Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10289

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1152

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 01 lip 2025, 19:04

Ja odkąd mam Giulie zdarza mi się dość często wracać z pracy do domu okrężną drogą :mrgreen:

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 01 lip 2025, 19:16

Delpiero14 pisze:
01 lip 2025, 18:12
to masz superba 3 czy 4?
3 po lifcie

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1483
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 01 lip 2025, 23:57

Beka jakby się okazało, że Jawor... Duda leżał tam przy ścieżce od soboty :o

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 02 lip 2025, 9:11

Wszedzie naglowki Tadeusz D. - za kazdym razem jak to czytam to mam w glowie, ze chodzi o Tadeusza Drozde i oczyma wyobrazni widze jak ten wesoly pulchny pan ucieka niczym Rambo po malopolskich lasach przed polskim swatem. Nie jest to jakis nierealny scenariusz patrzac na to ile osob w ostatnich latach podjelo probe zabawy w chowanego i calkiem dlugo niezle im szlo.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 02 lip 2025, 9:59

1234 pisze:
01 lip 2025, 8:29
Ile tego lata w Polsce jest po szarówie która trwała jakieś pięć miesięcy, po tragicznie zimnym maju teraz taka pogoda to najlepsze co może być. Długi dzień, ciepło, tak można żyć
Przema pisze:
01 lip 2025, 8:42
25 max to dla mnie do codziennego zycia, ja raczej wole klimaty wiosenne i jesienno-zimowe wiec te chlodne szarowki mi bardzo odpowiadaja
Właśnie weszłam sprawdzić, czy zatoczyliśmy już koło w tym temacie, i oczywiście się nie zawiodłam – nasza doroczna upałowa dyskusja wróciła :D

Ja standardowo należę do teamu max 25 stopni, ale muszę przyznać, że w tym roku biorę leki na serce i lepiej znoszę wysokie temperatury.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2265
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lip 2025, 10:14

Jestem na Podlasiu.

Dopiero trzeci dzień, nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania ale tak jak stereotypowo sobie wyobrażałem ten region, to na razie tak jest.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 02 lip 2025, 10:26

Enjo pisze:
02 lip 2025, 10:14
Dopiero trzeci dzień, nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania ale tak jak stereotypowo sobie wyobrażałem ten region, to na razie tak jest.
Ale pozytywnie czy nie?
Jak tam bylem, co prawda glownie Bialystok + podroz pkp z Warszawy, to to co widzlaem na miejscu i przez okno w pociagu totalnie mnie zauroczylo. Na pewno byloby to miejsce gdzie moglbym sie przeprowadzic jesli chodzi o Polske.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lip 2025, 10:32

Na razie to trzy dni wiało, nie można było usiać na m tarasie.

Dom gdzie jestem, jest fantastyczny, ogromy ale nie można posiedzieć na zewnątrz bo wiało.

Białystok wczoraj to miasto jak miasto, pałac Branickich piękny, dalej Supraśl to jedna ulica w 10 budkami do lodow.
Na razie to mam wrażenie, że nic się tutaj nie dzieje, same pola, mało ludzi i spokój.
Jadę zaraz na rower to mam nadzieję, że w naturze będzie pięknie.

Jeszcze jadę jutro w inne miejsce, nie oceniam jak dotąd ale tak sobie to wyobrażałem, jak wyżej.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 lip 2025, 10:32

A gdzie konkretnie?
Ja myślę zrobić tripa do Gienka do Plutycz i na powrocie zajechać do Wilkowyj. :D

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lip 2025, 10:41

Teraz jestem w Tykocinie ( w sumie jakaś wiocha 6km przed), jutro wybieram się bliżej Białowieży, wioska nazywa się Siemianowka.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 02 lip 2025, 18:47

Zygmunt-1 pisze:
18 cze 2025, 17:39
Niecodzienna i budząca niepokój sytuacja wydarzyła się w sobotni poranek w Lubinie. Dwóch nagich ciemnoskórych mężczyzn, ze skrępowanymi rękoma wybiegło z zalesionego terenu przy torach kolejowych w pobliżu ulicy Legnickiej. Okazało się, że są to obywatele Etiopii. Sprawą natychmiast zajęła się policja.
Wyjaśniło się:
CBŚP rozbiło międzynarodowy gang porywaczy. To oni stali za porwaniem dwóch obywateli Etiopii, którzy cudem uciekli z rąk oprawców w okolicach Lubina. Policjanci zatrzymali cztery osoby podejrzane o uprowadzenia cudzoziemców, wymuszanie okupów i nielegalne przekraczanie granic. Gang działał na terenie Polski i Łotwy, nie cofając się nawet przed groźbami zabójstwa i handlem organami.

Alarmujące sygnały o uprowadzeniu dwóch obywateli Etiopii dotarły do Centralnego Biura Śledczego Policji w Gorzowie Wlkp w połowie czerwca. Informacje przekazał Interpol oraz organizacje pomocowe, a wiadomość pochodziła z internetowego komunikatora.

- Z treści korespondencji, napisanej po angielsku, wynikało, że na terenie Polski przetrzymywane są osoby
porwane przez gang domagający się okupu. Sprawcy grozili, że jeśli żądania nie zostaną spełnione, ofiary zostaną zamordowane, a ich organy sprzedane. Do wiadomości dołączono zdjęcia nagich, skrępowanych mężczyzn oraz zrzuty ekranu rozmów prowadzonych w języku rosyjskim z żądaniem okupu w kryptowalutach - informuje CBŚP

Według relacji zgłaszających, porywacze użyli przemocy i broni. Odebrali ofiarom pieniądze, telefony, zmusili ich do rozebrania się i przewozili w bagażniku. Rodzina jednego z uprowadzonych została zaszantażowana żądaniem okupu. 14 czerwca w rejonie Lubina Etiopczykom udało się uciec. Zostali odnalezieni przez świadka, który wezwał pomoc. Pisaliśmy o tym TUTAJ

CBŚP szybko wytypowało sprawców, jednak ci opuścili Polskę i udali się na Litwę. Tam - jak ustalono - 24 czerwca mogli porwać kolejnych trzech cudzoziemców, tym razem obywateli Mali. Mężczyźni zostali skrępowani i zamknięci w bagażniku. Jedną z ofiar przywiązano do drzewa i brutalnie pobito drewnianą pałką. Film z tortur został przesłany rodzinie z żądaniem okupu.

Dzięki współpracy CBŚP z policją z Łotwy, Litwy i Estonii potwierdzono udział tych samych osób w obu sprawach. 25 czerwca trzech podejrzanych zatrzymano w rejonie Ostrowi Mazowieckiej, a czwartego w Skwierzynie.

Zabezpieczono broń, kominiarki, telefony i dowody wskazujące na kontakt z ofiarami. Zatrzymani usłyszeli zarzuty udziału w zorganizowanej grupie przestępczej, porwań dla okupu i organizowania nielegalnego przekraczania granicy. Trzech z nich trafiło do aresztu.

Rozbicie grupy było możliwe dzięki skoordynowanym działaniom polskich i zagranicznych służb.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1937

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 02 lip 2025, 18:49

@Zygmunt-1 powiedz lepiej skąd masz takie zajebiste userbary :mrgreen: powiało rokiem 2007 :o

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 02 lip 2025, 21:56

Gdzieś na jakimś forum znalazłem, ale nie było pojedynczych tylko sklejone kilka w jedną grafikę. Są jakieś generatory, ale nie chciało mi się robić od podstaw tego, pamiętam jak kilkanaście lat temu się w to bawiłem :)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2064
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 lip 2025, 22:23

Propos pogody, ja miałem piękną w Oslo, 25*C, słoneczko, a dzisiaj późnym popołudniem przyjazd do Stavanger, gdzie mi zależało dużo bardziej i oczywiście się spierdoliła. Jutro jeszcze na Preikestolen całkiem spoko, bo tylko 11-12 stopni, ale bez deszczu, a od pojutrze ma lać non stop. Jeszcze dwa dni trzeba coś porobić. Rejs po Lysafiordzie da radę, ale Kjerag chcąc nie chcąc trzeba będzie odpuścić.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 lip 2025, 7:07

Dzisiaj największy upał więc zaraz robię spacer na kilka km razem z narzeczoną i koleżanką (swoją drogą spacery są zajebiste :D), później siłka i nad wodę pływać. Piękny plan na dzień :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”