Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1059
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: yedraz » 03 cze 2025, 1:18

Duma Katalonii pisze:
02 cze 2025, 8:54
bo takiej sterty ostentacyjnego gówna jakie wylano na jednego kandydata to nigdy chyba nie było.
Nie pamiętasz pierwszych wyborów?
Eyesmon pisze:
02 cze 2025, 12:16
(btw ilu polityków PiS przez te 1.5 roku poszło siedzieć?)
No dwóch, tyle że Duda ich ułaskawił (po raz wtóry),
1234 pisze:
02 cze 2025, 13:31
Choć Szczecin jak zawsze, niestety jednym z silniejszych bastionów PO - 65 do 35 dla Trzaskowskiego szokuje mnie poparcie dla nich w tym mieście...
Mam tak samo jak Ty... na Podlasiu.
piotrcies pisze:
02 cze 2025, 17:13
Mam nadzieję, że kiedyś to jeszcze będziemy mogli normalnie się ze sobą pokłócić bez takiej agresji i nienawiści, ludzie wrzucają jakieś statementy, że kto głosował na X lub Y niech usuwa mnie ze znajomych i nie odzywa się więcej do mnie. No kurde, naprawdę tyle gadania o godzeniu Polaków, a my sami tego nie chcemy. Trzeba podzielić kraj na pół chyba i wtedy każdy będzie zadowolony.
Dopóki nie przyjdzie następny kataklizm, to tak trwa mać.
piotrcies pisze:
02 cze 2025, 17:44
Jedyne, z czego kręcę bekę, to te wszystkie "elity" intelektualne, które obudziły się w szoku, że ich próby mobilizacji ludzi przyniosły zgoła odmienny skutek.
Nie powiedziałbym, to była jednak druga frekwencja ever!
futbolowa pisze:
02 cze 2025, 23:50
A jak widzę pierdolenie „odbierzmy prawo głosu mniej wykształconym” to autentycznie chce mi się rzygać. Można by w to zdanie wstawić jakąkolwiek grupę – kobiety, emerytów, gejów – i zawsze brzmi to fatalnie.
No dziś też do studia "Szkła kontaktowego" zadzwoniła pani z takim postulatem i Tomasz Sianecki ją strofował, ale moim zdaniem zbyt delikatnie...
dias pisze:
02 cze 2025, 23:53
Całe szczęście ustawa o mowie nienawiści przepadła, bo wolność słowa ważniejsza.

Prawda? PRAWDA?
No i zaczynam mieć wątpliwości?
Devourer pisze:
02 cze 2025, 23:43
To jeden z powodów dlaczego przegrali wybory. Od różnej maści "profesurów", celebrytów i innych "ą" i "ę" z salonów - cały czas wywyższanie się i pogarda dla reszty, więc duża część elektoratu łyka narrację i przez głosowanie na "postępowych" polityków uważa się za jaśnie panów oświeconych i teraz sączą jad, że im ciemny niewykształcony plebs z pokrytych słomą chatek na bagnach wybrał prezydenta.
Jakby na to nie patrzeć nasz nowy prezydent elekt, to taka trochę "Kariera Nikodema Dyzmy", a pamiętacie jak się skończyła?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”