Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 sie 2025, 12:32
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 sie 2025, 13:06
Mr.Chris

PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 sie 2025, 16:27
Sławny polityk, będący symbolem (niekoniecznie pod względem doświadczenia politycznego), czy tzw. ikoną. Idealnym przykładem Kukiz, czyli ikona muzyki. Ten akurat dał się wchłonąć niemalże bez wpływu na PiS, ale to już jego wina. Na siłę można powiedzieć, że takim politykiem jest też Hołownia (też medialna "gwiazda", ale czy ikona to dyskusyjne, dla mnie nie), żeby którego pozyskać, PO musiało się trochę nagiąć, a przynajmniej obiecać.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 30 sie 2025, 18:32
No nie przekonałeś mnie.Z wcześniejszej wypowiedzi można było wywnioskować, że chodzi o jakieś pozyskiwanie "mocnych nazwisk",tak? No i jak to ma się do przykładów podanych przez Ciebie?Mr.Chris pisze: ↑30 sie 2025, 16:27Sławny polityk, będący symbolem (niekoniecznie pod względem doświadczenia politycznego), czy tzw. ikoną. Idealnym przykładem Kukiz, czyli ikona muzyki. Ten akurat dał się wchłonąć niemalże bez wpływu na PiS, ale to już jego wina. Na siłę można powiedzieć, że takim politykiem jest też Hołownia (też medialna "gwiazda", ale czy ikona to dyskusyjne, dla mnie nie), żeby którego pozyskać, PO musiało się trochę nagiąć, a przynajmniej obiecać.
PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 sie 2025, 18:43
Podałem przykład osoby ikonicznej.PietroBosman pisze: ↑30 sie 2025, 18:32No nie przekonałeś mnie.Z wcześniejszej wypowiedzi można było wywnioskować, że chodzi o jakieś pozyskiwanie "mocnych nazwisk",tak? No i jak to ma się do przykładów podanych przez Ciebie?
Jeżeli jesteś zainteresowany tematem, to sprawdź, ale jak głosował i jakie miał wypowiedzi, kiedy PiS był u władzy. Zgarnęli go, zjedli, przetrawili i wysrali. Na otuchę dali mu miejsce z listy swojej partii w wyborach 2023.
Nic mu nie przepowiadam. Jest w obozie rządzącym w koalicji, którą praktycznie tworzą PO i przystawki. Żeby wejść w koalicję, PO musiało pójść na kilka ustępstw i w ten sposób moim zdaniem zwerbowali osobę, którą na siłę można nazwać ikoniczną. Czy ten mariaż potrwa długo? Nie wiem. W chwili obecnej trwa. Gdybym musiał obstawić, to skończy się jak Kukizu z PiSem.PietroBosman pisze: ↑30 sie 2025, 18:32Drugi dziwny przykład to Hołownia. Jest w koalicji z PO ale jako lider Polska 2050. Chyba, że idziesz tutaj dalej i przepowiada aż mu polityczną przyszłość i karierę w stylu Petru.
Cóż. W Polsce za bardzo nie mamy ikonicznych osób. Post do którego nawiązujesz odnosił się generalnie do polityki i działania partii, nie tylko do naszego podwórka. Jeżeli nie pasuje Ci konkretnie słowo, którego użyłem, to możemy je po prostu zastąpić słowem "rozpoznawalny" i wtedy już ma się dużo większe pole manewru.PietroBosman pisze: ↑30 sie 2025, 18:32Te przykłady mnie nie przekonują i dalej nie wiem o co Ci chodziło w poprzednim wpisie.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 30 sie 2025, 19:01
No nie podałeś.
Zrobiłem to w poprzednim wpisie. Kukiz tworzy obecnie jakieś kółko i jest postacią marginalną w polskiej polityce.
Chcesz się w to bawić?
Ale to samo mógłbyś napisać o Czarzastym albo Kosiniaku-Kamyszu. Ok. Przed wyborami parlamentarnymi wyżej wymienionych nie oskarżano o bycie agentem Opus Dei. Ot cała różnica.
Mamy. Co by nie gadać to od 20 lat z okładem masz Tuska i Kaczyńskiego.
Ok. Francja i Niemcy bardziej mi do tego pasują.
Amen.
PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 01 wrz 2025, 12:11
johny batonik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 wrz 2025, 16:22
Kluchman
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 03 wrz 2025, 14:59
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 03 wrz 2025, 15:05
Z drugiej flanki jest Ukraina, a nasze elity co mogą?Eyesmon pisze:https://next.gazeta.pl/next/7,151003,32 ... l#s=BoxPWD
Mercosur klepnięty - ja tego nie widzę pozytywnie ale zobaczymy
Duma Katalonii
Eyesmon
Vol'jin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 09 wrz 2025, 9:24
dias
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio