Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2814

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 288
Kibicuję: Juventus

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 16 wrz 2025, 16:16

Conte to TOP, tu nie ma co polemizować :smoke:

Jego następnym przystankiem będzie Juve.
Co do United, może taki Glasner z CP?

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1325

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 16 wrz 2025, 21:23

Coraz ciekawiej.

W tym momencie najbardziej odpowiedni byłby trener, który zna ligę i będzie dobrym motywatorem. No i odejdzie od tego popieprzonego grania wahadłami.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 wrz 2025, 21:34

Zerwijcie już tę umowę bo nie mogę patrzeć na te czarno-białe zdjęcia.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 wrz 2025, 20:07

Faktycznie chyba coś drgnęło

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 925

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 17 wrz 2025, 20:14

Wszystko w nogach piłkarzach - 2 kolejne porażki w lidze i będzie obiema nogami poza klubem.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 wrz 2025, 19:47

Coś czuję że po meczu z Chelsea może być wolne stanowisko menagera w United. Coraz więcej plotek. Wszystko znowu z deszczu pod rynnę bo w Glasnera nie wierzę

🤨 Jeśli Rúben Amorim zostałby zwolniony, jednym z głównych kandydatów do objęcia Manchesteru United byłby Gareth Southgate, którego kandydaturę rozważano już przed zatrudnieniem Portugalczyka. Na liście potencjalnych następców znajdują się również takie nazwiska jak Oliver Glasner oraz Marco Silva.

✅ Ben Jacobs

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 wrz 2025, 20:42

Bassu pisze:
18 wrz 2025, 19:47
Coś czuję że po meczu z Chelsea może być wolne stanowisko menagera w United. Coraz więcej plotek. Wszystko znowu z deszczu pod rynnę bo w Glasnera nie wierzę
ja gdzieś czytałem, że jest Amorim dostanie 12 mln, jeśli go zwolnią przed upływem roku, potem niby coś się zmienia, więc strzelam, że do listopada mógłby zostać.
Bassu pisze:
18 wrz 2025, 19:47
w Glasnera nie wierzę
nie chcę znów być w opozycji, ale Niemiec to akurat byłby taki dość rozsądny wybór. Palace fajnie poukładał i robi tam wyniki punktowe na poziomie 1,7/mecz, dorzucił puchar, a nieco wcześniej wygrywał LE z Eintrachtem i tam mocno rozwinął zespół. Tak że „PL proven” i ma trofea w gablocie, żaden pewniak, ale jeśli proponujesz Espirito Santo, to Glasner nie jest w żaden sposób mniej pewnym wyborem.

Choć ja z Premier League najchętniej bym widział Iraolę, bo on w Bournemouth robi cuda, teraz po sprzedaży największych gwiazd znów fajnie punktują, a w poprzednim sezonie ten współczynnik oczekiwanych punktów miał na poziomie Ligi Mistrzów (dla porównania Espirito Santo bliżej dolnej połowy tabeli), choć znów trochę strach, że zniszczymy taki talent trenerski, wsadzając go na gorący fotel.

Idealny byłby jakiś top trener, co dowozi trofea i tutaj bym się osobiście pogodził z ideą Conte, biorąc go chętnie do nas, ale nie ma na coś takiego szans. W każdym razie z wolnych trenerów i takich, którzy realnie by mogli nas objąć, to bym się nie obrażał na tego Glasnera, mając alternatywy typu Southgate czy Espirito Santo.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 613

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 18 wrz 2025, 21:05

piotrcies pisze:
18 wrz 2025, 20:42
Choć ja z Premier League najchętniej bym widział Iraolę,
Andoni Iraola to w mojej opinii absolutnie czołówka trenerów, biorąc pod uwagę tych z drugiego szeregu. Stawiałem gościa na spokojnie do objęcia stanowiska chociażby w Realu.

Gdyby Xabi Alonso nie miła tak mocnego nazwiska z piłkarską przeszłością to bym postawił między nimi znak równości.

Jednak mam nadzieję, że sam Iraola jest rozważnym człowiekiem i na poleci na United, bo już dzisiaj zasługuje na więcej. United dzisiaj to już tylko nazwa, wciąż wielka, ale jednak.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 wrz 2025, 21:15

Tennessee pisze:
18 wrz 2025, 21:05
United dzisiaj to już tylko nazwa, wciąż wielka, ale jednak.
to są też rekordowe przychody, ogromny potencjał finansowy, wielka baza kibiców, ogromny stadion, częściej puchary niż ich brak itd.

Złe zarządzanie to jedno, ale napisać, że United to już tylko nazwa i nic więcej, to też gruba przesada. Obecnie jesteśmy w giga kryzysie, ale skład jest naprawdę dobry.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 wrz 2025, 21:20

piotrcies pisze:
18 wrz 2025, 20:42
nie chcę znów być w opozycji, ale Niemiec to akurat byłby taki dość rozsądny wybór.
Nie wierzę, że go wyciągniemy z tak dobrze grającego CP.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 613

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 18 wrz 2025, 21:23

piotrcies pisze:
18 wrz 2025, 21:15
Tennessee pisze:
18 wrz 2025, 21:05
United dzisiaj to już tylko nazwa, wciąż wielka, ale jednak.
to są też rekordowe przychody, ogromny potencjał finansowy, wielka baza kibiców, ogromny stadion, częściej puchary niż ich brak itd.

Złe zarządzanie to jedno, ale napisać, że United to już tylko nazwa i nic więcej, to też gruba przesada. Obecnie jesteśmy w giga kryzysie, ale skład jest naprawdę dobry.
No dobra, może trochę przesadziłem. Ale ten wasz kryzys to już tak trwa kilka lat.

Mając taki potencjał jak Iraola ciężko wybrać w obecnej chwili United. Pytanie jakie opcję będą dostępne, powinien mimo wszystko zostać w Bournemouth do otworzenia się innych opcji.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2073

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 18 wrz 2025, 22:07

Zizou nie chce do nas przyjść od dawna. Conte i Luis Enrique nie do wyciągnięcia. Inzaghi ma od niedawna nowy klub i nie podoba mi się jak rozstał się z Interem. O Flicku też nie ma co marzyć, a Klopp i Pep odpadają z oczywistych powodów. Nie wiem, czy ktokolwiek poza wymienionymi by mnie jarał i kogo bym brał bez jakiegokolwiek zawahania. Zostają same eksperymenty, które niczym nie mogą się poszczycić poza wygraniem [ch**] ligi (ETH i Amorim case) lub robieniem nieco ponad stan z przeciętną lub [ch**] ekipą (Glasner, Iraola). Jeszcze jako-tako i trochę na siłę mnie przekonywał Duch Święty ze względu na doświadczenie w Premier League, podnoszenie umiejętności piłkarzy i wykorzystanie szybkich graczy na skrzydłach... ale pozbyliśmy się większości skrzydłowych. Southgate nawet nie rozważam, zero umiejętności wykorzystania potencjału, a dodatkowo beton. Jak przeglądam listę wolnych managerów, to w oczy rzuca mi się chyba tylko Xavi. Liczby ma, doświadczenie w dużym klubie ma, ale z tego co zerkałem z boku na sagę w Barcelonie, to (poprawcie mnie jeśli się mylę) niezbyt umie w obronę, nie ma elastyczności i jest strasznie toksyczny.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 18 wrz 2025, 22:16

Mr.Chris pisze:
18 wrz 2025, 22:07
Jak przeglądam listę wolnych managerów, to w oczy rzuca mi się chyba tylko Xavi.
O masz, też właśnie zacząłem przeglądać :mrgreen:
Z dostępnych trenerów to Xavi... ale no właśnie było lekko toksycznie pod koniec w Barcelonie. O Zidanie możemy zapomnieć, on nie chce, poza tym czeka na kadrę Francji.

Mi się jeszcze w oczy rzuca z tej listy Demichelis, ale to jest melodia przyszłości, do tej pory prowadził tylko River Plate (tutaj spora presja, średnia punktów 1,98, mistrzostwo Argentyny i Copa Sudamericana) i później Monterey. Drugi to... Sergio Conceicao, ale on w Milanie nie dał rady, a tam presja podobna.

Boję się, że z braku laku wymyślą jakiegoś Marco Rose.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 18 wrz 2025, 22:40

Rashford gra u Flicka i powoli bo powoli, ale się rozkręca.

To może jakimś wyjściem byłoby przepłacenie i ściągnięcie obu przy najbliższej okazji? hehe

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 wrz 2025, 22:43

Optymalnie byłoby wziąć kogoś z ligi na już ale nie czuję że Iarola czy Glasner oleją swoje projekty. W dodatku znowu trzeba będzie im smarować gruby hajs. Nie mam nic przeciwko Ole na kole żeby tchnął w drużynę jakiś pozytyw. Modle się żeby nie był to kolejny magik w stylu Silvy. Już chyba Nuno jako opcja tymczasowa byłby lepszy. Ogólnie ruch się zrobił bardzo duży w social mediach, tak samo było jak mieli zwolnić ETH mimo zapewnień że są za nim. I jeszcze to

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”