Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 1573

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
7
39%
#TeamProbierz
3
17%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
44%
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 cze 2025, 23:22

Przema pisze:
09 cze 2025, 18:40
To rzuca trochę inne światło na całe to zamieszanie. Ile w tym prawdy? Pewnie nigdy się nie dowiemy, ale jestem w stanie w to uwierzyć, bo brzmi logicznie.
To by oznaczało, ze piłkarze naszej kadry to jeszcze więksi debile niż początkowo myśleliśmy.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1078
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 09 cze 2025, 23:26

:D

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 09 cze 2025, 23:36

Cyrk trwa najlepsze 😅 Komunikat w stylu - piosenki je...PZPN i tak będą,ale ziomuś Michał jutro o posadę walczysz 🤣

E: W zasadzie nie walczysz..To będzie ostatni mecz... Jedyne wyjście nowy trener,nowy kapitan i powrót Lewego do kadry, sponsorzy zadowoleni,ale smród i tak pozostanie...

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 09 cze 2025, 23:45

To akurat cenny komunikat, jedyny scenariusz gdzie ta decyzja się 'broniła' w takiej formie, to jeśli zawodnicy mieli po prostu dosyć Lewego. A tu wygląda na to, że ta wersja u niektórych dziennikarzy to nie wiem, może jakieś damage control Probierza/źródeł anty-lewandowskich.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 09 cze 2025, 23:47

Tennessee pisze:
09 cze 2025, 23:09
Zważywszy na pozycję napastników w naszej reprezentacji tak sobie myślę, że gdyby był jakiś poważny selekcjoner to istniałaby możliwości ustawienia drużyny bez napastnika.
Do tego trzeba mieć klasowych pomocników.
Tennessee pisze:
Bogusz jako fałszywy, obok Zalewski, Kamiński. W środku Moder, S.Szymański i defensywny Slisz.
To nie są klasowi pomocnicy.
ddemon pisze:
09 cze 2025, 23:36
E: W zasadzie nie walczysz..To będzie ostatni mecz... Jedyne wyjście nowy trener,nowy kapitan i powrót Lewego do kadry, sponsorzy zadowoleni,ale smród i tak pozostanie...
Trochę będzie to wyglądało jakby to kadrą rządził Lewandowski. Też średnie rozwiązanie, ale patrząc na to, że wyniki i gra nie zachwycają, to może to być gwóźdź do trumny Probierza. Szkoda, że wytrzymał tak długo, bo znaleźć kogoś gorszego by nie było prostym rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 10 cze 2025, 0:00

Mr.Chris pisze:
09 cze 2025, 23:47
Tennessee pisze:
Zważywszy na pozycję napastników w naszej reprezentacji tak sobie myślę, że gdyby był jakiś poważny selekcjoner to istniałaby możliwości ustawienia drużyny bez napastnika.
Tennessee pisze:
Bogusz jako fałszywy, obok Zalewski, Kamiński. W środku Moder, S.Szymański i defensywny Slisz.
No nie wiem, popatrz na reprezentację Hiszpanii, obecną a tą kiedyś. Dzisiaj grają Oyarzabal, Zubimendi, Fabián Ruiz... no nie są to piłkarze światowego formatu... a my chcemy wygrać w Finlandią czy innymi Albańczykami, nie wygrywać euro czy MŚ.

My akurat pomocników mamy w miarę ok, nie ma obrony i napastników.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 10 cze 2025, 0:26

Ja wprawdzie jestem na forum największym orędownikiem grania bez 9-tki, ale do tego trzeba mieć graczy, którzy robią rzeczy, które robi napastnik (zagrają tyłem do bramki, pograją na linii, wejdą w drugie tempo w pole karne, wykorzystają atut bezpozycyjnej piłki i przede wszystkim strzelają bramki), na topowym poziomie zawodnicy są turbo wszechstronni, u nas to by nie przeszło.

Zresztą, nasze problemy są trochę bardziej egzystencjalne w tym momencie. :D

Strasznie to wygląda btw, że bez Lewego najwięcej bramek w naszej kadrze z powolanych mieli Grosicki i ... Zieliński, a dwucyfrową liczbę goli zdobyli do tego jedynie Świderski i Piątek.

ps

Fabian Ruiz to jest mocno niedoceniany gracz, przez 12 miesięcy wygrał jako podstawowy gracz Euro i potrójną koronę, na Euro grając na jakimś wybitnym poziomie, a Merino i Oyarzabal właśnie świetnie pasują do takiego grania (dwie bramki z Francją: raz Oyarzabal gra tyłem do bramki w polu karnym i robi asystę, za drugim razem cofa się po piłkę i robi asystę do Merino wbiegającego w drugie tempo) - tak na marginesie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 cze 2025, 0:31

Mr.Chris pisze:
ddemon pisze:
09 cze 2025, 23:36
Trochę będzie to wyglądało jakby to kadrą rządził Lewandowski. Też średnie rozwiązanie, ale patrząc na to, że wyniki i gra nie zachwycają, to może to być gwóźdź do trumny Probierza. Szkoda, że wytrzymał tak długo, bo znaleźć kogoś gorszego by nie było prostym rozwiązaniem.
Będzie tak wyglądało,ale trzeba też otwarcie przyznać,że to najrozsadniejsze wyjście... Otrzymanie posady selekcjonera po znajomości, wciskając kit,że coś budujesz kosztem wyników (spadek z LN), nie mając nawet przy tym stylu,konflikt z największą gwiazdą kadry, możliwe odsunięcie się sponsorów...Moim zdaniem Kulesza- PZPN tym komunikatem dał jasno do zrozumienia,że to ostatni mecz Probierza,bo po prostu nie stać nas na to,by zrezygnować z TOP3 piłkarza w historii Polski jak nie najlepszego... Wiemy jakim Lewandowskim piłkarzem,ma swoje gorsze momenty,ale to i tak najlepszy napastnik i gwiazda reprezentacji...

Kto za niego? Oby Urban :jupi: choć w Zabrzu już nie pracuje,ale ostatnio jeden ułożył tak kadrę,że byliśmy postrachem w Europie 😝

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 10 cze 2025, 1:02

Tennessee pisze:
10 cze 2025, 0:00
Mr.Chris pisze:
Tennessee pisze:
Tennessee pisze:
No nie wiem, popatrz na reprezentację Hiszpanii, obecną a tą kiedyś. Dzisiaj grają Oyarzabal, Zubimendi, Fabián Ruiz... no nie są to piłkarze światowego formatu... a my chcemy wygrać w Finlandią czy innymi Albańczykami, nie wygrywać euro czy MŚ.

My akurat pomocników mamy w miarę ok, nie ma obrony i napastników.
Chyba nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Sprawdziłem i od finału Euro2024 Hiszpania wszystkie mecze rozegrała z napastnikiem. Oyarzabal i Morata występowali najczęściej, ale jeszcze Ayoze Perez i Joselu. Każdy z nich to napastnik. Oyarzabal w prawdzie większość kariery na skrzydle, ale w tym sezonie rozegrał prawie 40 meczów jako środkowy napastnik.

Druga sprawa, to jakich oni mają skrzydłowych. Lamine Yamal i Nico Williams to dwójka, która grą z przodu bije na głowę dwukrotnie każdego z naszych zawodników z wyjątkiem Lewego. Mając taką dwójkę można się pokusić w ataku o takiego Oyarzabala, który nie jest typową 9, ale i tak strzelił w tym sezonie 18 bramek oraz zdecydowanie bliżej mu do bycia napastnikiem niż pomocnikiem.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 10 cze 2025, 1:08

Wycofuję się z tego i z tej Hiszpanii też.

Rzuciłem to dość luźno żeby rozpocząć wątek sportowy w tym temacie.

Napastników nie mamy i nie zapowiada się również, że nagle wypłyną. Więc to się może wydarzyć przy kontuzjach np. Piątka i powiedzmy totalnej zapaści Świderskiego, że wyjedziemy kiedyś składem bez napastnika. Co ma tyle sensu, co Zieliński na kapitanie.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 10 cze 2025, 1:24

W kontekście reprezentacji i kariery poszczególnych graczy najbardziej ze wszystkich zawiódł mnie Arkadiusz Milik.

Wiem, kontuzje częściowo zniszczyły chłopa. Wiem również, że trudno od tak zrezygnować ze złotego kontraktu w Juve. Ale w [ch**] szkoda.
Gość ma w tej chwili 31 lat, 31! kapitalny wiek dla piłkarza z takim doświadczeniem. Grałby w słabszym klubie niż Juve, jakaś Fiorentina coś takiego, jako podstawowy napadzior, wtedy pewność siebie wraca są gole i jest kim grać w kadrze.

Milik byłby w tym momencie naturalnym zastępcą Lewandowskiego. Robert kończy i wchodzi Milik, przy jego umiejętnościach czysto piłkarskich jest zmiana warty bez gigantycznego ubytku na jakości.
No, ale wszystko się zesrało.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2025, 1:35

Tennessee pisze:
10 cze 2025, 1:24
Grałby w słabszym klubie niż Juve, jakaś Fiorentina coś takiego, jako podstawowy napadzior, wtedy pewność siebie wraca są gole i jest kim grać w kadrze
Czyli uważasz, że gdyby latem rok temu odszedł z Juve do Fiorentiny to nie złapałby kontuzji?

Odważnie.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 10 cze 2025, 7:52

cloner pisze:
10 cze 2025, 1:35
Tennessee pisze:
10 cze 2025, 1:24
Grałby w słabszym klubie niż Juve, jakaś Fiorentina coś takiego, jako podstawowy napadzior, wtedy pewność siebie wraca są gole i jest kim grać w kadrze
Czyli uważasz, że gdyby latem rok temu odszedł z Juve do Fiorentiny to nie złapałby kontuzji?

Odważnie.
Tym bardziej, że kontuzję odniósł na Reprezentacji więc przynależność klubowa nie ma aż tak ważnego znaczenia.
Owszem, można się głośno zastanawiać czy klub prowadzi odpowiednio leczenie Arka. Ale tylko tyle.
Gość jest bez gry od roku. Jego szczęście w nieszczęściu, że Juve przedłużyło z nim kontrakt.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 10 cze 2025, 7:55

To jeszcze przed kontuzją. Nie pamiętam okresu czasu, ale był taki moment w którym powinien odejść z Juve. Nie pamiętam już które okienko, ale było coś na rzeczy.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 10 cze 2025, 8:09

Tennessee pisze:
10 cze 2025, 7:55
To jeszcze przed kontuzją. Nie pamiętam okresu czasu, ale był taki moment w którym powinien odejść z Juve.
Hmm...wiesz, sezon 22/23 to było wypożyczenie z Marsylii.W sezon 23/24 wchodził jako wykupiony zawodnik przez Juve.

To kiedy miał odejść?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”