kto powinien być pewniakiem w kadrze Janasa??? - Strona 14

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 23 kwie 2006, 10:36

Pewniaków jest według mnie dwóch: Żurawski i Szymkowiak. Najlepsi obecnie polscy piłkarze. Myśle że pewne miejsce powinien mieć też Ebi Smolarek, ostatnio nie strzela może regularnie, ale już wystarczająco dużo pokazał w silnej Bundeslidze. Nie wie jak z formą stoi Krzynówek, bo nie gra za często w Leverkusen, ale też chyba powinien być pewniakiem, bo lepszego skrzydłowego chyba nie mamy. :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 23 kwie 2006, 11:48

Krzynowek...dopada jako pewniak... w ogole nie gra;/ Pewniakem Napewno jest Zurawski to od niego powinno sie rozpoczac budowanie kadry...reszta moze ulec zmianie...ale Maciek jest jak Totti w Italii:))))

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 kwie 2006, 11:53

Moi pewniacy :

- Jop
- Lewandowski
- Kaluzny
- Rasiak

zadowoleni :?: pewnie nie :D

taki temat wg mnie nie ma najmniejszego sensu, gdyz dyskusja o reprezentacji jest w innym temacie ;)
i wiekszosc sie po prostu dubluje :roll:

pozdro

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 kwie 2006, 12:06

cloner pisze:- Kaluzny
- Rasiak
Widac ze nie chcesz zeby Polacy wyszli z grupy... Jak to sa nasi pewniacy to Islandia czy Finlandia ma juz ich duzo lepszych...Kaluzny strzelil kilka bramek w zespole broniacym sie przed spadkiem z 2 bundesligi i od razu sie podniecasz tym...To ze jest wyoki i silny to nie znaczy ze jest dobry a takie gadanie ze potrzebujemy wysokich i dobrze zbudowanych zawodnikow to wiesz co mozesz z tym zrobic...
Rasiak jest na pwno gorszy od Zurawskiego, Saganowskiego a nawet Niedzielana. Pewnie chcesz zebyn pojechal bo wysoki jest :lol: Nie wiem ile bramek musi strzelic Sagan zeby znalzl uznanie w twoich oczach...Rasiak strzela malo w reprezentacji w el. do ms nie strzelil wogole i ciagle gadasz ze jest dobry...Powiedz mi czym on cie tak przekonuje :?:

cloner pisze:zadowoleni pewnie nie

Dlugo bys sie na posadzie selekcjonera nie utrzymal... :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 kwie 2006, 12:21

Biorąc pod uwagę dzisiejszą formę zawodników to zgadzam się w 100% z Martinho. Na dzien dzisiejszy Rasiak nie ma czego szukać w reprezentacji. W swoim klubie gra miernie, w reprezentacji prezentuje się miernie. Najwyższy czas dać szansę Saganowi, któremy świetnie idzie w swoim klubie i wydaje mi się że w reprze również by sobie poradził.

Co do pozostałych pewniaków: bezsprzecznie pewniakami powinni być Żurawski, który doskonale spisuje się we wcale nie tak słabej lidze szkockiej; Smolarek, który ostatnio bramek nie strzela ale ma mnóstwo asyst; Szymkowiak jako rozgrywający świetnie prezentuje sie w barwach swojego klubu oraz ktoś z dwójki bramkarzy Boruc-Dudek. Tutaj decyzja jest nieco trudniejsza, ale pozostałbym przy opcji Dudka :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 kwie 2006, 14:03

Tutaj decyzja jest nieco trudniejsza, ale pozostałbym przy opcji Dudka
co ty chrzanisz ? jaki Dudek ? odpowiem Ci Twoim textem

"na dzien dzisiejszy Dudek nie ma czego szukac w reprezentacji"
przeciez on nawet w klubie nie gra :lol:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 23 kwie 2006, 14:22

Martinho pisze:
cloner pisze:- Kaluzny
- Rasiak
Widac ze nie chcesz zeby Polacy wyszli z grupy... Jak to sa nasi pewniacy to Islandia czy Finlandia ma juz ich duzo lepszych...Kaluzny strzelil kilka bramek w zespole broniacym sie przed spadkiem z 2 bundesligi i od razu sie podniecasz tym...
cloner pisze:zadowoleni pewnie nie

Dlugo bys sie na posadzie selekcjonera nie utrzymal... :lol:
Przecież on dla żartów wymieniił same drewna a ty mu uwierzyłeś? :P
Przynajmniej ja to zrozumiałem jako żart.

Do pewniaków można jeszcze doliczyć Baszczyńskiego, jest dobrym piłkarzem i lepszego bocznego defensora nie mamy raczej.
A co do roli bramkarza to zdecydowanie Boruc. On gra regularnie i trener nie powinien mieć wątpliwości. Dudek jest dobry ale nie gra i dlatego bym na nie go nie stawiał.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 23 kwie 2006, 14:27

RóżA pisze:Biorąc pod uwagę dzisiejszą formę zawodników to zgadzam się w 100% z Martinho. Na dzien dzisiejszy Rasiak nie ma czego szukać w reprezentacji. W swoim klubie gra miernie, w reprezentacji prezentuje się miernie. Najwyższy czas dać szansę Saganowi, któremy świetnie idzie w swoim klubie i wydaje mi się że w reprze również by sobie poradził.

Co do pozostałych pewniaków: bezsprzecznie pewniakami powinni być Żurawski, który doskonale spisuje się we wcale nie tak słabej lidze szkockiej; Smolarek, który ostatnio bramek nie strzela ale ma mnóstwo asyst; Szymkowiak jako rozgrywający świetnie prezentuje sie w barwach swojego klubu oraz ktoś z dwójki bramkarzy Boruc-Dudek. Tutaj decyzja jest nieco trudniejsza, ale pozostałbym przy opcji Dudka :wink:
Masz rację Rasiak nie ma co szukać w reprezentacji, i nie mówię tego dlatego że nie lubię Rasiaka ale taka jest prawda jest słaby i tyle.Sagan powinien grać w meczach towarzyskich a jeśli będzie dobrze grał do go na MŚ.Żuraw i Smolarek powinni być w kadrze.Szymek również ale w bramce Boruc gra w klubie może ma ostatnio gorszą formę to i tak jest wiadome że jest lepszy narzie od Dudka.Co jak co Dudek nie gra w klubie i trudno ocenić jego formę.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 kwie 2006, 14:33

Marq pisze:Przecież on dla żartów wymieniił same drewna a ty mu uwierzyłeś?
Przynajmniej ja to zrozumiałem jako żart.

Niestety nie...Cloner jest zagorzalym fanem Rasiaka i kazdy o tym wie...Kaluznego tez lubi, ja mu sie nie dziwie :lol:
(L)egionista pisze:Boruc gra w klubie może ma ostatnio gorszą formę to i tak jest wiadome że jest lepszy narzie od Dudka.Co jak co Dudek nie gra w klubie i trudno ocenić jego formę.

A wyjdzie na to ze Dudek bedzie bronil mimo ze Janas mowi ze kto nie gra w klubie nie ma co szukac w reprezentacji. Badz co badz Dudek jest naszym najlepszym bramkarzem, a w jakiej jest formie to wie tylko on sam...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 kwie 2006, 14:41

cloner pisze:"na dzien dzisiejszy Dudek nie ma czego szukac w reprezentacji"
przeciez on nawet w klubie nie gra

Grać może nie gra ale pewnien poziom trzyma. W przeciwieństwie do Rasiaka- ten gra cały czas ale eektów nie widać :lol:

Poza tym jak wiadomo Dudek to ulubieniec Janasa i nie oszukujmy się że kto inny będzie bronił na Mistrzostwach Świata. Boruc pojedzie ale w roli zmiennika :wink:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 23 kwie 2006, 14:43

Martinho pisze:A wyjdzie na to ze Dudek bedzie bronil mimo ze Janas mowi ze kto nie gra w klubie nie ma co szukac w reprezentacji. Badz co badz Dudek jest naszym najlepszym bramkarzem, a w jakiej jest formie to wie tylko on sam...
Czyli co zawodnik powołany tylko dlatego za zasługi.Nie gra w klubie nie jedzie na MŚ mówił sam tak Janas więc niech tak zostanie.Frankowski także nie powinien jechać nie strzela bramek więc nie jedzie.I co z tego że strzelił dużo bramek w Eliminacjach.Myślę że Franek potrzebuje gola na całkowite odblokowanie się.Może jechać tylko musi zacząć strzelać wtedy nie będę miał sprzeciwu bo sądzę że jest dobrym piłkarzem tylko musi się odblokować.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 kwie 2006, 14:45

Poza tym jak wiadomo Dudek to ulubieniec Janasa i nie oszukujmy się że kto inny będzie bronił na Mistrzostwach Świata.
Róża - a ja dodam, ze Rasiak to ulubieniec Janasa - i nie oszukujcie sie - to Grzegorz bedzie grac w 1.skladzie :!:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 kwie 2006, 14:52

(L)egionista pisze:Czyli co zawodnik powołany tylko dlatego za zasługi.

Moze Fabianski z Legii ma pojechac :?: :lol:

(L)egionista pisze:Nie gra w klubie nie jedzie na MŚ mówił sam tak Janas więc niech tak zostanie

Janas palnal glupote kiedys i teraz na naszym forum w co drugim poscie jest to zdanie przytaczane...Totti tez nie gra a mowi sie o jego powolaniu...Dudek dla Polski jest jak Totti dla Wloch wiec czemu mialby nie jechac :?: :lol: Mysle ze dobry przyklad dalem ;)
(L)egionista pisze:Frankowski także nie powinien jechać nie strzela bramek więc nie jedzie.
Nikt nie mowil ze ten co nie strzela to nie jedzie... :lol: Byla mowa tylko o tym ze jak ktos nie gra to nie jedzie ;) Co do Franka to nawet jak bedzie w katastrofalnej formie to pojedzie bo prasa by zlinczowala Janasa. Zreszta on mi w Anglii nie pasuje...Jego styl bardziej odpowiada ligom technicznym a nie silowym...
cloner pisze:Grzegorz bedzie grac w 1.skladzie
Z Wyspami Owczymi owszem :lol:
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2006, 14:55 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 kwie 2006, 14:54

cloner pisze:Róża - a ja dodam, ze Rasiak to ulubieniec Janasa - i nie oszukujcie sie - to Grzegorz bedzie grac w 1.skladzie

Też prawda. Chociaż można by nad tym dyskutować. Dobrych polskich bramkarzy nie aż tylu co napastników, więc przy wyborze bramkarza Janas większego problemu nie ma. Gorzej jest z napastnikami- na miejsce Rasiaka czeka kilku: Niedzielan, Saganowski, Piechna, Brożek czy nawet Olisadebe :lol: i właśnie dlatego ciągle mam nadzieje że Janas przejrzy na oczy i może nie tyle co nie zabierze Rasiaka na Mistrzostwo co po prostu go nie wystawi :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 kwie 2006, 14:57

Dudek dla Polski jest jak Totti dla Wloch wiec czemu mialby nie jechac Mysle ze dobry przyklad dalem
Martinho - dales najgorszy z mozliwych przykladow, ale to tylko potwierdza, ze pojecia o pilce noznej masz niewielkie :roll:

przeciez Totti byl badz jeszcze jest kontuzjowany - to jak ma grac :lol2:
Moze Fabianski z Legii ma pojechac
w sumie - jest najlepszym bramkarzem w naszej lidze, moglby zebrac dodatkowe doswiadczenie, ktore bedzie procentowac w przyszlosci
Janas palnal glupote kiedys i teraz na naszym forum w co drugim poscie jest to zdanie przytaczane
Janas nie palnal glupoty - to byly jego najmadrzejsze slowa - jak zwykle zle rozumiane przez wiekszosc niekumatego spoleczenstwa :roll:

powiedzial tak, zeby zmotywowac pilkarzy, zeby dawali z siebie jak najwiecej na treningach, zeby trenerzy klubowi to zauwazali - dzieki temu mieli grac wiecej w meczach, a dzieki temu zwiekszyc szanse na swoj udzial w mundialu - logiczne :twisted:

niestety nie dla wszystkich :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”