Liverpool (zbiorczy) - Strona 1162

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 sie 2025, 9:32

masacra pisze:
20 sie 2025, 5:22
Słabo wyszło ale przypomnę, że to w 99% wina Newcastle, które od czerwca ugania się za napastnikami i mimo że mamy drugą połowę sierpnia to dalej nie potrafili ogarnąć ani jednego.
Nawet jesli tak jest, to moga ostatecznie zdecydowac ze wola aby ich najlepszy pilkarz zostal czy po prostu musza go sprzedac, bo tak ?

Mam wrazenie, ze w tym temacie wjechal syndrom madrycki - nam sie nalezy, najlepiej za darmo bo my bronimy romantyzmu futbolu.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4035

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 20 sie 2025, 9:39

Newcastle musi sprzedawać żeby wypełnić FFP, to mocno komplikuje sprawę zarówno dla nich jak i dla nas.

Ciekawe, czy Klopp chciałby wydać 150 mln na Isaka czy szukałby czegoś innego. Podejrzewam, że druga opcja.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 sie 2025, 9:47

faktycznie syndrom madrycki. nikt futbolu tu nie ratuje, za darmo to w ogole ciezko skomentowac bo wykladamy rekordowa na kraj kase, a przy tym wszyscy zgodnie podkreslaja gorsze lub lepsze zachowania strony lub stron. faktycznie zle :(

druga sprawa to akurat my bylismy w tej sytuacji juz kilka dobrych razy po drugiej stronie i wiemy jak to sie skonczy. mozna chciec zatrzymywac pilkarza ale ostatecznie konczy sie to tak, ze
masacra pisze:
20 sie 2025, 5:22
klub stawia na swoim żeby nie wyszło faktycznie na to, że to ogon kręci psem, piłkarz rozgrywa ~50% spotkań i za pół roku (najpóźniej za rok) odchodzi bez większego szumu, a zastępstwa za niego już sa dograne
a pieniadze z takich sytuacji mozna dobrze wykorzystac tym bardziej jak cie psr boli.

druga sprawa to przydaloby sie pewnie zlozyc jeszcze jedna, wyzsza oferte i skonczyc z ta histeria, ze jak to moglismy w pierwszej ofercie polozyc mniej niz sie wszyscy spodziewaja. choc nie wiem czy w takich warunkach jest na to teraz miejsce.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 sie 2025, 14:55

Jeśli bicie rekordów transferowych to jest współczesny romantyzm w futbolu, no to rzeczywiście Liverpoolek stoi na jego straży w tym okienku :D

Generalnie to nikt tu nie pisze co Newcastle powinno zrobić. Sami sobie nawazyli tego piwa, sami muszą go wypić. Naobiecywali Isakowi cholera wie co, nie wywiązali się i teraz mają inbe. No szoker. Nikt się nie spodziewał. Może na przyszłość, jak się komuś obiecuje podwyżkę to należałoby ja dać, bo obojętnie czy jesteś znanym piłkarzem, czy montujesz sprzęt AGD, jak się pracodawca nie wywiąże z obietnicy to poczujesz rozczarowanie. Dodatkowo ich próby ściągnięcia napastnika za miliony monet raczej sugerują, że i z tą obietnica odejścia w tym okienku mogło być coś na rzeczy. No i wygląda na to, że z tego też nic nie będzie. Także ładne combo. Czy to usprawiedliwia Isaka? Trochę tak. Czy pochwalam te jego inby? Nie, nie pochwalam.
Czy mimo wszystko chciałbym żeby przyszedł w tym okienku? No jasne. Jestem kibicem Liverpoolu, a nie Newcastle.

Newcastle ostatecznie zrobi co tam będzie chcialo. Tylko nie ma po co robić z nich tych dobrych którym niewdzięczny piłkarz robi burdel, bo to chyba nie do końca tak wygląda

...

Świat nie jest sprawiedliwy. Ten futbolowy też. Więksi z reguły mogą więcej. Pewnie każdy albo (bezpieczniej) prawie każdy wiekszy klub ma na koncie kupowanie piłkarzy, którzy wymuszali swoje transfery. Większość z nas przeżyła sytuację w której to piłkarz klubu któremu kibicujemy wymuszal transfer. No i trudno. Tak to działa. Dzisiaj my, jutro nas. Nie wiem czego się od kibicow Liverpoolu w tej sytuacji oczekuje. Może mi to @Enjowyjaśni.

Ale i tak najzabawniesi są teraz kibice Newcastle, którzy z jednej strony mają jakieś niewypowiedziane pretensje do Liverpoolu za rzekome podpuszczanie Isaka to krzywych akcji, a jednocześnie czekaj kiedy krzywe akcje Wissy zmusza Brentford żeby w końcu wyraziło zgodę na jego transfer do Newcastle.
Także tak :D

.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 424

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 20 sie 2025, 15:02

A ktoś sensowny potwierdził te doniesienia o niespełnionych obietnicach? Bo wtedy tego Isaka trzeba bronić.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6339
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 sie 2025, 15:14

Bernabeu2 pisze:
20 sie 2025, 15:02
A ktoś sensowny potwierdził te doniesienia o niespełnionych obietnicach? Bo wtedy tego Isaka trzeba bronić.
Pewnym jest tylko że w czerwcu Newcastle opuścił ich DS Paul Mitchell, a wśród zarzutów padało m.in złe gospodarowanie kasą. Zatem scenariusz że jedną z kości niezgody było że Mitchell obiecał Isakowi górę złota (ponoć nawet ponad 350k) których klub nie miał jest dość prawdopodobny. Na pewno jeśli cokolwiek Isakowi obiecano, to gościa który stał za obietnicą już nie ma w klubie.

Ponadto Newcastle nie zatrudniło zupełnie nikogo w jego miejsce (obecnie obowiązki pełni sam Eddie Howe), co może wyjaśniać ich nieudolność w tym okienku.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 sie 2025, 15:41

W tym momencie, po oświadczeniu Isaka z twardych dowodów mamy słowo przeciwko słowu. A w takiej sytuacji, wiadomo, wybieramy w co wolimy wierzyć. :)

Ja cały czas pisze, że dla mnie mocna przesłanka na to, że z obietnicą transferu mogło byc coś na rzeczy jest zachowanie Newcastle od początku czerwca. Klub, który ma turbo ograniczony budżet przez PSR, nie celuje we wzmocnienie pozycji, na której ma najlepszego piłkarza w drużynie. No chyba, że spodziewa się jego odejścia.

Ale to jak było naprawdę, to oczywiście nie wiem. Ale nie mam szczególnych powodów zakładać a'priori, że to Newcastle stoi w prawdzie, a Isak kłamie. Może jakbym był kibicem Newcastle to bym tak właśnie zakładał. Ale nie jestem :)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 sie 2025, 15:44

masacra pisze:
20 sie 2025, 14:55
Ale i tak najzabawniesi są teraz kibice Newcastle, którzy z jednej strony mają jakieś niewypowiedziane pretensje do Liverpoolu za rzekome podpuszczanie Isaka to krzywych akcji, a jednocześnie czekaj kiedy krzywe akcje Wissy zmusza Brentford żeby w końcu wyraziło zgodę na jego transfer do Newcastle.
Także tak
runda trzydziesta:

:mrgreen:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6339
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 sie 2025, 15:47

masacra pisze:
20 sie 2025, 15:41
Ja cały czas pisze, że dla mnie mocna przesłanka na to, że z obietnicą transferu mogło byc coś na rzeczy jest zachowanie Newcastle od początku czerwca. Klub, który ma turbo ograniczony budżet przez PSR, nie celuje we wzmocnienie pozycji, na której ma najlepszego piłkarza w drużynie. No chyba, że spodziewa się jego odejścia.
Co to w ogóle za pieprzenie xD Klub który gra na 4 frontach (m.in Lidze Mistrzów) i ma w kadrze tylko 1 napastnika - w dodatku takiego z łatką "łamliwego", oczywiste że chce drugiego napastnika do rotacji. Nikt nie rozumie co ty tutaj znowu za ideologię dopisujesz.

Jakoś Liverpool potrafił płacić 100mln za Nuneza na ławkę mając jeden z najlepszych ataków na świecie, a przecież klub był wtedy taaaaaaaki bieeeeeedny.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 sie 2025, 15:52

sickstick pisze:
20 sie 2025, 15:47
Jakoś Liverpool potrafił płacić 100mln za Nuneza na ławkę mając jeden z najlepszych ataków na świecie, a przecież klub był wtedy taaaaaaaki bieeeeeedny.
o jezu kochany, nawet jak na ciebie to strasznie głupie :mrgreen: a kto przed przyjściem Nuneza kończył sezon na czubie ataku i po sezonie odszedł?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 sie 2025, 16:08

Generalnie jak ktoś chce wierzyć, że Newcastle chciało wydać 90mln na Ekitike, żeby mieć piłkarza do rotacji, mając przy tym potężnie ograniczone budżety transferowy i płacowy przez PSR, to spoko
Bylby to chyba pierwszy przypadek w historii, w którym klub pobija swój własny który rekord transferowy na piłkarza do rotacji lol.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 424

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 20 sie 2025, 16:17

masacra pisze:
20 sie 2025, 15:41
W tym momencie, po oświadczeniu Isaka z twardych dowodów mamy słowo przeciwko słowu. A w takiej sytuacji, wiadomo, wybieramy w co wolimy wierzyć.
Miałem na myśli przecieki tych wszystkich Bernsteinów, Indyków, Romanów Fabrizio i innych wife beaterów, tzn. beat writerów - bo to, że top3 9-tek na świecie siedzi w Newcastle na bieda-kontrakcie i max walczy o top4 w Anglii bez żadnej obietnicy stanu rzeczy, to wiadomo, że ciężko uwierzyć.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 sie 2025, 16:36

masacra pisze:
20 sie 2025, 14:55
Świat nie jest sprawiedliwy. Ten futbolowy też. Więksi z reguły mogą więcej. Pewnie każdy albo (bezpieczniej) prawie każdy wiekszy klub ma na koncie kupowanie piłkarzy, którzy wymuszali swoje transfery. Większość z nas przeżyła sytuację w której to piłkarz klubu któremu kibicujemy wymuszal transfer. No i trudno. Tak to działa. Dzisiaj my, jutro nas. Nie wiem czego się od kibicow Liverpoolu w tej sytuacji oczekuje.
To, ze tak dziala to nie znaczy, ze jest to dobre. Tyle, ze Tobie akurat teraz pasuje bo widzisz w tym partykularny internes dla klubu ktoremu kibicujesz.
Ja bardziej mysle, aby spojrzec pod katem interesu klubow - rozmywasz/wybielasz Isaka bo jakies przychlasty agentow zwanni hobbistycznie dziennikarzami napisali o jakiejs obietnicy, i stwierdzasz, ze to w 99% wina NUFC.

Fakty sa jednak takie, ze w 08/22 Isak podpisal kontrakt na 6 lat (ciekawe czemu nie na 3 na przyklad) i fajnie jak siano jest pewne, niewazne czy bedzie dobrze gral, czy nie, czy bedzie zdrowy czy nie - doic siano z klubu jak najbardziej.
Z kolei, jesli mu po 3 latach nie pasuje mimo trwajacej umowy to nagle przestaje trenowac, grac. I wymusza transfer. Na koniec, NUFC byc moze nie chce sprzedawac zawodnika, ma inne priorytety, pomysly albo jest nieudolne w kontekscie sprowadzenia nastepstwa - to jest akurat wtorne. Moga miec interes w tym aby utrzymac swojego najlepszego pilkarza (tak jak Brajton tego pomocnika°.
Na koniec to Isak zle sie zachowuje i mam nadzieje, ze poniesie tego konsekwencje a mi pozostaje apelowac do masacry i innych (niekoniecznie do fanow LFC) aby kibicowac klubom a nie pilkarzom bo coraz mniej pilki zostanie w pilce, a beda tylko interesy agentow i bilety po 250£ na mecz.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1534
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 20 sie 2025, 16:44

Chciałbym tego Isaka w Liverpoolu skoro już tak daleko to zaszło, ale zachowanie zawodnika takie se. Jak teraz robi takie akcje to nie zdziwi jak przejdzie do Liverpoolu, zagra świetne przykładowo dwa sezony, zgłosi się taki Real i będzie powtórka z rozrywki.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 sie 2025, 16:49

Enjo pisze:
20 sie 2025, 16:36
Na koniec to Isak zle sie zachowuje i mam nadzieje, ze poniesie tego konsekwencje a mi pozostaje apelowac do masacry i innych (niekoniecznie do fanow LFC) aby kibicowac klubom a nie pilkarzom bo coraz mniej pilki zostanie w pilce, a beda tylko interesy agentow i bilety po 250£ na mecz.
ale co dokladnie moge i mam zrobic? przechodzilismy przez to samo w przeszlosci. pewnie bedziemy znowu przechodzi przez to w przyszlosci. teraz jak chcemy kogos to ktos inny ma ten problem. ten sam klub ktory na to marudzi robi to samo innemu klubowi. najlepiej jest rzucic jakis moralistyczny watek o romantyzmie, agentach czy zawartosci pilki w pilce, samemu przy tym kibicujac klubowi-korporacji i sie cieszyc. a to po prostu standardowa sytuacja kiedy bardzo dobry pilkarz gra w srednio-dobrym zespole i jeszcze na dany moment lepszy zespol go chce.

mam tez nadzieje ze w przeszlosci tak samo broniles i (jezeli nie) w przyszlosci tak samo bedziesz bronic slabych pilkarzy milanu, ktorzy chca wypelnic podpisany przez siebie kontrakt z milanem choc klub bedzie chcial go spieniezyc do innego.
Zygmunt-1 pisze:
20 sie 2025, 16:44
Chciałbym tego Isaka w Liverpoolu skoro już tak daleko to zaszło, ale zachowanie zawodnika takie se. Jak teraz robi takie akcje to nie zdziwi jak przejdzie do Liverpoolu, zagra świetne przykładowo dwa sezony, zgłosi się taki Real i będzie powtórka z rozrywki.
abstrahujac juz od tego ze w hipotetycznym dwuletnim horyzoncie czasowym dalej bedzie raczej dalej od wolnego transferu i nie bedzie mial raczej pasujacego profilu wiekowego dla realku, to na tym etapie chetnie przyjmiemy duza ilosc gotowki (po meczacych negocjacjach oczywiscie) i wykorzystamy ja w inny sposob i nie bedziemy przy tym robic wojny jakbysmy bronili cywilizacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”