Czy z tym ograniczeniem miejsc, to prawda? Może gościowi - autorowi pomyliło się, a FIFie chodziło o jakąś sprzedaż biletów przez internet, czy coś takiego?
Na pewno absurdem nie można nazwać tego, że FIFA chcę zwiększyć środki bezpiczeństwa. Ja to doskonale rozumiem i jest to jak najbardziej dobry pomysł. (o ile jest to prawda, ale i tak popirałbym taki pomysł) Nie wiem czemu tacy 12-letni kibice się bulwersują. Może założyciel tematu to jakaś rodzina PrOtEcToRa, i lubi sobie pooglądać jak tysiące ludzi zadeptuje siebie nawzajem.
A dlaczego półfinał jest w Stuttgarcie? Bo Kolonia, Frankfurt, Dortmund i Gelsenkirchen leżą w Zagłębiu Ruhry. A to trochę głupio by było jakby 3/4 ćwierćfinałów i półfinałów byłyby rozgrywane tylko tam. Po co ludzie mieliby przyjeźdżać do Stuttgartu, skoro najlepsze mecze są gdzie indziej, i to wszystko w kupie. Oczywiście pomijam tutaj Berlin, bo to jest oczywiste, że fianł miałby się tam odbyć. FIFA i DFB specjalnie zaplanowały równomierne rozmieszczenie, bo tak Lipsk nigdy by nie organizował MŚ, gdzy wybierano tylko najbogatsze i największe miasta. W końcu mundial jest w Niemczech, a nie w RFN.
Przy organizacji MŚ nie myśli się tylko o przyjezdnych kibicach, ale o rozwoju całego kraju. Niemcy nie chcieli robić jakiejś nierówności, że byłe NRD odstaje od RFN. Przybliżają oba te regiony.
Myślisz, że marzeniem FIFY jest rozgrywanie meczów przy pustych stadionach? I że tylko do tego będą dążyć?berik pisze:beda szukac choc najwiekszej bzdury, zeby zmniejszyc ilosc kibicow na stadionie.
A Ty chcesz?berik pisze:Blatter nie chce rozrob
Proponuję Ci od czasu do czasu włączyć myślenie. To chyba oczywiste, że np. w przypadku pożaru, będzie łatwiej uciekać. Nawet jeśli będzie zamach terrorystyczny, bo może całego stadionu nie zniszczy, i ktoś się dzięki temu uratuję?berik pisze:Swoja droga sie zastanawiam co te puste krzeselka maja dac
Szkoda, że dopiero teraz znalazłem tak głupiego posta.