Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 13 lip 2025, 13:47
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 lip 2025, 13:48
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 13 lip 2025, 19:11
Miałem okazję zadać temu panu pytanie w trakcie wykładu z pytaniami na Twitterze. Zgodził się z moją obserwacją, gdyż pyta ile to była prośba o komentarz mojej refleksji.Hannibal pisze:
Polecam obejrzeć czy tam posłuchać żeby zobaczyć czy masowe ściąganie taniej siły roboczej jest dobre dla Polaków.
Duma Katalonii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 lip 2025, 9:49

Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 14 lip 2025, 10:14
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 lip 2025, 10:22
Przecież ideologia lgbt, doprowadziło do okaleczenie tysięcy dzieci na świecie poprzez tranzycje, jak można to w ogóle porównywać do jakiegoś pitolenia Brauna.Przema pisze: ↑11 lip 2025, 11:33Widzę jednak subtelną różnicę między jednym a drugim. Powiedziałbym nawet że te wysrywy Brauna są dużo bardziej szkodliwe i odklejone - brak mi słów na to.Eyesmon pisze: ↑11 lip 2025, 11:12Braun Braunem i jasna sprawa, że powinien beknąć za te pierdoły które wygłasza
ale... to co z lewackimi teoriami o "49" (czy ile tam teraz jest) płciach i facetach z macicą, które są jawną szurią z biologii? czy to nie powinno podpadać pod ten sam paragraf co kłamstwo oświęcimskie?
Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 lip 2025, 10:36
Ale, że Ukraińcy nie znają zbrodni wołyńskiej to też skandal? Trzeba znać całą historię. Nawet tą trudną. Kolaboranci byli w każdym kraju, również w Polsce. Powiem więcej, w dalszym ciągu jest garść ludzi, którzy i dzisiaj by się przyłączyli do takiego Hitlera, gdyby była wojna.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 lip 2025, 10:39
IMO dalszy ciąg niemieckiej kampanii relatywizowania swojej odpowiedzialności za II wś. Polacy też byli w Wehrmachcie (nieważne, że z przymusu) więc wina dzieli się na pół. Taki ma iść przekaz.
Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 lip 2025, 10:58
Maciek powyżej to idealnie podsumował. Przekaz jest taki, że Niemcy w 39 to byli Nasi Chłopcy, nieważne że tych Pomorzan i Ślązaków na siłę wcielano do armii. Idąc tą drogą spodziewam się info, że w Oświęcimiu oprawcami też byli Nasi Chłopcy. Jak ktoś tu nie widzi problemu to nie mam o czym prowadzić z nim dalszej dyskusji.
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 14 lip 2025, 10:59
Ojciecdyrektor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 lip 2025, 11:04
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 lip 2025, 11:05
Maciek (interista)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 14 lip 2025, 11:09
A Ty rozmawiałeś absolutnie z każdym z nich i wiesz, że wszyscy z przymusu?
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 14 lip 2025, 11:16
Typowa rozmowa z diasem
johny batonik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 lip 2025, 11:18
Eyesmon
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio