O futbolu na luzie...

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

O futbolu na luzie...

Post autor: Mr.Chris » 29 sie 2025, 12:52

Przema pisze:
29 sie 2025, 12:39
Amorim to chyba historia najnowsza. Ja na polce z Fulham czy Wolverhampton to juz mialem United dobrych pare lat temu. :o
Ponieważ patrzysz przez pryzmat United SAFa :P czy Fulham albo Wolverhampton kiedykolwiek w tym wieku zbliżyło się chociaż do LM? Fulham co sezon broni się przed spadkiem, a sukcesem Wolverhampton było 7 miejsce. Podczas, gdy United 4krotnie był na podium, wygrał LE, 2x FA Cup i 2x EFL Cup.

No chyba, że dzielisz drużyny na dwa poziomy: walczące o mistrza i resztę. Wtedy się zgadzam, że to ten sam poziom co Wolverhampton i Fulham :P
WKB pisze:
29 sie 2025, 12:41
Mr.Chris pisze:
29 sie 2025, 12:37
Dopiero chyba Amorim.
Nie no gdzie, amorim jest tu od zeszłeo roku a źle bardziej lub mniej dzieje się od dekady
Zrozumiałem, że Przemowi chodziło nie o moment zwolnienia SAFa, ale o jeszcze kolejny, gdzie upadło jeszcze bardziej. No to mówię, Amorim. Ewentualnie późny ETH. Przed tym niemal co sezon walczyliśmy przynajmniej o top4.
Bassu pisze:
29 sie 2025, 12:43
Ostatnie puchary które mają znaczenie wkładał Mou i to jego epokę po czasie oceniam jako najlepszy okres po MOU (no i Ole na kole ale to dyskusyjny temat). Chociaż byłem pierwszy do zwalniania Mou to po latach uważam, że trzeba uderzyć się w pierś. Jego tezy po latach nabierają znaczenia, sposób gry i charakter odcisnęły się na zespole. Inni trenerzy mogą mu buty wiązać na ławce United. Nie wiem jaki jest teraz ale to chyba dla niego idealny momenty by dostać wszystko czego potrzebuje i zbudować armię którą za nim pójdzie w ogień. A to umiał robić już nie raz.
Mou to BYŁ wybitny manager, to prawda. Jego problem jest jednak taki, że ludzie nie potrafią z nim wytrzymać więcej jak 2 lata. Tak jest w każdym klubie, 2 sezony i ludzie mają go dość. Ekstremalnie toksyczny koleś. W prawdzie teraz by się przydał ktoś kto umie coś ugrać od ręki, ale Mou już i to stracił jakiś czas temu. Myślisz, że gdyby musiał, to by pracował w Romie, czy Fenerbache? Już nikt poważny nie chce go zatrudniać.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”