Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Sklad Niemiec na mundial

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 18 gru 2005, 18:01

Wpisujcie swoje sklady reprezentacji niemiec na mundial(23 zawodnikow).
Takich ja bym widzial zawodnikow:

Bramkarze:Kahn,Hildebrand,Weidenfeler

Obrońcy:Friedrich,Hinkel,Nowotny,Fehrenhorst,Kehl,Lahm,Rau

Pomocnicy:Frings,Schneider,Deisler,Ballack,Ricken,Schwiensteiger,Hitzlsperger,Hamann

Napastnicy:Kuranyi,Klose,Podolski,Brdarić,Asamoah,

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 sty 2006, 13:29

Hidebrand - w tym sezonie nic ciekawego nie prezentuje, dlatego w jego miejsce wpisal bym Lehmana ktory zadziwiajaco pewnie broni dla The Gunners

Nowotny,Fehrenhorst - :shock: dom starcow to nie te drzwi...za nich zapewne zagraja Metze i Mertestacker. Do obroncow musowo trzeba dorzucic Jansena.

Kehl - kolego widac ze masz lekkie braki... :roll:

Rau - to juz wielka pomylka :lol: owszem grywal w reprezentacji ale od czasu przejscia do Bayernu nic nie pokazuje, obecnie grzeje lawe w Armini.

Ricken - nie pomocnik i napewno nie nadaje sie do gry w reprezentacji.

Brdaric i Asamoah - moze zostana powolani ale dla mnie sa to grajkowie bardzo przecietni, zamiast nich wolalbym Hanke z WFL. albo takie szybkiego murzynka z Dortmundu...zapomnialem nazwiska.

Awatar użytkownika
franconaldo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franconaldo » 09 mar 2006, 16:32

Gomez pisze:Nowotny,Fehrenhorst - :shock: dom starcow to nie te drzwi...za nich zapewne zagraja Metze i Mertestacker. Do obroncow musowo trzeba dorzucic Jansena.
Może Nowotny nie jest już taki młody, ale wymiata lepiej niż nawet taki 25-latek!! Nie można patrzeć tylko na wiek, trzeba wziąć pod uwagę doświadczenie i zachowanie na boisku .... poza tym ostateczne decyzje i tak należą do Klinsmana.
Gomez pisze:Brdaric i Asamoah - moze zostana powolani ale dla mnie sa to grajkowie bardzo przecietni, zamiast nich wolalbym Hanke z WFL. albo takie szybkiego murzynka z Dortmundu...zapomnialem nazwiska.
Myślę że obaj zawodnicy pokazują więcej niż taki Hanke w Wolfsburgu!! Brdarić prawie mecz w mecz strzela bramkę a Asamoah świetnie wrócił po kontuzji więc Klinsmann powinien postawić na nich!!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 mar 2006, 18:45

gregoreg18 pisze:Bramkarze:Kahn,Hildebrand,Weidenfeler

Obrońcy:Friedrich,Hinkel,Nowotny,Fehrenhorst,Kehl,Lahm,Rau

Pomocnicy:Frings,Schneider,Deisler,Ballack,Ricken,Schwiensteiger,Hitzlsperger,Ha mann

Napastnicy:Kuranyi,Klose,Podolski,Brdarić,Asamoah,
Zacznijmy od bramki. Gdzie jest Lehman? Weidenfeler wcale nie jest lepszy od Jensa. Co do obrony to po co Nowotny? lepsze umiejetnosci prezentuje mlody Martersacker.W pomocy niepotrzebny jest Ricken, ktory chyba nie jest pomocnikiem ;) zreszta ma swoje lata a i ta forma nie ta sama...W ataku Asamoah ktory nie prezentuje niczego wielkiego? Zreszta moze pojechac na mundial bo Niemcy wcale nie obfituja w klasowych napastnikow...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 mar 2006, 23:27

Niemcy wygrali z USA w meczu towarzyskim 4:1.
Mecz był dosyć ciekawy, Niemcy zaczęli z wielkim impetem i powinni prowadzić po 10 minutach z 2-3 do zera, ale Podolski i Asamoah zawodzili.
Kapitalny mecz rozegrał Mirek Klose [PZPN za jego wypuszczenie powinien wisieć] Klose miał 3 asysty i gola. Był najlepszy na boisku. Choc nie jestem pewien czy przy dośrodkowaniu Klose [pierwsza bramka] bastian rzeczywiście zmienił kierunek piłki - miałby wtedy 2 gole i 2 asysty [też nieźle :P]
Kaha miał kilka świetnych interwencji - do czasu jednak, kiedy źle obliczył lot piłki i ta go minęla wpadając do bramki - kiepski z niego aktor, bo sedzia nie dał się nabrać na faul z kosmosu na nim i słusznie uznał gola.
Momentami Niemcy grali strasznie nudno, nawet gwizdy się pojawiły na stadionie Borussi - ale kiedy przyspieszali, byli nie do zatrzymania, Ballack, Bastian, czy Klose zagrali świetne zawody, choć Bastian dopiero w drugiej połowie.
Zawiódł Podolski, który grał pierwszą połowę i zmarnował 2 okazje

Polska przegrała z USA 0:1, Niemcy ich ograli 4:1 [3 gole w czasie 73-79 :shock: ] ale dzis USA grali w mocno rezerwowym składzie, czego nie można powiedzieć o Niemcach.
Wygrali zasłużenie.

Maluszek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maluszek » 22 kwie 2006, 4:17

Ja na Mundialu będę trzymał za wszytkie drużyny grające przeciw Niemcom - poprostu nie trawie ich stylu gry, mentalności w życiu jak i na boisku oraz ich lekceważenia w wypowiadaniu się o innych drużynach, narodach.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 23 kwie 2006, 12:19

Maluszek pisze:Ja na Mundialu będę trzymał za wszytkie drużyny grające przeciw Niemcom - poprostu nie trawie ich stylu gry, mentalności w życiu jak i na boisku oraz ich lekceważenia w wypowiadaniu się o innych drużynach, narodach.
Takich ludzi to leczyć.

Maluszek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maluszek » 24 kwie 2006, 3:54

brazzo pisze:
Maluszek pisze:Ja na Mundialu będę trzymał za wszytkie drużyny grające przeciw Niemcom - poprostu nie trawie ich stylu gry, mentalności w życiu jak i na boisku oraz ich lekceważenia w wypowiadaniu się o innych drużynach, narodach.
Takich ludzi to leczyć.
Zapraszamy do doktora

Awatar użytkownika
Zaglebie Sosnowiec
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaglebie Sosnowiec » 24 kwie 2006, 8:16

Gomez pisze:albo takie szybkiego murzynka z Dortmundu...zapomnialem nazwiska.
Chodzi o Odonkora?Bardzo slusznie,uwazam ze przydalby sie w kadrze Niemiec za Podolskiego(zdrajca :!: :evil: )
Bramkarze:
Kahn, Lehmann, Hildebrand
Hildebrand?Timo byl dobry w poprzednim sezonie.On i kadra to by bylo wielkie nieporozumienie :!:
Rau
Wole to pozostawic bez komentarza :lol:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 24 kwie 2006, 16:00

Zaglebie Sosnowiec pisze:
Gomez pisze:albo takie szybkiego murzynka z Dortmundu...zapomnialem nazwiska.
Chodzi o Odonkora?Bardzo slusznie,uwazam ze przydalby sie w kadrze Niemiec za Podolskiego(zdrajca :!: :evil: )
Racjonalista bym powiedzial...procz tego wysmienity gracz...juz go wiidze w czerwonej koszulce 8)

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 24 kwie 2006, 16:43

Maluszek pisze:
brazzo pisze:
Takich ludzi to leczyć.
Zapraszamy do doktora
Widzę, że dostałeś zaproszenie.

Słuchaj, napisałeś stek bzdur, jesteś wychowankiem pokolenia, którego przekonania i spostrzeżenia sięgają zamierzchłych czasów, uległeś pewnego rodzaju stereotypowi. Poza tym zakładając, że tak jest to sam nie jesteś lepszy.

Tyle ode mnie. Jak chcesz to możesz pisać wypociny dalej, ja na nie uwagi już nie zwracam, swoje powiedziałem.

Ps. Gomez: mam nadzieję, że chodzi o czerwony trykot Koln 8), skąd ten entuzjazm cały, szukam dobrych argumentów...

Nie nabijaj i pisz na temat :!: //maestro

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 24 kwie 2006, 18:35

brazzo pisze:
Ps. Gomez: mam nadzieję, że chodzi o czerwony trykot Koln 8), skąd ten entuzjazm cały, szukam dobrych argumentów...
10 bramek i 9 asyst w slabym Koln, marnuje sie tam chlopak, potencjal w nim drzemie nie maly...wg mnie za jakies 2-3 lata Podolski to bedzie duzo lepsza wersja Pizzaro.

nieobrazilbym sie gdyby w przyszlym sezonie zagral w Monachium w duecie z Dimitarem B. 8)
Nie nabijaj i pisz na temat :!: //maestro
:shock: widze ,ze nie maja sie juz czego co poniektorzy czepiac...w innych tematach takie miejscami off-topy(nie te topy :wink: ) ze glowa boli...a tu taka uwaga :roll: na dodatek w malym (w porownaniu z innymi) tematem - "Niemcy" :roll: prosze nie zniechecaj bo nie bedzie z kim tu slowa zamienic...

Sory, ale posty o treści: 'Takich ludzi to leczyć' lub 'Zapraszamy do doktora' zniechęcają same w sobie i dla mnie jest to nabijanie w biały dzień :roll: Ostrzegłem, a mogłem dać uzasadnione WP, więc nie wiem skąd Twoje oburzenie. Napisałem to niżej, bo ktoś mógłby nie dostrzec. Może powinienem odnieść to do powyższych postów, ale nie sądziłem, że ktoś mógłby mieć wątpliwości :roll: Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 25 kwie 2006, 8:06

10 bramek w tym 2 z karnych :roll: ...Wiesz to zależy z jakiego punktu na to spojrzymy, niekoniecznie musi to oznaczać, że w Bayernie będzie strzelać więcej bramek...w 2 lidze przy pionkach strzelił 20 bramek a w 1 juz ta skuteczność spadła tak samo jak i krytyka na samego piłkarza...no nic polemizować sobie można, pewnie przekonamy się o wszystkim w następnym sezonie 8)
Sory, ale posty o treści: 'Takich ludzi to leczyć' lub 'Zapraszamy do doktora' zniechęcają same w sobie i dla mnie jest to nabijanie w biały dzień :roll: Ostrzegłem, a mogłem dać uzasadnione WP, więc nie wiem skąd Twoje oburzenie. Napisałem to niżej, bo ktoś mógłby nie dostrzec. Może powinienem odnieść to do powyższych postów, ale nie sądziłem, że ktoś mógłby mieć wątpliwości :roll: Pozdrawiam.
Takie posty są skutkiem czyjejś wypociny...powiedz mi po co mam nabijać posty, he? jestem na tym forum od początku jego istnienia i mam setke z groszem postów? Trochę logiki następnym razem, pozdro.

No więc powinieneś wiedzieć, że na jedną wypocinę nie należy odpowiadać drugą :roll: Proponuję zakończyć tą dyskusję i wrócić do tematu. Przekazałem, co miałem do przekazania. Miłego dnia życzę :)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 25 kwie 2006, 13:41

brazzo pisze: pewnie przekonamy się o wszystkim w następnym sezonie 8)
dokladnie 8)

szkoda ze atak jest mocno zapchany, gdyz dobrze byloby porozmawiac z naszymi przyjacielami z Bayeru na temat Berbatova.

------------------------------------------------------------------------------------

co do Repr. Niemiec - Klinsmann nie za bardzo popisuje sie ostatnimi czasy...powoluje drewnianego Roberta H a pomija genialnego Scholla :roll: ciezko to widze na MS...grupe maja slaba i z takiej grupy nie da sie nie wyjsc...jezeli juz Niemcy wyjda trafia na Anglie badz Szwecje...na tym etapie prawdopodobne ze zakoncza udzial w imprezie.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 maja 2006, 20:09

Kilka godzin temu Klinsi powołał dream team:
Bramkarze:
Jens Lehmann (Arsenal, Anglia)
Oliver Kahn (Bayern Monachium, Niemcy)
Timo Hildebrand (VfB Stuttgart, Niemcy)

Obrońcy:
Arne Friedrich (Hertha Berlin, Niemcy)
Robert Huth (Chelsea, Anglia)
Marcell Jansen (Borussia Moenchengladbach, Niemcy)
Philipp Lahm (Bayern Monachium, Niemcy)
Per Mertesacker (Hanover 96, Niemcy)
Christoph Metzelder (Borussia Dortmund, Niemcy)
Jens Nowotny (Bayer Leverkusen, Niemcy)

Pomocnicy:
Michael Ballack (Bayern Monachium, Niemcy)
Tim Borowski (Werder Brema, Niemcy)
Torsten Frings (Werder Brema, Niemcy)
Sebastian Kehl (Borussia Dortmund, Niemcy)
Bernd Schneider (Bayer Leverkusen, Niemcy)
Bastian Schweinsteiger (Bayern Monachium, Niemcy)
Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart, Niemcy)

Napastnicy:
Gerald Asamoah (Schalke 04, Niemcy)
Miroslav Klose (Werder Brema, Niemcy)
Oliver Neuville (Borussia Moenchengladbach, Niemcy)
Lukas Podolski (1.FC Koeln, Niemcy)
Mike Hanke (VFL Wolfsburg, Niemcy)
David Odonkor (Borussia Dortmund, Niemcy)

Heh, kolejna ekstremalna i kontrowersyjna decyzja Klinsmana. Nie ma zastrzeżeń co do bramki, obrony i pomocy, ale... atak... Powołanie Odonkora, ktry jest kompletnie bezproduktywny z kacjach Dortmundu. Potrfai przebiec 30 metrów, bo stracić piłkę. Poza szybkością nie ma żadnych innych walorów. Dysponuje jednym prostym zwodem. Powstrzymuje go każdy obrońca Bundesligi. Jest nieskuteczny.
Nie wiem kto ma strzelać gole dla Niemiec prócz Klosego. Podolski, który zawodził w wBundeslidze? Nawet nie wyróżniał się zbytnio na tle słabych kolegów z Koeln. Neuville, który strzela gole tylko średniakom z Bundesligi? Hanke, który nie zagra w pierwszych dwóch meczach?
Asamoah, który ma trzy gole w sezonie?
Aha, Nie ma Kuranyiego :?
Dzięki Klinsmanowi uwierzyłem, że nawet Polska jest w stanie pokonać Niemcy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”