Matura - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 11 maja 2005, 14:31

nowok pisze:ludzie tez mowili ze rozszerzony był łatwiejszy niz podstawowy ....
heh to zależy ale zdać na te 31% musisz poziom podstawowy, a nie rozszeżony :p

ja zdaje gegre podstawowy... boje się cholernie :? próbny był trudny ale nie poszedł mi najgorzej... jak tak samo pójdzie i ta to będe zadowolony (czyt. aby zdać) bo mi gegra do niczego nie potrzebna... po prostu trza było coś wybrać :D a rozszeżoną wersje wybierają ci, którzy potrzebują na studia... po próbnych było ostre zamieszanie, bo ludzie się przestraszyli. z takich przedmiotów jak matma, wos, biola masowo zaczęli przechodzić na takie jak gegra czy hira :D

ja mam zamiar iść na anglistyke na uniwerek ale jest mało miejsc i bardzo dużo chętnych więc zobaczymy... a i ktoś pisał, że angielski był trudniejszy niż próbny... nie sądze. poziom był mniej więcej taki sam ale na pewno nie wyższy... :p próbną pisaliśmy na sali gimnastycznej no i nie było słychać w ogóle taśmy... niewyraźnie ostro ale teraz nas posadzili na mniejszej sali gimnastycznej, a rozszeżony w salach lekcyjnych i było już ok :D tylko ten tekst o pogodzie był beznadziejny ;) ale rozszeżony taki trudny nie był

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 29 cze 2005, 12:57

No i matura zdana...z polaka pisemne 44%...z angola 78%, a z Gegry bagatela 50%...wlasnie o Geografie balem sie najbardziej a tak dobrze mi poszlo :D...nie chce sie chwalic ale powiem ze jak na czlowieka ktory wogule nie uczyl sie do matury to poszlo mi wrecz zajebiscie.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 29 cze 2005, 15:53

ja też zdałam (i sie nie chce chwalić, ale cóz tez nie zakuwałam dniami i nocami na szczęscie): polski 90, angol-96, biologia podstawa-80, rozszerzenie-60 8) (hehe wyniki miały być niby niejawne :D ) w ogóle Śląskie wyszło najlepiej i niech mi ktoś jeszcze kiedys powie, że Ślązaki to tępaki :twisted:

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 29 cze 2005, 20:23

Że Ślązaki to tępaki.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 29 cze 2005, 20:42

Andreyew weź tak nie kozacz, bo Ci tam zaraz przyjade do tego Gdańska z całą bandą Śląskich tępaków :twisted: i dostaniesz po dupie :twisted:

Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 29 cze 2005, 23:31

A ja myslałem ze matura była trudna jak widac dla niektórych nie. Ale ja jestem strasznie zadowolony z mojego wyniku:

Polski-51%
ANG - 77%
Mat - 38%
Geografia 58% roz 38%

Ustne:
Polski - 90%
Ang rozszezony 90%

Ciesze sie bo sie mało uczyłem prawie nic. I zdałem matematyke ^^

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 29 lip 2005, 23:40

Hmmm nie mialem kiedy sie pochwalic to zrobie to teraz :P :lol:

Polski 67 %, rozszerzony 15 %
Angielski 87 %, rozszerzony 59 %
Historia 66 %, rozszerzony 26 %

ustne:

Polski 70 %
Angielski 65 %

Wynik nawet nawet biorac pod uwage 0 zaangazowania i nauki z mojej strony :P :twisted:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 24 kwie 2006, 19:33

myśle, że podbicie tematu nie będzie głupie.

Może modzi zmienią nazwe tematu na Matura.

Co do tematu to już kolejny rocznik widzi przed sobą te cudowne chwile.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8647
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 kwie 2006, 19:49

ehhh, juz niedlugo mnie to czeka :lol:
narazie o tym nie mysle, nie ucze sie jeszcze ;)

oto moj terminarz :

pisemnie :

4 maja - polski podstawowy
5 maja - angielski podstawowy
8 maja - wos rozszerzony
16 maja - historia podstawowa

ustnie :

chyba 22 [angielski] i 26 [polski] :lol: [nawet nie pamietam dokladnie]

Noo, chwalcie sie :D co kto zdaje ;)
Moze napiszcie jaki macie temat na ustna z polskiego :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 kwie 2006, 19:53

Jeszcze 1,5 tygodnia i pisemny z polaka. Najbardziej boje sie ustnych...Z polaka jeszcze nie napisalem pracy o nauce jej nie mowiac...Ale juz do soboty napisze i bedzie spoko ;) Z ruska mamy spoko sora wiec problemow wiekszych nie bedzie chociaz mi sie zawsze slowka myla w tym jezyku :lol: Pisemne pojda raczej bez wiekszych problemow, bo na probnej bez nauki mialem ponad 70% z bioli, 50% z polaka i 79% z ruska :) oby tak na tej wlasciwej bylo tak dobrze ;) Biola pisemna to po prostu bajka same podstawy, nawet najwieksze nieuki musza to zdac bo inaczej sie nie da (tak mysle ;) ) :lol: Chemia pisemna (tez zdaje :twisted: ) bedzie troche trudniejsza ale na te 30% mysle ze mnie stac :) za miesiac juz bede wiedzial jak mi pojdzie to wszystko :) wyniki ustnych bede mial juz i mam nadzieje ze wszystkie na plus ;)

EDIT

Temat z polaka - Motyw powstania listopadowego w literaturze i malarstwie :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8647
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 kwie 2006, 20:06

ehhhh, napisalem zeby inni pisali o tematach z polskiego, a sam zapomnialem :lol:

"specyfika tytulow gazety wyborczej - styl, jezyk, frazeologia - omow na wybranych przykladach" :P

maturki probne - hmm, z polskiego mialem chyba 43%, angielski mialem 65%, historia 40%, a za jakis czas facet nam zrobil probna z wos'u ;) tam mialem 63% i 60% :lol:

oczywiscie nie uczylem sie do czegokolwiek :wink:

pozdro

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 kwie 2006, 20:21

Moj temat "Psychika zbrodniarza jako temat literacki. Omów zagadnienia na wybranych przykładach"

Kiedy już myśli o maturze przestały mnie przesladować, musielisci o tym przypomnieć na forum. Na dzień dzisiejszy ustna z polaka na pewno w plecy. Na szczescie termin matury ustnej 18-19 maja wiec jeszcze szmat czasu.

Próbna zdałem bez nauki na luzie, choc z polskiego miałem tylko 45%. Strasznie słaby wynik. Oczywiscie kłania się umiejętnosc pisania wypracowań. Ajjj, szkoda gadać

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 kwie 2006, 20:24

Ciężko to idzie, ale muszę się pochwalić, że dzisiaj zacząłem swoją naukę :P

Mój terminarz to:

4 maja - Język Polski

5 maja - Język Angielski

8 maja - WOS

9 maja - Geografia

12 maja - Język Polski ustny

18 maja - Język Polski ustny

Trochę tego dużo, ale będzie dobrze. Pracę mam na temat adaptacji filmowych więc też nie powinno być źle bo mam już ją napisaną 8)

Jeśli chodzi o maturkę próbną to zdałem wszystko :P Polski 34% Angielski 77% Geografia 40% i to wszystko bez uczenia :)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 24 kwie 2006, 20:33

Musieliscie mi przypominac o maturze? :? :lol:

Moj terminarz to:
4 maja - polski
5 maja - angielski
8 maja - angielski ustny
11 maja - matematyka :P
12 maja - polski ustny

Narazie najgorzej przedstawia sie sytuacja z polskim ustnym bo jeszcze nie skonczylem prezentacji pisac :P:P Podobnie jak Tomusmc temat mam zwiazany z adaptacja filmowa a dokladniej Dzielo literackie a jego adaptacja filmowa. Porownaj film z jego literackim pierwowzorem, ocen adaptacje :)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 kwie 2006, 20:41

spyrczak pisze:przedstawia sie sytuacja z polskim ustnym bo jeszcze nie skonczylem prezentacji pisac
Ja swoją skończyłem jakiś tydzień przed maturą, a wydrukowałem 3 dni przed i całkiem przyzwoicie poszło :P jeśli dobrze pamiętam 18/20 :) polski ustny jest bardzo prosty i z całej matury najmniej należy się go obawiać ;)
11 maja - matematyka Razz
['] :lol:
spyrczak pisze:Dzielo literackie a jego adaptacja filmowa. Porownaj film z jego literackim pierwowzorem, ocen adaptacje Smile
Jeśli się nie mylę, to kumpel miał taki sam temat (dostał 20/20) ale nie jestem pewien na 100% :P Jeśli faktycznie się nie mylę, to dam znać ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”