Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 570

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 maja 2025, 16:35

Delap ⏳

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 maja 2025, 18:38

no i jest oficjalne potwierdzenie. Ależ tam będą promocyjne wyprzedaże, przecież oni nie są w stanie tego pomieścić.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 maja 2025, 21:22

Jeszcze im Szterlig wraca z wypożyczenia z 2-letnim kontaktem na prawie 400k per week.

PietriCFC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 5
Kibicuję: CHELSEA FC

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietriCFC » 15 cze 2025, 19:25

Mnie jako kibica Chelsea bardzo cieszy transfer Delapa. Jeszcze tylko jakiś dobry bramkarz by się przydał bo Sanchez mam nadzieję wyleci w tym okienku

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 cze 2025, 19:37

PietriCFC pisze:
15 cze 2025, 19:25
Mnie jako kibica Chelsea bardzo cieszy transfer Delapa. Jeszcze tylko jakiś dobry bramkarz by się przydał bo Sanchez mam nadzieję wyleci w tym okienku
Witamy kolegę na pokładzie :beer:

Chelsea zrobiła 4. miejsce w lidze grając właściwie bez bramkarza i napastnika, więc gdybyście ogarnęli po dobrym piłkarzu na te pozycje to za rok możecie się włączyć w walkę o mistrzostwo. Delap oczywiście od Jacksona gorszy nie będzie, ale uważam że to jednak nie ten poziom. Chłop bez dryblingu, z techniką użytkową taką że mu piłka po przyjęciu odskakuje na 5 metrów. Dziwne że poszliście właśnie w niego a nie jakiegoś Gyokeresa czy Oshimena. Nie jest to czasem podyktowane tym że macie mało graczy ze statusem HG?

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 15 cze 2025, 21:02

sickstick pisze:
15 cze 2025, 19:37
Dziwne że poszliście właśnie w niego
To jest zapewne transfer pod trenera. Enzo Maresca i Liam Delap pracowali razem z powodzeniem w City, oboje później nie szczędzili sobie komplementów.
Jak tylko młody Delap wskoczył na wyższy poziom i zaczął strzelać, a Enzo pracował w Chelsea z dość dobrym skutkiem, to było dość jesne, że mogę się wkrótce spotkać.

Delap to koń do biegania, na pewno się przyda w Londynie. Co do bramkarzy, to warto zwrócić uwagę, że wypożyczony do Francji Đorđe Petrović zaliczył bardzo dobry sezon, ciekawe jaki mają plan na serbskiego bramkarza.

Pytanie również co Chelsea zrobi z tym wszystkim młodzieńcami, jest ich cała masa, sam Strasbourg to chyba za mało...

Oczywiście nie imponuje mi to wszystko, trochę to przypomina zwykły handel ludźmi(oczywiście z przymrużeniem oka), tylko taki legalny. Sam nie wiem co myśleć o takich działaniach.

PietriCFC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 5
Kibicuję: CHELSEA FC

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietriCFC » 15 cze 2025, 21:19

Co do Petrovicia to nawet nie pojechał z Chelsea na klubowe mistrzostwa świata przez co szuka nowego klubu. Szkoda mi go bo bardzo dobry sezon miał we Francji zdecydowanie jest lepszy niż Sanchez no ale ...

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 15 cze 2025, 22:01

Chelsea porobiła parę transferów które mi kompletnie umknęły. Słyszałem tylko o tym Delapie i Quendzie a tutaj jeszcze jacyś Dario Essugo i Mamadou Sarr. Nie znam ich ale widzę że kolejni młodzi na pokładzie, chociaż tyle dobrego że starają się kupować perspektywicznych zawodników a nie jakichś gwiazdorów do pierwszego składu. A to że większość pewnie nie zaistnieje i umrze na wypożyczeniach to już inna kwestia.

Ciekawa sprawa w ogole z tymi francuskimi środkowymi obrońcami. Francuzi już teraz mają ich wystarczająco dużo ze mogli zrobić nawet nie dwie, a trzy jedenastki i ta jakość z tyłu wciąż byłaby względnie wysoka, a w kolejce są przecież kolejni ciekawi gracze jak ten Lukeba, Doukoure czy Bitshiabu. Ten Sarr to kolejny który wpisuje się w profil czyli wielki silny murzyn grający już pierwszy skład w wieku nastu lat. Nie wiem czy coś z niego akurat będzie czy nie, ale tak czy tak ten potencjał Francuzów na tej pozycji jest potężny i pewnie największy na świecie (a ostatecznie i tak w pierwszym składzie kadry wybiegnie jakiś Lenglet xD).

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 cze 2025, 20:22

Joao Pedro Here we go. Ja jebe ilu jeszcze ściągną i gdzie ich pomieszczą?

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 29 cze 2025, 21:00

ja tu się pojawia nowy post to w ciemno bez wchodzenia wiadomo że kogoś kupili xd

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 29 cze 2025, 21:30

Chyba jeszcze Jamie Bynoe-Gittens ma się pojawić w ekipie The Blues. :)

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 cze 2025, 22:39

💙🤑 After João Pedro… Chelsea has spent £281m on transfers from Brighton! 💣

Graham Potter for £21m,
Cucurella for £60m,
Sanchez for £25m,
Caicedo for £115m,
João Pedro for £50m.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 cze 2025, 9:41

Tennessee pisze:
29 cze 2025, 21:30
Chyba jeszcze Jamie Bynoe-Gittens ma się pojawić w ekipie The Blues. :)
No i sie pojawil.
Lata temu w CM 01/02 jak juz mialem tak silny zespol ze seriami wygrywal LM to zaczynalem kupowac talenciaki i upychac je w rezerwach. Pozniej sobie patrzylem z usmiechem jak moja primavera ogrywala kogos po 12:0.
Chelsea mi troche przypomina tamte czasy pomijajac element wygrywania.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 cze 2025, 9:57

Ja w nowych FM lubię tworzyć taki zespół rezerw który wygrywa drugi poziom rozgrywkowy i udanie gra w pucharze krajowym.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Chelsea FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 cze 2025, 10:14

Pare lat temu pisałem, że City zbudowało sobie najlepsza szkółkę w Anglii. Dzisiaj już widać tego efekty. Póki co trochę bardziej to działa na zasadzie szkółki Realu Madryt niż Barcelony ale nie zdziwi mnie jak w pewnym momencie pyknie im pokolenie piłkarzy jak United w połowie lat 90tych albo Barcelonie w pierwszej dekadzie XXI wieku.
Ciekawe jak wygląda to na liczbach. W sensie ilu piłkarzy, którzy przewineli się przez zespoły młodzieżowe City gra teraz w najsilniejszych ligach na kontynencie i jak to wygląda w porównaniu z innymi klubami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”