Mercato Nerrazzurich! - Strona 16

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 784

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 kwie 2006, 23:51

*_Zaza_* pisze:Otmara ale kilka lat już nie pracuje w fachu i zastanawiam sie skad ta pewnośc że da rade ? tym bardzie ze nie jest wymieniany wśród kandydatów na trenera Interu...
Nie sadzisz zaza ze jest to lepsze rozwiązanie niz Deshamps ktoremu z Monaco nie wyszlo wszystko jakby chcial?
Njalepszym rozwiazaniem bylby Capello jako trener

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 kwie 2006, 0:14

Na pewnie Deshamps był by ciekawym trenerem Interu. Ale to też młoda myśl trenerska jak Mancini troche :) Także wiesz równie dobrze "zamienił stryjek ..." :lol:

Capello ? no tak - wielki taktyka - Don Fabio ale jego osoba mogła by w Interze wywołać burze. Ma tyle samo przeciwników co zwoleników. Jego transfer do Juve z Romy w samych Włoszech zrobił mu nie najlepsza reklame. Samo to jak sie zachowuja tifosi Juve ? a w zasadzie grupki fan klubu Del Piero ? traci Fabio z każdym sezonem tam :] A LM jak nie było tak nie ma bo te same błędy popełnia.... Przeciesz kibice Interu nie wytrzymali by też siermieżnej piłki ... Bo co by nie mówić może Inter nie wygrywa ale gra swoje. To nie jest taka czytalna gra. Choć z drugiej strony jego popszednie kluby pokazał jak sie gra tylko potrzebuje "materiał ludzi - że tak to ujme - W Juve widocznie go nie ma - może Inter by mu zagwarantował piłkarzy do gry w piłke do przodu - nie wykopując :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3356

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 kwie 2006, 0:22

Juz to widze Capello w Interze.

Przychodzi i od razu ciagnie ze soba Emersona Zebina i kogos z dwojki Zlatan/Cassano.

Kibice Interu byliby z pewnoscia zachwyceni :mrgreen:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 kwie 2006, 0:37

Chlopaczek czy zadowoleni to nie wiem - nie mi sie wypowiadać :roll: ale z pewnościa był by taki gracz Juve którego by z miłą chęcia widzieli u siebie fani Interu. :wink: Ja moge śmiało jednego wytypować odnosnie naszego klubu - tylko jeden - Niestety ten piłkarz jest nie na sprzedarz - za pewne - choć odpowiadnia kwota zrobiła by swoje w Juve ale mimo wszystko to mało który klub dał by tyle za tego gracza

A co to pupili Fabio to Zebina jest bliski transferu na wyspy - Tottenham - ale jeszcze sie okaże że Fabio sprzeda Camoranesiego by Zebina grał ... nawet w pomocy jak Mutu czy Del Piero :lol: Fabio cos wymyśli :)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 25 kwie 2006, 8:15

Ja raczej w transfer Capello nie wierzę. Prędzej będzie to Deschamps (z którym już rzekomo kontaktował się zarząd) lub jeden z wolnych obecnie trenerów. Do Interu musi przyjść ktoś kto przekona Morattiego (lub ewentualnego zastępcę), że tacy piłkarze jak Kily, Veron, Cesar czy Oba i Recoba nie są potrzebni klubowi. Na ich miejsce należałoby ściągnąć jakiś utalentowanych zawodników.

Ja za Verona z chęcią widziałbym Riquelme. Pizarro też możnaby sorzedać i spróbować signąć po jakiegoś młodego zawodnika (Kallstroem, Diego, Krancjar czy Manuel Fernandes z Benfici). Możnaby pomyśleć o jakich wzmocnieniach w defensywie. Maxwell już jest zaklepany, ale jakiegoś zmiennika dla niego by się przydało. Tutaj proponowałbym jakiegoś wychowanka, albo poszukać jakiego utalentowanego gracza. Po coś są ci scouci. Chciałbym aby Inter nie odpuścił sobie walki o Bonerę i spróbować odkupić od Palermo Barzagliego. Pozycja defensywnego pomocnika jest obsadzona nieźle. Cambiasso sobie tam radzi. Figo już swoje lata ma i wartoby kimś go zastąpić. Czytałem, że być może będzie to Giuly z Barcelony, ale może wartoby spróbować z Joaquinem. Juve go chce, ajkbyśmy zgarnęli im go sprzed nosa... generalnie gra naprawdę kawał dobrego footballu.
No i zostaje jeszcze atak... Adriano przez wielu został już skreślony (sam znam takie osoby), ale ja w niego wirzę. Przecież nie można z dnia na dzień zapomnieć jak się w piłkę gra. Wydaje mi się, że z solidnym napastnikiem przy jego boku powinien się odblokować. Nie mówię tutaj o Tonim bo oni we dwójkę nie mogą razem grać w ataku, ale np Dirk Kuyt z Feyenordu, czy Podolski z FC Koeln chyba by się nadali.

Tak się rozpisałem, ale chyba niepotrzebnie. Niestety to nie moje kompetencje kto będzie grał, a kto nie w Interze. Myślę, że Moratti podejmnie w końcu jakieś słuszne kroki i zatrudni kogoś odpowiedzialnego za transfery (podobno starają się o byłego pracownika Romy - nie pamiętam nazwiska) i trenera, którzy wskaże jakiego piłkarza potrzebuje.

No to tyle. Znowu pozostaje tylko nadzieja, że będzie lepiej...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 25 kwie 2006, 8:45

*_Zaza_* pisze:Na pewnie Deshamps był by ciekawym trenerem Interu. Ale to też młoda myśl trenerska jak Mancini troche Także wiesz równie dobrze "zamienił stryjek ..."

Od Deshampsa byl by lepszy Le Guen ale jego Rangersi zaklepali, tylko ze le Guen powaznie pewnie by sklad odmlodzil ;-). No wlasnie dla mnie Deshamps jest ty takim kijkiem, nie wydaje mi sie dobrym rozwiazaniem

Capello ? no tak - wielki taktyka - Don Fabio ale jego osoba mogła by w Interze wywołać burze. Ma tyle samo przeciwników co zwoleników. Jego transfer do Juve z Romy w samych Włoszech zrobił mu nie najlepsza reklame. Samo to jak sie zachowuja tifosi Juve ? a w zasadzie grupki fan klubu Del Piero ? traci Fabio z każdym sezonem tam A LM jak nie było tak nie ma bo te same błędy popełnia.... Przeciesz kibice Interu nie wytrzymali by też siermieżnej piłki ... Bo co by nie mówić może Inter nie wygrywa ale gra swoje. To nie jest taka czytalna gra. Choć z drugiej strony jego popszednie kluby pokazał jak sie gra tylko potrzebuje "materiał ludzi - że tak to ujme - W Juve widocznie go nie ma - może Inter by mu zagwarantował piłkarzy do gry w piłke do przodu - nie wykopując

Nie wiem czy w Interze jest taki material bo rozgrywajacy tam graja piach chociaż skrzydlowi moze dali by rade cos ciekawego wykreować. Ja Cassano chetnie w Interze bym zobaczyl a nie marnuje sie we Realu
*_Zaza_* pisze:Kibice Interu byliby z pewnoscia zachwyceni
Mysle ze przeboleja wszystko za to Scudetto nawet piach Don Fabio

Interu musi przyjść ktoś kto przekona Morattiego (lub ewentualnego zastępcę), że tacy piłkarze jak Kily, Veron, Cesar czy Oba i Recoba nie są potrzebni klubowi. Na ich miejsce należałoby ściągnąć jakiś utalentowanych zawodników.
najlepiej z Wloch :)
Martin Pellegrino pisze:Ja za Verona z chęcią widziałbym Riquelme. Pizarro też możnaby sorzedać i spróbować signąć po jakiegoś młodego zawodnika (Kallstroem, Diego, Krancjar czy Manuel Fernandes z Benfici).
Kallstroem gra niezle ba nawet bardzo dobrze, pytanie czy dalby radę we Wloszech przeciez we Francji gra sie trochę inną pilkę.

Diego- ten z Porto? Formę zgubil gdzies i nie wiadomo czy znajdzie.

Krancjar- W reprezentacji daje sobie radę, ba nawet tam bryluje jak dla mnie bomba o ile nie przejdzie do Lyon'u

Manuel Fernandes- w LM dawał radę wiec kto wie moze by sie nadal

Riquelme - nie nie nie zawodników co sie psychicznie na ciezkiego przeciwnika nie moga pozbierać , daj spokój kolejny Argentyńczyk nie umiejący grac pod presją , czyli nic nowego w FCI

Martin Pellegrino pisze:Dirk Kuyt z Feyenordu, czy Podolski z FC Koeln
Wbrew pozorom bardziej ten drugi niz pierwszy , choć odnosze wrażenie ze na Łukasza trzeba grac :-)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 25 kwie 2006, 10:33

j1mmy pisze:Diego- ten z Porto? Formę zgubil gdzies i nie wiadomo czy znajdzie.
Czy ja wiem. Porto jednak mistrza ma. Diego w LM nie błyszczał bo albo był kontuzjowany i nie grał, albo dopiero co się wyleczył i nie był w najwyższej formie. Ligi portugalskiej nie śledzę i nie wiem na 100% jak on tam gra, ale jest jeden z lepiej zapowiadających się rozgrywających świata i lepiej teraz go kupić za (powiedzmy) 10mln $ niż za 3, czy 4 lata z jakiegoś Villarreal za 30mln $. Oczywiście to nie są wszyscy młodzi rozgrywający. Zapewne jest ich o wiele więcej i albo o nich usłyszymy już wkrótce, albo trochę później.
Jest jeszcze drużyna w Primavera, która zdobyła Puchar Primavery (czy jakoś tak to się nazywa) więc tam też jest kilku młodych i perspektywicznych (z Andreollim i Momente na czele no i jeszcze Beati - jeśli coś mi się nie pomyliło - ale w tym sezonie chyba trochę opuścił loty).

Co do transferów to szykuje się powrót Roberto Baggio, który miłaby być odpowiedzialny za przygotowanie techniczne zespołu. Zobaczymy jak się sprawdzi w tej roli bo piłkarzem był genialnym. Oby trenerem podobnie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 kwie 2006, 12:32

j1mmy pisze:Mysle ze przeboleja wszystko za to Scudetto nawet piach Don Fabio

No tak ale ewentualne scudetto to był by efekt pracy końcowej a wcześniej chyba respirator ? :lol: Wiesz we Wloszech jak tu nie każdy darzy sympatią Fabio. Szacunkiem pewnie tak ale sympatia ? Ba zwłaszcza fani Interu :wink:

j1mmy pisze:Nie wiem czy w Interze jest taki material bo rozgrywajacy tam graja piach chociaż skrzydlowi moze dali by rade cos ciekawego wykreować. Ja Cassano chetnie w Interze bym zobaczyl a nie marnuje sie we Realu
Może i racja - ale Massimo Moratti szybciej by taki "materiał sprowadził" także wiesz nie trzeba by było przestawiać Cruza w pomoc [dobre] czy robić z Cambiasso mediapunta :) Zreszta Capello ostatnio preferuje bardzo siłowa piłke a rzemieśników na rynku jest troche :) Musiał by wrócić do popszednich stylów :) Innej myśli trenerskiej. Jednak jego transfer do Interu był by naprawde zaskoczeniem - Dużym zaskoczeniem.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 25 kwie 2006, 14:38

Może i racja - ale Massimo Moratti szybciej by taki "materiał sprowadził" także wiesz nie trzeba by było przestawiać Cruza w pomoc [dobre] czy robić z Cambiasso mediapunta Zreszta Capello ostatnio preferuje bardzo siłowa piłke a rzemieśników na rynku jest troche Musiał by wrócić do popszednich stylów Innej myśli trenerskiej. Jednak jego transfer do Interu był by naprawde zaskoczeniem - Dużym zaskoczeniem.

Moze zabrzmi to jakos niemilo dla kibiców Interu ale dla mnie ten klub to taki okret widmo, który lata świetności ma zasobą jest groźny ale potrafi tylko straszyć. Tam trzeba kogoś kto potrafi zwyciężać mimo wszelkich przeciwności , a Capello czy się go lubi czy nie Scudetto to zdobywał już z najróżniejszymi zespołami :D, więc może warto spróbować z zespołem , który nie wygrywa od bardzo dawna

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 kwie 2006, 15:03

j1mmy pisze:Moze zabrzmi to jakos niemilo dla kibiców Interu ale dla mnie ten klub to taki okret widmo, który lata świetności ma zasobą jest groźny ale potrafi tylko straszyć
:D hmm a powiem Ci że trafne skojarzenie :] Ładnie "ubrałeś to w słowa" tak by nie obrazić nikogo :) Coś w tym jest co piszesz.

Wiesz czy Fabio dał by rade doprowadzic Inter do scudetta ? tego teraz nikt nie wia. Ale jestem pewnien że dla niego samego to tez było by nie lada wyzwanie. Sprawdzian. Doprowadził chyba jako jedyny trener 3 kluby Calcio do scudetto - kolejno Milan, Roma, Juve a w miądzy czasie mistrzostwo Primera Division z Realem. Także dla niego to by tez było wyzwanie. Nie raz sie mówiło ze żaden trener nie da rady. A ja w to nie wierze bo czym to może wytłumaczać? Trapattoni to ostatni szkoleniowiec który doprowadził Inter do scudetto ... teraz jest bez pracy. Może to jest wyjście. On zostawił klatwe i on ją zdejmie ? Spekuluje sie na jego temat. A to też "stara myśl trenerska" i nie wywołuje tyle kontrowesrimi nie smaku u Tifosich Nerazzurich.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 kwie 2006, 8:38

Jesli ktos nadal uważa że Riquelme to dobre rozwiązanie dla Interu to obejrzyjcie wczorajszy mecz. Koles sie spalił , we Wloszech niedalby rady :)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 26 kwie 2006, 16:56

j1mmy pisze:Jesli ktos nadal uważa że Riquelme to dobre rozwiązanie dla Interu to obejrzyjcie wczorajszy mecz. Koles sie spalił , we Wloszech niedalby rady
Według Sky Sports dostał notę 8 (w skali 1-10) mimo niestrzelonego karnego, ale też jestem zdania, że Riquelme nie dałby rady w wielkim klubie. W Barcelonie też nie dał rady, a przecież przyszedł tam zanim dostali "patent na boskość".
Co do Capello to jest to mało prawdopodobne, że obejmie Inter. Wszystko wskazuje na to, że Moratti zostanie, a znając jego antypatię do wszystkiego co z Juventusem związane to raczej jest to mało prawdopodobne, że sięgnie po Capello.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 kwie 2006, 16:56

Aaaa gadasz bzdury J1mmy - to tak jak mówiono że Cris już nigdy nic nie pokaże w europie po swej popszedniej "przygodzie" a teraz sam widzisz jak gra w Lyonie :wink: Przeciesz nie może Romana skreslać po jednym karnym nawet jak był on najważniejszy w histori klubu. On i tak już dał tyle radości Żółtej Łodzi Podwodnej. A zmiana klubu to nowe wyzwanie - nowi partnerzy do gry - i zazwyczaj jak tego typu gracze zmieniaja klub to na lepszy :) Zreszta to piłkarz który potrzebuje wsparcia :)

Od jakiegoś czasu trwa we Włoskich mediach show :wink: pt. Italizacja. Troche nowych nazwisk sie znów pojawiło. Choć sądze że np. taki De Rossi jest nie do wyrwania na dzień dzisiejszy. Młodym obrońca Cagliari Caninim interesuje sie Milan i chyba Juve. Bramkarz Livrono - Amelia też łaczony z 3 klubami :) szykuje sie max ciekawe mercato :]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 kwie 2006, 17:17

Tam jeden karny , ja myśle sobie tak. Skoro Inter to jest druzyna ktorej zawsze czegos brakuje ,ktora nie potrafi postawic kropki nad i. To nie można do niej brać kolesia który spala sie psychicznie w ważnych meczach bo co z tego jak bedzie gral dobrzep ol sezonu a w derbach Wloch zagra piach, w derbach Milanu zagra piach i np z Fiorą zagra piach :P a wymagac od niego beda wiele.

Jeszcze jeden rozgrywajacy mi sie przypomnial Brazylijczyk Carvalhio z CSKA moskwa :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 kwie 2006, 17:57

Hmmm coś w tym jest co piszesz ale pamietasz może zamieszanie z karnym dla Kamerunu ? Eto'o - Wome ? Równie dobrze mógł Roman uciec do szatni :wink: Jestem przekoany że na 10 karnych strzlił by 8 :wink: Tym bardzie ze strzlił juz ich z 30 :wink: w barwach Żóltej Łodzi Podwodnej. To i tak nie ma teraz znaczenia. Ale przeciesz on grając w meczach kadry czy też ligowych nie był rozgrywającym na "średniaków" Pokazał się także z dobrej strony grając przeciwko "wielki".

Pamietajmy jedno - że Roman to nie jakaś młoda perełka Argentynskiej piłki - tylko w pełni ukształtowany i ograny zawodnik. Został rzucony na głeboko wode. Wielu mu zarzucało podczas gdy na Camp Nou ale i na poczatku przygody z klubem z El Madrigal że ma taki typowy nawyk z Argentyńskiej piłki. Holuje ją długo - za długo - czesto sam na siłe próbuje rozegrać gdy trzeba podać. A tak sie nie gra w europie. [Robinho cos o tym wie :wink:] Co by nie mówić juz sie pozbył tego nawyku - bo gra inaczej np. czesto wraca na własna połowe przejąć piłke od obronców i zacząć atak. Czy tez nie holuje jej na siłe a rozrzuci na flanki czy zgra klepe.I tak wymagaja by grał.

Wiesz J1mmy my możemy sobie spekulować i opisywać gre poszczególnych piłkarzy. Na dzien dzisiejszy Roman ma tak daleko do Interu jak do Juve :lol: Podobnie sprawa się ma z Carvalho. Choc ostatnio czytałem że o jakiegos młokosa zabiegaja :wink:

Pozdro :!:

Mam nadzieje że trzymasz dziś kciuki za Rossonerich :> ?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”