To, że nie będzie już trzeba korzystać z ich płatnych planów i porad, jeśli to samo za free rozpisze ci chat gpt
1234
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 13 cze 2025, 12:10
Ale trener personalny to sie zajmuje poprawnoscią wykonywanego treningu, zwłaszcza w kontekście osob początkujących albo potrzebujących indywidualnego podejścia. Jak ja swego czasu gdy wracałem do sprawności po kontuzji kolana. Wtedy przy okazji u fizjo wyszły inne problemy nad którymi warto pracować i dlatego potrzebowałem trenera personalnego.
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 13 cze 2025, 12:12
Ok, może uprościłem zbytnio i faktycznie, taki trener na siłce może pokazać jak ćwiczyć żeby sobie krzywdy nie zrobić.
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 cze 2025, 12:18
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 13 cze 2025, 12:41
To juz pewnie lepiej zapytać kogoś na siłowni.
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 cze 2025, 12:41
Dziś są AI na których można próbować ale raczej wyjdzie z tego kupa. Natomiast w ciągu najbliższych miesięcy/lat jak najbardziej. Technologia już jest, musi się tylko poduczyć + pewnie zwiększyć moc obliczeniową (Dziś jaramy się że chatobot potrafi w 5 sekund przeszukać googla co człowiekowi zajęło by pewnie z 10 minut, jak wejdą komputery kwantowe to będą to mogły robić nawet MILION razy szybciej - więc każdy twój ruch podczas cwiczenia zostanie najpierw odczytany, a potem przeanalizowany i porównany z powiedzmy 5000 tysiącami podobnych filmików w ciągu sekundy).
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 13 cze 2025, 12:46
I tak i nie. Bo to nadal beda wskazowki, ktore czlowiek bedzie musial sam zinterpretowac i pracowac do skutku az zacznie wykonywac cwiczenie. Trener personalny moze pomoc ustawic cialo i punktowo wskazac mankamenty itd.
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 cze 2025, 13:09
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 13 cze 2025, 13:10
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 13 cze 2025, 13:18
Ojciecdyrektor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 cze 2025, 13:20
No tutaj muszę się z tobą zgodzić. O ile AI się rozwija bardzo szybko, o tyle fizyczne roboty które będę wykonywały za trenera manualne czynności raczej nam(póki co) nie grożą.
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 cze 2025, 13:28
Oj miałem 2 semestry temu zajęcia z fizyki kwantowej z 70-letnim profesorem który całą swoją karierę naukową poświęcił temu tematowi i cały czas powtarzał że jest mu mega smutno że akurat teraz TO SIĘ DZIEJE kiedy on akurat jest już jedną nogą w grobie.venomik pisze: ↑13 cze 2025, 13:10O komputerach kwantowych czytam od momentu jak bylem dzieckiem. Patrząc na to jaki postęp sie w tym poczynił w ciagu ostatnich 20 lat (i więcej) to nie sądzę żebyśmy doczekali się jakiegoś odpowiednika ogólnodostępnej sztucznej inteligencji opartej o komputery kwantowe w najblizszym czasie.
sickstick
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 cze 2025, 16:57
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 13 cze 2025, 18:21
yedraz
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio