Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 14

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 maja 2006, 16:52

Ja też miałem na myśli już powołanie na mundial jeśli chodzi o Simone Perrotte. Dla tego napisałe teraz Coppa wiec potem może się zmieścić w kadrze zwłaszcza po tym co pokazał pod nie obecnośc Fransceco.

Gila - presja ? i tak i nie :) Bo zauważ że chyba wieksza presja z ataku spocznie na króla srzelców Serie A - Luce Toniego [bo wywalczy tytuł] i Francesco Tottiego.

Zakładając że będą grali systemem takim jak ostatnio 4-3-1-2 to z tego najbardzie ofensywnego trio na Alberto będzie chyba najmiejsza presja ? nie uważasz tak ? A z drugiej strony nie jest powiedziane że on bedzie grał od początku. Choć sądze że ostatnie ruchy Ancelottiego są już typowym spasowaniem - nagrał sie już w tym sezonie i niech regeneruje siły. Choć nie bawem czego go powrótna Ennio Tardini z Parmie. Może zagra od początku :) A Pippo jak to Pippo głodny gry i goli [w sumie kiedy nie jest:roll:] Miał taka przerwe że jemu każdy kolejny mecz pomaga.

Podobnie z Francesco - uraz spowodował szok w Itali bo to wokół niego bedzie sie to krecił. Terraz niech wraca do formy. I też będzie jak z Pippo każdy mecz pozwoli mu wejśc w ciągłośc i złapac forme.

Nie można zapominać o rezerwowych którzy zawsze mogą przesadzić o wyniku meczu SuperPippo czy Del Piero. Bo w powolanie Iaquinty na Mundial nie wierze za mocno. Zablokował się na maxa. A Przeciesz 7 napadów nie zabierze ? Toni, Pippo, Gila, Del Piero. Chyba że piątke weżmie ze sobą - i będzie wybór po między - Iaquinta ? Tavano ? Lucarellim ? Cassano ?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 maja 2006, 17:07

*_Zaza_* pisze:Nie można zapominać o rezerwowych którzy zawsze mogą przesadzić o wyniku meczu SuperPippo czy Del Piero. Bo w powolanie Iaquinty na Mundial nie wierze za mocno. Zablokował się na maxa. A Przeciesz 7 napadów nie zabierze ? Toni, Pippo, Gila, Del Piero. Chyba że piątke weżmie ze sobą - i będzie wybór po między - Iaquinta ? Tavano ? Lucarellim ? Cassano ?
Bez przesady..gdzie Iaquinta..Cassano..w Realu tez za duzo nie pogral... a jak gral to nic wielkiego nie pokazal...wiec odpada:) (nie to zebym go nie lubil :lol: ) z reszta jak to Totti powiedzial w jednym z wywiadow...Cassano jest teraz Hiszpanem...Wlochem cudzoziemcem i nie jest czescia Wloskiego futbolu:)

*_Zaza_* pisze:Gila - presja ? i tak i nie Bo zauważ że chyba wieksza presja z ataku spocznie na króla srzelców Serie A - Luce Toniego [bo wywalczy tytuł] i Francesco Tottiego.
hmmm ja raczej o Toniego i Tottiego sie nie boje... dla tego pierwszego...poniwaz wielu uwazalo ze po sezonie w Palermo jest jednosezonowym strzelcem...a tu posze... nie boi sie gry i chyba dla niego jest bez roznicy czy gra na treningu czy w nazionale...tu i tu strzela...wiec jestem spokojny... Totti...glodny gry po kontuzji..dobrze ze zagra jeszcze w serie a przed mundialem...i tu mysle ze dla Tottiego to sa ostatnie mistrzostwa swiata... noe pozwoli zeby mu to wszystko gdzies ucieklo..w koncu taka wspaniala kariere trzeba czyms przypieczetowac:) z drugiej strony...kontuzja jak kontuzja..ale nogi pozostaly te same...mysle..ze to wlasnie ON jest naszym biletem do finalu...nie to ze jestem Romanista... nie to ze go bardzo lubie...ale cala ITALIA w niego wierzy.. (np reklama SKY sport.. "musisz byc silny i mocny..cala Italia w Ciebie wierzy...ogladaj MS w TV SKY" :lol: )

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 01 maja 2006, 17:09

ja mysle, ze Gila w squadrze nie ma zadnej presji. on tam szczela bramy az milo popatrzec. gorzej w LM, no ale bedzie mial kolejny rok na przelamanie sie i mam nadzieje, ze to zrobi. nie bedzie juz mial stresa, ze to polfinaly albo cos i se spokojnie bedzie mogl strzelic.

co do ataku, wg mnie powinni wziasc jeszcze Lucarellego, tak na wszelki wypadek. Iaquinta na bank nie pojedzie, narazie se trenuje z nimi, ale na pewno nie pojedzie :)
pzdr

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 maja 2006, 17:22

dzieciol31 pisze:z reszta jak to Totti powiedzial w jednym z wywiadow...Cassano jest teraz Hiszpanem...Wlochem cudzoziemcem i nie jest czescia Wloskiego futbolu:)

Wiem widziałem ten wywiad w TV i na Waszej stronie :) Ciekawe jak się Cassano czuł gdy to widział. A pewnie widział :wink: Wystarczy popatrzec na ta kadre podana wczoraj przez Lippiego. Cała siła Calcio. Jeszcze dojdzie do tego [a to wielce prawdopodobne] ze na mundial pojadą sami gracz serie A :]

dzieciol31 pisze:hmmm ja raczej o Toniego i Tottiego sie nie boje... (...)
Dla tego i tak i nie :wink: bo z jednej strony jest co to napisałem wcześniej a z drugiej to co piszesz. Że i Toni i Totti to piłkarze na których presja nie jest czymś nowym i uciążliwym. I nawet tego typu hasło: "Cała Italia wierzy w Ciebie " nie przeszkodza Francesco - oby tylko był w formie to Azzuri moga wiele ugrać. W sumie coś w tym jest co piszesz że po sezonie w Palermo wielu twierdziło że Luca to typowy "jednosezonowiec" i zak rok wniknie w ligowa mucke będąc tylko w czołówce strzelcow. A teraz jest jak widzimy. Dla niego te MŚ to cos wyjądkowego. Ma już swoje lata a tu szansa jaka może się nie powtórzyć.

Sądze że podobnie może być z Tavano. Też snajper "z nikąd" a już zaczynają sie debaty jak zagra za rok :wink: Choć to też zależy od taktyki zespołu w którym gra.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 maja 2006, 17:35

*_Zaza_* pisze:Cała siła Calcio. Jeszcze dojdzie do tego [a to wielce prawdopodobne] ze na mundial pojadą sami gracz serie A

a wiesz...ja tu nie widze innej mozliwosci..no bo kto z poza serieA?!

*_Zaza_* pisze:Sądze że podobnie może być z Tavano.
ale zabranie go do Niemiec...bedzie duzym ryzykiem...nawet na rezerwe...bo zawsze te krzeselko na lawce zajmuje...a MS to nie czas na eksperymenty..tu trzeba byc pewnym kazdej decyzji, kazdego zawodnika...i kazdej masazystki :lol: <joke>

*_Zaza_* pisze:Toni i Totti to piłkarze na których presja nie jest czymś nowym i uciążliwym.

presja nie presja....ale kto jesli nie oni?! w nich sila calej Squadra Azzurra...albo zagraja swoje..albo pakuja walizki przed finalem...
FORZA ITALIA!!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 maja 2006, 17:51

dzieciol31 pisze:a wiesz...ja tu nie widze innej mozliwosci..no bo kto z poza serieA?!
No własnie nie powoła przeciesz Bobo czy Di Vaio [mimo że Włoch - ten drugi - zaczą grać w Monaco] Cassano ? wątpie ! kto jeszcze Maccarone ? :lol: Ewentualnie choć też wątpie Flavio Rome - bramkarze AS Monaco. Ma w kim wybierać w lidze na tej pozycji.

dzieciol31 pisze:ale zabranie go do Niemiec...
Racja tym bardzie że to nie młody snajper z 1 sezonowym doświatczeniem, który miał by tylko sie uczyć i zbierać doświetczenie.

Kto jak nie Oni ? Jestem przekonany że o ewentualnym sukcesie Azzurich nie zadecyduje tylko snajperski nos Lucki czy piłki w rozgrywanie i uliczke Fransceco :wink: Wiesz jak jest jak trafią z forma na te MS to są wstanie wygrać. Co by nie mówić Lippi robi dobra robote. Każdy ma swoje zadania i co ważne nie ma słabych "elemantów" A i zmienicy są w stanie wnieśc dużo do gry. Każda pozycja jest "zabezpieczona" [prawie] Bo jak by nie patrzeć każdy z tych gracz to czołówka europejska na swej poyzcji. Chyba najbardzie teraz Lippi sie obawia nie o forme Francesco bo jego cheć gry będzie tak duże że podoła zadaniu ale o ... Pirlo. Zauważyłem że od jakiegoś czasu najwyraźniej już myśli o mundialu. Dobre mecze przeplata z słabymi. A poziom z początku sezonu to teraz bajka. A co ciekawe nie ma drugiego takiego w kadrze typowego cofnietego rozgrywającego. Są piłkarze wybitnie defensywni na środek pomocy - choć Lippi może coś wymyśli albo mundial tak "odmieni" forme Pirlo.

Forza Italia !

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 02 maja 2006, 11:03

*_Zaza_* pisze:Wiesz jak jest jak trafią z forma na te MS to są wstanie wygrać
Tylko zostaje nam pytanie..czy trafia z forma co do godziny...
Nie wolno tez zapomniec ze to jest turniej...i nie gra sie jednego tylko meczu...
Wszyscy pamietamy..jak ostatni raz zdobywali mistrzostwo zaczynali slabo... ile bym dal zeby bylo tak znow:)

a i nie zapomniejmy o tej zaleznosci ze Wlosi co 6 lat graja w finale waznej imprezy (czytaj MS i ME)...hehehe..

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 maja 2006, 11:22

Forma Azzurich na mundialu to takie wróżenie. Masz racje że nie zdecyduje jeden mecz i to w zasadzie w tych najważniejszych pojedynkach muszą pokazać co potrafią. Jak w wspomnianej imprezie. Np. Jednym piłkarza gra non stop jak Luce Toniemu odpowiada i na mundialu nie bedzie zadyszki a inny już teraz maja w głowie mundial i uż szacuja siły. Okaże się komu to na dobre wyszło.

Taki przewidywanie formy blisko 40 dni przed Mundialem to bzdura. Ale zauważ że Canarinhos są opini wieli "znawców" murowanym kandydatem. A na dzień dzisiejszych chyba każdy z nich musi szukać formy. No może nie Ronaldinho i Juninho. A tak od Didy do Rolando przez Cafu i Adriano. każdy jest daleki od swojej optymalnej formy.

Włosi mają ta przewage że to będzie kadra Serie A :] I graja ze sobą cały czas w klubach. Nie będzie tak że zjadą sie z każdej cześci swiata :wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 02 maja 2006, 12:11

*_Zaza_* pisze:Ale zauważ że Canarinhos są opini wieli "znawców" murowanym kandydatem
dokladnie..
tez dlatego ja w nich nie widze "mistrzow"...
Ale zauwaz ze jak oni by nie grali..i jakich problemow by nie mieli w kazdrze, przed kazda imepreza sa faworytami..podobnie sparwa ma sie do Argentyny, Niemcoe WLOCHOW, Anglikow, chciaz nie pamietam zeby Ci ostatni cos pokazywali w Europie..jako zespol..;/ no ale jak dziennikarze, wymienia wszystkich tych lepszych to zabezpiecza sie przed ewentualna wpadka :lol:
Ja do dzis mam Terminarz STS do ME ostatnich...i taka rubryka...Kto wygra MS?! Francja 6.00 Wlochy 8.00 Grecja 500.00 :roll:
w takich imperazch nie ma faworytow...sa tylko ci co wytrzymaja 7 meczow pod rzad...licze na ITALIE:))))))

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 maja 2006, 12:39

Tacy faworycie są "papierowi" - na papierze wszystko ładnie pięknie. Faworyci są zawsze Ci sami [przed imprezą] bo i potencjał i wyniki w meczach elminacyjnych są za nimi. Kadry tych sezpołów są bardzo wyrównane. Tak jak piszesz tak naprawde w imprezach tego typu nic nie pokazali od dawna. Ale "papier przyjmie wszystko" jak to mówi jeden trenerów :wink: Dla tego to takie wróżenie. Musi być wiele czynników spełnionych by siegnąc po MŚ. Na papierze Włosi sa bardzo wysoko.

Buki w takich impresach też się kierują potencjałem czy wynikami w ostatnim czasie. Choć tak naprawde to nie sezon ligowy czy nawet pucharowy :) Mam nadzieje że Włosi wykorzystają swoje plusy w 100% :) Nawet postawie troche :)

dzieciol31 pisze:Grecja 500.00
Ile byś teraz dał by sie cofnąć w czasie :twisted: Kto by to przewidział przed turniejem :lol:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 maja 2006, 20:46

ciekawa tabelka...:)

Obrazek

ZAZA komentuj... kilka ciekawych rzeczy sie w niej znajduje...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 maja 2006, 0:58

Dzieciol ciekawa sprawa :) na pierwszy rzut oka widać pewniaka o którym rozmawialismy - Simone Perrotta :] Zerowe szanse Bobo :roll: Materazzi w kadrze :) Zaccadro wyżej ceniony niż Oddo :? na dzień dzisiejszy chyba nie ! Jeszcze dużo przed młodym obrońca Palermo. Abbiatni poza zainteresowaniem :roll: Ale ja wiem czy Morgan De Sanctis ma wieksze szanse niż Marco Amelia ? Semioli może się załapać tym bardzie po tym co ostatnio pokazuje w Chievo - Małe szanse dają Pasqualowi z Violi ale ta pozycje ma obsadzą silnie Lippi. Superpippo ma coraz wieksze szanse by jechać na mundial. Teraz to juz chyba pewne. To było by piękne dwa lata temu byli tacy co juz nie widzieli go na boisku. A on wraca - sznuta snajperska ta sama i mundial :]

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 maja 2006, 9:24

Lepiej by było wziąć młodego Amelie. Bo nie tylko jest młody, ale już pokazał sporą klase i doświadczenie w Livorno. Przecież to m.in. dzięki niemu Toskani byli w czołówce tabeli. A to, że z niej spadli napewno nie jest winą bramkarza.
I tak ten z dwójki Amelia-De Sanctis, który pojedzie będzie 3 bramkarzem. A młodzik może zaprocentować na przyszłość, tym bardziej, że na następnej imprezie raczej zabraknie Peruzziego i ktoś będzie musiał być dublerem Buffona. Zresztą podobną sytuacje mamy w kadrze Polski. Kto ma jechać młodzi Kuszczak lub Fabiański czy może starszy Kowalewski ? Zobaczymy co wymyśli Lippi
Totti jeśli tylko wyzdrowieje pojedzie i nieważne w jakiej formie :) No, ale to bóg piłkarskiej Italii, więc trener nie narażał by się przed mistrzostwami pozostawieniem Tottiego w domu. Oby zdąrzył z formą.

*_Zaza_* pisze:Zerowe szanse Bobo

Ostatnio Lippi coś wspominał, że nie zapomniał o Vierim i da mu szanse przed mistrzostwami. No, ale rywali do miejsca ma naprawde ciężkich. Byłbym skłonny dać szanse Tavano :twisted:
dzieciol31 pisze:Grecja 500.00

Dzieciol, albo masz stary terminarz, albo ci bukmacherzy są <lol7>

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 maja 2006, 11:36

Coś Lippi mówił odnośnie BoBo - masz racje Sero ale wiesz on leczy juz dłuższy czas uraz chyba ścięgna. A wątpie by tak szybko porwórił do formy po kontuzji - zwłaszcza że nie ma czas...

Jestem podobnego zdania co Ty jak ma zagrać 5 napastników to Pippo i Francesco Tavano. Choć Lippi lubi stawiać na Iaquinte :roll: Mam nadzieje że weźmie właśnie Amelia bo i tak 3 bramkarz nie zagra a to może zaprocentowac jak piszesz.

Lepiej dla Interu by Tanavo pozystał przed Mś - jak potwierdza sie plotki - bo to różnie bywa a taka impreza może podnieśc jego wartośc o wiele :wink: Zreszta dla wiekszość piłkarzy to będzie taka wystawa. A na menadzerów "targ" :]

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 maja 2006, 12:36

Kontuzja to faktycznie problem tym większy, że Tavano nie ma takiej pozycji w kadrze jak chociażby Totti czy Rooney w Anglii, a właśnie mimo kontuzji nie ustają spekulacje czy ma jechać nawet gdyby był gotowy tylko na jeden mecz grupowy. Szkoda Tavano i musiał doznać kontuzji akurat w meczu z Interem :roll:
*_Zaza_* pisze:Lepiej dla Interu by Tanavo pozystał przed Mś - jak potwierdza sie plotki - bo to różnie bywa a taka impreza może podnieśc jego wartośc o wiele Zreszta dla wiekszość piłkarzy to będzie taka wystawa. A na menadzerów "targ"

Też o tym tak myślałem no, ale mimo wszystko chyba i tak lepiej żeby pojechał nawet dla Interu. Doświadczenie zdobyte na MŚ często procentuje dlatego nawet jeśli jego cena miała by wzrosnąć o 1-2 mln to dla dobra klubu lepiej żeby pojechał, a później przyszedł za troche większą kase. No, ale nie zapominajmy, że jeszcze nie jest Nerazzurrim i ktoś może się wciąć w wyścig o niego (i nie myśle tu tylko o Violi)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”