Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2822

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1996
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 wrz 2025, 10:29

Bassu pisze:
28 wrz 2025, 9:58
A Portugalczyk umiera w imię taktyki, uparł się na Shawa i Dalota w składzie, co jest nie do uwierzenia gdy spojrzysz na ławę z Yoro i Mainoo.
Dalot generalnie mało grał ostatnio. Na prawej zwykle Amad i Mazraoui byli, ale wczoraj byli niedostępni.
Nebula RN pisze:
28 wrz 2025, 10:04
Z ciekawości zetknąłem na wydatki na tych 3 muszkieterów ofensywnych United: każdy kosztował circa 75 mln euro 💶
I jak piszecie są cieniami/flopami.
Trochę droga do nikąd, skoro ten zespół wszystkich kastruje z przodu.
Tylko tu niestety jest problem nie tylko z Amorimem. Większość zawodników, którzy przyszli na przestrzeni wielu lat albo nie spełniło oczekiwań albo obniżyli loty. Z zawodników, którzy po przyjściu przynajmniej przez jakiś czas dalej byli na bardzo wysokim poziomie, chyba tylko Bruno i Casemiro w pierwszym sezonie, chociaż wiadomo, że do realowego Casemiro mu brakowało i wcale nie chodzi mi tylko o protekcję przed kartkami :P zadowolony jestem jeszcze z Mazraouiego i De Ligta, którzy grają adekwatnie lub powyżej ceny zakupu, ale to 4 transfery na przestrzeni ~10 lat.

Natomiast z młodzieży ściągniętej do 1 składu, nie do rezerw, rozwinął się Amad, ale tutaj dużą rolę odegrały wypożyczenia i są spore nadzieje odnośnie Yoro.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 wrz 2025, 10:39

Nebula RN pisze:
28 wrz 2025, 10:04
Z ciekawości zetknąłem na wydatki na tych 3 muszkieterów ofensywnych United: każdy kosztował circa 75 mln euro 💶
I jak piszecie są cieniami/flopami.
Trochę droga do nikąd, skoro ten zespół wszystkich kastruje z przodu.
w sumie to było oczywiste że tak to się skończy i bynajmniej nie dlatego że którykolwiek z nich jest za słaby na MU.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 wrz 2025, 10:39

[WYPOWIEDZI]

🗯️Ashley Cole o Rubenie Amorimie

„Dostał wystarczająco dużo czasu, aby zaimplementować w drużynie to, co chce.”

„Nie jest to tylko problem Rubena Amorima. W klubie są ogromne problemy. Wygląda natomiast na zdenerwowanego na ławce rezerwowych, zmartwionego, a to udziela się zawodnikom.”

„Fakt, że nie wygrali dwóch ligowych meczów z rzędu za jego kadencji jest bardzo niepokojący. Moim zdaniem muszą pójść w innym kierunku.”

„Myślę, że Gareth Southgate był idealnym człowiekiem do tej pracy, do zbudowania kultury i zrozumienia zawodników. Postawili na Amorima i nie wygląda na to, aby to działało” — dodał Cole

🗯️Peter Crouch

„Manchester United nie radził sobie w defensywie. Środkowy napastnik Brentfordu, Thiago przysparzał im wielu problemów. Ich środkowi obrońcy byli zastraszeni.”

„Z przodu zrobili za mało. Nie czuło się, że kreują dużo sytuacji. Znów mieli naprawdę zły dzień w pracy” – stwierdził Crouch

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 wrz 2025, 12:34

To się nie dzieje, błagam, niech to się nie dzieje…

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2341

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 wrz 2025, 12:55

Southgate ⏳

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 wrz 2025, 13:07

Gdyby mieli go wziąć, to pewnie by go wzięli zamiast Amorima... a przynajmniej mam taką nadzieję. Jak przyjdzie Southgate, to będziemy mieli taką samą sytuację z przebudowywaniem jaka była przy przejściu z Moyesa na LvG i później Mourinho. Mam oczywiście na myśli różnorodne style, a nie klasy managerów.

Sprawdziłem sobie pozostałe dwa nazwiska, które się pojawiają w mediach i najmniejszej przebudowy chyba by wymagał Glasner. Iraola gra 4-2-3-1, a my nie mamy pod to żadnego lewego skrzydłowego. Od biedy mogą grać tam Cunha i Bruno, ale tak jak ten pierwszy może by coś tam grał, tak Bruno na tej pozycji niezbyt dobrze się sprawdzał. Pamiętam, że jak musiał tam grać, to męczył się podobnie jak teraz grając głęboko w pomocy.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 wrz 2025, 14:10

To będzie solidny upadek jak przyjdzie Gareth. Nie wiemy jak nisko jeszcze możemy upaść

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 28 wrz 2025, 14:31

Zawsze mogą wziąć Neville'a, to byłby większy upadek niż Southgate:)

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 588

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 28 wrz 2025, 14:52

Wywalić gwiazdeczki, zejść z wysokich pensji, zatrudnić brytoli takich zdrowych chamów pasujących do robotniczej historii klubu, najlepiej takich z obszaru greater Manchester albo okolic. Później już tylko wstawić na ławkę trenera o profilu Sean Dyche i sezon w sezon top6 w Premier League.

Ryzyko jest żadne, jak obecnie jesteście średniakiem ligi.

Te wszystkie pizdusie Amorimy, Cunhe itp. nigdy nie zrobią niczego z serducha dla klubu. Tylko pierdolą do jakiego wielkiego miejsca trafili, że to zaszczyt i spełnienie marzeń, a potem jak jest każdy widzi.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 wrz 2025, 15:37

Tennessee pisze:
28 wrz 2025, 14:52
Wywalić gwiazdeczki, zejść z wysokich pensji
In progress od paru sezonów. Nie zrobisz tego w 1 okno, to nie FIFA.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 wrz 2025, 15:39

Tennessee pisze:
zatrudnić brytoli takich zdrowych chamów pasujących do robotniczej historii klubu,
Piekny stereotyp. Szkoda że nieprawdziwy :)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 wrz 2025, 15:51

IMO tutaj niestety nic się nie wydarzy. Już na twitterku sporo dementi, za każdym razem gdy się podnosi temat zwolnienia to potem wpadają informacje o zaufaniu sera dżima. I ja się nie dziwię, INEOS stoi za Amorimem i stracą dużo jak ten projekt i te miliony władowane w zespół przepadną. Przede wszystkim wizerunkowo. Lepiej więc wytrzymać presję przez parę miesięcy i potem mówić że zawsze wierzyli w ten sukces lub że dali wystarczająco dużo czasu i czas się rozstać. A to że kibice mają inne zdanie to już inna sprawa.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 wrz 2025, 15:56

Bassu pisze:
28 wrz 2025, 15:51
IMO tutaj niestety nic się nie wydarzy. Już na twitterku sporo dementi, za każdym razem gdy się podnosi temat zwolnienia to potem wpadają informacje o zaufaniu sera dżima. I ja się nie dziwię, INEOS stoi za Amorimem i stracą dużo jak ten projekt i te miliony władowane w zespół przepadną. Przede wszystkim wizerunkowo. Lepiej więc wytrzymać presję przez parę miesięcy i potem mówić że zawsze wierzyli w ten sukces lub że dali wystarczająco dużo czasu i czas się rozstać. A to że kibice mają inne zdanie to już inna sprawa.
Napisałeś to co większość pisała przez ostatni rok i co Ty krytykowałeś nazywając wielbieniem Amorima :D

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 wrz 2025, 15:58

Mr.Chris pisze:
28 wrz 2025, 15:56
Bassu pisze:
28 wrz 2025, 15:51
Napisałeś to co większość pisała przez ostatni rok i co Ty krytykowałeś nazywając wielbieniem Amorima :D
Nadal to krytykuje i nie zgadzam się z takimi opiniami. Ja już w marcu pisałem że nic z tego nie wyjdzie podczas gdy inni klaskali głośno że dajmy mu popracować. No to popracował i wszyscy piszą to co ja pół roku temu. Zawsze wszyscy są mądrzy po fakcie. To samo było z Onaną itd. Powyższym postem nakreśliłem sposób myślenia zarządu.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 588

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 28 wrz 2025, 16:05

masacra pisze:
28 wrz 2025, 15:39
Tennessee pisze:
zatrudnić brytoli takich zdrowych chamów pasujących do robotniczej historii klubu,
Piekny stereotyp. Szkoda że nieprawdziwy :)
Ten post ogólnie był bardziej prześmiewczy niż merytoryczny, przecież pojawił się tam Sean Dyche. :wink:

Natomiast jak się sprowadza wynalazki typu Dorgu, Mazraoui i jednocześnie trzyma od lat w klubie gości jak Dalot czy Shaw, to jak można oczekiwać dobrych rezultatów.

Transfery też trzeba robić z głową, wydać ponad 200 mln na trójkę Mbeumo, Cunha, Sesko to nie jest robienie przemyślanych ruchów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”