Ja zacząłem przeglądać stadiony, na których odbędą się mecze. I... Jestem oburzony
Zacznijmy od pojemności. Jeśli myślisz, że na Allianz Arena zasiądzie komplet widzów (66 000) to się grubo mylisz ! Fifa ograniczyła "możliwości" tego stadionu do prawie 51 000
Nie inaczej jest np. z Veltins Arena. Stadion może pomieścić 61 524, na mecze międzynarodowe 53 993, a na MŚ prawie 44 000.
Ludzie, o co chodzi
Czemu tak drastycznie jest obniżana pojemność stadionu ?
Ale to nie wszystko.
Finał w Berlinie - rozumiem. Stolica, stadion duży i ładny itp.
Ale reszta już nie jest dla mnie taka oczywista
Mecz o 3 miejsce w Stuttgarcie. Tej decyzji w ogóle nie rozumiem. Stadion aż taki ładny nie jest. Miejsc na MŚ ma 38 500, a będzie tam mecz o 3 miejsce
Półfinał na Allianz Arena. Rozumiem. Chociaż chyba mecz o 3 miejsce jest ważniejszy
Ale to było nic. Teraz polecę ostro
Półfinał w Dortmundzie
Veltins Arena i AOL Arena. To są najbardziej poszkodowane stadiony. To tu powinny być półfinały. Obiekty duże, o wysokim komforcie, mimo to "przegrały" z Dortmundem i Stuttgartem. Czemu ? Nie mam zielonego pojęcia. Jestem trochę zbulwersowany.
Co Wy o tym sądzicie. Czy podzielacie moją opinię ? Nie chcę by rządziły Wami pobudki czysto kibicowskie (jestem fanem X to finał musi być na ich stadionie). Chodzi mi o szczerzą i obiektywną opinię.