Liverpool (zbiorczy) - Strona 1152

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 424

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 24 lip 2025, 13:53

Isak poprosił o transfer gdy Chelsea kupiło Pedro i Delapa, Arsenal - Gyokeresa, Liverpool - Etykiete, a jedyny klub będący sportowo i finansowo awansem, który mógłby się skusić, to chyba PSG?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2131
Kibicuję: Manchester United

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 24 lip 2025, 14:05

Bernabeu2 pisze:
24 lip 2025, 13:53
PSG
A oni potrzebują napastnika? Osobiście nie widzę ekipy, gdzie i finansowo i sportowo by był awans. W Realu jest przesyt w ataku. Barca jeszcze ma Lewego i średnio stoi z finansami. Bayern ma HurriKane. Włoskie mogą mieć problem, żeby było je na niego stać, a tam awans sportowy pod znakiem zapytania, ponieważ Juve i Milan nie są stabilne, w Interze przebudowa, a Napoli prawdopodobnie wróci na swoje miejsce jak Conte się znudzi. W Anglii wakaty obsadzone w klubach, gdzie byłby awans sportowy i finansowy (Arsenal, City, Liverpool), a jeżeli chce inny projekt i awans finansowy, to może Tottenham. W United mu raczej nie dadzą dużo więcej jak 200tys, więc bez sensu się przenosić do klubu bez LM jak taką kasę może dostać w Newcastle na odczepnego.

Edit: ale nie powiem, taki napastnik byłby w United jak marzenie.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 424

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 24 lip 2025, 14:11

No właśnie dlatego napisałem, ze PSG może się skusić - bo oni mają przecież na 3 pozycje Dembele, Kvarę, Barcolę i Doue. Jakoś myślę, że skończy się nowym kontraktem i podwyżką w Newcastle, ale zobaczymy. ;)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 24 lip 2025, 14:12

jeszcze gdzieś tam prawdziwych arabów się podaje (a nie tych z newcastle), ale ja myślę że wcale nie powiedzieliśmy ostatniego słowa tutaj - tylko nie będzie żadnych rodrygow i podobnych, a faktycznie patrzymy na ekitiki jak na kogoś uniwersalnego

jest opcja z kontraktem też możliwa, arabusy będą musiały sobie tylko porządnie komin placowy zrobic

myślę że niedługo wyjdzie, nie spodziewałem się że isak będzie do tego zdolny

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 24 lip 2025, 14:13

Nie pojechał na tourne więc coś pewnie jest na rzeczy choć oficjalnie z powodu urazu.

Miałbym jeden klub w uk gdzie by go chcieli ;p

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 24 lip 2025, 14:14

szmagel pisze:
24 lip 2025, 14:13
Nie pojechał na tourne więc coś pewnie jest na rzeczy choć oficjalnie z powodu urazu.

Miałbym jeden klub w uk gdzie by go chcieli ;p
no już wiemy dlaczego - chce odejść xd

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 24 lip 2025, 15:04

Bernabeu2 pisze:
24 lip 2025, 13:53
Liverpool - Etykiete
masacra pisze:
23 lip 2025, 15:24
Tak w ogóle to ten Ekitiko przyszedł właśnie za Jote, a główny cel na tą pozycję chyba nie zostanie dopięty dlatego już dzisiaj Ornstein zdaje się pisał, że Darwin zostaje

Myślę, że Isak nie zrobiłby tego ruchu gdyby nie miał jakies realnej opcji na odejście. A Liverpool dalej w zasadzie jest z 1 napastnikiem Slota, bo Nuneza Holender traktuje mocno po macoszemu i w zeszłym sezonie gdy tylko był Jota zdrowy to on wychodził w pierwszej 11.
Sergek pisze:
24 lip 2025, 14:12
ale ja myślę że wcale nie powiedzieliśmy ostatniego słowa tutaj - tylko nie będzie żadnych rodrygow i podobnych, a faktycznie patrzymy na ekitiki jak na kogoś uniwersalnego
No, brzmi jak plan ;)
Co nie znaczy, że się uda. Pożyjemy zobaczymy.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 24 lip 2025, 15:06

nom. szanse małe (większe niż wcześniej) ale z marudzeniem isaka może się coś zmieni hehe.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 24 lip 2025, 15:10

Sergek pisze:
24 lip 2025, 15:06
większe niż wcześniej
Dużo większe. Jedyna przeszkodą może być... honor tego araba co jest CEO Newcastle, bo ich media informowały że chłop poczuł się mocno obrażony tym małym szantażem Liverpoolu sprzed 2 tygodni. Jak rzeczywiście miałby teraz sprzedać nam Isaka i zostać bez Ekitike to wyszedłby na głupka lol. Dlatego pewnie postawi na swoim i przetrzyma Szweda ten rok z nadzieją że w przyszłe lato zgłosi się ktoś inny.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6338
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 lip 2025, 15:25

masacra pisze:
23 lip 2025, 15:24
Tak w ogóle to ten Ekitiko przyszedł właśnie za Jote
W sensie że wydaliście 100mln na piłkarza po to żeby grać na na pozycji na której praktycznie nigdy nie grał?
Pamiętasz te swoje prześmiewcze eseje o tym że debil Arteta wydał 65mln na środkowego pomocnika żeby grać nim w ataku (szczegół że ten spędził właśnie w ataku większość kariery)?

Powiem tak - tegoroczne okienko Liverpoolu sprawia że większość tych zaczeponych postów masacry którymi napina się w innych tematach przeeeepięknie się starzeje :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 24 lip 2025, 16:18

Tzn, że ten Ekitike nigdy nie grał jako CF? Bo to tam najczęściej występował Jota u Arne Slota. (Możesz sobie sprawdzić w necie, google nie boli) :)
sickstick pisze:
24 lip 2025, 15:25
Pamiętasz te swoje prześmiewcze eseje o tym że debil Arteta wydał 65mln na środkowego pomocnika żeby grać nim w ataku
search.php?keywords=Havertz&terms=all&a ... mit=Szukaj

Masz. Ułatwilem ci zadanie. Pod linkiem masz wszystkie moje posty (całe 14 lol) w których pada słowo Havertz. Jak już znajdziesz te eseje o których piszesz, to mi je pokaż, bo szczerze to nie pamiętam lol.

Wiem nabijam się. Sorry @Sergek :(

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 136
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 24 lip 2025, 18:55

Już się nudne robią te newsy z Isakiem.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 lip 2025, 0:17

Dobry deal dla obu stron. Diaz jest lepszy niż każdy ze skrzydłowych Bayernu Monachium i myślę że jeszcze z 2 sezonu pogra na solidnym poziomie. Dla Liverpoolu to był ostatni moment żeby uniknąć sytuacji w której kolejny piłkarz odchodzi za darmo.

Imponująco zaczyna pracę Hughes jako dyr sportowy.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 lip 2025, 6:55

Tez mnie bawia te komentarze jakby Bayern kupowal jakiegoś amatora z trzeciej ligi lol.

Rynek dla atakujacych generalnie wyglada tak sobie na ten moment a kogo bys chcial nie kupic to rozmowy o pieniadzach zaczynaja sie od wysokich kwot. Ale to nic nowego.

Lepszy skrzydlowy niz to co Bayern wczesniej mial. Pytanie na ile bramkowo ostatni sezon byl przypadkiem a na ile nie. Bo z gry mysle spokojnie te dwa +- sezony da rade pograc na zblizonym poziomie.

My wg wczorajszych doniesien probowalismy go dwa razy przedluzyc ale sie nie zgodzil. Co mnie nie dziwi bo nie chcielismy az tak placic kolejnemu troche starszemu zawodnikowi (bo okolice 30stki to smierc hehe) a dla niego to ostatnia szansa na wiekszy kontrakt. Rok temu tez chcial odejsc co w sumie ma sens przy marudzeniu jego ojca w mediach.

Pytanie co z tym zrobimy. Jak zeszly sezon pod wzgledem transferow do klubu to byla padaka tak w druga strone idzie nam swietnie. Prawie 200 baniek juz uzbieralismy z tego co widzę a mamy do sprzedania jeszcze troche.

Atak wymaga jeszcze kilku poprawek ale obrona tez. Gomez juz wrócił do domu z minor achilles issue choc ja zastanawiam sie czy achilles przypadkiem nigdy nie jest minor. Ja to jeszcze mam nadzieje ze nam druzyny nie beda przebiegac srodkiem pola bez problemow jak to bywalo ale to raczej odbedzie sie juz treningiem a nie transferami.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 lip 2025, 7:45

Problem z pomocą w Liverpoolu jest taki, że jest ona przepakowana piłkarzami na tą chwilę. Sobo, Jones, Wirtz to 3 piłkarzy teoretycznie rywalizujących o ta samą pozycję (z Ellitem 4 ale powiedzmy, że on odejdzie) do tego jest Macca, Graven i Endo + młodzi McConell i Nyoni. To teoretycznie 6 piłkarzy pierwszego składu plus dwóch z głębokiej rezerwy. Problem jest z profilem tych gości, bo żaden z nich nie jest klasycznym przecinakiem w stylu Fabinho (po za Endo ale to nie jest ten sam poziom). W zeszłym sezonie udało się wygrać ligę pomimo braku DMa i chyba będą chcieli powtórzyć to jeszcze raz.

Na środku obrony jest za to tragedia przez duże T. Na ta chwile Liverpool został praktycznie z 2 CBkami, bo Gomez nie nadaje się do wyczynowego uprawiania sportu. Z tych dwóch CBkow Konate też lubi się połamać a van Dijk ma 34 lata. Jak w klubie liczą na to, że uda się w ten sposób rozegrać sezon to jest to poziom optymizmu ciężki do zaakceptowania.
W pewnym momencie raczej obudzimy się grając obrona złożona z Endo i Gravenbercha, co będzie śmieszna powtórka z sezonu 20/21.

Od pogoni za Isakiem wolałbym żeby skupili się na sprowadzeniu przynajmniej jednego środkowego obrońcy ale chyba się na to nie zanosi skoro Slot mówił że nie widzi problemu na tym obszarze boiska.

No ciekawe jak na tym wyjdzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”