Matura - Strona 8

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 maja 2006, 19:14

RóżA pisze:No nawet mi matura dała się we znaki Dzisiaj był u mnie kolega w celu wydrukowania ściąg. Miał ponad 80 stron czcionką o wielkości 2 Trochę tego było. I to same wypracowania W marynarce ma zrobione całkiem nieźle pomyślane kieszonki, które mu mają ułatwić nieco mature

Ja powiem tak...Sciagac to bylo mozna na starej maturze. Na nowej sciagac nie idzie bo po prostu nie ma na to czasu...Wczesniej bylo tylko wypracowanie a teraz jest jeszcze praca z tekstem...A wogole to przez te sciagi sie prace powtarzaja tylko u nas 4 osoby nie zdaly w tamtym roku bo mialy takie same prace...Ja na zaden przedmiot nie biore zadnych sciag wole nie ryzykowac ;)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 03 maja 2006, 19:18

Matrinho z tego co mi wiadomo za znajomsc ogolnej tresci jest czasem całkiem sporo punktów, zreszta ogolnie dobrze jest wiedziec o co chodzi w całosci omawiajac jakis fragment, a tak ogolnie to ustnych sie nie boje bo sa łatwe, teraz tylko troche zły jestem ze sobie głupi temat wybrałem, kolezanka wybrała o języku uzywanym przez kibiców piłkarskich :shock: teraz sie zastanawiam czemu ja na takie cos nie wpadłem.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 maja 2006, 19:24

Martinho no ale wiesz to juz nie mój problem. Ja tylko ściągi drukowałem :wink: A z tym ruzykiem to bywa różnie. Niby prace mogą się powtarzać, ale z tego co wiem to tylko pare osób zabiera ściągi na egzamin, a każdy z nich ma inne- niewiele ale różniące się od siebie. Czas się zawsze znajdzie. Ile jest potrzebne na prace z tekstem :?: 30 minut :?: Góra 45. Więc dla chcącego nic trudnego :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 maja 2006, 19:27

John Travolta pisze:Matrinho z tego co mi wiadomo za znajomsc ogolnej tresci jest czasem całkiem sporo punktów,

Z tego co ja wiem to maksymalnie sa to 4 punkty...Najwazniejszy jest jednak ten fragment ktory mamy podany i to na nim powinna opierac sie praca.

John Travolta pisze:zreszta ogolnie dobrze jest wiedziec o co chodzi w całosci omawiajac jakis fragment

No dobrze jest wiedziec fakt ale i bez tego mozna z powodzeniem prace napisac ;) Jak juz mowilem dla mnie optymalnym rozwiazaniem byloby porownanie 2 wierszy :D

John Travolta pisze:a tak ogolnie to ustnych sie nie boje bo sa łatwe,
Ustne sa najtrudniejsze bo wtedy dochodzi dodatkowy stres...Siedzisz naprzeciwko komisji oni sie patrza na ciebie a ty caly czas musisz nawijac...Troche deprymujace to jest i latwo jest sie zaciac...Natomiast na pisemnych mozesz sprawe przemyslec sobie z 10 razy na spokoju bez zadnego szczegolnego pospiechu...Najgorszy jest polak ustny, bo nie dosc ze trzeba przedstawic prezentacje to jeszcze odpowiadac na pytania zwiazane z lekturami itp.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 03 maja 2006, 19:45

Co tam Matura :twisted: :smoke: Zdam srednio to pojde na zaoczne zdam dobrze to pojde na dzienne zdam slabo to pojade do siostrzyczki do Irlandi robić w biurze 8) i poducze się anglika na maxa i bede studiował na University of Cork :) Taki mam plan :wink:

Czuwaj !

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 03 maja 2006, 20:36

Pytanie za 100 punktów : Można słuchać muzyki z odtwarzacza mp3 na maturze pisemnej ?? Powaznie pytam :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2006, 20:39

Chyba żartujesz :lol:

Na pewno nie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 maja 2006, 20:41

Marco_Van_Basten pisze:Można słuchać muzyki z odtwarzacza mp3 na maturze pisemnej ??

Nie są aż tacy głupi. W końcu każdy by mógł sobie nagrać 654894613 wypracowań a później tylko je odsłuchiwać :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 maja 2006, 21:23

Martinho pisze:Najgorszy jest polak ustny, bo nie dosc ze trzeba przedstawic prezentacje to jeszcze odpowiadac na pytania zwiazane z lekturami itp.
Chyba żartujesz :roll: Na starej maturze miałeś trzy pytania z których żadnego nie znałeś i jedyne co wiedziałeś to to że możesz się spodziewać naprawdę wszystkiego. Teraz masz jakąś tam prezentację którą teoretycznie powinieneś mieć przygotowaną perfekt i o ile sie orientuję to odpowiadasz tylko na pytania z nią związane.
Jakby powiedziała Maria Rokita:
Na jednej szalce masz trzy nieznane pytania, a na drugiej jedno znane Ci od kilku miesięcy. I ta waga przechla się tylko w jedną stronę. Zgadnij w którą? :P

Tak wyglądający polak to pikuś :wink:

Powodzenia :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8650
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 maja 2006, 21:30

Ehhh, jutro polski pisemny :cry:
Jedni twierdza, ze bedzie Potop, drudzy, ze bedzie Lalka, a ja sie wkurzylem, i poszedlem do ... jasnowidza :lol:
i przewidzial najgorsze co moze byc - Dżuma Camus'a :evil:

Ale wierze, ze bedzie cos lajtowego :lol:
Jak zawsze jestem optymista :)
Z czytania ze zrozumieniem pewnie bede miec ok. 11-14pkt [jeszcze nigdy nie mialem inaczej] :lol:
Do zdania wystarczy 21 pkt :lol: czyli powinno wystarczyc okolo 12-15 z wypracowania :lol:

Bedzie dobrze :ok:

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 03 maja 2006, 21:45

cloner pisze:Z czytania ze zrozumieniem pewnie bede miec ok. 11-14pkt [jeszcze nigdy nie mialem inaczej]
To który raz podchodzisz do matury :?: :shock: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8650
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 maja 2006, 21:48

Dombroś - Ty kurwo zajebana, jakbym nie mial jutro matury, to juz bym Cie kurw@ scigal :!:
I tak Cie dojade jebana dziwko :lol2:

Ty sie kurw@ ucz w swojej pedalowie wiesniaku jebany :!:

Pamietaj - po Twoim IP mozna sprawdzic skad piszesz :!:
Znajde Cie i spale :!:

Dziekuje za uwage :twisted:

O kuwa :o Wiem, że masz maturę jutro, ale 7 WP będzie. A mógł być (i powinien może?) ban. Ogólnie :lol: // Niggaz

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2006, 21:53

cloner pisze:Dombroś - Ty kurwo zajebana, jakbym nie mial jutro matury, to juz bym Cie kurw@ scigal
I tak Cie dojade jebana dziwko

Ty sie kurw@ ucz w swojej pedalowie wiesniaku jebany

Pamietaj - po Twoim IP mozna sprawdzic skad piszesz
Znajde Cie i spale

Dziekuje za uwage
złote usta to raz :lol:
dwa - o co ten krzyk ? cloner - ile razy mature zdajesz ? też mi się dostanie ?
cloner pisze:O kuwa
i to jeszcze jaka.

ja maturke zdałem i jestem szczesliwym posiadaczem papierka :P
cloner - nie pękaj, będzie dobrze :D wspieramy

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 03 maja 2006, 21:55

Stres przedmaturowy :P

Musiał odragować ;)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 03 maja 2006, 21:55

Martinho, ej no zdac ustną to zaden problem, a pisemne to nie wystarczy ze zdam, ale musze zdac bardzo dobrze jesli chce potem isc na dobre studia i to jest najwiekszy stres.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”