No to liczymy. Tanie strzyżenie - czyli ile?
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 08 lip 2025, 21:22
No to liczymy. Tanie strzyżenie - czyli ile?
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 lip 2025, 21:36
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 08 lip 2025, 21:39
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 lip 2025, 21:54
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 08 lip 2025, 22:00
Propsuje, to ile ludzie wydają obecnie na imprezy dla dzieciaków to kosmos. I w sumie każdy powód jest dobry. Można do sali zabaw dodać jakieś zajęcia dydaktyczne przy sobocie czy w tygodniu jak chcą rodzice walnąć szybki numerek w sobotę albo stary musi obrobić kochankę ale przedszkole nie pomaga z zamknięciem o 17NoName1989 pisze: ↑08 lip 2025, 21:54Ja bym pomyślał nad sala zabaw dla dzieci.
Jak robiłem urodziny córki w takiej to musiałem 3 miesiące wcześniej termin rezerwować, a że jest niedaleko przedszkola to chyba każdy z jej grupy miał tam urodziny.
Przemiał ludzi w niej jest taki, że masakra. W tym samym czasie były ze 4 takie imprezy jeszcze. I praktycznie codziennie tam się coś odbywa.
Na pewno na start trzeba swoje włożyć, później dbać o sprzęty i hajs leci![]()
gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 08 lip 2025, 22:08
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 08 lip 2025, 22:11
Kilka razy opiekowałem się zwierzętami znajomych. Nie wiem czy to ja tak mam, ale jakos to stresujace było. Zwłaszcza jak mówimy o jakichś zwierzętach żyjących krócej - jak na przykład szczurki.
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 08 lip 2025, 22:19
Nie wiem jak to jest w innych miastach ale u nas Józek nawet nie zapisuje tylko ludzie przychodzą kiedy chcą. Kolejki czasami takie że już przed otwarciem lokalu 4 stoi i czeka. I często gęsto jest tak przez cały dzień. Ale też nie ma z tego niewiadomo jakich kokosów.venomik pisze: ↑08 lip 2025, 22:11No to weźmy 40 zł za obcięcie. Niech trwa około 18 minut. Plus dwie minuty na posprzatanie, wraz z totalnie minimalnym zapasem na spóźnienia. Przy pracy 8 godzin dziennie przez 21 dni w miesiącu daje to maksymalny przychód 20k miesięcznie. Mnożysz to przez jakieś 0.7-0.8, bo przecież nie kazdy termin będziesz miał zajęty, nie każda osoba przyjdzie.
Od tego odliczasz podatek dochodowy, ubezpieczenia. Zostanie Ci około 10-11k. Z tego opłacasz wszystko co jest potrzebne do prowadzenia działalności. Sprzęt, ewentualny remont, ogrzewanie, naprawy bieżące, rachunki, etc. Nie takie proste.
Kilka razy opiekowałem się zwierzętami znajomych. Nie wiem czy to ja tak mam, ale jakos to stresujace było. Zwłaszcza jak mówimy o jakichś zwierzętach żyjących krócej - jak na przykład szczurki.
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 08 lip 2025, 22:33
Poza ogrzewaniem i rachunkami większość to kwestie, które się robi rzadko. Wymiana sprzętu, konserwacja, drobne naprawy raz na kilka miesięcy, a remont raz na kilka lat. Najwięcej pewnie zjada lokal, ale ten może być we własnym domu. Męski fryzjer też raczej nie potrzebuje szamponów, czy innych bajerów, które trzeba dokupować co parę tygodni. Maszynka, nożyczki, fotel, peleryna i działamy. Do tego środki czyszczące, ale tego dużo raczej nie schodzi.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 08 lip 2025, 22:42
A lokal skąd?
Ciekawe czy też jeden forumowicz nazwie Cie centusiemHannibal pisze: ↑08 lip 2025, 20:17Jako mały przedsiębiorca mogę powiedzieć z perspektywy czasu, że pójście "na swoje" to najlepsze co mogłem zrobić. Jasne, pewne minusy są, ale jednak bycie sobie szefem oraz rozbudowa własnej firmy sprawia dziką satysfakcję.
Najważniejsze zbadać rynek i sprawdzić jakie jest zapotrzebowanie w danym miejscu. Do tego trochę szczęścia, a będzie dobrze.
Co do akcji , giełdy, etc - tutaj przy wyłączeniu jakiegoś mega farta stopa zwrotu jest marginalna.
DDK
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 lip 2025, 23:17
Slim91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 09 lip 2025, 8:41
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 09 lip 2025, 8:44
To na pewno. Opieka nad seniorami ma przed sobą przyszłość. Społeczeństwo się starzeje, problem (z tego co się orientuję) jest tylko jeden- jest mało geriatrów i osób chętnych do opieki.
19B10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 09 lip 2025, 9:18
W DPSach często pracują za grosze, więc nawet ludziom z pasją może się odechcieć jak lekarz, który głównie wypisuje recepty odjeżdża S klasą, a zwykły pracownik po ciężkiej fizycznie i psychicznie zmianie musi jechać autobusem do wynajmowanej kawalerki. Dać im dobre pensje, a i specjaliści się znajdą.
Mr.Chris
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio