Liverpool (zbiorczy) - Strona 80

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 kwie 2006, 23:05

Dziś Liverpool pokonał Chelsea w półfinale FA Cup 2:1. Mecz jak to przeważnie bywa w lidze angielskiej (a może tylko między tymi druzynami :think: ) pozostawiał wiele do życzenia: mało sytuacji podbramkowych i strzałów na bramkę. Większość meczu toczyła sie w środkowej strefie boiska i polegała jak to w Anglii na bezowocnym kopaniu gały. Sam mecz pokazał że Londyńczykom brakuje wiele do formy z pierwszej części sezonu kiedy to w lidze odskoczyli wszstkim rywalom. Pierwsza bramka dla Liverpoolu wzięła się właściwie z niczego - faul przed polem karnym przy niegroźnej akcji The Reds i lekkiej przewadze Chelsea. Bramkę zdobył Riise dzięki dziurze w murze zawodników przeciwnika. Druga bramka została zdobyta przez Garcie który po błędzie obrony wyszedł na czystą pozycję i precyzyjnym strzałem uradował mnie jak i wiekszość kibiców zasiadających na trybunach. Gdy Chelsea przegrywała dość niespodziewanie 0:2 można było się spodziewać że podopieczni Mourinho rusza do ataku. No i atakowali a raczej próbowali bo ich akcje bardziej przypominały nieudolne rozpracowywanie strefy znanej z koszykarskich parkietów niż szturm na bramkę. Bramka zdobyta przez Drogbę jak to w tym meczu padła po błędzie obrońcy i jak zawsze stojącego w bramce - Reiny. Ta przypadkowa bramka dała jeszcze cień szansy na wyrównanie i nawet Chelsea stworzyła jedną bardzo groźną sytuacje ale na szczęście niewykorzystaną przez J. Cole'a. Pozostałe sytuacje podbramkowe także wynikały raczej z błędów obrony niż dobrze przeprowadzonej akcji w ataku. Mnie osobiście w szczególności zawiedli: popełniający wiele błędów J. Terry, zupełnie niewidoczny Lampard i marnujący dogodne sytuacje Drogba i Garcia. Już zdążyłem przyzwyczaić się i nie zdziwił mnie widok chodzacego po boisku wielkiego i nielubianego przeze mnie Croucha oraz marnującego się wg mnie na ławce Cisse. No ale cóż taka wizja trenera, dobre chociaż to zwycięstwo nad jak zawsze pokrzywdzonym Mourinho :D

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 22 kwie 2006, 23:13

Mourinho nie umie sie wogle zachować nie podal dłoni po przegranym meczu Rafie,a do tego mówił że to przez sędziego który gwizdał na korzysc The Blues

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 23 kwie 2006, 9:38

Na korzyść The Blues?

Muszę to powiedzieć-jestem bardzo zadowolony z wygranej Liverpoolu w tym meczu.Z gry Liverpoolu żałuję okazji Garcii ,wtedy gdy mu Gerrard wystawił oraz błędu Riise ,po którym błąd popełnił Reina.Natomiast w Chelsea źle zagrał Lampard ,którego wogóle nie było widać oraz Terry ,który popełniał błędy w obronie.

Mecz nie był jakiś obfitujący w strzeły i bramki ,bo to przecież dwie mocne drużyny.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2006, 15:30

Lukaz pisze:Chelsea przegrywała dość niespodziewanie 0:2 można było się spodziewać że podopieczni Mourinho rusza do ataku.
ja się spodziewałem, ze Rafa wpuści Dudka ... jednak, choć ten uratował Benitezowi posadę i wygrał LM - nie może liczyć nawet na 30 minut w półfinale pucharu, kiedy prowadzą 2:0 - szkoda.

Cole za to pudło 94 minuty powinien zostac wychłostany :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 kwie 2006, 19:50

fieldy pisze:ja się spodziewałem, ze Rafa wpuści Dudka ... jednak, choć ten uratował Benitezowi posadę i wygrał LM - nie może liczyć nawet na 30 minut w półfinale pucharu, kiedy prowadzą 2:0 - szkoda.
Jakby w tym momencie wpuścił Dudka i nasz orzeł puściłby bramkę to i tak przekonany o swojej racji Benitez miałby kolejny dowód na słuszność swojej wizji trenerskiej. Ja osobiście miałem cień nadziei że Jurek wybiegnie w pierwszym składzie ale gdy tak sie nie stało to nawet przy wyniku 10:0 nie spodziewałbym się zmiany bramkarzy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2006, 19:54

Lukaz pisze:Jakby w tym momencie wpuścił Dudka i nasz orzeł puściłby bramkę to i tak przekonany o swojej racji Benitez miałby kolejny dowód na słuszność swojej wizji trenerskiej
miałby, a może by nie miał - tegop się nigdy nie dowiemy, skoro Rafa nawet w takim meczu i przy takim wyniku nie chce dać mu szansy sie pokazać.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 kwie 2006, 20:04

fieldy pisze:miałby, a może by nie miał - tegop się nigdy nie dowiemy, skoro Rafa nawet w takim meczu i przy takim wyniku nie chce dać mu szansy sie pokazać.
Dlatego zaraz po zakończeniu poprzedniego sezonu byłem zdania że Dudek powinien uciekać jak najdalej od Beniteza, a Jurek cały czas łudził się że wywalczy miejsce w pierwszej 11 :haha: A później mieliśmy tylko potwierdzenie moich proroczych słów :smoke: bo Benitez okazał się być dziwnym kolesiem - sam z umiejętności Dudka nie korzysta i nikomu nie da :krzesło:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 kwie 2006, 20:12

Lukaz pisze:Benitez okazał się być dziwnym kolesiem - sam z umiejętności Dudka nie korzysta i nikomu nie da

Nie tyle dziwnym co konsekwentnym. Do przesady :?

Wczoraj Liverpool sprawił mi sporą niespodziankę. Wiedziałem że Chelsea ostatnio dawała dupy w lidze, ale sądziłem że na mecz z The Reds się zmobilizują. I taki zonk. Ale brawa dla podopiecznych Beniteza za ładny (taktycznie) mecz. Szkoda że już o drugą pozycje nie możecie powalczyć :wink:

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 23 kwie 2006, 21:16

RóżA pisze:
Lukaz pisze:Benitez okazał się być dziwnym kolesiem - sam z umiejętności Dudka nie korzysta i nikomu nie da

Nie tyle dziwnym co konsekwentnym. Do przesady :?

Wczoraj Liverpool sprawił mi sporą niespodziankę. Wiedziałem że Chelsea ostatnio dawała dupy w lidze, ale sądziłem że na mecz z The Reds się zmobilizują. I taki zonk. Ale brawa dla podopiecznych Beniteza za ładny (taktycznie) mecz. Szkoda że już o drugą pozycje nie możecie powalczyć :wink:
Dziękujemy za wsparcie.

Co do Dudka to powinien odejść dla jego dobra ,a dla dobra LFC powinien zotstać.Reina jest lepszy od Dudka i tu nie ma co mówić ,bo to widać ,a Dudek (tak jak wtedy co Reina miał CzK) będzie wchodził na mecze gdzie nie będzie mógł grać Reina.I z pewnością tak to Benitez sobie planuje.

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 23 kwie 2006, 23:18

Gerrard graczem roku według PFA.Nie był w gronie faworytów a ty taki niespodzianka,Ronney został młodym graczem roku

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 24 kwie 2006, 13:26

A tak przedstawia się 11-tka roku PFA:
Shay Given (Newcastle), Pascal Chimbonda (Wigan), John Terry (Chelsea), Jamie Carragher (Liverpool), William Gallas (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Joe Cole (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Thierry Henry (Arsenal), Wayne Rooney (Manchester United).

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 24 kwie 2006, 15:46

kapi88 pisze:A tak przedstawia się 11-tka roku PFA:
Shay Given (Newcastle), Pascal Chimbonda (Wigan), John Terry (Chelsea), Jamie Carragher (Liverpool), William Gallas (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Joe Cole (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Thierry Henry (Arsenal), Wayne Rooney (Manchester United).
Dosyć niezła.Zgodzę się z nią i mi się ona podoba.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 24 kwie 2006, 22:09

A w moim odczuciu to Gerrard nie dokońca zasłużył na tą nagrodę. Zdecydowanie bardziej wg. mnie zasłużył na nią Henry. Władowal mnóstwo bramek, wymiata też w Lidze Misiów, w ogóle Arsenal ma ogromne korzyści z jego obecności w klubie - nie tylko to, że zdobywa kupe bramek. A Gerrard w tym sezonie spisuje się trochę słabiej a przynajmniej w końcówce. Może to będzie troche śmieszne, ale mi się wydaje, że Jamie Carragher bardziej już na nią zasłużył.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 24 kwie 2006, 22:53

Dokladnie metolja mysle , ze przyznanie tej nagrody Gerrardowi to jest taka propaganda. Ostatnio dosyc glosno bylo o wypowiedzi Robsona, ze Beckham nie zasluguje na opaske kapitanska w reprezentacji. Wybranie Stevena najlepszym graczem ligi to pokazanie, ze inni go widza na miejscu Beckhama w reprezentacji. Steven wcale takiego nadzwyczajnego sezonu nie zagral. Media robia swoje. Juz predzej Lamps zasluzyl na to wyroznienie.

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 24 kwie 2006, 22:59

Ja bym sie kłócił,gracze Liverpoolu rzadko sa wyróżniani i w tym wypadku że Gerrard został wybrany zaowdnikiem roku było niespodzianką,ale zasłużył strzlił 18 bramek dla klubu jest to najwięcej goli z całej druzyny,jest motorem napędowym The Reds,bez niego Liverpoool gra duzo gorzej co było widac w spotkaniach ligowych.

Lampard jak nie gra Chelsea ma taką kadre że może go ktos zastąpić,a w Liverpoolu nikt nie weźnie na sobie takiego ciężaru gry

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”