Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 107

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 938

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 cze 2025, 8:47

ciernisty pisze:
24 cze 2025, 0:35
jesli mowi o tym to samo zrodlo ktore mowilo o Kurzawie to nie pozostaje mi nic innego jak pozostac sceptycznym wobec tych rewelacji
To akurat kilka zrodel potwierdzilo i dosc otwarcie sie o tym mowi. mozna zaklinac rzeczywistosc ale prawda jest taka, ze aktualnie wlasciciel porusza sie niczym slon w skladzie porcelany. Wzmocnienia niby jakies maja tam byc, ale w takiej atmosferze ja tego kompletnie nie widze. Zwlaszcza, ze sam AH lubi podpalic, wejsc na tt i zwyzywac randomowego kibica, ktoremu cos sie nie podoba.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1841

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 24 cze 2025, 9:15

Przema pisze:
24 cze 2025, 8:47
AH lubi podpalic, wejsc na tt i zwyzywac randomowego kibica, ktoremu cos sie nie podoba.
Teraz zablokował dziennikarza, któremu się coś nie podoba i śmiał krytykować i zadawać pytania.

Portal wszczecinie i Czetowicz z zabraną akredytacją :angry2:

Przygotowania rozpoczęte a kadra słabsza niż na zakończenie sezonu. Rzecznika prasowego nie ma. Karnety jedne z droższych w lidze, w dodatku brak możliwości zakupu na rundę.

Chaos.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 cze 2025, 9:24

1234 pisze:
24 cze 2025, 9:15
Przygotowania rozpoczęte a kadra słabsza niż na zakończenie sezonu.
Nie dosc, ze slabsza, to kolderka jeszcze krotsza :D

Do tej listy dodalby jeszcze poszukiwania dyrektora akademii (na ktora maja takie pomysly). A, te poszukiwania odbywaja sie na linkedinie.
W porownaniu do Mroczka to jest niezla amatorka, a to wszystko co wychodzi z klubu to juz dawno przebilo poprzedniego wlasciciela i tu juz zdecydowanie blizej do Kotwicy Kolobrzeg, z tym ze przynajmniej placa.
1234 pisze:
Teraz zablokował dziennikarza, któremu się coś nie podoba i śmiał krytykować i zadawać pytania.
Chodzi o Czetowicza czy jeszcze ktos dostapil tego zaszczytu? Bo to juz mialo miejsce kilka tygodni temu, chyba tuz zaraz po finale PP i jeszcze owczesny rzecznik prasowy probowal ratowac sytuacje. Ostatnim razem kiedy pol szczecinskiego tt dostalo bana, to bylo odejscie CM711 z klubu, rozdal bo tak bez zadnej przyczyny. Widze, ze wracamy do starych dobrych czasow :D co ciekawe Czetowicz jeszcze potem podal info z jakimi nazwiskami gadaja, AH stwierdzil, ze ten sobie to wymyslil po czym oglosili Pozo, ktory byl na liscie Czetowicza. Ja to juz troche z usmiechem na ryju przegladam, bo powaznie tego wszstkiego nie da sie traktowac, a szczecinskie historie tak mnei utwardzily ze biore pod uwage kazdy scenariusz na koniec sezonu (ciekawe czy wtedy nadal bedzie tu AH czy juz bedzie obrazony, spakowany i bedzie robil wszystkim pod gorke).

A dobra juz widze:

Widze, ze cenzura sie zaczela na dobre, juz nie tylko chamskie dyskusje na tt. Cudo.

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 24 cze 2025, 16:28

mozna by tez zadac pytanie dlaczego niemalze do ostatnich chwil poprzedniej ekipy w Pogoni dziennikarze unikali podejmowania antyMroczkowych tematow, pełno trupow w szafach ale nie bylo zadnego szczecinskiego Szymona Jadczaka, i Czetowicz nie jest tu zadnym wyjatkiem, ich nie trzeba bylo cenzurowac, oni cenzurowali sie sami, to tak apropo autokreacji na rzetelnego pismaka

to jednak tylko dziennikarz sportowy wiec jego dzialalnosc mialaby raczej znikoma szkodliwosc dla klubu, motywem bana byly zapewne osobiste emocje AH, no coz, taka jest teraz rzeczywistosc, moze za jakis czas mu przejdzie

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 cze 2025, 7:57

ciernisty pisze:
24 cze 2025, 16:28
to jednak tylko dziennikarz sportowy
Nie chodzi o to czy to dziennikarz czy ktos inny. To jest kropla w morzu szczecinskiego balaganu, ktory kloci sie juz ze wszystkim. To wszystko niedlugo wyplynie, bo sie nie da tego tak utrzymywac poza strzepkami informacji, ktore i tak juz smigaja po miescie. Na liscie do odhaczenia zostali juz tylko pilkarze i kibice - to jest proszenie sie o katastrofe a nasz wlasciciel tego nie ogarnia, bo niby skad mialby to ogarniac.
PIerwsze glosne cyrki wyszly przy finale PP, ale to byl pikus w porownaniu do tego co sie dzieje dalej.
Powtorze jeszcze raz, przy takiej postawie za rok goscia tu nie bedzie, a my bedziemy w podobnym polozeniu jak po ucieczce Ptaka. Tylko, ze ten narobi jeszcze wiekszego burdelu. Sklocony ze wszystkimi w oblezonej twierdzy zostanie ze swoimi przekazami w social mediach robiac problemy wszystkim i wszedzie byle sie z tego nie wykaraskac.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 cze 2025, 9:17

Nic w tej lidze nie można przewidzieć, Śląsk spadł z ligi jako wicemistrz, to każdy może spaść.

Taką Pogoń, która ma wąski skład i właściciela wariata więcej ludzi powinno typować właśnie w dolne rejony tabeli, niż wysokie.

Wiadomo, że to jeszcze miesiąc czasu do ligi. Nie wiadomo za to co z Kulu, może jeszcze kilku przyjdzie, ale to też nie wiadomo jakiej jakości i w jakiej liczbie, Grosicki wydaje się być zmotywowany mimo tego całego bajzlu, ale to jednak już pół-emeryt, ciekawe co z tym zrobi Kolendowicz i jaki on ma w ogóle wpływ na budowę tej kadry. Na ten moment, wielkich powodów do optymizmu nie widzę.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 cze 2025, 9:32

1234 pisze:

Portal wszczecinie i Czetowicz z zabraną akredytacją
Tam jest w ogole jeszcze lepsza akcja, bo widze, ze wokol klubu zakrecila sie rodzinka, ktora prowadzi niszowy portal o klubie kupujac jakies followy w Indiach tylko po to zeby dostawac akredytacje na mecze = darmowe bilety (w tym final PP). Ogolnie podaja farmazony i zmyslaja newsy. Teraz ktos od nich pojawil sie w struktruach klubu, bo we wszystkim przytakuja AH. Cyrk po calosci.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 cze 2025, 9:42

Z kronikarskiego obowiazku, chociaz kompletnie mnie to nie grzeje, bo wiem ze wyniki sportowe zejda na drugi plan w najblizszym czasie:

To potwierdzone tez przez Daniela.

Gadaja jeszcze w sprawie tego zawodnika:

Natomiast Gamboa, ktory jest na wylocie - mozliwe, ze przeniesie sie do Korei (dobrze dla niego).
W miedzyczasie dolaczyl do klubu tez Senegalczyk z ligi greckiej. Rozumiem, ze to jedno z kilku nowych nazwisk do srodka pola w ramach zastepstwa za Lukasiaka/Kurzawe/Gamboe.

a na oboz pojechal Renyer z Brazylii - ciekawe czy chociaz wroci z niego zdrowy, bo ostatnio po 5 minutach zlapal miesniowke i tyle go widzieli.

Jak tak patrze teraz na ta kadre, no to mamy pewniaka bramkarza + mlody Holewinski idzie na wypozyczenie do Bytomia (z nim wiaza przyszlosc wiec pewnie kolejny sezon dostanie juz szanse u nas)
Na prawej obronie jest Linus i Lis. W srodku obrony Loncar, Keramitsis i nikt wiecej. Na LO ma byc konkurencja Borges/Koutris.

Na jednym skrzydle mamy Grosika. Na drugim nikogo poki co. W srodku pola zostal Przyborek, Ulvestad, ten Senegalczyk i Pozo, ktory moze grac pod napastnikiem. W ataku Kulu.

No przyznam, ze kadre mielismy krociutka, ale teraz to jest skrajny minimalizm. Nawet jesli przyjdzie ten srodkowy obronca Chorwat i skrzydlowy z Danii, to tu nadal trzeba zrobic jeszcze kilka transferow (w tym przynajmniej z 2 kolejnych srodkow obroncow, bo zaraz trzeba bedzie to latac Borgesem albo Szwedem).
Ostatnio zmieniony 25 cze 2025, 9:47 przez Przema, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 cze 2025, 9:45

W sytuacji gdzie mamy deficyt obrońców to mogliby przedłużyć wypożyczenie tego Luizao, bo na razie to na obóz pojechał Lisowski o którym mówią, że zaproponują mu grę w rezerwach.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 cze 2025, 9:49

1234 pisze:
25 cze 2025, 9:45
W sytuacji gdzie mamy deficyt obrońców to mogliby przedłużyć wypożyczenie tego Luizao, bo na razie to na obóz pojechał Lisowski o którym mówią, że zaproponują mu grę w rezerwach.
Wlasnie o tym sie delikatnie rozpisalem edytujac posta ;)
Mnie ten Luizao kompletnie nie przekonywal. Nie dosc, ze kompletny brak komunikacji z nim (po pobycie w West Hamie chlop nadal nie umie po angielsku), to w dodatku jest mocno niepewny w tej obronie. O wyprowadzaniu pilki w stylu wykop-zapomnij nawet nie wspominam. To juz lepiej bylo zostawic Malca, ale ten pewnie nie chcial.
Z potencjalnie mozliwych ruchow tranferowych to sprobowalbym sie zakrecic wokol Legowskiego. Kessler mowil, ze beda wypozyczenia (te pewnie w sierpniu) - dla Legiego to w normalnych okolicznosciach moglby byc dobry wybor, ale nie zdziwie sie jak ktos zyczliwy z szatni mu to wybije z glowy.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 cze 2025, 12:32

1234 pisze:
25 cze 2025, 9:45
Ktos zrobil research na temat tego Senegalczyka, wyglada na to, ze moze tez byc brany pod uwage przy rotacji na pozycji ŚO.
Ta laurka poki co mocno przecietna - https://matchday.pl/2025/06/25/niejasna ... ze-ndiaye/

Swoja droga dziwie sie, ze tak latwo chca sie pozbyc Portugalczyka. Nawet jesli jeszcze kogos sciagna do srodka pola, to ten akurat pokazal, ze ma pojecie o grze w pilke. Dynamika, podobnie jak u Kurzawy nie byla mocna strona, ale jak sie okazuje u Senegalczyka z tym moze byc jeszcze gorzej. Dziwne te decyzje.

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 25 cze 2025, 14:43

Przema pisze:
25 cze 2025, 7:57
Nie chodzi o to czy to dziennikarz czy ktos inny. To jest kropla w morzu szczecinskiego balaganu, ktory kloci sie juz ze wszystkim. To wszystko niedlugo wyplynie, bo sie nie da tego tak utrzymywac poza strzepkami informacji, ktore i tak juz smigaja po miescie. Na liscie do odhaczenia zostali juz tylko pilkarze i kibice - to jest proszenie sie o katastrofe a nasz wlasciciel tego nie ogarnia, bo niby skad mialby to ogarniac.
placi wiec jest git, troche humorzasty, wiem jedno, jesli Pogon bedzie dobrze prezentowac sie na boisku wowczas nikt nie bedzie na to zwracal uwagi, a na miejscu Czetowicza sprobowalbym przestac udawac niezaleznego, kochajacego prawde ponad wszystko dziennikarza i wyjasnic sobie pewne kwestie z AH w celu odzyskania akredytacji
Przema pisze:
25 cze 2025, 7:57
Mnie ten Luizao kompletnie nie przekonywal. Nie dosc, ze kompletny brak komunikacji z nim (po pobycie w West Hamie chlop nadal nie umie po angielsku), to w dodatku jest mocno niepewny w tej obronie. O wyprowadzaniu pilki w stylu wykop-zapomnij nawet nie wspominam. To juz lepiej bylo zostawic Malca, ale ten pewnie nie chcial.
wyprowadzanie pilki w stylu wykop-zapomnij :D 10/10

ze zdumieniem sluchalem pochwalnych psalmow kierowanych pod adresem Brazylijczyka przez spikerów ostatnich meczow ligowych 24/25 bo nawet wsrod kibicowskich komentarzy widzialem znacznie lepsze zrównoważenie ocen gry Luizao, w mojej opini nawet optymalny Malec byl lepszym obronca

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 26 cze 2025, 20:57

nie tak dawno pismakom udało sie naciagnac Kostorza na zwierzenia, teraz pora na Wedrychowskiego, sprawdzmy te wynurzenia
... pierwszą ofertę otrzymałem kilka dni po ostatnim meczu w Białymstoku... Przyszedł dzień, w którym poprosiłem o dłuższy czas na zastanowienie i tak się złożyło, że właśnie wtedy zobaczyłem artykuł, w którym było napisane, że Pogoń nie chce ze mną dalej współpracować, bo jestem zawodnikiem kontuzjogennym... stwierdziłem, że najlepszą decyzją będzie odejście ze Szczecina
to jest naprawde dobre :D , reasumujac - na stole lezy oferta przedluzenia kontraktu, Wedrychowski prosi o czas do namysłu, wtedy widzi jakis artykul w ktorym napisano ze Pogon nie chce z nim wspolpracowac, pod wplywem tej lektury postanawia odejsc

czyli Wedrychowski powiedzial ze podjal decyzje na skutek prasowego tekstu jakiegos dziennikarza :!: notabene opisujacego brak wspolpracy co nie moglo miec miejsca poniewaz oferta dalszej wspolpracy zostala wlasnie zaproponowana przez klub nad czym tenże Wedrychowski w przeciez akurat zastanawial
Trzy miesiące przed zakończeniem ligi miałem pytanie z klubu, czy chciałbym przedłużyć kontrakt i odpowiedziałem, że oczywiście. Byłem wtedy w dobrej formie...
nie wiem czy chociaz 1% z tych kilkunastu tysiecy kibicow ogladajacych kazdorazowo mecze Pogoni w trzech ostatnich miesiacach powiedzialby ze Wedrychowski jest w formie, nawiasem piszac tak samo bredzil Stolarski ktory po odejsciu takze twierdzil ze jak juz pojawial sie na boisku w Szczecinie to zawsze byl w formie
Miałem otrzymać propozycję nowego kontraktu o wiele wcześniej, ale zamiast tego zwlekali dłużej niż zostało to zadeklarowane.
nawet Koulouris powiedzial ze jest umowiony z TA na rozmowy dopiero po ostatnim meczu w Bialymstoku, Grek co prawda mial jeszcze rok kontraktu w przeciwienstwie do Wedrychowskiego, ale trzeba tez brac pod uwage zmiany wlascicielskie w klubie, wszystkie zapytania propozycje poprzedniej ekipy nie maja juz zadnego znaczenia

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 cze 2025, 23:26

Jeszcze do tego wszystkiego Huja zatrudniacie :D :D :boje się:

https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozn ... nie/273786

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 27 cze 2025, 7:59

ciernisty pisze:
26 cze 2025, 20:57
nie wiem czy chociaz 1% z tych kilkunastu tysiecy kibicow ogladajacych kazdorazowo mecze Pogoni w trzech ostatnich miesiacach powiedzialby ze Wedrychowski jest w formie
Ja bym tak powiedzial. Wygladal zdecydowanie najlepiej odkad jest w Pogoni, widac bylo ze ta forma rosnie. Patrzac na nedze na skrzydlach spokojnie mozna bylo go zostawic zeby z lawki wchodzil i robil wiatr, co mu sie kilkakrotnie udalo w tej rundzie. Jesli Kolendowiczowi udalo sie cos zrobic z Przyborka, to i z Marcelem mozna bylo probowac. Tymczasem dostaniemy odrzut z ligi dunskiej za wieksze pieniadze.
dias pisze:
26 cze 2025, 23:26
Jeszcze do tego wszystkiego Huja zatrudniacie
Idealnie pasuje do aktualnej zgrai pod przewodnictwem krola slonce Pogon to ja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”