Budzet to chyba najmniejszy problem. Nie interesuje mnie przesadnie Wisla oraz 1 liga, ale to co najczesciej sie slyszy w kontekscie Wisly (oprocz jeczenia JK na twitterze), to rozne problemy z zaleglosciami finansowymi. Tam chyba ciagle sporo rzeczy stoi na glowie, bo faktycznie kapital wydaje sie byc spory, nazwiska wiadomo ze nie graja, ale jak na 1 lige powinny dac rade (pozdro Zwolinski) no ale z jakiegos powodu ciagle sa w dupie.Kuba199292 pisze: ↑30 maja 2025, 7:03Okej pieniądze , taka Stal Mielec czy Radomiak np budżetem dysponuje większym niż Wisła ?Arro pisze: ↑30 maja 2025, 6:22W obecnych czasach w Ekstraklasie jest miejsce tych drużyn które mają pieniądze, chociaż i z tym różnie bywa.Kuba199292 pisze: ↑30 maja 2025, 1:45Szkoda , że tak się potoczyła ta historia Wisły bo miejsce Wisły Kraków jest w ekstraklasie a nie w pierwszej lidze .
Szkoda trochę Wisły bo awans mógłby spowodować tam jakieś pozytywne skutki i byłoby ciekawie. Tak to Miedź wiadomo na sezon lub dwa, Wisła Płock kojarzy mi się jak Zagłębie Lubin, nigdy o nic, lekki balans nad utrzymaniem.
Pytam bo nie wiem .
Liczylem bardzo na powrot Polonii po latach do Ekstraklasy i z grona barazowiczow, to byla jedyna ekpia ktora budzi u mnie jakies pozytywne emocje. Niech z dwojki finalistow juz wejdzie ta Miedz. Plock zawsze byl nijaki i po latach bycia w ekstraklasie kojarzy sie kompletnie z niczym (no moze troche z Irkiem Jeleniem i sporym balkanskim zaciagiem nim to bylo modne, ale to raczej nie ma sie czym chwalic).