Liverpool (zbiorczy) - Strona 1161

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 sie 2025, 22:18

Salah jako pierwszy w historii pilkarz trzeci raz z PFA POTY award. Czy już ma większe legacy w Premier League od Petra Cecha? Dla kolegi pytam :)

Btw, Isak ⏳

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 sie 2025, 22:22

byl moment, ze myslalem, ze go wezmiemy ale jakos mi ostatnio nadzieje opadly. czekam na nasz kolejny ruch bo to wydaje sie pojsc juz za daleko. tzn. byli pilkarze co sie obrazali na swojego pracodawce, jak nie dostawali transferu, to jeszcze na chwile wracali i najczesciej potem dostawali transfer - ale tu to juz sie strasznie toksycznie wydaje, czy daloby sie go ponownie zreintegrowac? nie wiem.

tak czy siak, poniedzialek bedzie ciezki :lol2:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2419

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 19 sie 2025, 22:28

ciekawe coz to za obietnica, ktorej zdaniem isaka nie dotrzymalo newcastle. jezeli cos rzeczywiscie jest na rzeczy, to sle mu wirtualnego przytulaska, jezeli tak se tylko pierdoli, zeby robic z siebie ofiare, to [ch**] z nim, troche mu sie odkleilo z tym szantazowaniem wlasnego pracodawcy

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 sie 2025, 22:35

ja juz nie pamietam co bylo pierwsze, ale generalnie wiesc gminna niesie, ze ten powiedzial o checi odejscia przed poprzednim sezonem na co oni przystali, teraz sie jednak okazuje ze jednak nie przystali. jeszcze wczesniej bylo cos, ze obiecano mu nowy kontrakt, ale potem doszlo do przetasowan na stanowisku dyra sportowego i nikt za bardzo nie chcial do tego wracac. tak mi sie wydaje ale chetnie dam sie poprawic.

generalnie typowe zachowanie pilkarza co chce odejsc ale podpisal tez troche przydlugi kontrakt. choc tez ciezko powiedziec co tam sie wlasciciwie dzieje, dziennikarze nufc nie maja za specjalnie dobrego okresu za soba, zaczelo sie od zdecydowanie nie na sprzedaz, potem jakies kwoty ktorych raczej nikt nigdy nie zaplaci, potem ze jednak musza kogos kupic zanim go sprzedadza, kto go wie na tym etapie. ja mysle ze klub tzn. eddie i pilkarze by sie go chetnie pozbyli, ale niekoniecznie wlasciciele chca na to przystac. przy tym tez nie jestem pewien, bo jakas relacja miedzy naszymi a pifem jest to moze obeszloby sie bez pajacowania.

nie wiem jak to sie skonczy ale chcialbym zebysmy sie juz kims wzmocnili z przodu.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 sie 2025, 22:43

Jeśli prawdę mówi Isak i była w maju jakaś umowa na gębę z władzami Srok, że będzie mógł odejść w to lato, to #teamIsak. Bo to, że w Newcastle za kupowanie piłkarzy zabrali się parodysci, to w sumie nie jest jego problem.
No a jeżeli takiej umowy nie było, to wredna menda z czarnego Szweda.
Ale myślę, że jednak była. Od czerwca Newcastle próbuje sciagnac napastnika. I to nie z półki Wilsonow tego świata, tylko top tier z dostępnych na rynku. No nie uderza się po Sesko za 70mln czy Ekitike za 80, mając w składzie Isaka, a na karku PSR ograniczający ci elastyczność w budżecie. Także pewnie pajace z nad rzeki Tyne przez swoją nieudolność niedotrzymali danego słowa poczciwemu Szwedowi.

#teamIsak.

Smiesznie, że Wissa w Brentford odwala podobne cyrki żeby odejść (do Newcastle, szoker hehe), także może na końcu drogi zamienia sobie jedną mendę wymuszająca transfery, na drugą mendę wymuszająca transfery. Śmiesznie.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 sie 2025, 22:46

przy tym wydaje sie ze oni w ogole przed podejsciem do tych seskow czy ekitikow nie mieli kompletnie rozeznanej sytuacji, cos jak my kiedys szlismy na wariata po caicedo. w tym roku to widac, ze rozmawialismy z pilkarzami od jakiegos czasu i o transfery bylo latwiej.

a ze wissy w ogole jeszcze nie domkneli to jestem pod wrazeniem. to mialo byc wstepnie zastepstwo za wilsona jezeli dobrze pamietam, ale no xd

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 sie 2025, 22:49

moody pisze:
19 sie 2025, 22:28
ciekawe coz to za obietnica, ktorej zdaniem isaka nie dotrzymalo newcastle.
Nowy numer agentów i tych polgowkow piłkarskich gdzie rzekomo mają jakąś umowę ustna, że ten może odejść wtedy i za ile.
Ciekawe czemu nie zawierają umowy ustnej kiedy piłkarz kopie się po czole a klub nie chce mu płacić a jednak musi.
jezeli tak se tylko pierdoli, zeby robic z siebie ofiare, to [ch**] z nim, troche mu sie odkleilo z tym szantazowaniem wlasnego pracodawcy
+1. I podobnie do tego typa co szantażował Sporting. NUFC ma obrzydliwie bogatego właściciela, jakby dali przykład i typ nie grałby do końca kontraktu to może ktoś w końcu by się opamiętał.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 sie 2025, 22:53

ten bogaty wladciciel w praktyce to nic nie zmienia, bo na razie to ani nie jest zainteresowany wydawaniem na infrastrukture ani nie moze za bardzo powydawac na transfery bo ogranicza go PSR. a tez nie szukaja za bardzo kreatywnych rozwiazan by sie dofinansowac.

wiec zrobiliby to tylko na swoja krzywde ale taki cyrk tez chetnie obejrze :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 sie 2025, 23:02

Z punktu widzenia finansowego to jemu te 120 M czy tam 150 M nie robi różnicy, abstrahując od tego jak Bin Salmany rządzą klubem.

Wiem, że Tobie zależy na tym żeby przyszedł ten piłkarz ale spójrz na to szerzej - nie może być tak że ogon merda psem za pośrednictwem agentów.
Chłop podpisał kontrakt, kasuje zapewne dobre pieniądze a w któryś dzień mówi że nie będzie trenował i nara.
Piłka nożna to nie jest zwykła robota gdzie się zwalniasz, 3 mc i cię nie ma co też ma odzwierciedlenie w wynagradzaniu.

Już to pisałem nie raz, coraz mniej oglądam i interesuję się futbolem a takie sytuacje jeszcze bardziej mi obrzydzają te resztki sportu które zostały z tej gry.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 sie 2025, 23:05

Ale ja przeciez Ci mowie, ze majatek PIFu =/ majatek Newcastle. Oni juz rok temu byli zwiazani przez PSR i tego nie przeskocza arabskie fundusze. Ba, nawet specjalnie nie widac kreatywnych prob obejscia tego, co gdzies w tym temacie pisal @masacra

Oczywiscie, ze patrze tez na to szerzej, ale to nic nowego. Dzieje sie od dawna i nie wyglada jakby mialo przestac. Chetnie zobaczylbym system amerykanski w ktorym klub ma pelna kontrole nad zawodnikiem hehe.

Ale to hipotetyczne gadanie, ktore nic (niestety) nie zmienia. Mowie tylko, ze Newcastle zainkasowanie takiej kasy robi roznice.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 424

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 19 sie 2025, 23:14

Jeśli Isak miał obiecany nowy kontrakt / odejście to nic dziwnego, że robi raban, jeśli jesteś na poziomie gdzie jakiś klub z topu wyłoży za Ciebie 150 baniek, tj. jesteś dużą gwiazdą, to nie robi się z kimś takim takich cyrków. Jak było - na razie chyba nie wiadomo - ale możliwe, że to jednak inna sytuacja niż wiele tego typu z przeszłości i 'gość podpisał kontrakt, to niech pracuje' może nie mieć racji bytu.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 sie 2025, 23:16

nom, najpierw bylo to a potem sie pewnie pojawil watek odejscia.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 sie 2025, 0:34

Sergek pisze:
19 sie 2025, 23:16

nom, najpierw bylo to a potem sie pewnie pojawil watek odejscia.

mysle ze powiedzieli mu ze nie odejdzie -> on wrzucil posta -> rano wleci jakies oswiadczenie i po zabawie

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 sie 2025, 5:22

Wydaje mi się, że takie inby z reguły kończą się w ten sposób, że klub stawia na swoim żeby nie wyszło faktycznie na to, że to ogon kręci psem, piłkarz rozgrywa ~50% spotkań i za pół roku (najpóźniej za rok) odchodzi bez większego szumu, a zastępstwa za niego już sa dograne. Czy tak będzie w tym wypadku? Nie wiem ale jak miałbym coś obstawić, to właśnie to. Słabo wyszło ale przypomnę, że to w 99% wina Newcastle, które od czerwca ugania się za napastnikami i mimo że mamy drugą połowę sierpnia to dalej nie potrafili ogarnąć ani jednego. Nawet kogokolwiek za tego Wilsona, który odszedł za darmo, nie mówiąc już o potencjalnym następcy Isaka. No totalny pokaz amatorki, który doprowadził do największego kwasu w ich najnowszej historii.

W poniedziałek Liverpool gra w Newcastle z Newcastle. W gorszym momencie sezonu to spotkanie nie mogło wypaść. Wiadomo jakie są nastroje wśród ich kibiców. Będzie mocno elektrycznie. Remis biorę w ciemno.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 sie 2025, 9:25

spodziewalem sie czegos mocniejszego a przede wszystkim jakiegoś defitywnego zakonczenia sprawy lol.

a tak zmienilo to w sumie nic. gadanie o tym ze musza kupic dwoch napastnikow juz mierzi majac na uwadze ile czasu juz mieli i jak dobrze im to idzie. tez widze taki scenariusz jak opisujesz, ale z drugiej strony tu juz sie miedzy nimi wydaje byc tak toksycznie ze kto wie hehe.

wording tez dosc doslowny w 1 akapicie. albo obiecal ale juz nie jest newcastle official. albo tego nie obiecal ale kontrakt tak. nawet na koniec klamia o rodzinie bo biednego szweda nie zaprosili na grilla pilkarzy z rodzina i gdzies po presezonie :(

no mecz bedzie irytujacy ale on w sumie zawsze jest ale bedzie jeszcze bardziej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”