Legalizacia marihuany - Strona 10

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Czy jesteś za legalizacja narkotyków miekkich ?

Jestem przeciwny legalizacji narkotyków mi?kkich
63
37%
Jest mi to oboj?tne
25
15%
Jestem za legalizacją narkotyków mi?kkich
82
48%
Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 02 maja 2006, 17:14

*_Zaza_* pisze:Marsz Miliona Blantów
ciekawe czy beda zbakani na tą manifestacje :lol: :lol:
*_Zaza_* pisze:Wcześniej czy pózniej muszą zrobić legal a co za tym idzie dzieci przestana palić to "świnstwo"
przez pierwsze 2-3 lata wszyscy bedą "to" kupować ale nie dlatego ze lubią tylko dla szpanu 8)
po 2-3 latach im sie znudzi i tylko nałogowi narkomani bedą brać... a reszta jak z fajkami ,w kazdej chwili mozna rzucić :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 maja 2006, 17:59

Pewnie sobie przyćmią w myśl - "Marsz Miliona Blantów" - ale pełna świadomka - 2 razy czujniejsze oko :roll:
krako_91 pisze:przez pierwsze 2-3 lata wszyscy bedą "to" kupować ale nie dlatego ze lubią tylko dla szpanu
... :roll: to już jest masakra palić dla szpanu :roll: :lol: Z takich ludzi jest nie zła jazda zwłaszcza na impreska jak gośc - najlepiej nie znajmowy - sie lasnuje przyjmnie słonia i pada ze stoła :P
krako_91 pisze:i tylko nałogowi narkomani bedą brać.

Co brać ? już inny kaliber ? Pisząc takie rzeczy obrazasz spokojnych miłośników fazy - nie każdy poszedł dalej :P tym bardziej po 2-3 latach :P

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 02 maja 2006, 18:02

*_Zaza_* pisze:Pisząc takie rzeczy obrazasz spokojnych miłośników fazy
nie miałem tego w zamiarze :lol: ale kape można miec tez w inne sposoby nie uzależniajace :P ( oczywiscie nic nie ma do tych ktorzy lubią mieć kape :) )
*_Zaza_* pisze:to już jest masakra palić dla szpanu
noo a znam i takie przypadki :roll:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 02 maja 2006, 19:21

legalizacja...jakos nie moge sobie tego wyobrazic...hehe...ciekawe jak by to wygladalo...w sklepie pod lada...rozne firmy...rodzaje...biala dama itp.
Ciekawe jak by sie cena unormowala...inna sprawa...podatek - akcyza...dziwne troche :lol:

W praktyce produkt ten z niewielka zawartoscia THC jest dostepny w kazdym zakatku mojego miasta...niestety bardzo zadko spotyka sie tzw. EKO...najbardziej popularne sa skuny, z pomaranczowymi niteczkami, siekajace biale damy albo inny syf moczony czasem nawet w strychninie :shock: , moj kumpel ktory bawi sie w te klocki troche...swoje produkty suszy w mikrofali a nastepnie nawilza benzyna ekstrakcyjna :shock: - aby bardziej cykło w beret.
Ostatnio nawet chlopaki sprzedaja przepalone rury np. po jednym gieciku za 10zl :lol:

z moich osobistych doswiadczen powiem tyle:
1.South Park, 2 paczki duzych Laysow, 3 Broki, połóweczka(papier, najlepiej 120) i imprezka sie kreci...a co najlepsze...na drugi dzien czlowiek czuje sie jak nowonarodzony.

oczywiscie UMIAR to podstawa 8) jak z wszystkim z reszta...

proponuje tez sobie toprzesluchac
:arrow: http://www.mib.home.pl/download/narkoty ... stroga.mp3[/url]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 maja 2006, 2:05

Gomez pisze:najbardziej popularne sa skuny, z pomaranczowymi niteczkami,

O taakkkk :] mów do mnie wiecej bo od tego nie uciękne :P Jedna z takich trawek która sama wchodzi :wink: To Holenderskie Cudo :] Na szczeście to zioło to umnie standar. Są nie kiedy inne wynalazki - które też da rade bakać :P Pasztety nie pasztety - zreszta czego nie ma w dzisiejszych czasach :P Blanty to luzik ale w towarzystwie - na poziomie :P papier 120 i filterki :P ja ostatnio wracam do starych sposobów jarania. Wiadro butela i jazda :twisted: tym bardzie że jest z kim. A do lokalu wiadra nie weźmiesz :lol: chyba że rurke cichodaje :lol: Dzis oglądając mecz polaków wymyślałem nowe łatwiejsze nazwiska gracza Litwy :P hehe a gra Polaków to juz bez jarania faza jak nic ...
Gomez pisze:Ostatnio nawet chlopaki sprzedaja przepalone rury np. po jednym gieciku za 10zl
:lol: to jak opalali ? hehe ładnie wali komuś :lol:

Gomez trzeba kiedyś ten temat wyczyścić bo nie wiadomo kto tu zagląda :lol: może jest kontrola :lol:

Do Milicji :arrow: jutro faza tak gdzie zawsze - tylko mrugać światłami :lol: hehe

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 maja 2006, 10:30

No temat ciekawy a dyskusja jeszcze bardziej :lol: Marsz Miliona Blantów :?: Ciekawe rozwiazanie. Może też się w nim przejde :lol:

Jednak legalizacja w Polsce raczej nie wypali. Nasi "prawirządni" urzędnicy na 100% się na to nie zgodzą. A szkoda :lol: Dobra faza nie jest zła 8) I w sejmie by im się lepiej pracowało bo małym blanciku :lol:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 03 maja 2006, 11:48

*_Zaza_* pisze:
Gomez pisze:Ostatnio nawet chlopaki sprzedaja przepalone rury np. po jednym gieciku za 10zl
:lol: to jak opalali ? hehe ładnie wali komuś :lol:
sprzedawali do opalenia komus...a za dyche na 3 rury mixa bedzie, takze chlopaki wychodza na plus...
*_Zaza_* pisze:Wiadro butela i jazda :twisted:
nigdy w zyciu...widzialem jak po tym paru gosci odrazu przewracalo sie na plecy, jeden malo co sie nie udusil...:/
[/quote]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 maja 2006, 12:05

Gomez pisze:nigdy w zyciu...(...)

No ale przeciesz nie trzeba odrazu całej buteki wciągnać :wink: Ba nawet nie trzeba palić z 2 litrówki. Zaciągasz np. 1 litr i potem sam wiesz ile możesz :) Na poczatek nie dasz rady 2 litry. Ale każda kolejna wchodzi. Efekty takie palenia są nie do opisanie. Zreszta sam pewnie wiesz. Obojetnie czy 3 czy 7 butelka zawsze tak samo.... To sie nie nudzi :]

Ekstremalne sposoby bakania to zawsze inny efekt. A jest ich tyle że hoh Lufa to już przeszlośc tak się w szkole paliło przynajmiej ja :P

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 13 maja 2006, 1:06

*_Zaza_* pisze:Baqu a szykujesz się ? Marsz Miliona Blantów fajnie do brzmi - faza nie zchodzi :)
zapewnie nie chodziło o masowe spalenie się... tylko pewne zademonstrowanie, iż istnieją ludzie, którzy lubią palić coś innego niż papierosy ( a te są zalegalizowane mimo, że wpływają szkodliwiej na organizm człowieka niz wiadomo co ).

chętnie bym się wybrał, ale nie jestem z Warszawy.

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 27 maja 2006, 19:25

Nigdy marihuany nie paliłem i nie chcę jej palić, ale w sumie czemu nie ma być zlegalizowana, jeśli można pić alkohol i palić papierosy to czemu tego nie można zlegalizować. Ja ogólnie jestem za całkowitej wolności człowieka, nawet w takiej kwesti, jeśli ktoś chce sobie szkodzić, pozwólmy mu na to, tylko niech nie szkodzi innym.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 27 maja 2006, 20:18

Dla mnie marihuana to tylko nosnik do tawrdszych narkotykow. Nigdy jej nie paliłem, lecz zauwazylem ludzie czuja sie po niej bardzo zrelaksowani a innym odbija. zauwaylem tez ze ci ktorzy ja pala maja tyle usprawiedliwien ze to niby nie szkodzi i jest takie wspaniale ze noworodki powinni jarac zamiast pic mleko. Baqq mozesz nam tu podawac duzo tych niby prawdziwych informacji na temat maryski ale przestan ciągnąc ludzi w to gowno, bo nie kazdy chce miec dziury we łbie. squash dlatego nie mozna zalegalizowac bo dl przykladu jesli matka pozwoli malemu dzieciakowi ogladac telewizje do 23 to po kilku miesiacach dzieciak z ciekawosci zacznie ogladac do 1 w nozy. jesli amtka pozwoli ci wypic z kolegami piwo na imprezie to ty wypijesz poł litra.

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 27 maja 2006, 20:34

Tylko właśnie problem polega nam tym że zazwyczaj jest tak, że jak matka nie pozwoli to wtedy chłopak na przekór wypije te pół litra. Może masz rację, że to pierwszy krok do twardszych narkotyków, jednak one będą zabronione chyba, to jest tak samo jak z tym, że wódka jest dozwolona a absynt nie ( z tego co wiem w Polsce jest chyba zabroniony), jednak nie zabronimy wódki dlatego, że ktoś po wypiciu wódki, będzie chciał sięgnąć po absynt. Zabrońmy palić papierosy, bo często zanim ktoś sięgnie po trawę wcześniej miał kontakt z nimi. Nie wiem jak to wyszło w Holandii, ale chyba nikt zbytnio na tym nie ucierpiał, może ktoś mnie oświeci w tym temacie.

Awatar użytkownika
herr_braun
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herr_braun » 27 maja 2006, 21:52

Legalizacja marihuany będzie dla wielu osób przyzwoleniem od władz i akceptacją. Tok myślenia jest następujący: prawo nie zabrania to widać nie jest to złe. Cóż, no jest ten margines palących, ba, próbujących nawet robić z tego kulturę, co wychodzi conajmniej śmiesznie, ale jest to na szczęście margines co może się zmienić po legalizacji. Zdecydowany sprzeciw legalizacji. Jedyny argument za to wysoooooka akcyza po legalizacji ale to problemu nie rozwiąże, a czarny rynek będzie się roziwjał.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 27 maja 2006, 23:12

herr_braun pisze:Zdecydowany sprzeciw legalizacji
najgorsze jest to że za głupie ziółko możesz trafić w naszym pięknym kraju do więzienia :wink: i siedzieć z jakims sku...... w celi który zabił swoja matke
np
:shock: jak nie chcesz palic to nie pal nikt ci nie każe. tak samo jak nikt Ci nie każe chodzic do kościoła na msze :wink:
herr_braun pisze:próbujących nawet robić z tego kulturę, co wychodzi conajmniej śmiesznie
NO LOL :lol: za to w naszym kraju przez wieki utworzyła sie kultura chlorów żuli i alkoholików. Nie mam nic przeciwko alkoholowi. Ale alkohol powoduje wieksze uposledzenie funkcji mózgu niz marihuana :lol: popatrz na człowieka który napił sie dużo wódy a który spalił dużo zioła I PORÓWNAJ ICH ZACHOWANIE :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 maja 2006, 18:35

Herr_braun po tym co napisałeś - wiele by dał bym miał okazje cpić a Ty był być w towarzystwie. Szanuje Twoje zdanie ale jak bym się zbakał i byśmy zaczeli temat to byś troche zmienił zdanie. Bo chyba nie czesto masz kontakt z "tym marginesem' ? Czy swoje zdanie uzależniasz [to złe słowo :lol:] tym co Ci mówili i czytałeś ? czy to co czujesz i widziałeś ? Jaranie to szansa dla Polskie :!: Tak na wyborach powinno pisać :] Tak jak "mit Cattenacio w serie A" runą w latach '90 - tak mit o paleniu na pokaz został chyba "wytępiony" bo to jest żenada. Jednak kto w dzisiejszych czasach pali dla palenia ? Chyba łapki które dorwału grama na 7 :? Sa ludzie którzy dla fazy zrobia wiele :? i są też tacy którzy bakanie wpisuja w rozkład bawany. A sa tez tacy których faza sama szuka. itd. Każdy z nich to margines bo pali ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”