nie znaczy ze i teraz sobie poradzi z nimi. Tym bardziej jak juz wspomnialem Livorno jest wysoko w tabeli (wie moze ktos czy byli kiedys wyzej ? )... Rownie dobrze Juve moze wygrac mecz z Siena a Milan przegrac z Libvorno jak i odwrotnie...Mysle ze jesli Juve dzisiaj wygra to juz nie oddadza prowadzenia do konca sezonu...

Łukasz[ACM] pisze:Takie kłótnie jakie panują teraz w Juve dobrze na drużyne nie wpływają, trzeba jeszcze dodać bójki Ibry z Vierą no ale Szwed jest genialny.

Rownie dobrze mozna powiedziec ze odpadniecie Milanu z LM dobrze na druzyne nie wplynie...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 kwie 2006, 13:37

Łukasz presja jest też na "kibicach" zadziwiające jest to jak kilka remisów może odebrać klubowi "fanów". Nie zauważyłeś jak drastycznie spadła liczba dzieci trzymających z Juve ... nawet tu na stronie ? Wystarczy popatrzeć na ostatnie kolejki ligowe. Ba nawet coraz mnie zwoleników talentu Del Piero [o dziwo] już nie tyle Juventusu. Nie ma to jak wyniki w dzisiejszych czasach. Forza Jednosezonowce :P

Łukasz[ACM] pisze:P.S Tomachos uważaj, fani Juve są modami Nie tylko Calcio jest opanowana...
Jeszcze dojdzie do tego że z dwa remisy i sami zrezygnują :lol: :roll: Nie oczywiście żartuje Oni nie z Tych - FGTW :!: Forza Grupa Trzymające Władze :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”