Gry... - Strona 645

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 22 sie 2025, 9:03

Ja kupiłem i szczerze mówiąc żałuję. Gry nie dość że wieją mi vibem mobilnych gierek na telefon to jeszcze kosztują horrendalne pieniądze i szczerze mówiąc musiałbym być chyba głupi żeby za nową grę płacić te 320 zł. Gdyby nie to że brat ma switcha jedynkę i mogłem sobie popożyczać parę gierek to pewnie w ogóle nie rozważałbym zakupu. A tak kupiłem i od miesiąca nie uruchomiłem i szczerze mówiąc jakoś specjalnie mnie nie ciągnie. Te wszystkie Marie i pokemony to chyba nie dla mnie.

Gdyby nie to że w przyszłym roku wychodzi ten duskbloods jako ex na switcha 2 to pewnie bym go już sprzedał.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 sie 2025, 9:30

Switch jest spoko, jako druga konsola, szczególnie jeśli ktoś lubi gry nintendo + indyki.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 sie 2025, 14:29

No sceptyczny jestem, z jednej strony szkoda siana, z drugiej taki FM, starsze RPG czy nawet te Pokemony ładnie by szły w terenie. Laptopa szkoda targać w takie warunki.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 22 sie 2025, 15:01

Jak się nastawiasz na granie portów gier AAA to raczej w 3/4 można odpuścić ;)

Natomiast wszelkie platformery (a te Nintendo potrafi robić od lat) metroivanie, indyki, rpgi to brać i sie nie zastanawiać :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 183

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 sie 2025, 16:03

Z tymi game-key-cardami wygląda, że Nintendo również zaczyna kłaść lachę na wydania fizyczne. Jak te "biedne" korpo walczą, żeby nam odebrać jakąkolwiek własność to przechodzi ludzkie pojęcie. Na razie nie kupuję, ale jak nazbiera się kupka interesujących mnie exów to pewnie się złamię.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 22 sie 2025, 16:06

Na razie z tego korzystają firmy trzecie

Zapowiedziano port Indiany na NS 2 nie ma opcji by gra cała weszła na kartidź. Ba, może być wesoło z miejscem bo to dużo zajmuje, a karty 1TB to też majątek obecnie :)

A wątpię by Microsoft zrobił tak zgrabnie jak Cd Projekt z Cyberpunkiem i to by skompresował

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 22 sie 2025, 18:10

Jak ktos nigdy nie mial Switcha, to warto kupic S2, bo jednak masa gier jest na to. Ale jak ktos posiada S1, to na razie zakup dosc dyskusyjny - pobawilem sie chwile i lezy w szafie poki co. Pogram pewnie w Xenoblade X, ale czekam az gripa mi przysla.

Mam 14h w Wuchang, bardzo fajna gierka poki co, ale rozumiem troche czemu ludzie tak bardzo sie wkurwiali na Honglan - katastrofa. Cala gra do tej pory prosta w [ch**], szczegolnie bossowie, a nagle wrzucaja bossa wzietego niczym z Sekiro (agresja, stamina bez limitu, tempo atakow). Bede musial chyba zrobic respec postaci, bo z dual blades to sie wydaje nie do przejscia poki co. Nie wiemy co tworcy mieli tutaj w glowie.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 802

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 22 sie 2025, 18:16

Z tego co czytam tutaj to każdy ma inne problemy z bossami. Czy nie o to przypadkiem chodzi w tego typu grach?🤔

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 184

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 22 sie 2025, 19:06

Bo odczucia wobec każdej gry są subiektywne, każdy ma swój punkt widzenia, jednemu leży taki styl rozgrywki a drugiemu nie. Jeden zrobi bossa za drugim lub trzecim podejściem a inny będzie się z nim męczył. Gry soulslikowe jednak bardzo uzależnione są od podejścia, jak twoja psychika zniesie te próby i w moim przypadku jest tak, że się denerwuje a to nie pomaga w pokonaniu przeciwnika i nie wpływa najlepiej na koncentracje czy naukę danego bossa. Ale jednocześnie jest też kwestia mechaniczna, zaprojektowania bossa gdzie w Wuchangu mamy dużą dynamikę walk a nasza postać nie do końca jest do tego dostosowana i tu wchodzi ten styl rozgrywki - ktoś może się szybko do tego zaadaptować a ktoś inny może mieć z tym większy problem.

Co do przenośnych konsol, to sam myślę nad zakupem steamdecka i zastanawia mnie, jak wygląda dostęp do biblioteki offline? da się pobrać grę i odpalić ją offlinowo?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 802

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 22 sie 2025, 22:57

Gameplay nowego Residenta :brawo:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 sie 2025, 19:37

Nintendo Switch jest coś warte :?: Jakieś fajne gry :?: Być może znajomy odda mi za darmo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sie 2025, 19:42

Pokemony, Zelda, Mario głównie dla mnie na Switch.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 24 sie 2025, 20:22

Była ostatnia gatka o zjebanych bossach w grach i o ich nieczytelnych i one shotujacych atakach. Otóż Trokka z khazana jest tego idealnym przykładem, masa ataków dystansowych w których unik raz wejdzie a raz nie, a Ty masz wrażenie że nie do końca dlatego że nie wstrzeliłeś się z timingiem, oraz ten atak pociskami z powietrza którym spamuje w drugiej fazie, w którym chwila nieuwagi może pozbawić nawet całego paska życia. Wkurwil mnie ten boss i jak do tej pory był chyba najtrudniejszym w khazanie, więc tym bardziej super że jakoś siadł.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 183

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 sie 2025, 11:45

Uwielbiam akcyjniaki 2d, a tutaj mamy prawdziwy powrót legendarnej marki od Segi:

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 184

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 26 sie 2025, 14:18

Delpiero14 pisze:
24 sie 2025, 20:22
Była ostatnia gatka o zjebanych bossach w grach i o ich nieczytelnych i one shotujacych atakach. Otóż Trokka z khazana jest tego idealnym przykładem, masa ataków dystansowych w których unik raz wejdzie a raz nie, a Ty masz wrażenie że nie do końca dlatego że nie wstrzeliłeś się z timingiem, oraz ten atak pociskami z powietrza którym spamuje w drugiej fazie, w którym chwila nieuwagi może pozbawić nawet całego paska życia. Wkurwil mnie ten boss i jak do tej pory był chyba najtrudniejszym w khazanie, więc tym bardziej super że jakoś siadł.
Ja pamiętam, że tego bossa odłożyłem sobie trochę na później. W tym odcinku go ukończyłem (sam początek nagrania). Ja ją musiałem z resztą pokonać 2x bo nie nagrał mi się jeden zwycięski z nią pojedynek.

Tu natomiast też wyszedł mój problem z tym bossem.

Ale pamiętam, że tą walkę później mi się walczyło coraz przyjemniej. Te pociski z góry są upierdliwe, bo chyba pierwszy i ostatni mają inny timing do uniku. Ogólnie, są gorsze bossy w tej grze jeśli chodzi o zmagania. Trokka wydaje mi się, że i tak jest dość czytelna, ale fakt, to jeden z trudniejszych bossów także dla mnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”