Reprezentacja Brazylii (zbiorczy) - Strona 20

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Reprezentacja Brazylii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 maja 2025, 21:31

dias pisze:
26 maja 2025, 21:27
Nie ma Rodrygo? Uuu

kadra nie taka [ch**] ale brakuje kozakow na kluczowych pozycjach - kogos na szpicy i do srodka pola obok bruno

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 26 maja 2025, 21:47

Nom, szkielet tej kadry na papierze top: Alisson - Marquinhos, Bremer, Gabriel, Militao - Bruno - Raphinha, Vinicius, zobaczymy co wymyśli Carlo w pomocy i na bokach obrony. Ancelotti potrafi wymyślić ustawienie bez 9-tki czy bocznych obrońców którzy umieją prosto kopnąć piłkę, tak że będzie miał tutaj pole do popisu. Może jakiś romb z Cunhą jako 10-tką-fałszywym napastnikiem i Viniciusem z Raphinhą w przodzie? Bruno, Ederson, ktoś na DM i mogłoby hulać.

Te cyferki skrzydłowych Brazylii są faktycznie komiczne, Vinicius tutaj przoduje - ale to zachowując proporcje pewnie kazus młodego Lewandowskiego, tzn. ta kadra generalnie nie funkcjonuje i gdyby nie rozszerzenie MŚ to oni by teraz drżeli o awans do MŚ, więc siłą rzeczy cyferki tych graczy często wyglądają fatalnie.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 06 cze 2025, 8:01

obejrzalem skrot debiutu carlo i dupy chyba nie urwal, sytuacji jak na lekarstwo i 0-0 z ekwadorem. dosc powiedziec, ze z calego skrotu najciekawsze wydawalo mi sie, ze w obronie brazylijczykow jednoczesnie grali alex sandro i alexsandro

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6531

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 cze 2025, 8:12

moody pisze:
06 cze 2025, 8:01
grali alex sandro
Jak on sobie teraz radzi w Brazylii? Jak ze zdrowiem?

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 06 cze 2025, 11:16

Ale ten Ekwador dobre wariaty, na środku obrony Pacho i Hincapie, na DM-ie Caicedo, u siebie wrzucą jeszcze jakieś kretowisko - i efekt jest taki, że stracili 5 bramek w 15 meczach :shock: Ostatni raz więcej niż 2 bramki stracili 2 lata temu, na Copa chyba po karnych odpadli z Argentyną, groźna może być to ekipa w fazie pucharowej na MŚ, skoro Maroko na autobusowym tartaku zrobiło top4.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2460
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 06 cze 2025, 11:38

Bernabeu2 pisze:
06 cze 2025, 11:16
Ale ten Ekwador dobre wariaty
To samo miałem pisać, na ławce był jeszcze ten Paez co to CFC idzie latem plus Estupinan na boku obrony.

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 07 kwie 2026, 19:44

Ancelotti ma dostać na stół ofertę kontraktu do 2030, dość śmiały ruch przed Mundialem. Ciekawe czy w razie ewentualnego blamażu podtrzymaliby swoją propozycję, czego im nie życzę bo zawsze jestem przed Mistrzostwami ciekaw właśnie Brazylii i zawsze im dobrze życzę.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1392
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 19 maja 2026, 8:49

Jakoś nie umiem się przyzwyczaić od lat do kadry Brazylii. Jak człowiek pamięta jakie nazwiska tam grały w kadrze w pierwszej połowie wieku czy nawet chwilę później to teraz pojawia się lekki uśmiech na twarzy (chociaż tak jest z kilkoma innymi kadrami jeszcze). Jeden powie, że kadra i tak mocna, a nie ma przesytu gwiazdami i to wyjdzie na plus, a drugi powie, że to nie mam prawa się udać.

Nie ma Joao Pedro, nie ma też Edera Militao. Jest za to Neymar. Ja wiem, że legenda reprezentacji, najlepszy strzelec w historii kadry i tak dalej, ale też symbol czasów zwanych przegrywem reprezentacji Brazylii. I czuję, że tak też na historia z kadrą się dopełni.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6531

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 maja 2026, 8:56

Alex Sandro, aż mi serduszko mocniej zabiło.

To nie ten, prawda? :D

Dwóch typów z Zenita, z ligi której poziomu nie ma jak sprawdzić. Ciekawy wybór.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2233
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 maja 2026, 8:58

tez mi mignela ta kadra i zaskoczylem sie tym jakich plackow ma Brazylia.

Albo gwiazdy za gorka, albo Vinisjusz Dzunior badz jakies no name. Jeszcze, dodatkowo Ancelotti odpalil Joao Pedro, ktory chyba jest najjasniejsza postacia Chelsea, a wzial jakiegos Endricka.
Zygmunt-1 pisze:
19 maja 2026, 8:49
ajlepszy strzelec w historii kadry i tak dalej, ale też symbol czasów zwanych przegrywem reprezentacji Brazylii. I czuję, że tak też na historia z kadrą się dopełni.
+1. Brazylia ma aure jakiegos super mocarstwa futbolowego, a to od ponad 20 lat ciezkie przegrywy.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2026, 9:22 przez Enjo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 19 maja 2026, 9:02

To nie wina Neymara że dostał w plecy od Zunigi albo że Thiago Silva wykartkował się przed półfinałem, ale mimo jego dużych umiejętności, ciężko odczuwać wobec niego sympatię.
Boromir pisze:
19 maja 2026, 8:56
Dwóch typów z Zenita, z ligi której poziomu nie ma jak sprawdzić. Ciekawy wybór.
Brazylijska mafia ustalała skład, nie po raz pierwszy.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 259
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 19 maja 2026, 9:13

To oczywiście zależy od tego na kogo trafią, ale będę mocno zdziwiony jak dojdą dalej niż do ćwierćfinału. Mocno przeciętna ta kadra, taki casus Italii, z tą różnicą, że Brazylia ma spoko ofensywę. Boki obrony to dramat, choć taki Wesley z Romy coś rokuje, ale to żaden Carlos czy Cafu. Najmocniejsi są na skrzydłach i środku obrony, reszta mocno średnia. No może środek pola też okej, ale całościowo dupy nie urywa.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 19 maja 2026, 9:32

matt_ pisze:
19 maja 2026, 9:02
ciężko odczuwać wobec niego sympatię
Czemu? Brazylijczycy raczej zawsze byli krnąbrni.
Neymar to ostatni powiew tej brazylijskiej magii i fantazji jakiej nie była w stanie dostarczyć żadna inna nacja.

Ja jak zwykle za Brazylią na mundialu ale bez większych nadziei.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 19 maja 2026, 9:54

Przema pisze:
19 maja 2026, 9:32
Czemu? Brazylijczycy raczej zawsze byli krnąbrni.
Neymar to ostatni powiew tej brazylijskiej magii i fantazji jakiej nie była w stanie dostarczyć żadna inna nacja.
Wiem, że Romario też kiedyś strzelił 2 gole w pierwszej połowie i wybłagał od Cruyffa zmianę w przerwie, żeby lecieć na karnawał. Pytanie czy to się działo notorycznie, tak jak z urodzinami siostry? :) Święty nie był, więc kto wie. Ronaldinho też lubił popić, Ronaldo pojeść. Wtedy plotek dochodziło mniej i wolniej niż teraz a mimo to wszyscy o tym wiedzieli, oczywiście.

Jestem uprzedzony do Brazylijczyków i może dlatego tej magii Neymara nie czuję, przy czym w latach 2013-2017 był niezłym grajkiem w swojej kategorii. Gdyby o ZP decydowały tylko kryteria piłkarskie, mógłby mieć chociaż 1.

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 116
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 19 maja 2026, 10:29

Zygmunt-1 pisze:
19 maja 2026, 8:49
Nie ma Joao Pedro, nie ma też Edera Militao. Jest za to Neymar
Może pozycja Chelsea w tabeli ma na to jakiś wpływ.
Dobrze że wziął Neymara. Dla takich piłkarzy ogląda się mecze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”