Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2541

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 216

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 30 sie 2025, 23:44

Warto zaznaczyć, że dziś Trent by miał asystę gdyby nie dosłownie centymetrowy spalony. W ogóle... 3 gole nie zostały uznane z czego bramka Ardy Gulera powinna być zaliczona, co on miał tam zrobić? przykleił tą rękę do brzucha... Nie mam zielonego pojęcia na jakiej zasadzie się gwiżdże taką rękę... Ogólnie mecz równie dobrze mógł się skończyć znacznie wyższym wynikiem dla Realu.

Carreras dziś w ogóle zagrał świetne zawody. Valverde i Vinicius w poszukiwaniu formy. Szkoda, że dziś bramki nie zaliczył Mbappe, miał celować w rekord strzelecki na start sezonu a tu dupa, dwa minimalne spalone zabrały mu bramki.

Co do Viniego, t cały czas ma problem z pojedynkami 1 v 1 i na flance radzi sobie co najmniej średnio, dziś bramka z rajdu i pasywne zachowanie obrońców Majorki, ale od niego trzeba wymagać więcej.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sie 2025, 23:58

Z tą ręką nawet nie ma za bardzo kontrowersji. "Co miał zrobić" to nie jest argument w świetle przepisów. Ale fakt, że przez takie detale mecz, który mógł być spokojny i pod pełną kontrolą, dostarczył trochę niepewności. Najważniejsze kolejne trzy punkty i jednak widoczny, choć wciąż wdrażany, pomysł na grę.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1597

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 31 sie 2025, 10:39

jak radzi sobie eminem? widać jakieś przebłyski geniuszu czy póki co cisza?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2025, 11:51

Na razie przeciętnie, nie wyróżnia się niczym szczególnym. Taktycznie przydatny, angażuje się w pressing, ale na błyski ofensywne jeszcze czekamy.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 31 sie 2025, 12:02

Kluchman pisze: ↑
31 sie 2025, 11:51
Na razie przeciętnie, nie wyróżnia się niczym szczególnym. Taktycznie przydatny, angażuje się w pressing, ale na błyski ofensywne jeszcze czekamy.
Błyski ofensywne też są. Widać dobrze się rozumie z Gulerem. Zarówno w poprzednim meczu jak i wczoraj Mastantuono mógł wpisać się na listę strzelców po właśnie podaniu Ardy. Na razie jednak czeka na swojego pierwszego gola, ale jest aktywny w ofensywie, wychodzi na pozycje, stara się rozgrywać i dochodzi do sytuacji strzeleckich, jego pierwsza bramka w La Liga jest raczej kwestią czasu.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 428

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 31 sie 2025, 22:13

Tak, Mastantuono w ofensywie przeciętnie, ale widać, że dobrze będzie taktycznie pasować Xabiemu, i dobrze będzie pasować do duetu Vinicius-Mekambe, bo jest dobry bez piłki i aktywny w rozegraniu, zobaczymy na ile w ofensywie dojedzie tu i teraz. Na ten moment wygląda na to, że w pełnym składzie Real znowu będzie grać jakieś hybrydowe 4-4-2 (Czu-Fede-Bellingham-Guler), ale marginesem błędu będzie jeden uraz, bo poza Camavingą nie ma kogoś kto może wejść w te schematy.

Wygląda na to, że Real będzie mocniejszy niż w poprzednim sezonie - Xabi nie jest więźniem nazwisk, lepszy styl gry, lepsza kadra, lepiej dopasowany styl gry do kadry - zobaczymy na ile.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 12 wrz 2025, 19:27

Obrazek

Szkoda typa, musiał grać kontuzjowany wszystko od deski do deski, bo nie było nikogo na ławce, więc się posypał i pewnie nie dostanie nowego kontraktu.

Matsuyama
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matsuyama » 12 wrz 2025, 19:48

I tak miał ponoć odejść po sezonie. Wina obu stron. Trzeba było go siłą położyć na stół operacyjny i niech odpoczywa do września (jakiś zabieg miał ale co mu zrobili to nie wiem) i nie brać do USA. Teraz ma chłop pograne. Pewnie będzie znowu chciał wrócić wcześniej i jeszcze się gorzej wpierdoli... Bellingham kolejny. Miał nie grać praktycznie do listopada a już coś zaczyna truchtać :D Wiadomo, że bark to trochę inna kontuzja ale jednak.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 13 wrz 2025, 18:15

Musi uważać Huijsen, ta czerwona kartka to oczywiście kolejny przykład jak sędziowie wspierają Real Madryt - ale to nie był mądry faul.

Ciekawe jakie cyferki zrobi Mekambe na koniec sezonu, 29 bramek i 3 asysty w ostatnich 29 meczach w lidze, 13 w ostatnich 9.

Świetny, świetny jest Guler w tej roli ofensywnej ósemki.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 13 wrz 2025, 18:28

• Tuba propagandowa Telewizji Repu... RMTV ruszy na pełnej po dzisiejszym meczu. I słusznie. Nie jestem wielkim fanem tego ciągłego płakania nad swoim losem, bo to, bo tamto, ale tutaj mam nadzieję, że nie zostawią na Manzano suchej nitki, bo ta czerwona kartka to jest jakiś absurd, który mógł znacząco wpłynąć na końcowy wynik meczu, na szczęście dowieźliśmy, choć było w końcówce bordalasismo w czystej postaci.

• Kyliandzik piękny, śliczny i tak dalej, cyferki to jedno, ale Francuz ma największy luz odkąd do nas przyszedł, zajebiście się go ogląda i banan dla mnie na twarzy jako największego orędownika i przodownika narracji Mbappe w Madrycie.

•
Bernabeu2 pisze: ↑
13 wrz 2025, 18:15
Świetny, świetny jest Guler w tej roli ofensywnej ósemki.
Si, pomijając fatalne (nawet tragiczne) pierwsze 30 minut z Mallorką dwa tygodnie temu Turek wygląda super na starcie sezonu, umie się fajnie podłączyć do przodu i po prostu dobrze wygląda jego współpraca z Mbappe.

• Eder Militao? TOP!

• Fajnie widzieć, że są pomysły (wreszcie) przy rozgrywaniu SFG. To jedna z milszych rzeczy jakie nas spotkały na starcie pracy Xabiego.

12/12, we wtorek (czy tam w środę) Marsylia.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 548

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 13 wrz 2025, 19:23

Decyzję dotyczącą czerwonej kartki na boisku można jakoś zrozumieć, ale że VAR go chociaż nie wezwał do monitora - ciężej. Dobrze, że po zmianach w związku sędziowie zaczęli się tłumaczyć ze swoich decyzji i czekam na opis tego zdarzenia.

Nie ma co pisać więcej o Kylianie czy Gulerze, więc dla odmiany - jestem mega zaskoczony dyspozycją Carvajala i Militao. Byłem pewien, że obaj wraz z ostatnimi kontuzjami zakończyli już poważną karierę, a tu się okazuje, że Dani bez problemów wysyła Trenta na ławkę, a Eder legitymacyjnie wygląda jakby był w najlepszej dyspozycji od przyjścia do Realu. Kumam, że na razie rywale nie byli z najwyższej półki, ale nadal ich dyspozycja robi duże wrażenie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8416

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 wrz 2025, 20:34

emski pisze: ↑
13 wrz 2025, 19:23
Byłem pewien, że obaj wraz z ostatnimi kontuzjami zakończyli już poważną karierę, a tu się okazuje, że Dani bez problemów wysyła Trenta na ławkę
brzmi jak casus Luke'a Shawa w ostatnich latach w Manchesterze. Mógł 25/40 meczów leczyć kontuzję, ale wystarczyło mu ściągnąć konkurencję, żeby mu się nogi magicznie zrastały, wskakiwał w tryb Roberto Carlosa, rozgrywał super 15 meczów i pokazywał świeżakowi miejsce w szeregu. Tylko potem mu się trafiało kolejnych 20 z kontuzją, więc może nie jest to najlepsza paralela, a z pewnością nic, czego bym komukolwiek życzył. Niech mu zdrowie dopisuje, temu Carvajalowi.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 16 wrz 2025, 20:17

Dawno nie kupowałem koszulki Realu, ostatnią to w sumie po 17/18 (czarna, z Isco), teraz korzystając z promek na Adidasie dorwałem trzeci komplet z tamtego sezonu z nazwiskiem za 290 zł.
Spoiler:
Z tyłu chyba bez zaskoczenia
Spoiler:
Do spraw bieżących
Real Madryt: Courtois; Trent, Militão, Huijsen, Carreras; Tchouaméni, Valverde, Güler; Mastantuono, Rodrygo i Mbappé
Ławka: Łunin i Fran González; Carvajal, Alaba, Asencio, Fran García, Bellingham, Camavinga, Ceballos, Vinícius, Gonzalo oraz Brahim.
Naprawdę podoba mi się podejście Xabiego, jest jakaś rotacja, rok temu nie do pomyślenia, aby taki Vini usiadł na LM (już pomińmy fatalną dyspozycję). Dziwi mnie natomiast Belliś na ławce, Jude miał wrócić gdzieś chyba w listopadzie, a tu już gotowy do gry? wtf

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1380

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 16 wrz 2025, 21:52

Za coś takiego ja bym go zdjął z boiska. To nie jest kwestia tego, że mu piłka odskoczyła, czy kret wyjrzał na powierzchnię. To jest po prostu zlekceważenie rywala i sytuacji.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 16 wrz 2025, 22:05

Raczej spanikował. Mastantuono na ten moment gra całkiem nieźle i ma problem wyraźny z wykańczaniem, było to już widać w tym sezonie, mam wrażenie, że on się spala w takich sytuacjach i nad tym musi pracować, nad większym opanowaniem, bo w sytuacjach bramkowych się znajduje, tak było w meczach ligowych gdzie bliski był gola i dwa razy w tym meczu gdzie za pierwszym razem trafił w słupek a tu widać, że sytuacja go przerosła. Mam wrażenie, że jakby miał trudniejszą pozycję, to by to wykorzystał a tak... To zwyczajnie zgłupiał w tak prostej teoretycznie sytuacji. Może to kwestia przełamania, w końcu jak trafi, to może nabierze większej pewności w takich akcjach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”